dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZorgen om ontkenning toename misdaad in Suriname

Zorgen om ontkenning toename misdaad in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 mrt – Parlementariër Sheilendra Girjasing (VHP) maakt zich zorgen om een zekere halsstarrigheid bij regeerders. Vooral als het om de misdaad gaat, wordt doodleuk ontkend dat deze steeds erger wordt. “Ik maak al zeven jaren mee dat ministers van Justitie & Politie niet willen toegegeven dat de criminaliteit aan het stijgen is”, zegt Girjasing.

Het ontkennen betekent jammer genoeg slecht nieuws voor de brave burger. “Nu vinden berovingen elke dag plaats en het wordt steeds erger. Er moet geconstateerd worden dat de politie daar niet tegen opgewassen is. De politie houdt zich nu waarschijnlijk meer bezig met kleine kruimel- en kipdiefstallen”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname. De grovere zaken krijgen de minste aandacht.

Het gaat dan om misdaden als verkrachting, moord en inbraken. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie ontkende onlangs nog. “Maar, terwijl de minister zich verdedigt met ‘cijfers’, kun je niet eens veilig van je auto lopen naar de plaats van bestemming. Zelfs bij aanrijdingen word je beroofd. Men schiet op de politie en verkracht vrouwen van zes en zeventig jaar. Het is vreselijk, maar de regering is blind voor de realiteit”, aldus Girjasing.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

37 REACTIES
 1. Waar bemoeit deze hardwerkende man zich mee. In de Dubai van Sjeik El Misiekaba horen zijn soortgenoten met dezelfde paarszwarte kleur met respect behandeld te worden, wat ze ook doen.

  Speknek Silos houd wel van de bad boys, dus laat ze hun gang gaan!


  Maak melding
 2. Jy moet j grote mond dicht houden.toen vhp aan de macht was vn santoki was er ook criminaliteit SAMPI was dat.en overall is er criminaliteit. Jullie lulln mr omdat jullie aan de macht willen komn
  Slecht over een andere praten
  Mensen ik waar schuw jullie lt vhp niet aan de macht komn.wy zwarte worden veeg voet.santoki gt alles door gevn aan nederland hy is een slymbal.die mensen die rekening hebbn in su
  Denken jullie goed na
  Vhp regering was ook niet beter.lullun jullie niet over een andere regering


  Maak melding
 3. Hermien beter hou jij je smoelwerk. Jouw ndp heeft Suriname naar de malle moer geholpen. De ndp mag NOOOOOOIT MEEEER aan de macht komen !!!! Knoop dit goed achter je oren.


  Maak melding
 4. hermien jij moet je grote gore bek dichthouden. Er heerst wetteloosheid in het land net zoals in alle sub-Afrikaanse landen.
  In het oerwoud heb je geen beschaving en als de oerwoud bewoners naar stad trekken, zie je dat ze niet in een beschaving kunnen wonen !!!!!


  Maak melding
 5. Brulaap en Goebels Limbo: “Het gaat fantastisch en Suriname, er is geen misdaad en economisch gaat het prima en Bouterse is geen drugscrimineel en geen moordenaar”

  Suriname anno 2017

  En het volk van Suriname vindt alles prima zo.

  Om je dood te schamen.


  Maak melding
 6. In SWITI Sranan denken een hoop mensen dat criminaliteit alleen daar voorkomt.Ik heb nieuws voor deze groep.Criminaliteit komt overal in de wereld voor en op dit moment lukt het geen enkel land om dit te voorkomen.Zelfs de landen met heel veel geld.Ik kan voorbeelden voor jullie opnoemen.Gebruik je verstand en google rustig op los en dan komen jullie er van zelf achter dat niet alleen SWITI Sranan dit probleem heeft.
  odi odi


  Maak melding
 7. Het lukt de regering maar niet om van Suriname een tweede Dubai te maken, daarom doen ze er nu alles aan om van Suriname een tweede Somalië te maken, dat gaat wel aardig, ze zijn zelfs voor op schema.


  Maak melding
 8. Dus omdat criminaliteit een wereldwijd probleem is, mag men de criminaliteit in Suriname niet benoemen.

  De NDP- regering zal dit echt niet oplossen, omdat het grootste aantal rovers, moordenaars en verkrachters de stemmers zijn van de NDP.

  Bouterse zal dus nooit tegen deze mensen hard optreden, anders zal hij de verkiezingen in 2020 niet winnen.

  NDP’ers zijn zeer geslepen.


  Maak melding
 9. @Jiyani;Right! @Hermien; skat ben je weer op verlof? Je moet egt doen wat ik je zeg; maak een koprol en check wat je ziet, schrik niet van je eigen stank en horrible aanzicht wat je in een fractie van de seconde kan aanschouwen….dat alles wat je daaronder hebt is een replica van paars.


  Maak melding
 10. @Hermien
  Hou jij je smoelwerk!!
  Santokhi heeft R,Khan uitgeleverd aan Amerika en de ndp was boos op Santokhi want zij hadden liever dat R.Khan minister was geworden!!Deze ndp regering van jou bestaat uit criminelen en moordenaars!!
  En je dikke tante Silos doet hard mee met ze!! Ze beschermt de criminelen en haar criminele baasje persoonlijk.Onder deze regering is zelfs de rechter bang om zijn taak naar behoren uit te oefenen,


  Maak melding
 11. De suri’s zijn hartstikke bang om op te vechten voor hun vrijheid.

  Ze zijn zo bang voor de ‘not my president’ dat hun eigen veiligheid en de veiligheid van hun gezin in het gedrang komt. Meer kan ik er niet van maken helaas.

  De grootste grap is dat het individu voor wie de suri’s zo angstig zijn, zichzelf van de allerbeste beveiliging heeft voorzien, op kosten van…. ja, wie anders de suri’s.


  Maak melding
 12. Hermien.

  Criminaliteit is van alle tijden. Zowel oppositie als coalitie en de regering stellen allen een stijging van de criminaliteit vast.
  Zie onder andere de enorm drugs vangsten die in of via Suriname onderschept zijn.

  Zie Roger Kahn, Munstlag en Dino tegen de VS lamp gelopen zijn.
  Zie dat de DEA weer naar Suriname komt, hoor de Meriba zaak aan en wacht de uitspraak van de rechter af.

  U roeit tegen de realiteit in door te roepen dat men de mond moet houden. U heeft de president horen zeggen toen pakketten verdwenen waren ik weet wie het zijn, zand er over.

  Over hoeveel zaken wordt zand gestrooid door de regering:

  1 >>> Schoolboeken.
  2 >>> Leeg roven magazijn EBS.
  3 >>> Betaald voor een niet afgebouwd Politiebureau dat niet schijnt te voldoen. sleep de aannemer voor de rechter.
  4 >>> Carifesta.
  5 >>> Na schoolse opvang.
  6 >>> Aanbesteding brug Carolina aan Ballast.
  7 >>> De steekpenningen voor de Wijdenbosch brug. het bewijs kan men halen uit de zaken tegen de heer Geert W. in Nederland.
  8 >>> Het gebruik van staatsmiddelen door Dino voor criminele activiteiten.
  9 >>> Wel betaald door EBS maar niet geleverde Generatoren door van Kanten.
  10 >>.De enorme prijzen die zonder aanbesteding betaald worden aan Olibis door EBS.

  Beste Hermien de president heeft belooft de halve VHP voor misdrijven op te zullen sluiten. Na 7 jaar moet het eerste dossier nog bij het OM ingediend worden. De president had alle staatsmiddelen om naar bewijs te zoeken.
  Zou het kunnen zijn dat onder de vorige regering Vene en co. het met criminaliteit toch iets beter gesteld was als nu.

  Iedereen heeft Venetiaan zien zwoegen met Somo en co echter onder zijn bewind werden ministers ontslagen voor vergrijpen en zelfs opgesloten na hun veroordeling.

  Beste Hermien bekijk het aub van 2 zijden voor u gaat roepen, tieren en schelden.
  Een volksvertegenwoordiger doet slechts zijn democratische plicht als deze de stijging van de criminaliteit aan kaart.


  Maak melding
 13. De mensen moeten gewoon massaal wapens aanschaffen en net als in de USA gewoon schieten op die honden……die lopen te roven en stelen…..zodra ze bij bosjes worden neergeschoten……zullen ze gas terugnemen……!!!


  Maak melding
 14. @JoJo, die heeft wel een goede kijk op de zaken, ik heb er weinig meer aan toe te voegen.

  Enkel, er is wel 1 groot etnische groep dat tot de veelplegers horen.

  En logisch , in het parlement zitten veel lieden die tot deze uit deze etnische groep behoren, Dus het siert hun niet .
  Logisch toch , dat men liever ontkent of kwesties niet aan de grote klok wil hangen.


  Maak melding
 15. @Mundo
  Ben je een familie van Hermien?.Ze is net zo blij als jij dat wij zoveel criminaliteit en criminelen hebben in Suriname. met als bonus …ja hoor criminelen en moordenaars hebben het voor het zeggen…de paarse trots!!!..NEP!!!
  Hahahaha


  Maak melding
 16. Op welke plek in Su woont hermien??????????, mogelijk waar er geen nieuws berichten uitgezonden worden, of op het water dat iets veiliger is dan aan land.Bromfietsdiestallen,cell,verkrachtingen, dodelijke afloop,je noemt het maar op en zij vindt alles goed, of is ze ongeschoold en doof????Door de paarse bril bekeken is alles goed, zand over alles neks no fout


  Maak melding
 17. Ja zelfs dit kunnen de verantwoordelijken niet tegengaan.

  In drie dagen zijn bijna 25.000 eieren van zeeschildpadden in beslag genomen bij stropers. Tijdens een reguliere rivierpatrouille heeft de politie op de Marowijnerivier drie mannen aangehouden. Zij hadden 23.500 eieren van zeeschildpadden bij zich.

  De boete bedraagt SRD 10 per ei en daardoor wordt de zaak buiten proces afgehandeld.

  De vraag is waarom het niet helpt om dit tegen te gaan?
  Zou je de boete stellen op 50 SRD per ei dan wil ik nog even aankijken of er nog zovelen worden betrapt met de zeeschilpad eieren.


  Maak melding
 18. Esmerald
  De suri’s zijn hartstikke bang om op te vechten voor hun vrijheid.

  Ze zijn zo bang voor de ‘not my president’ dat hun eigen veiligheid en de veiligheid van hun gezin in het gedrang komt. Meer kan ik er niet van maken helaas.

  De grootste grap is dat het individu voor wie de suri’s zo angstig zijn, zichzelf van de allerbeste beveiliging heeft voorzien, op kosten van…. ja, wie anders de suri’s.

  =====

  Beste Esmeralda

  De Suri’s zijn lafste volk ter wereld. In elke ander land op deze aardbol was de bevolking massaal de straat opgegaan op moordenaar/drugscrimineel/verkrachter van Suriname weg te jagen.

  Niet in Suriname….Die hangmat ligt veel te lekker,


  Maak melding
 19. Vervloekt is het gehele paars oerdomme volk dat dit paars misdadig gevolg van het paarse wanbeleid verdienen olv moordenaars, dieven, rovers, leugenaars, drugsbonzen en moordenaars.

  Wee, die ongehoorzame, zondige stad vol misdaad en geweld! Zij wil naar niemand luisteren en weigert te worden terechtgewezen. Zij vertrouwt niet op de Here en zoekt haar God niet. Haar leiders lijken op brullende leeuwen op zoek naar prooi. Haar rechters zijn vraatzuchtig als wolven in de schemering die geen spoortje voedsel overlaten tot de morgen. Haar profeten zijn praatjesmakers en bedriegers. Haar priesters ontwijden wat heilig is en zijn ongehoorzaam aan Gods wetten. Maar de Here, die midden in die stad woont, is rechtvaardig. Hij doet geen onrecht. Iedere dag weer is zijn rechtvaardig oordeel zichtbaar. Ondanks dat schaamt de goddeloze zich niet voor zijn daden.


  Maak melding
 20. @ Henk Molenaar

  “De Suri’s zijn lafste volk ter wereld. In elke ander land op deze aardbol was de bevolking massaal de straat opgegaan op moordenaar/drugscrimineel/verkrachter van Suriname weg te jagen.”

  Een volk is niet laf haar leiders zijn laf of te moedig met alle gevolgen van dien.
  Waar gaat men nog de straat op zonder onderliggende organisatie. Nergens. Spontaan protesteren gaat niet meer.

  De nood moet heel erg hoog zijn wil men spontaan of met een zwakke organisatie tot steekhoudend protest komen op een ander niveau dan een opstootje.


  Maak melding
 21. Hiwat (misdadigers verdediger)gaat een “singi-neti” organiseren voor de crimineel die op Santodorp dodelijk is geraakt door een polite kogel; jammer dat er maar 1 is geraakt!! Hulde aan deze dappere politie agent !!! Tenminste zijn de bewoners van Santo Boma en omgeving bevrijd van 1 roofmoordenaar !!! Wanneer volgen de anderen ??
  Baas kon liever een klopjacht organiseren op de volgelingen van Misiekaba, het gespuis, dat het hele gebied van Santo Boma en omgeving beroofd en verkracht!!, dan vakantie te houden in het binnenland; a-kil-no-kis “gele koorts” e-te??


  Maak melding
 22. Miss peggy
  Doe wat als je nu kijkt dat de vluchten die vol geboekt zijn,dit gaat toeristen kosten, zit niet te vreten anders wordt slm failliet en tuifly die twijfelt ook nog!!!
  Bange toerist


  Maak melding
 23. In Suriname krijgen misdadigers een vrijbrief of amnestie. Drie voorbeelden;

  1. Een vrouw steelt een portemonnee, door de beelden op een bewakingscamera wordt zij achterhaalt, zij geeft alles wat ze gestolen heeft terug en ze mag zonder straft rustig verder gaan met haar leventje. Omdat de eigenaar zijn spullen teruggeeft, mag de crimineel zonder straf verder gaan, de politie zegt eigenlijk tegen haar dat ze de volgende keer niet zo dom moet zijn om zich te laten pakken.

  2. Een grootvader bedreigt zijn twee minderjarige kleindochters met de dood, ze lopen in doodsangst van huis en een van hen gaat daadwerkelijk dood in het bos. Grootvader wordt aangehouden en vervolgens weer vrijgelaten want hij heeft immers dat kind niet eigenhandig gewurgd. In Suriname kennen ze het begrip ‘dood door schuld’ blijkbaar niet.

  3. Iemand pleegt massamoord en geeft zichzelf doodleuk amnestie en hij komt er jarenlang mee weg.

  En dan durft men nog te beweren dat Suriname een rechtsstaat is.

  ‘Den man tyar en ini Sranan’.


  Maak melding
 24. Het ontkennen… bevestigd de onrust die juist bedoeld is de rechtsgang van het proces van desi bouterse te beïnvloeden.
  Om dan daar onder uit te komen …het land is niet meer bestuurbaar …..terwijl er een officiële plaats vervanger aanwezig is….dus wordt er bewust traag op de criminele activiteiten gereageerd …en gaat het ontkennen een eigen leven lijden zo dat een ieder in het ongelijk wordt gezet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES