Eindverslag LGBT hoorzittingen naar minister

14
Eindverslag LGBT hoorzittingen naar minister

“Het is nu tijd om beleid te maken zodat we de rechten van de LGBT-gemeenschap in Suriname kunnen waarborgen. Het zijn mensen en wij mensen zijn divers. We moeten elkaar accepteren in al onze diversiteit. Dat is waarvoor ik pleit”, zei minister Jennifer Van Dijk-Silos dinsdag bij de overhandiging van het eindverslag van een reeks van hoorzittingen.

De commissie Diversiteit & Inclusiviteit (DI) vallende onder het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), in Suriname is in twee rondes bezig geweest met hearings om de meningen van het maatschappelijk middenveld (verschillende particuliere organisaties, belangengroepen en religieuze organisaties) over de LGBT’s te analyseren. De hearings waren bedoeld om de gevoelens van de samenleving ten aaanzien van de LGBT’s en de mensenrechten onderzoeken. De resultaten zijn samengevat in een verslag en gepresenteerd aan de minister.

Silos zegt dat nog heel veel gedaan moet worden om de gemeenschap te informeren over de mensenrechten die ook rechten zijn van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LGBT). Uit gesprekken met het maatschappelijk middenveld is er nagegaan in hoeverre er weerstand is binnen de samenleving om LGBT-rechten in Suriname ook als mensenrechten te accepteren.

Geconstateerd is dat er een aantal misvattingen zijn in de samenleving over de LGBT’s. Silos zei dat mensen in de samenleving nog met het idee lopen dat homoseksualiteit een afwijkende seksuele handeling is. Ze merkt op dat men denkt dat die seksuele afwijkingen kan overslaan naar anderen. Maar ook een aantal ouderwetse opvattingen over huwelijk tussen twee geslachten en voorplanting zijn zaken waaraan er extra aandacht besteedt moet worden. Religieuze organisaties die worstelen met dit vraagstuk.

Deze pijnpunten in de samenleving zijn van enorm belang geweest voor de overheid om beleid te kunnen maken en om het traject in te gaan zodat de awareness kan groeien. “Niet alles kunnen we in een keer veranderen. De LGBT groep beseft ook dat je niet in een keer allerlei dingen zult kunnen veranderen in de mening van de samenleving en ook de mening van de staat. Maar ik heb guts om hieraan te werken”, geeft Silos aan.

Het verslag zal aan president Bouterse overhandigd worden.


14 REACTIES

 1. De LGBT groep beseft ook dat je niet in een keer allerlei dingen zult kunnen veranderen in de mening van de samenleving en ook de mening van de staat.

  Bouterse de tovenaar kan wel alles in 1 keer veranderen! alles wat hij aanraakt, wordt gewoonweg klote!!!

  Het verslag zou ik liever in de reet van de boef volstoppen!!


  Maak melding

 2. Eindelijk doet Dora iets goeds, ze moet echter een geschikt moment uitzoeken om het verslag aan Desi te overhandigen, bisschop Steve mag b.v. niet in de buurt zijn, want die gooit met zijn geweldige ideeën de vorderingen die de mensheid intussen gemaakt heeft 2017 jaar terug in de tijd.


  Maak melding

 3. Dora zegt dat ze guds heeft om aan deze zaak te werken en het verslag aan Trantula zal overhandigen. Wrong, very bad, als ze dat doet verdwijnt het verslag niet alleen in de prullenbak, maar kun een kopie ervan uit haar bud trekken. Verslag opgemaakt, case Closed. Zo gaat dat bij Dora.


  Maak melding

 4. Bigisma,voorouders leerden ons dat de man de ALMACHTIGE moest vragen, bidden en strijden,om als man voorin te lopen en de vrouw in hem achteraan…..en evenzo de vrouw de ALMACHTIGE moest bidden, vragen en strijden om als vrouw vooraan moest lopen en de man in haar achteraan…..maar de kennis en geloof over de innerlijkestrijd is verloren gegaan door de zogenaamde moderne mens met zijn ongeloof en zondige natuur…..maar MASRA YAHWEH ZIJN Molen maait en draait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID, Shalom .


  Maak melding

 5. Yeeh, de economische crisis laten ze zitten en vinden de lbgt rechten veel belangrijker. Trouwens, wie geeft veel om die homo’s rechten? Suriname moet hard blijven en niet buigen voor die pedofielen.


  Maak melding

 6. Commissie zo commissie zus , waneer komt wat goet in dit boefe land met een vet kop kom je niet een stap bij de , echte boef , met kobouterse is goet ver toeven . met een leeg hoofd kom je nooit ver . god zal zijn werk doen , voor de armen mensen , groetje . slaap lekker


  Maak melding

 7. Klouwn

  Ik heb idee dat Dora ook LBGT-neigingen heeft. Het is moeilijk man te vinden met zo’n lijf.

  Op elke pot past er wel een deksel, zelfs op deze en uiteraard zijn goede manieren NERGENS te koop. Je hebtetofjehepet NIET!


  Maak melding

 8. Daar silos vertrokken is ligt er een open sollicitatie wie o wie vervangt haar met goede kennis die vele denken tehebben .zal mij benieuwen wie de volgende scheld partij minachting zal krijgen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.