maandag, mei 27, 2024
HomeFotoPresident terug van missie door Oost Suriname

President terug van missie door Oost Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

President Desire Bouterse is na twee weken op terugweg van zijn missie door Oost Suriname. Het staatshoofd bereikte vrijdagmiddag het inheems dorp Apetina, aan de bovenloop van de Tapanahonyrivier. De president en zijn overige delegatieleden zijn groots binnengehaald. Hij vertrok zondag uit het dorp en zal niet eerder dan morgen (dinsdag) in Paramaribo aankomen.

Bouterse heeft de afgelopen twee weken bijna 20 dorpen en kampen langs de Marowijne- en Lawarivier bezocht. Hij reist in gezelschap van de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Patrick Pengel (Vollsgezondheid) en de districtscommissarissen van Sipaliwini/Tapanahony en Sipaliwini/Pamaka.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. KUMA IS VAKANTIE GAAN VIEREN VOOR MEER DAN 2 WEKEN IN HET BINNENLAND, INPLAATS VAN REKENSCHAP GEVEN IN DNA OVER DIE ALCOADEAL.

  KUMA HEEFT GEWOON SCHIJT AAN DNA.


  Maak melding
 2. Terug van 2 weken vakantie….

  Wat een loser is deze ‘volkspresident’ toch.

  En ondertussen dondert Suriname verder het ravijn in.


  Maak melding
 3. ik weet niet of het de vakantie van de president in het oosten , of het de Paguwa feest is geweest, maar het is wel vreemd dat er zoveel mensen zijn omgekomen in Suriname binnen twee weken….


  Maak melding
 4. Het vloek heeft zich verplaatst naar het zuid-oosten. En nu terug met een bagage aan boei en Kolloku. Die tapoe was aan het diggelen. En nu gaat hij alle recht zaken winnen.


  Maak melding
 5. Lekker 2 weken op kosten van de belastingbetaler vreten, zuipen en feesten. Deze man heeft lak aan alles. Hij heeft schijt aan suriname en apathische paarse achterban steunt hem door dik en dun. Hoe stom kan je zijn


  Maak melding
 6. En de mensen in de getroffen gebieden leven nog lang en gelukkig, zelfs André Misiekaba verhuist binnenkort voor goed naar het Binnenland dat , na deze historische heldendaad, vol ontberingen, van de grote volksleider, een derde Dubai is geworden.


  Maak melding
 7. Verkiezingstour van BOUTA is al begonnen!! Waarom heeft hij Algoe en Roline niet meegenomen ???

  Soso Djoe-ka’s bij elkaar onder het toeziende oog van de nazaat van de Zeeuwse slaven handelaar !!


  Maak melding
 8. Onze president is een binnenlandse president.In het buitenland is hij maar op enkele landen na niet welkom.
  De landen waar hij wel welkom is kunnen ons niet helpen die pienaren net als wij.Ik ken er maar 3 Venezuela,Cuba,Equatoriaal Gunee.Raar genoeg is dat wat we willen.We verdienen dat dus.Is dat een vloek?


  Maak melding
 9. Damsco, je slaat evenals Bisschop Karel Choenni de spijker op z’n kop.

  Het zijn in het bijzonder de vaste stelletje viswijven die in Olland niets maar dan ook niets uitspoken, maar zitten te wachten op hun uitkering. Uitgerekend deze verloren schapen zijn degene die oordelen wie wel dan niet (hard) werkt. Letterlijk de omgekeerde wereld.

  Alhoewel als men is doorgedraaid, heeft men het vaak zelf niet door.


  Maak melding
 10. Damsco

  PRESIDENT IS OVERAL GELIEFD,PROEF IK JALOEZIE???

  =============================================

  Beste Damsco, iedereen zou begrijpen als de president 2 dg de rampgebieden zou hebben bezocht. Maar de man is niet 2 dg weg MAAR 14 DAGEN terwijl Suriname op de rand van de afgrond staat. Keer op keer geeft Bouterse aan dat er zuinig aan gedaan moet worden maar zelf gaat hij op kosten van de belastingbetaler 14 dg op reis. Vind je dat zelf niet vreemd ?


  Maak melding
 11. Zie ondertussen de cijfers die Financien gepubliceerd heeft en vergelijks ze eens met de enorme begrotingen die gepresenteerd zijn door de president in de DNA.
  Zie hoe slecht het land er voorstaat en dat de regering niets doet aan de tekorten die extreem zijn. Meer dan 25% van de uitgevoerde begroting komt men te kort.

  het roepen dat de lagere wereld markt prijzen funest zijn wordt niet onderschreven omdat sinds 2014 de inkomsten vrijwel stabiel zijn.
  de regering bewijst weer eens geen maatregelen te willen of te kunnen nemen uit angst weg gestemd te worden.
  Venetiaan en co namen in 2008 bij veel lagere inkomsten wel maatregelen en hadden de economie binnen een jaar weer op de rails.
  Deze regering blijft ontsporen. RobG lees aub de gepubliceerde cijfers en zie hoe ver u naast de economische realiteit van Suriname redeneert.

  www voor voegen starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/40315w


  Maak melding
 12. Damsco, je slaat evenals Bisschop Karel Choenni de spijker op z’n kop.

  Het zijn in het bijzonder de vaste stelletje viswijven die in Olland niets maar dan ook niets uitspoken, maar zitten te wachten op hun uitkering. Uitgerekend deze verloren schapen zijn degene die oordelen wie wel dan niet (hard) werkt. Letterlijk de omgekeerde wereld.

  Alhoewel als men is doorgedraaid, heeft men het vaak zelf niet door.


  Maak melding
 13. Hij is terug van zijn missie om een tapu te krijgen voor de misdaden die hij begaan heeft, om niet vervolgd of gestraft te worden. Hij heeft misbruikt v.d. de gelegenheid gemaakt door zgn de overstroomde gebieden te bezoeken.


  Maak melding
 14. Jojo,in het rijke Brazilie zijn er ook gigantische tekorten in de overheidsfinancien.De nieuwe Braziliaanse regering heeft met haar uiterst
  rechtsbeleid besloten dat de overheidsbegroting voor de komende 20 jaren niet verhoogd mag worden.Het loopt nog niet lekker met de economieen……!


  Maak melding
 15. O, aha daar heb je die fromoe missionaris Bouterse, amang hebie jerré.
  Hip hiep hoera, hij zal alle problemen voor de binnenland bewoners oplossen.


  Maak melding
 16. Off topic, en weer valt de naam van Bouterse (indirect) in een drugszaak.

  AMSTERDAM – Een arrestatieteam van de politie heeft maandagnacht in Amsterdam een man opgepakt die al jaren gezocht wordt voor grootschalige cocaïnesmokkel.

  Het gaat volgens een goed ingevoerde opsporingsbron van deze krant om de Surinaamse Haroun A. Hij was een van de verdachten in het mega-onderzoek Tidore naar de smokkel van duizenden kilo’s cocaïne naar Nederland. Piet W., hoofdverdachte in de zaak, kwam in december op vrije voeten na een celstraf van zeven jaar.

  Haroun ’Harry’ A. zou betrokken zijn geweest bij de invoer van drie transporten van in totaal duizend kilo cocaïne. Tegen hem was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. De Landelijke Eenheid wil niets zeggen over de identiteit van de opgepakte man, maar bevestigt dat het om een verdachte uit de zaak Tidore gaat.

  De zaak Tidore viel vooral op omdat de hoofdverdachten in afgeluisterde gesprekken praatten over ’Baas’, de bijnaam van de president van Suriname, Desi Bouterse. Enkele verdachten hadden goede contacten met mensen rond Bouterse. Die moet nog steeds een straf uitzitten van elf jaar voor grootschalige cokesmokkel.


  Maak melding
 17. Vergelijking Brazilie met Suriname inz financiele tekorten !

  Inwonertal Brazilie : 180 miljoen

  Inwonertal Suriname : 0,5 miljoen

  BBP per inwoner Brazilie : € 8.220,00

  BBP per inwoner Suriname € 5.680,00

  De economieën zijn van een heel andere orde van grootte !

  Vergelijking overheidstekorten, grote onzin !

  Oorzaken kunnen hemelsbreed verschillen !

  PS: Zie de ECHTE cijfers van Sranan, ik hoop dat de pres ALLE cijfers, ook reele rampcijfers over Suriname, leest en begrijpt !


  Maak melding
 18. President heeft een snoep reis gemaakt naar het binnenland.Wat een leuke leven heeft deze domkop in Suriname.Het land goed besturen kan hij niet.Dus doet hij het zo om de binnenlandse bewoners te paaien.


  Maak melding
 19. @ RobG

  “Jojo,in het rijke Brazilie zijn er ook gigantische tekorten in de overheidsfinancien.”

  beste RobG.
  U ontgaat een antwoord en sleept er supermacht Brazilie bij met 200.000.000 inwoners bij in plaats van eens te reageren op de getalen van de regering.

  in 2010 was het BNP / capita in Suriname $ 9.700 en in Brazilie $ 10.800 of wel ze waren per capita vrijwel even rijk.

  en zie waar Safru hier boven hoe hard Suriname door het eis gezakt is en hoe hard Brazilie gezakt is.

  Bouterse en co hebben in 7 jaar tijd het BNP van Suriname weten te halveren terwijl de aangehaalde grondstoffen prijzen nu hoger zijn, de raffinaderij verdubbeld is, etc. en er ondertussen 2 goudmijnen draaien en de informele goud mijnbouw ook hard draait.
  Desalniettemin is de economie gehalveerd en die van Brazilie met een kwart gedaald.

  Graag een antwoord op de cijfers van de regering.


  Maak melding
 20. @Sabato Franse

  Neen, ik ben geen NDP-slaaf of slaaf van wie dan ook. Ik ben onafhankelijk en ik presenteer ECHTE CIJFERS en heb al langer gesteld dat Suriname helaas, FAILLIET is gemaakt door de huidige machthebbers !

  De Braziliaanse economie is totaal niet te vergelijken met de Surinaamse. Kijkt u maar naar de volumes en de bevolkingscijfers !

  De cijfers zijn op internet gemakkelijk te checken !


  Maak melding
 21. Damsco

  Missie volbracht,…goed zo pres.en nu ff rust nemen papa voe a kondre,
  ********************************************************************Wat was de missie alweer …. papa voe a kondre,??? Of is papa voe a kondre definitief afscheid gaan nemen ??? opdat straks gezegd kan worden …. Killer Bouterse … WAS ook papa voe boeskondre. Time will tell !!!!


  Maak melding
 22. HE IS BACK,YES..THE BIG BOSS IS BACK IN TOWN alle muisjes van de tafel nu.want er is werk aan de winkel iedereen terug in je hoek.en hou je koest.


  Maak melding
 23. Bouterse doet me denken aan de Russische Tsaren speciaal de laatste. Als er moeilijkheden zijn in het land dan gaan ze met vakantie.

  Vragen over de deal met Alcoa dan weg wezen voor 2 weken toeren met de corjaal.

  Maka zegt dat begrotings tekorten te verwachten zijn dit jaar en met al vlucht gereisd hoop ik dat deze regering collapse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES