maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Suriname nog erg onbekend op Duitse markt'

‘Suriname nog erg onbekend op Duitse markt’

-

Does Travel - naar Suriname

De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) is tevreden over haar eerste bezoek aan een beurs in Duitsland. Na vier dagen gestaan te hebben in Berlijn tijdens de ITB Beurs 2017, was het nogmaals duidelijk wat de potentie is voor Suriname als toeristisch product. De SHATA heeft voor het eerst na haar oprichting in 2016 samen met de STS en Conservation International geparticipeerd aan deze beurs.

De afgelopen jaren deed Suriname reeds mee aan deze “travel and trade” beurs. Al heel snel was duidelijk dat het er een groot verschil is tussen de Nederlandse markt en de Duitse markt. Omdat Suriname nog onbekend is in Duitsland konden de deelnemers via een “elevator pitch” hun specifiek product aanprijzen. Schatting is dat er meer dan 300 bezoekers de Surinaamse stand bezochten.

SHATA heeft in de voorbereiding ervoor zorggedragen dat de bezoekers geïnteresseerd raakten in de booth door Suriname als land neer te zetten. De wereldkaart met de ligging van Suriname moest erbij worden aangesleept. De zeer indrukwekkende foto ter promotie van de virtual film Under The Canopy van Conservation International en de “live cooking” door Chef-kok Patrick Richards hebben de Surinaamse presentatie naar een hoger niveau getild.

Vooralsnog is gebleken dat Suriname een “undiscovered secret” is. De Duitse markt is opzoek naar nieuwe destinaties en SHATA richtte zich derhalve ook op interviews afstaan aan de Duitse reis tijdschriften en de Duitse radio voor een groter bereik.
“Stringente samenwerking van de public and private sector teneinde Suriname beter op de kaart te zetten is een must”, meldt de SHATA.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. ;Vooralsnog is gebleken dat Suriname een “undiscovered secret” is.’….ja als ze bekend hadden gemaakt wie de plesjident is van Suriname dan zou er geen secret meer bestaan!Wie in de wereld kent de tragische geschiedenis van Suriname dat begon op 25 feb 1980 tot heden ..niet?!En de crimineel erachter?!De wereld kent hem en wil zijn uitlevering ,de meesten hopen ook dat deze crimineel met vakantie gaat naar 1 of ander europese land. Ze wachten op hem!!


  Maak melding
 2. In de toekomst zullen vele paarse verdoemde afstammelingen van Afrika, net als tegenwoordig, vluchten uit onleefbaar Suribabhaiti. Voor 2020, na soso paarse ka.


  Maak melding
 3. Als je Duitsers wil interesseren voor Suriname moet je zeggen dat het vroeger Nederlands was en dat ze er nog steeds Nederlands spreken.
  Duitsers vinden Nederlanders aardig en velen verstaan ook redelijk Nederlands. De Hernhutter zending kun je ook noemen. oorspronkelijk Duits tenslotte.

  Het is overigens de vraag wat een Duitser in Suriname te zoeken heeft. Er zullen er vast wel zijn die een jungletocht een uitdaging vinden, maar daar zijn geen miljoenen mee te verdienen.

  Duitsers zijn de meest reislustige Europeanen, maar ze kiezen liever andere bestemmingen, zoals Thailand.


  Maak melding
 4. In mijn ogen had Frank Rijkaard daar na toe moeten gaan voor de presentatie en verteld alwaar Suriname op de wereldbol staat met als de grote vriend Rudi Voller!! Zou beter verkopen denk ik!! en gelijk mededelen dat daar de Goslar is gezonken in de tijd van Hitler!!!!


  Maak melding
 5. In echte toeristische landen blijft men af van toeristen. Ook de rovers en criminelen weten meestal dat ze van toeristen af moeten blijven.

  In Suriname zijn toeristen een bron van inkomsten voor rovers. Vanwege de vele roofovervallen, moorden en verkrachtingen hoor ik van veel mensen dat ze voorlopig niet naar Suriname gaan. Dan maar liever Spanje, Dubai of Thailand. Ergens waar je rustig 24 uur per dag op je gamak kan voelen i.p.v. dag en nacht wakker blijven om niet beroofd te worden.


  Maak melding
 6. Natuurlijk is Suriname onbekend op de Duitse markt. Zodra de eerste containers met witte poeder arriveert zal het snel anders zijn. De Duitsers houden wel van een tropische verrassing.


  Maak melding
 7. Hallo Dagoebal, wat is dit voor onzinnig geklets? De Duitse bevolking vergeet niet hoor, als er 1 Europees land is die zijn geschiedenis kent, en er ook openlijk voor uit komt dat dit niet goed is geweest, dan is het Duitsland wel. Zie ook de reactie van Duitsland op de Turkse dictator Erdogan n.a.v. De weigering om Erdogan zijn ministers niet te laten spreken in Duitsland, daar men van mening is dat je campagne voert in eigen land, Turkye dus.


  Maak melding
 8. Ik heb eens Duitse vrienden in Suriname te logeren gehad, ook ik had me afgevraagd wat er voor hen te beleven zou zijn in Suriname.

  Achteraf bleek ik me om niets zorgen gemaakt te hebben; de meest ‘gewone’ zaken vonden ze geweldige belevenissen, ik denk b.v. aan een tropische regenbui, een nest udu loso, een redi tere slang in de tuin, een kolonne draagmieren, de oude gebouwen in de binnenstad (ze vonden het doodzonde dat die niet goed onderhouden werden), de trip naar de Marrondorpen aan de Suriname rivier, de rijstvelden in Nickerie, de tanden van een door hen gevangen pireng. Wij Surinamers zijn vaak te negatief over Suriname, omdat wij vaak niet doorhebben in wat voor mooi, uniek land wij wonen.


  Maak melding
 9. Duitsers houden van zon, zee en strand, aan Colacreek en een beetje rondhangen bij de de zwembad van Torarica is niet voldoende.En stinkende Paramaribo helemaal ontwijken.

  Wellicht kunnen ze gelokt worden met :14 tage Abenteuer im Dschungel Suriname.

  Geef ze wel een hengel, jachtgeweer en voldoende water en een kompas, succes verzekerd.
  Duitsers zijn trouwens erg praktisch en innovatief ingesteld.

  En owja, de Goslar moeten ze vooral niet vergeten te promoten, want dat is de Duitse erfgoed.

  Het is maar een wilde idee hoor, niet gelijk gaan schelden.


  Maak melding
 10. Begin eerst maar eens aan een goed kwalitatief product te werken en de sector te ontwikkelen. De Duitse en Amerikaanse toerist zijn de meest kritische van de wereld
  en willen waar voor hun geld. Duitse vrienden is iets anders dan een toerist die in een Hotel verblijft. Ik heb met meerdere echte toeristen gesproken, die hun echte mening hebben gegeven, niet het ” beleefde/ sociaal wenselijke antwoord op hoe vind je Suriname. Laten we het erop houden dat ze nooit meer terugkomen en het niemand zullen aanbevelen. Vieze stad, oplichtersprijzen en weinig vertier zijn de topics die vaak terugkomen. De low end toerist/ back packer is een niche, maar daar is een Suriname geen aanbod voor. In Colombia, Brazil kost een overnachting in een hostel, 6 a 7 dollar per nacht en er is veel te beleven, veel variatie in bestemmingen. Vergelijk dat met de woekerprijzen die hier worden aangeboden voor kwalitatief lage accommodaties.
  Op de zogenaamde unieke cultuur van Suriname stelt niet veel voor. en dansje van Marrons enz….
  Maar ja, Suriname is het land van de potentie dat nooit wordt benut. Suriname wil het geld van toeristen, maar wil en kan de daarvoor benodigde investeringen niet plegen en de simpele zaken zoals het waarborgen van kwaliteit door middel van een vergunningenstelsel voor aanbieders van accommodaties wordt ook niet opgepakt. Dus keep dreaming en slaap maar lekker verder terwijl anderen hun sector continue verbeteren en wij verder achterop raken.


  Maak melding
 11. WEEREDE hmolenaar2016,IS AAN HET WOORD !..BLIJFT ALTIJD DOM ! …..niet op deze idioot letten,hij kan niet helpen baja !..ga slapen mie mang !


  Maak melding
 12. Zelfs Afrika is beter dan deze Dubai. Wie wilt beroofd worden in deze broko parnasi. Al worden tickets 200 euro retour, niemand met gezond verstand gaat naar Dubai (surinaamse)


  Maak melding
 13. Voor slimmeriken hier, en de duitsers vergeetachtigheid verwijten, 15 moorden in dec. de slachtingen in Moiwana, de kettingzaagmoorden, een veroordeling voor grootschalige cocainehandel, en toch een hoofdrolspeler hierin als president kiezen?


  Maak melding
 14. Hij bedoelt (hoop ik of het klopt) dat wij meer positief moet zijn over Suriname en voor mij heeft hij gelijk.

  Iedereen zeurt over aanwezigheid van rovers en bouterse in Suriname, maar in Zuid-Afrika wordt je vaak neergeschoten door de politie als je gaat stelen en zelfs toeristen gaan naar Rusland bezoeken, terwijl Poetin aan de macht bezit.

  Ik vind dat Suriname meer positief moeten kijken ipv de toeristen Suriname afraden om te bezoeken.


  Maak melding
 15. Jammer dat de archieven van wkn voor 60jr in een bunker zijn opgeslagen.

  We hebben genoeg ideeën aangedragen ten behoeve van de vooruitgang van suri.
  Van toerisme, landbouw, mijnbouw etc. etc. noem het maar op.

  Herinnert u zich deze nog: ”wat kom je mij uitleggen met je Hollandse gezicht”.
  Er zijn tientallen ondernemers die de ‘verdeel en heers-tactiek’ aan de lijve hebben ondervonden en nog steeds.

  De gemiddelde Duitser eist inderdaad een extreem hoge kwaliteit en is bereid daarvoor te betalen.
  Plaatjes en filmpjes zijn leuk en zien er fantastisch uit, maar er hoeft maar iets verkeerd te gaan, en de recensies zullen niet mals zijn.

  Btw de reizen naar Zuid-Afrika zijn één van de hipste en duurste reizen. Op safari en wilde dieren bekijken daar moet je voor dokken. Zuid-Afrika heeft ook mooie stranden en is erg gewild in de glamour wereld.

  Alles is mogelijk, je moet wel actie ondernemen.


  Maak melding
 16. Surinamers weten niets af van Duitser, de mentaliteit, kennis, inovatie, top kwaliteit van hun producten, zie maar hun auto, oa VW, Audi, Mercedes Benz, Porche, BMW; duurzame energie, oa zonne-energie, salderen, windenergie, enz. Hun infrastructuur, kennis en technologie zijn ze heel degelijk in, infrastructuur, enz.

  In de koloniale tijd zijn heel veel Duitsers in Suriname geweest, oa, kerkgeschiedenis van de Hernhutters, EBG-geloof, Grote Stadskerk in Suriname, StadsZending aan de Burenstraat, Voormalige Kerstengebouw aan de Domineestraat in Paramaribo, Christoffel Kersten; hebben op geneeskundige gebied ook hun bijdrage geleverd, scholen, oa Graaf van Zinnendorfschool, Flora en Fauna, ook kolonnisten geweest, zie oa Plantage Berlijn of de hoofdplaats van Marowijne in Suriname dat door een duitse militair is gesticht en naar zijn vrouw Albina is vernoemd. In Suriname zijn er veel families die afstammen van Duitsers, zie hun familienamen. Door vermenging lijken velen niet meer op Duitsers, maar het Duitse bloed of afkomst zit er wel in.

  Verder zijn er in de Duitse archieven heel veel informatie van de kolonie Suriname en bevolking, samenlevin, het leven, gewoonten enz te vinden in Duitsland. Ook op kunst en cultuur hebben ze hun waarde bewezen in Suriname.

  Duitsland heeft meer dan genoeg bijgedragen aan de cultuur van Suriname, muziek, klassieke muziek, woorden zoals BAM, Kino enz. zijn nog steeds bekend in Suriname.

  Duitsers zij no nonsens, staan voor degelijkheid, de juiste mentaliteit. Zie maar als de manshaftt, bijnaam van het Duitse Voetbalelftal. Je hebt pas van ze gewonnen als de scheidsrechter het laatste fluitsignaal geeft. Ze gaan door en meestal gaan ze voor de overwinning.

  Made In Duitsland is een heel sterk merk Internationaal. Als Suriname ondernemers uit Duitsland binnen zou krijgen zou Suriname met sprongen vooruitgaan. Ook de Oktoberfest in september/Okotber in Duitsland is top, gekleed in Lederhosen, zowel mannen als vrouwen. Wel veel bier in hele grote bierpulpen en bierglazen, worsten en muziek.

  Suriname heeft meer met Duitsland te maken dan de Surinamers wel denkt. Niet alleen Nederland/West Europa heeft zijn stempel op Suriname gedrukt of landen uit Afrika, Azië, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Ik heb nog een mooie LP liggen van Udo Jurgens, dat ding wel 40 jaar oud, prachtig nummers. uit 70ties

  Ingeval de Duitsers binnen beginnen te stromem, mag de toeristische sector een bod doen op die LP.

  Dan heb ik bij deze mijn bijdrage geleverd toch, hahahahah

  Neks no fout!


  Maak melding
 18. ik ben het helemaal met slachtoffer roofoverval eens.
  Ik ben niet overvallen maar de laatste keer toen ik in Su was, was ik zo verschrikkelijk bang dat ik dacht voorlopig geen Su hoor als het weer veilig is zal ik er over na denken om te gaan. Maar nu? Nada


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES