do 22 feb 2018 03:55
post thumbnail

Nederlandse scholieren leren van Suriname

Sinds vrijdag zijn 30 vmbo-leerlingen uit Arnhem en Nijmegen in Suriname in het kader van het project ‘Samen Leven Doe Je Zo’. Doel van dit project is dat de leerlingen zich verdiepen in ‘de wereld van de ander’. Dat ze de positieve kanten van een multiculturele samenleving leren kennen en dat ze ervaren dat verschillen tussen mensen kansen bieden in plaats van bedreigingen. Zo leren ze over hun eigen grenzen heen kijken. Suriname is daarbij voorbeeldland, omdat hier mensen met veel verschillende etnische achtergronden prettig samen leven.

Partnerschool in Suriname is de mulo Geyersvlijt. Op deze school volgen ze lessen over religie en cultuur, die verzorgd worden door de Surinaamse docenten en hun Nederlandse collega’s die als begeleiders mee zijn gekomen. De stichting Samen Leven Doe Je Zo, de initiatiefnemer van het project, zorgt in ruil voor de kennis over de multiculturele samenleving, voor onderwijskundige middelen voor de partnerschool. De werkweek startte met een sportdag met de Surinaamse scholieren.

Verder staan onder andere op het programma: een plantagetocht met bezoek aan Nieuw Amsterdam, een bezoek aan de synagoge, de grote moskee, de hindoetempel aan de Weg naar Zee, de St. Petrus en Paulus Basiliek, een huisbezoek, een stadswandeling met bezoek aan Fort Zeelandia. Op donderdag is er een culturele ochtend op de mulo-school. De laatste nacht in Suriname overnachten de Nederlandse leerlingen op junglecamping Palulu in hangmatten.(FOTO: Hans Witt)

<- klik hier om te reageren op dit bericht


10 Reacties | Plaats Reactie

 1. Het kan ook een averechts effect hebben op de scholieren. Ze kunnen ook verward terugkeren ipv verrijkt.

  dinsdag 14 maart 2017 om 18:28 uur.
 2. Allemaal opgepast en alertheid geboden. Vertrouw en geloof niemand. Wees luisteren en zeg niet te veel, want bij het minste of geringste kritiek op opinie over land en ndper’s wordt men uitgelachen, bespot en kan er weer een andere paarse soso lobi baas gek zich in de buurt bevinden met alle paarse misdadige gevolgen van dien. Vertrouw geen enkele persoon die namens de paarse roverheid hulp biedt.

  dinsdag 14 maart 2017 om 18:50 uur.
 3. Die Nederlandse kinderen weten vaak al meer dan de ministers van Suriname. Misschien dat Bouta enkele van hen kan aantrekken als minister.

  dinsdag 14 maart 2017 om 19:41 uur.
 4. Suriname loopt vóór,want betreft de Multiculturele samenleving,de afgelopen 150 jaar en streeft naar eenheid in verscheidenheid……maar ieder afzonderlijke bevolkingsgroep kent zijn geschiedenis en identiteit de afgelopen 1000 jaar, alleen de Afro-diaspora’s niet,en zitten in een identiteit crisis…..terwijl hun voorouders de verloren stammen van Israël waren in Afrika,vóórdat ze verscheept en verstrooid werden naar de Americas en in onwetenheid kwamen……doordat ze hun geloof,zelfrespect,en originaliteit kwijt raakten en daarom dat velen zo’n onbehouwen gedrag vertonen tegenover andere bevolkingsgroepen…..bondru in defrentie é bigien na joe srefie,Black People know your history,before Slavery time , Shalom .

  dinsdag 14 maart 2017 om 22:27 uur.
 5. OUWEHOER !

  woensdag 15 maart 2017 om 09:40 uur.
 6. Jij verteld een hele boel bullshit man.

  woensdag 15 maart 2017 om 09:49 uur.
 7. Begin met het onvoorwaardelijk stemmen op Sylvana Simons. Wie dat niet doet is een REDIE MOESOE. Geldt voor de blakka mangs.

  woensdag 15 maart 2017 om 09:55 uur.
 8. Krijgen Surinaamse kinderen ook de gelegenheid in Nederland hun licht op te steken?
  Voor hen valt hier ook het een en ander te leren of zou geldgebrek dit verhinderen?
  Het kan nooit kwaad om over jouw eigen grenzen heen te kijken.

  woensdag 15 maart 2017 om 13:53 uur.
 9. Hoe zit het met de coca plantages, gaan zij ook daarheen een kijkje nemen?

  woensdag 15 maart 2017 om 21:25 uur.
 10. Wat vonden ze van fort Zeelandia?Is hun de geschiedenis verteld van dit fort…Stop met geschiedenis delen TOT het jaar 1982 niet tot en met het jaar 1982! Dat is de Surinaamse vuile was.Ik geef het verleden van mijn pres niet kwijt..ha ha ha

  donderdag 16 maart 2017 om 09:08 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com