zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieCorruptie blijft Vreemdelingenzaken Suriname plagen

Corruptie blijft Vreemdelingenzaken Suriname plagen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – Corruptie lijkt maar moeilijk uit te roeien bij de afdeling Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie & Politie. Minister Jennifer van Dijk-Silos zei in het parlement dat zich weer twijfelachtige gevallen hebben voorgedaan. Details zijn nog niet bekend. Maar dat buitenlanders diep in de buidel moeten tasten, is wel zeker.

Het is ook waar de corruptie om heen draaide de afgelopen jaren. Totdat Van Dijk-Silos er een eind aan maakte in 2015. Dat dacht ze tenminste. De vervanging van personeel en het introduceren van online aanvragen, hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. “Er zijn valse beschikkingen ontdekt. Mijn handtekening is nagemaakt. Het lijkt alsof weer smeergeld wordt aangenomen”, zegt Van Dijk-Silos tegenover de Ware Tijd.

De corruptie strekt zich ook uit naar het ministerie van Arbeid. Daar moeten vreemdelingen een werkvergunning halen. Volgens de Ware Tijd hebben ambtenaren de nieuwe gedigitaliseerde manier van aanvragen en afhandelen genegeerd. Verblijfsvergunningen zijn op de oude manier afgehandeld. Van Dijk-Silos laat een onderzoek instellen. Er zullen strengere controle maatregelen worden getroffen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

42 REACTIES
 1. Zolang de NDP met een moordenaar als president de dienst uitmaakt al of niet gekozen door het volk zal het kommer en kwel blijven. Er is geen motivatie om Suriname naar grote hoogten te brengen. een ieder gaat voor eigen succes gepaard gaande met roof, corruptie etc. etc. ook nog gefaciliteerd door de NDP. Jammer maar toch waar.


  Maak melding
 2. Ik wil niet veel zeggen, maar mevrouw silos u heeft heel veel tegenstanders maar ik zie toch dat u wel goed bezig bent en dat mag ook gezegd worden. Ik wacht alleen het resultaat af van wat u beloofd en ik Denk dat velen hier ook zo zullen denken . Ik in ieder geval wens u succes met u terechte maatregelen. Het is een goed begin en hopelijk zullen al deze maatregelen suriname de goede kant op brengen. Nogmaals ik hoop dat slaagd in het bestrijden van de corruptie in su


  Maak melding
 3. Liever geen onderzoek naar corruptie!!!!
  Anders heeft dit land helemaal geen regering meer, of dan wordt Santo Boma nieuwe DNA….. En het gaat al zo slecht.
  Nu hebben wij tenminste een ”regering”, hahahaha……


  Maak melding
 4. Off topic

  De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft donderdag de stroomtoevoer van het Diakonessenhuis gedeeltelijk afgesloten. Dit heeft voor enorme consternatie gezorgd in het ziekenhuis. De kinderpolikliniek, zwangerschapspoli en verschillende andere ruimten zijn hierdoor getroffen. De leiding van het ziekenhuis heeft alles in het werk gesteld om EBS zover te krijgen dat de afsluiting opgeheven werd. Starnieuws verneemt dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen uiteindelijk de opdracht heeft gegeven om het ziekenhuis weer aan te sluiten op het net.

  Minister Dodson om een reactie gevraagd, bevestigt dat een deel van het ziekenhuis was afgesloten. Na zijn opdracht om onmiddellijk de stroomtoevoer te herstellen, is de situatie hersteld. De bewindsman geeft aan dat het inderdaad voorkomt dat ziekenhuizen en andere instellingen de rekeningen niet op tijd kunnen voldoen, maar er is een speciale regeling getroffen door de regering voor ziekenhuizen en sociale instellingen. Samen met de EBS dient te worden nagegaan hoe een bezuinigingsplan kan worden opgesteld voor deze instellingen.

  De minister zegt dat er maatregelen worden getroffen opdat zulke pijnlijke gevallen zich niet voordoen. De stroomtoevoer afsluiten van een ziekenhuis is tegen de beleidsprincipes van de regering. Deze kwestie had op een andere manier opgelost kunnen worden.

  ===========================================

  Graag een reactie van de paarse zombies Damsco, Parbo, Do the right Thing en al die andere Bouterse adepten.


  Maak melding
 5. Koos, jij bent en blijft een fanatieke overblijfsel van de nazi’s. Jij denkt politiek te kunnen scoren voor de mastodonten van het voormalig Front. De schuld moet gelegd worden bij het management van het ziekenhuis en de verantwoordelijke opdrachtgever binnen EBS. Deze EBS functionaris heeft een of andere vorm van autisme. Hij of zij kan zich niet verplaatsen in de moeilijke situatie van het ziekenhuis. Dit soort personen is sociaal-emotioneel geblokkeerd. Dat heb je eenmaal met overblijfselen van het Front die binnen EBS nog beslissingsbevoegdheid bezitten.


  Maak melding
 6. Deze kwestie had op een andere manier opgelost kunnen worden, helemaal mee eens. waarom is het dan niet gebeurd.
  hebben wij mongolen of imbecielen als bestuurders zitten die achter af met allerlei mooie praatjes/woorden komen. vooruit zien, anticiperen daar hebben een hele hoop bestuurders nog nooit van gehoord gewoon omdat ze niet op kennis maar gezicht zijn gekozen. burger zijn de dupe van deze wanbeleid jammer maar jullie hebben er zelf voor gekozen.


  Maak melding
 7. ”Na zijn opdracht om onmiddellijk de stroomtoevoer te herstellen, is de situatie hersteld”, aldus de ”weldoener”.
  Een punt gescoord… Wat een ”geweldig” minister hebben wij toch…..


  Maak melding
 8. Robg@
  Als er een sociaal_emotioneel geblokkeerd is dan ben jij het wel.
  Zonder verblikken of verblosen, het ziekenhuis van de stroom afsluiten dan ben je echt geestelijk gestoord, het niet kunnen betalen van de rekening is iets wat deze regering zich aan mag trekken.
  Robg de aller grootste econoom van sur ook ik zet jou in het rijtje van deze Dodson Sari Tori


  Maak melding
 9. Corruptie is van alle tijden, sommige landen ( economie ) draaien erop. NL staat ook in de top 5. Het is niet uit te roeien.

  Dus, hoe hypocriet kan een land wel niet zijn als men beweert geplaagd te worden.

  Het is een statement.


  Maak melding
 10. Robg@
  Rob jij gebruikt het woord nazi’s, als je niet weet waar je over praat, moet je trachten je mond te houden, dit waren een groep Duitsers die verantwoordelijk waren voor genocide in tweede wereldoorlog, ik denk dat jij naar erdogan op tv heb zitten kijken, als jij je wild vereenzelvigen met dit figuur, ben je echt een LUL van de bovenste plank, je bent zielig


  Maak melding
 11. RobG

  Koos, jij bent en blijft een fanatieke overblijfsel van de nazi’s. Jij denkt politiek te kunnen scoren voor de mastodonten van het voormalig Front. De schuld moet gelegd worden bij het management van het ziekenhuis en de verantwoordelijke opdrachtgever binnen EBS. Deze EBS functionaris heeft een of andere vorm van autisme. Hij of zij kan zich niet verplaatsen in de moeilijke situatie van het ziekenhuis. Dit soort personen is sociaal-emotioneel geblokkeerd. Dat heb je eenmaal met overblijfselen van het Front die binnen EBS nog beslissingsbevoegdheid bezitten.

  =============================================

  RobG, met alle respect maar je betoog raakt kant nog wal. Het is een ordinaire geld kwestie. De huidige regering hebben de ziekenhuizen uitgeknepen en het gevolg is dat men de rekeningen niet meer kan betalen. Zelfde geld voor de politie. 30 voertuigen staan aan de kant omdat er geen geld is voor brandstof. Ook patiënten die verzekerd zijn via de basisverzekering krijgen nauwelijks tot geen zorg omdat de overheid de premies niet betaald. Er is maar 1 schuldige aan te wijzen en dat is de incompetente NDP regering en niemand anders.


  Maak melding
 12. Robje G onze Bouta lover alias moordenaar fuck a kondre baldadig up! Er is maar 1 oplossing. Desiderius ”, tek’ yu bondru da yu HOEPEL OP. Wat mij betreft plegen we genocide op de paarse gespuis. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding
 13. 1 ding is zeker en dat is…Silos deugt NIET!!!
  Ze moet opdonderen met achterlating van haar prado!!
  Ze is ook corrupt als de rest van haar ndp vriendenkring,
  Vreemd dat reschuffelen niet bij haar toegepast wordt.Maar niet vreemd zo baasje zo volgelingen ndp style.


  Maak melding
 14. Bouta e-go-na-binnenland en verbrast aan eten en drinken een half miljoen(500.000) terwijl de patienten moeten creperen in de ziekenhuizen in de stad, waar de meeste belastingbetalers wonen!’
  Dan verschijnt minister Agoe met 3 vrouwen (zijn buiten vrouwen??) met een pol casave die ze bebben geplant en geoogst !! Wat een geweldige schrale oogst !! In mijn tuin in Par’bo noord trek ik 1-pol uit de grond en de de opbrengt is ,gelijk aan 2-pollen van deze vrouwen ! Tenminste als er nog wat overblijft in mijn tuin sedert de “binnenland bewoners” op “Texas” en “Geijrsvlijt zijn neergestreken !! Een ware ramp voor mensen die wat groente en fruit in hun tuin hebben !!Zelfs de cocosnoten langs de Jansteenstraat en de Manja’s in je tuinen in Par’bo noord worden dagelijks gejat !!
  De “politie” zegt bij aangifte doodleuk “dem jang toe” !!


  Maak melding
 15. Suri zit op de zwarte lijst vwb mensenhandel.
  Het wil maar niet lukken om dit probleem op te lossen.

  Als iemand slim is dan legt hij/zij een verband met:
  Wie heeft de kosten van Buza betaald.
  Waar hebben de ambtenaren van Binnenlandse zkn een training gevolgd.
  Wie heeft de afgelopen jaren grif gedoneerd.
  Wie heeft verzocht om versnelling verblijfsvergunningen.

  Genoeg materiaal voor een onderzoek lijkt mij.


  Maak melding
 16. @Haco,

  Het is geen LUL verhaal als je bedenkt dat de meeste landen corrupt zijn , maar je heb een top 5 met de minst corrupte. Conclusie: NL is net zo corrupt.

  Als het kalfje verdronken is dempt men de put.

  4 miljoen foetsie, bij veroordeling 1 miljoen boete plus 1 jaar voorwaardelijk ( vrijwilligers werk ) , tel uit je winst.
  Corruptie loont altijd, daarom is het niet uit te roeien.

  Wat wel een lul verhaal is , dat men in Suri, net doet of het een nieuw fenomeen is.

  Ik ben nog geen enkel land tegen gekomen waar geen sprake is van corruptie. Jij wel??

  Vertel!


  Maak melding
 17. @Johnsigara,

  In de meeste ontwikkelde landen maakt corruptie hooguit 20% uit van de economische activiteiten. In Suriname echter minstens 80%. Daarom kunnen die andere landen wel vooruitgang boeken en Suriname niet.


  Maak melding
 18. RobG

  “Dat krijg je nu eenmaal met Front ambtenaren die de regering Bouterse niet wil wegsturen. Deze corrupte figuren zetten de regering een hak.”

  Als de regering niet optreed tegen niet functionerende ambtenaren worden het geen Front ambtenaren maar Ambtenaren die door een blunderende regering instaat gesteld worden foute dingen te doen.

  Het Front is al 7 jaar niet aan de macht en de regeringen Bouterse hebben duidelijk ondanks al haar krachtdadigheid, kunde en bekwaamheid geen kans gezien saboterende en niet functionerende ambtenaren te verwijderen.

  Hoe slecht ben je als regering als je na 7 jaar nog last hebt van saboterende ambtenaren. Wordt het dan geen tijd om vast te stellen wij kunnen het niet.


  Maak melding
 19. @ RobG

  “De schuld moet gelegd worden bij het management van het ziekenhuis en de verantwoordelijke opdrachtgever binnen EBS.”

  Alle zegeningen van de regering Bouterse (ziektekosten verzekering, minimumloon, verhoging AOV, etc) zijn gefinancierd op de pof en niet doordacht. Het waren slecht doordachte verkiezingstunts die er eind 2014 door gejast zijn zonder dat er middelen waren op de begroting van 2015. Wellicht weet u nog de begroting van 2015 met meer dan SRD 9.000.000.000 aan uitgaven en enorm gat. Die begroting van 2015 die in november terug gebracht werd naar SRD 5.000.000.000. Ofwel er was in 2014 een onzin begroting ingediend om de verkiezingen te kunnen halen.

  Henk Rananlandal meld bij de begrotingsbehandelingen dat geheel ten onrechte leningen als inkomsten opgevoerd werden.

  Om het te kunnen betalen moet de economie groeien en dat doet de economie van Suriname al jaren niet meer. In tegendeel deze krimpt keihard in SRD’s en implodeert als men het uitrekent in echte dollars.

  Graag herinner ik u dat de top van EBS al een paar keer vervangen is en bezet is met NDP toppers etc.
  Parmessar is al meer dan een jaar directeur desalniet te min is er helemaal niets veranderd en weet men nog steeds niet wat een KWuur in Suriname kost.

  Beste RobG het huidige bestuur is verantwoordelijk die hebben tijd genoeg gehad om te saneren


  Maak melding
 20. @ Johnsjikara:

  “Het is geen LUL verhaal als je bedenkt dat de meeste landen corrupt zijn , maar je heb een top 5 met de minst corrupte. Conclusie: NL is net zo corrupt.”

  Merkwaardige logica houdt u er op na. Nederland is net zo corrupt als??? Suriname?

  Op dit adres: – http://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016 – staat een overzicht van de corruptie van alle landen in de wereld. Het minst corrupte land scoort 90 punten, Nederland scoort 83 punten, Suriname 64. Het slechtste land, Somalië scoort slechts 10 punten.

  Er is corruptie in Nederland, zoals overal, maar als iemand betrapt wordt komt hij/zij voor de rechter. In Suriname is meer corruptie dan in Nederland, maar volgens deze lijst valt het nog wel mee. Op school is 8,3 goed, 6,4 is voldoende, maar er is ruimte voor verbetering.
  Geen enkel land haalt een 10, een 9,0 is het hoogste, dus inderdaad, corruptie is overal, maar moeten we daar genoegen mee nemen?.

  In sommige landen is corruptie een onderdeel van de cultuur. Men weet dat als je wat gedaan wil krijgen dan moet je betalen. Dat zijn de landen waar ongelijkheid, armoe en onrecht heersen. Corruptie is criminaliteit.


  Maak melding
 21. RobG
  Dat krijg je nu eenmaal met Front ambtenaren die de regering Bouterse niet wil wegsturen. Deze corrupte figuren zetten de regering een hak.

  Ai boi RobG
  Het schijnt dat je als econoom en docent alsook als IT’er nog steeds niet door hebt dat in een normale bedrijfsvoering het grondpersoneel opdrachten uitvoert in naam van de Directeur en de leidinggevenden toezicht houden op de uitvoering.
  Indien je dit niet weet noch bekend is dan weet ik zeker dat je:
  Niet werkt
  Niet een normale bedrijfshuishouding iets bijdraagt
  Niet op werk en inkomen steunt maar hoogstwaarschijnlijk op en sociale uitkering.

  Iedere werknemer weet dat de Directeur het beleid bepaald en de leidinggevende toezicht houden op de uitvoering om de doelstellingen te realiseren.

  Dus stop je intellectueel gepreek want de directie is een NDP’er


  Maak melding
 22. @Klouwn,

  verdiep eens in de economie van India, je gaat versteld staan wat daar gebeurt, het is meer dan die 20%.In ieder geval, zelfde probleem als in Suri, met als verschil, vooruitgang.

  Loop maar eens een loket binnen, en gehaaid zie je ergens aan de muur een camera’s hangen, niet voor de Outsiders maar corrupte Ambtenaren die in de gaten worden gehouden.
  Zo erg is het. Maar di mang ne spang, ze doen hun ding vaak buiten de camera’s .

  !,2 miljard mensen, het is vechten tegen de bierkaai.
  China idem dito.

  Je wilt het niet geloven, hoort ze niet , ziet ze niet maar die landen zit vol met miljardiars.

  Corruptie in Suri, is direct zichtbaar en voelbaar , en tevens niet gecompliceerd ook al denken sommige van wel.

  Dat is het verschil met de andere landen.


  Maak melding
 23. @Jojo, bedankt voor jou mening.

  Inderdaad is Bouterse al 7 jaren aan de macht en vanaf Bouterse voor het zeggen heeft worden er geen rekeningen meer betaald. Zie nu het probleem.

  Het feit dat EBS achteraf zijn verhaal komt doen zegt ook iets van de mensen die daar werken en hun administratie niet op orde hebben.

  Het verhaal van de NDPérs, eerst actie ondernemen en dan achteraf nagaan wat er moet gebeuren en of ze correct hebben gehandeld.

  Mensen die steeds de Front de schuld geven terwijl Bouterse aan de macht is, zijn geestelijk echt ziek.


  Maak melding
 24. -Niet de Front, maar dankzij die moordenaar Bouterse heeft Suriname een slechte naam op wereld.

  Ik heb hier een stukje tekst, maar wat mij opvalt is hoe men denkt over Suriname::

  In de diplomatieke dienst wordt zelfs laatdunkend gesproken over onder andere het visumbeleid of beter gezegd het ontbreken van een adequaat, goed doordacht visumbeleid. “In sommige landen zijn we eigenlijk alleen nog maar een ordinair verkooppunt van visa en toeristenkaarten”, liet een diplomaat zich recentelijk tegenover de redactie ontvallen.
  De huidige aanpak zet de weg wagenwijd open voor mensen die om wat voor reden dan ook zich in een ander land willen vestigen, om mee te liften met de stroom van personen die met legitieme bedoelingen naar Suriname komen. Het is dus de hoogste tijd dat het visum- en vreemdelingenbeleid onder het vergrootglas wordt geplaatst en adequate maatregelen worden getroffen om excessen te voorkomen of te minimaliseren.


  Maak melding
 25. Ondertussen in verworden Suribab, met dank aan alle oerdomme paarsdomme aanhangers, jong en oud.

  Gepensioneerden uit overheidsdienst die uitkeken naar het toegezegde extra geld bij de pensioenstorting van deze maand, zijn bedrogen uitgekomen. Hoewel de minister van Financiën, Gillmore Boefdraad hen had beloofd dat ze uiterlijk maart het tegoed van SRD 1000 in termijnen zouden ontvangen, blijkt dat een loze belofte.
  Paarse opa en paarse oma sa stem baas e ka.

  ‘Alle banken worstelen met gevolgen devaluatie’
  DSB bank skeer keba.

  Britse aangehouden op luchthaven wegens drugssmokkel.
  Vele drugssmokkelaars hebben misdaadstaat Suribab gevonden, een land waar moordenaars en drugsbonzen de macht is gegeven door oerdom paars gevolg en drugsverslaafden.

  En dagelijks wordt er flink geroofd, gestolen, bedreigd, gemoord en paars belazerd door het gros der ndper’s die hun paarse lijder voor ogen hoofden. Soso lobi didibri wo ka


  Maak melding
 26. Tja, Robje de betaalde goedprater en leeghoofd !

  HET FRONT heeft Sranan FAILLIET gemaakt,

  het Front is aan de macht in het land !

  Vraag Desi opslag, je moet met betere SROOKJES aan

  komen zetten !

  PS : Wie heeft een 100% ILLEGALE ROEMEEN een Surinaams NOODpaspoort geschonken om vrij te kunnen reizen ??

  Of betrof het een vd blanco (diplomaten)passen die DINO beheerde ????


  Maak melding
 27. @Henk van der broek,

  Ik weet het, je kan geen. Appels met peren vergelijken .
  Maar je geeft zelf antwoord op de feiten. Wat Nl betreft , hier hebben heel wat kwesties afgespeeld in het verleden , teveel om op te noemen. alleen werden er andere termen gebruikt.
  Maar kwam eigenlijk op de zelfde neer.
  Kijk wat kort geleden in Drenthe is gebeurt , die vent moest opstappen.
  En dat bedoel ik dus met : Als het kalfje verdronken is dempt men de put.
  Kwestie is nog lopende, maar de buit is alreeds binnen.


  Maak melding
 28. @ Johnsjikara: Die vent in Drenthe (Commissaris van de koning Tichelaar) moest opstappen.
  Dat is dus het verschil, Tichelaar moest opstappen maar wie is er in Suriname opgestapt vanwege corruptie?

  Als het kalf verdronken dempt men de put, maar eerst moet iemand corruptie plegen voordat hij aangepakt kan worden, dus eerst moet er een kalf verdrinken, dat is nu eenmaal zo. Boeven zijn er altijd, maar de vraag is wordt er daarna een put gedempt?

  Iedereen in Suriname kent voorbeelden van lieden die op onverklaarbare wijze veel geld verzameld hebben, neem Abrahams, neem Brunswijk. In Nederland krijgen dat soort mensen eerst problemen met de belastingdienst en vervolgens met justitie. Hoe zit dat in Suriname?

  Het verschil is niet wel of geen corruptie, maar wat er mee wordt gedaan.


  Maak melding
 29. @Hans van den Broek,

  Ik geef je geen ongelijk, maar het is allemaal een beetje kort door de bocht als we over de “DE VUILE WAS ” willen hebben , ‘be my guest’.

  Om een lange verhaal kort te houden, en wellicht zeer ‘interessant’ voor de SURINEDS. hier op waterkant.

  Tik effe.in : http://www.vn.nl./de lijst van politieke affaires-van-1983-tot-2013

  Nadat jullie dit gelezen hebben , mogen jullie verder gaan met schelden en whatever,,,,

  a tang so.


  Maak melding
 30. Zolang de baas der corruptie en zijn paarse roverheid niet komen met een anti-corruptiewet zullen steekpenningen schering en inslag zijn, net zoals roof, moord en diefstal. Na doden partij corrupte kader elite poep- en plasparasieten olv van de grootste aanbeden crimineel die het land, lila didibri heeft voortgebracht zijn de werkelijke oorzaak van zoveel geestelijk en moreel verval. Het oerdom debiel paars volk verdiend deze paarse vloek. Wat komen gaat zijn nog meer paarse ellende vol kommer en kwel, armoede en geweld. Zo paarse lijder zo oerdomme paars lijdende debiele aanhangers.


  Maak melding
 31. Corruptie is geen probleem. Het echte probleem is onzekerheid.
  Geef mensen een basisinkomen dat genoeg is om huur, kleding, voedsel en gezondheidszorg te betalen en je zult zien hoe corruptie daalt.
  De mensen die tevreden zijn met weinig gaan dan werken als ze iets extra’s nodig hebben en verder doen ze iets of niets, maar vallen ze anderen niet lastig.
  De mensen die ambities hebben en meer willen, die gaan zich volledig daarvoor inzetten en krijgen volop kansen daartoe.


  Maak melding
 32. @Hans van den Broek,

  Suriname is corrupt dat is een feit, en als het kalfje verdronken is dempt men de put.

  Ik heb ook iets ook over de ontwikkelingen in NL. geschreven.

  Check this out: www. vn./de-tijd-politieke-affiare-van 1983-tot 2013

  even intikken op google en iedereen kan de corrupte praktijken in Nl lezen.

  Ik hoef verder niks meer aan toe te voegen.

  a tang so.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES