dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandNieuwe Nederlandse ambassadeur voor Suriname

Nieuwe Nederlandse ambassadeur voor Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De (Rijks)ministerraad heeft op voorstel van minister Koenders van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van een nieuwe ambassadeur voor Suriname. Anne van Leeuwen(FOTO), nu consul-generaal in Toronto, moet de huidige ambassadeur in Suriname (met standplaats Paramaribo) vervangen.

Dat heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bekend gemaakt. De huidige ambassadeur van Nederland in Suriname is Ernst Noorman. Hij is vanaf 12 november 2014 tot heden ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden te Suriname, mede geaccrediteerd te Guyana.

De benoeming van Van Leeuwen is voorgelegd aan de Rijksministerraad, maar is pas definitief als gastland Suriname goedkeuring eraan heeft verleend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. @ Kolibri: Wie de Nederlandse ambassadeur in Suriname is maakt niet zo veel uit. Hoe de relatie tussen Nederland en Suriname is wordt voornamelijk door Suriname, lees Bouterse en zijn vrienden, bepaald.

  De afstand tussen Suriname en Nederland is geleidelijk aan steeds groter geworden en zij die profiteren van de onafhankelijkheid van Suriname, de zakkenvullers op kosten van de gemeenschap, hebben geen enkele behoefte aan een goede relatie met Nederland, integendeel.

  Pas als Bouterse verdwenen is, en met hem zijn entourage van handlangers, is er een kans op verbetering. Deze mensen echter zullen zich niet zo maar hun gestolen voorrechten laten ontnemen, ook niet als Bouterse er niet meer is.
  Alleen als er niets meer te halen valt verdwijnen ze. Zolang er eten te vinden is heb je ratten op je erf.

  Nederland kan van groot nut zijn voor de relatie van Suriname met Europa en het opnieuw opbouwen van de economie, maar dat moet men in Suriname wel willen.


  Maak melding
 2. Hr. v. Leeuwen,

  van Ottawa naar Paramaribo is als een *****cruiseship ruilen voor een strontschuit. Laat je niet verlagen tot het nivo van een narco-staat waar een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar aan de touwtjes trekt.


  Maak melding
 3. Lijkt op een degradatie van de huidige amabassadeur in Canada.
  Tenzij……Nederland er werk van wil maken de SuriNeds te stimuleren terug te keren naar Suriname of veel zaken wil doen met dat land.
  Ze moeten die terugkeerregeling dan wel aantrekkelijker maken.


  Maak melding
 4. Hans van den Broek, jij bent de enige die KENNELIJK niet gelooft dat dromen BEDROG zijn.

  Dat het met name in landen als SURINAME slecht gaat, heeft hoofdzakelijk z’n oorzaak in de SMERIGE, LAFHARTIGE en bovenal RACISTISCHE politiek van westerse landen, waaronder Nederland. Een RACISTISCH COMPLOT van een ZOGENAAMD ECONOMISCH systeem ofwel de MODERNE SLAVERNIJ.

  Het is toch geen TOEVAL meer. Op het moment dat landen GEKOZEN hebben voor hun EIGEN ZEGGENSCHAP en kiezen voor ONAFHANKELIJKHEID, er door de westerse UITBUITERS van weleer, de MEEST GRIEZELIGE CAPRIOLEN worden uitgespookt, om desbetreffende landen DWARS te zitten.

  Er wordt NIETS, maar dan ook NIETS nagelaten om een TOER te bouwen, terwijl het dezelfde landen zijn die deze westerse landen aan hun vooruitgang hadden geholpen, middels voornamelijk de GRUWELIJKE SLAVERNIJ periode.

  Het Westen blijft zichzelf op de MEEST IDIOTE wijze maar ‘OPBOUWEN’, ‘OPBOUWEN’ en nog eens ‘OPBOUWEN’, alsof de WERELD alleen maar om hen draait.

  Voorts hebben deze landen ALLEN GEPROFITEERD van allerhande grondstoffen die deze zogenoemde ‘Derde Wereld’ landen RIJK zijn en dan nog kan er geen GREINTJE MENSELIJKHEID vanaf.

  De ONGELIJKHEID in onze WERELD is MEDE DANKZIJ o.a. Nederland. Dat is een WAARHEID die zelfs elke KRANKZINNIGE kan waarnemen, alleen de VEROORZAKER, het EGOCENTRISCHE Nederland niet.

  Suriname is DUIZEND MAAL beter af met een Regering zoals die er nu is, dan welke westerse SABOTEUR..

  De MUUR die de LAFFE Amerikanen gaan bouwen is ILLUSTRATIEF hoe EGOÏSTISCH, EIGENZINNIG en tegelijk OERDOM de westerse ‘mens’ is, terwijl dat continent waar men op vertoeft, OORSPRONKELIJK van de INDIANEN is.

  Er is NIMMER kritiek voor deze KRANKZINNIGE actie met betrekking tot deze MOORDENAARS uit de VS – de Vieze Staten, van één van hun RACISTISCHE westerse “MAKKERS’ geweest. Waar een Duitse MUUR werd neergehaald, bouwen de Amerikanen er één.

  Neem maar de (verwende) studenten in Nederland, die hebben TOTALE schuld opgebouwd hebben van NEGENTIEN (19) MILJARD euro. Heeft één persoon commentaar opgeleverd en/of zich afgevraagd, waar het geld vandaan komt en/of hoe het te verantwoorden is door Nederland.

  Om u met een CONTRAST te confronteren: bij de ONAFHANKELIJKHEID van SURINAME, is SURINAME door Nederland destijds “BLIJ GEMAAKT” met een ‘FOOI’ van 3,2 miljard gulden, ongeveer 1,5 miljard euro.

  Het westers RACISTISCHE ECONOMISCH systeem, geeft de westerse landen de ‘MOGELIJKHEID’ om alle MISLUKKINGEN recht te breien, terwijl andere landen CREPEREN vanwege HONGERSNOOD en noem maar op.

  Dat de Amerikanen op de POF leven, maakt niemand wat uit, BILJOENEN (duizend miljarden) aan STAATSSCHULD. Kritiek daaromtrent is NUL komma NUL, want hetzelfde SMERIGE systeem houdt deze westerse LAFAARDS, allemaal in leven of de HAND boven het HOOFD.

  Welke Nederlandse Ambassadeur men DAAROM ook plaats in SURINAME, is het “LOOD om OUD IJZER”. Strikt KOMEDIE.

  Nederland is ‘DRUGSLAND’ bij uitstek. Waar men in de VS – de Vieze Staten, in het bijzonder de Zwarte MEDEMENS al te graag VERMOORDT om een jointje wiet, kun je bij hun mede-westerse broeder Nederland op bijna elke hoek van elke straat een COFFEESHOP aantreffen. Geen enkele BLANKE Amerikaan uit de VS – de Vieze Staten die o.a. DREIGT om NEDERLAND binnen te vallen vanwege DRUGSHANDEL. Dan hebben wij het los van XTC, HEROÏNE, COCAÏNE, waar Nederland geen INVOERLAND, maar sinds mensenheugenis het EINDSTATION is van dit VERDERFELIJKE.

  SURINAME moet hoe KROM of hoe SCHEEF trachten zichzelf te ONTWIKKELEN, los van een Nederland die alleen de IDIOTE EGOCENTRISCHE WENS bezit RIJKER, nog eens RIJKER en LAFHARTIG RIJKER te worden ten koste van landen die vanwege RACISTISCHE MOTIEVEN worden GENEGEERD en dus LAF achtergesteld.

  Nederland mag weleens GOED in de SPIEGEL kijken en OOIT mogen TOEGEVEN, dat ze met een DERGELIJK CONSERVATIEF en RACISTISCHE ‘beleid’, hun ‘eigen ziel’, alleen maar SCHADE berokkent en landen die het HARD nodig hebben, diens UITEINDELIJKE VOORUITGANG in de weg staan.

  Kortom, met een dergelijk ACHTERHAALD CONSERVATIEF ‘beleid’, heeft een Nederland NIETS, maar dan ook NIETS te zoeken in SURINAME.

  Een land die in HAAR EIGEN PATHOLOGISCHE LEUGENS blijft geloven, moet geen enkele SURINAAMSE Regering, mee samenwerken.

  SURINAME heeft GELUKKIG deze PSYCHOLOGISCHE LAST, middels Bouterse en Bouterse’s NDP, buiten de deur weten te houden de afgelopen zeven jaren.

  Had ik ALLES wat de WERELD bezat, maar had de LIEFDE niet, ik ware NIETS.

  SURINAME behoort zich daarom NIET te FOCUSSEN op het VOOR de GEK HOUDEN van het CONSERVATIEVE RACISTISCHE Westen, maar FOCUSSEN op VOORUITGANG voor SURINAME met simpelweg “WARE VRIENDEN”.

  Do the RIGHT thing!.


  Maak melding
 5. Hij heeft een griezelige uitstraling, hield teveel van feestjes, heeft niks bereikt, heeft niks toegevoegd aan de betrekkingen tussen de 2 landen, maakte jacht op SuriNeds die misschien iets zouden bezitten in Suriname, heeft de terugkeerregeling helpen verslechteren, heeft geen investeringen kunnen brengen in Suriname, heeft geen druk kunnen uitoefenen op NDP-regering aangaande een van de stokpaardjes van Nederland, nl de mensenrechten en verder heeft hij de visumkosten naar Nederland verhoogd.
  Goed dat hij verdwijnt uit Suriname.


  Maak melding
 6. Hij moet nu wel, want hem is ter ore gekomen dat er 158 landgenoten her en der zitten in het land . Ingeval van nood moet men ergens kunnen vluchten toch?


  Maak melding
 7. @ Do the RIGHT thing!: Helemaal gelijk heb je, maar ach we kunnen het doen en dus doen we het. En wie het daar niet mee eens is heeft pech gehad. De rijken en machtigen geven niets om de armen en de machtelozen, dat weet je toch!
  En die muur, ach kijk eens naar al die dievenijzers en die afrasteringen rond erven. Die muur is gewoon net zo iets.Zonder uitnodiging ben je niet welkom, net als bij jou thuis.
  Kom maar naar Nederland, dan krijg je een uitkering. Zo aardig zijn we nu ook weer.
  By the way, heb jij les gehad van de Turkse president Erdogan of heeft hij het van jou geleerd?

  @ Todobere, @ salamander: In Canada was van Leeuwen Consul-Generaal, nu wordt hij ambassadeur. Dat is dus een rang hoger, een bevordering. Als hij goed zijn best doet wordt hij over een paar jaar ambassadeur in een belangrijker land.

  @ Baro: Noorman is ambassadeur van Nederland. Hij zit daar om de belangen van Nederland te behartigen, niet die van Suriname.


  Maak melding
 8. Hans van den Broek, jou HYPOCRIETE schrijven is alle maar ‘PURE Komedie’.

  Wat betreft jou eigen NATTIGHEID, daar jij het ZELF over de Turkse president Erdogan hebt, rijst de VRAAG of het niet gepast zou wezen om aan deze meneer jou EXCUSES aan te bieden, namens jou CONSERVATIEVE Nederland, vanwege het (HELPEN) VERMOORDEN van zegge 8.000 mensen/mannen?

  Het zou geen “VERKEERDE GEDACHTE” zijn om deze 8.000 mensen/mannen ook een PLEKJE te geven tezamen met de slachtoffers van de 8 december gebeurtenissen van SURINAME, jaarlijks.

  Om alle namen op te HOREN noemen in ons aller GELIEFDE en oh ZO PRACHTIGE Mozes en Aaron kerk, ben ik bereid een weekje daarvoor te reserveren. KROKODILLENTRANEN zullen je niet VREEMD zijn en kijken SCHEPSELS zoals jij ook ZEKER NIET van op.

  Je zult het ROEREND met mij eens zijn dat een/jou NOG STEEDS CONSERVATIEVE Nederland, LETTERLIJK NIETS, maar dan ook NIETS te zoeken heeft in Suriname.

  Had ik ALLES wat de WERELD bezat en ik BERGEN verzette, maar had de LIEFDE niet, ik ware NIETS!

  Quote: FARIZEEËR (Hans van den Broek), WEEN niet over MIJ, maar WEEN over UZELF en over UW KINDEREN!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 9. Do the RIGHT thing
  Wij zitten nog steeds op geld te wachten die ons beloofd is door jou Bouta om ons uit de zorgen te halen. Maar nou lees ik dat een tweede Dubai niet door gaat, de 4baans wegen niet worden aanlegt, huizen bouwen moet nog even wachten, hout gaat goed de Chinezen lachen de veters uit schoenen, goud deals lopen bijzonder goed Suriname blaakt van zelf vertrouwen, Nederland betaald per jaar enkele miljarden aan ontwikkelingslanden om voor uit te komen, we betalen de hoogste bijdragen aan Europa en jij sufferd beweerd dat wij alleen maar rijker willen worden dat is maar gedeeltelijk waar
  Wij hebben nou eenmaal de ondernemings geest wat bij jullie ontbreekt, alleen lenen en zakken vullen is waar jullie bijzonder goed kunnen, en nu je gefrustreerde snater en ga je nu eens echt verdiepen in 50 60 tiger jaren meer hoef ik niet tezeggen


  Maak melding
 10. @,Haco,….Hans van den Broek,…..salamander,BEK HOUDEN,..OLIEBOLLEN…..Do the RIGHT thing! heeft jullie EEN WIJZE LES GELEERD,gij zult dat toch niet snappen gij uilskuikens en boeriekies,..het is toch water naar zee dragen met jullie !


  Maak melding
 11. De ambassade zorgt voor communicatie en onderhandelingen tussen de twee landen en voor culturele uitwisseling.
  Ook fungeert ze vaak als aanspreekpunt voor burgers van het thuisland die op dat moment in het gastland verblijven.

  Dus stel, dat jij SuriNed in problemen ben geraakt, dan moet jij geen hulp gaan zoeken bij de ambassade van zijn eigen huidskleur,want daar lusten ze jouw niet, maar knarsetanden linea-recta naar de ambassade van de blanke man , want jij bent 1 van hun.

  En als je vindt dat ik onzin zit uit te kammen, dan ga dat ooit ervaren als je ( per abuis ) in Sante Boma terecht komt.

  Dan zul jij op je blote knieën smeken dat de blanke man van de ambassade jou komt opzoeken. En reken maar dat hij gaat komen.


  Maak melding
 12. Typisch wan awari met een kip in zijn bek haco; we zitten nog steeds te wachten op dat geld die Bouta ons beloofd had,san pesa nanga ju anu,heb j soms poep in j handen,what About ervoor gn werken,dit soort gasten moet men op een boot zetten richting Atlantische oceaan liefs met storm weer,ju no mang bouw kondre nanga deng awari disi,dan maar voor de haaien gooien als voer


  Maak melding
 13. Do the wrong thing en Baabre Baab
  1` pot nat.Wat denken jullie wel dat men maandelijks in staking gaat gewoon voor de lol?!Nederland heeft zijn ambassadeur verwisseld en dat is een grote hoepla voor jullie 2?!
  Hahahahaaaaa..in Suriname moeten ze boeken gaan schrijven met als titlel..RESCHUFFELEN….elke maand is het komen en gaan van ministers.Je weet niet meer wie minister is geweest wanner hij weg is en wie in zijn plaats komt.


  Maak melding
 14. @Do the RIGHT thing!,

  je schrijft steeds Do the Wrong thing!, wanneer gaat het tot je doordringen dat ze je hier uitlachen. Hahahahah

  Je ben echt een gekwalificeerde olie, olie, domme Surinamer.

  Het gaat je met de lagere school-level nooit lukken een volwaardige discussie te voeren met de SuriNeds en anderen. Daar ben je nou eenmaal een Surinamer voor.

  Straks wordt je overspannen met alle gevolgen van dien. En krijgen wij de schuld en ga je immateriële schade
  vergoeding eisen. Hahahahah .

  Boi, ga alvast klaar zitten want giro 555 komt langs , jullie gaan het nodig hebben. Ik kan de beelden op tv niet meer aanzien , dus ik altijd wat.

  Dus hou je koest ander krijg je niks van Giro 555 en gaan jullie nog meer pinaren. hahahahah


  Maak melding
 15. Eigen Mening Democraten,

  Als je niet eens bent met de posting(s) van Do The Richt Thing, wil niet zeggen dat hij/zij dom is. Gezien zijn manier van schrijven, kan me niet voorstellen dat hij/zij dom is. Persoonlijk vind ik niemand dom, een ieder heeft zijn of haar talent.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding
 16. Volgens de verdragen van de verenigde natie,s .alle landen horen een Ambasade te hebben als men handels betrekkingen en of landgenoten in zo,n land heefd wonen,daar is toch niks fout mee
  Fout is als men geen handels betrekkingen en of landgenoten in zo,n landt heeft en toch een ambasadeur daar stationeerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES