dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse Luchtvaartmaatschappij mag toeristenkaarten verkopen

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij mag toeristenkaarten verkopen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 mrt – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, mag toeristenkaarten verkopen. Dit zijn de ministeries van Buitenlandse Zaken en Openbare Werken Transport & Communicatie overeengekomen. De SLM zal namens Buitenlandse zaken toeristenkaarten aanbieden.

De toeristenkaarten waren tot nog toe uitsluitend te kopen op de consulaten in het buitenland. Nu krijgt de SLM de optie om de toeristenkaarten te verkrijgen via de consulaten in landen waar Suriname een consulaat heeft. De kaarten zullen dan worden aangeboden bij verkoop van tickets. Volgens minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken is het een goed voorbeeld van efficiënt werken.

Voor de reiziger wordt het aanschaffen van de toeristenkaart een stuk makkelijker gemaakt. Het moet het reizen naar Suriname alleen maar aantrekkelijker maken. Reizigers klagen meer dan eens over ongemak bij het aanschaffen van de toeristenkaart. “Als je op Zanderij aankomt, hoef je niet meer in een lange rij te staan. Dat zou het moeten gaan worden. Wij hopen dat de rest van de spelers ook met creatieve ideeën komen”, aldus Pollack-Beighle.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. @Kolibri
  Op de foto is een toeristenkaart afgebeeld met een bedrag erop: 20 Euro en een tegenwaarde van 25 U$. Als het inderdaad voor die prijs is, is het prima.
  =============================================
  Het heeft een poosje geduurd om de dienstverlening aan het publiek te verbeteren. Beter laat dan nooit. Ze zijn goed op weg.


  Maak melding
 2. Door die toeristenkaart wonen er nu bijna 6000 Haïtianen in Suriname en niemand weet waar ze uithangen.
  Een deel probeert naar de buurlanden te vertrekken.

  Bij een goede vriend van mij is er toen ingebroken, maar deze situatie stond niet in de krant. Hiervan heb ik ook foto’s ontvangen. De dader is opgepakt en blijkt dat het een Haïtiaan was. Ook had deze man zijn Voodoo aan zijn arm gedragen om niet opgepakt te worden en heeft ook nog de honden vergiftig. Toen ik dit hoorde schrok ik wel even.

  Diplomaten hebben al laten weten dat Suriname met zijn toeristenkaart niet vreemd moet opkijken als er zware criminelen het land binnenkomen.

  Controle is ver te zoeken als de toeristenkaart vervallen is.


  Maak melding
 3. Toeristen kaarten zijn vaak gebruikt als immigratie document. Ze komen het land binnen en duiken dan onder.

  Dan is het moeilijk om hun terug te vinden. Ze lopen tegen de lamp als ze werken en er wordt op werk documenten gecontroleerd.Verder als ze sociale bijstand vragen. Ze hebben de papieren niet. Verkeers check. Ze hebben geen rijbewijs. . Geen papieren om rijbewijs aan te vragen. etc.

  Toeristen kaart is safe for blank Europeanen over het algemeen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES