OM Suriname negeert vonnis, voldoet aan wens regering

27

PARAMARIBO, 12 mrt – Geheel volgens een besluit van de regering heeft procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday een buitenlander gedeporteerd. De uitlevering van de man, Alex Vlah, zou aangevraagd zijn door Interpol. De rechter vond dit niet bewezen en besliste dat Vlah in Suriname mocht blijven. Vlah was eerder verklaard tot persona non grata, ongewenst persoon. Voor de procureur-generaal was dit kennelijk voldoende.

Vlah had een kort geding aangespannen om uitzetting te voorkomen. Hij zou uitgeleverd worden aan Interpol. Volgens de Ware Tijd is de man gedeporteerd, nog voordat het vonnis formeel bekend werd. Een bevel van de rechter om de uitzetting aan te houden tot na het vonnis, is zxonder meer genegeerd. De wens van de regering en van Interpol was kennelijk van meer zwaar wegend belang.

Het geeft de burger wel te denken. “Als zelfs de hoogste man bij het Openbaar Ministerie dit soort zaken doet, waar zijn we als burgers in dit land nog aan toe. Is Suriname nog een rechtsstaat?”, zegt iemand dichtbij het gezin. Vlah heeft dertien jaar in Suriname gewoond, heeft een Surinaamse vrouw en een kind. Hij zal op Schiphol aan de Nederlandse justitie worden overgedragen en dan aan zijn geboorteland Roemenië.


27 REACTIES

 1. Die moordenaar en Brunswijk staan toch ook op de lijst van Interpol? Maar dat word te moeilijk voor die hielenlikker van een Panday, een buitenlander is veel gemakkelijker,wat is hij nu flink geweest, en heeft bovendien ook nog de rechterlijke macht te kijk gezet, waardoor voor de zoveelste keer, de rechtstaat door dit soort zielige figuren vertrapt word.


  Maak melding

 2. Breakings news;priti reet barrraraaara,solliciteerd naar the job van de PG in Su ,weinig kans van slagen,hij kan op de knieën gn vr Donald en zijn reet beginnen te likken,zoals gewoonlijk,misschien wordt hij dan weer aangenomen ,ray ju e dok,je afgod is ontslagen


  Maak melding

 3. Arme mensen die geen tjoekoe willen of kunnen betalen aan de paarse roverheid worden aangepakt. Onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskasdieven, gekozen als lijder van hun land worden aanbeden en vereerd door oerdomme dwazen ndper’s Hoe verder. Neks verder, na soso achteruitgang vo paarse misdaad.


  Maak melding

 4. Bouterse bepaald alles wat in Suriname gebeurt.De rechterlijke macht is een verlengstuk van de president en niets anders.Die rechters zijn bang voor hun leven want ze worden opgepakt en zonder een vonnis doodgeschoten als in het verleden.Ook Brunswijk en Somohardjo zijn loopjongens die geen recht hebben van spreken. Naar mijn oordeel zijn ze schaamteloos omdat ze een moordenaar hebben geholpen met die amnestie wat.


  Maak melding

 5. @ Snel
  Badjnath is geen hielenlikker, maar een reetlikker van desi.

  maandag 13 maart 2017 om 00:07 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  De man,heeft de wet toegepast OLIEBOL punt uit,…A MANG HANDEL VOLGENS A GRONDWET,..DUS HOU JE SNUIT PANNENKOEK.de wet kent geen EMOTIE.alles tegen de pres mislukt,..zijn jullie nog niet moe ? now wi gie P G a schuld,..mooove,..UILSKUIKENS ! a ballon BOS.


  Maak melding

 6. @ lawaai papegaai

  Ray no e dok.
  Het is holi tijd. Gun die man zijn lekkere doksa en black label.
  Hij komt terug,want hij gaat tot de dood door met zijn anonieme strijd.


  Maak melding

 7. @Mokro
  De Pg schijnt wel ballen te hebben, maar niet als het om de voortzetting van 08121982 gaat.

  zondag 12 maart 2017 om 21:00 uur.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  BOONTJE KWAM TOE DER TIJD OM ZIJN LOONTJE !dus ga in een hoek zitten met je staart tussen je ballen lik je wonden,en hou je koest IDIOOT !


  Maak melding

 8. @Lawaai papegaai

  Heel zielig te constateren dat jij geen hersenen hebt in plaats daarvan heb je poep in je kop/Preet Bharara is een toffe PG en hij is geen surinamer. Zoals gewoonlijk worden alle leden benoemd door de vorige regering ontslagen wanneer de nieuwe zijn intrede doet..Preet Bharara was toen niet ontslagen door Donald Duck omdat hij zelf hooggeplaatste ministers,ceo’s en anderen voor corruptie praktijken en of criminele daden gevangenis in liet gaan. .Hij werd gevraagd door donald duck die bang is dat zijn donkere praktijken naar boven komen,op staande voet ontslagen!! Preet Bharara is nog niet klaar met Donald Duck en aangenomen wordt dat Preet Bharara met een onderzoek tegen D.Duck bezig is.Preet Bharara is geen surinamer van hem verwachten wij nog veel meer!
  Ik nodig hem zelf uit om Suriname te komen helpen bevrijden van je plastiek meester bouta!!
  Kom de slaaf baidjnath panday niet vergelijken met Preet Bharara!! Heel Amerika heeft respect voor Amerika!!
  Ga eerst het nieuws lezen voordat jij je zelf voor aap zet hier.


  Maak melding

 9. @Neutraal
  Och,kijk familie van lawaai papegaai.Jullie 2 kunnen alleen lawaai maken zonder naar het nieuws te luisteren.Preet Bharara werd niet ontslagen omdat hij iets verkeerd heeft gedaan maar hij werd ontslagen door donald Duck omdat hij bang was dat Preet bharara ook hem en zijn duistere praktijken zou onderzoeken, Er zijn genoeg mensen en landen die Preet Bharara in dienst willen nemen.Nu met Preet Bharara weg is de regering van Donald duck net als de ndp regering,vol met corruptelingen,criminelen ,Ga aub yahoo news lezen dat maak dat je dan niet uitgelachen zal worden .Op dit moment heb ik meer medelijden met jullie 2 voor jullie zeer lage iq.


  Maak melding

 10. Laten we eerlijk zijn en het louter vanuit een economische invalshoek benaderen. In deze moeilijke tijden hoeft Suriname financieel niet op te draaien voor het vastzetten en het bewaken van deze man. Door hem te deporteren kan het land geld besparen met o.a. zijn voeding, huisvesting, verzorging, medische verzorging en administratiekosten.


  Maak melding

 11. @ RobG
  “Laten we eerlijk zijn en het louter vanuit een economische invalshoek benaderen.”

  Beste RobG recht kan men niet van uit economische of financiële hoek bekijken. Indien een staat rechten schend tast het vertrouwen aan en ondergraaft het haar bestaansrecht en het vertrouwen dat nodig is voor een gezonde economie.
  Ik raad u aan het boek te lezen “Waarom sommige landen rijk zijn en anderen arm”. orgineel “Why nations fail”.

  Dan zult u van uit economisch perspectief kunnen duiden dat voor een succesvolle maatschappij een degelijk rechtssysteem noodzakelijk is.

  Nu naar de casus. Laat ik voorop stellen dat er in mijn ogen een luchtje aan de meneer zit. Echter door hem tegen de wil van het Vonnis nu al uit te zetten heeft de PG en de regering geblunderd. Stel je voor dat de persoon in kwestie gelijk heeft of vrij uitgaat dan is hem het gereedschap gegeven Suriname aan te klagen voor een onrechtmatige daad.

  By the way Nederland kan de man per kerende vlucht terug sturen op kosten van Suriname.

  Haastige spoed is zelden goed. De kans in groot dat dit ondoordachte gedrag Suriname heel veel gaat kosten.
  Dit is typisch Surinaams gedrag: eerst doen en dan iemand anders de schuld geven.


  Maak melding

 12. De rechter achtte het (nog) niet bewezen.
  Mijn rechtskennis en zo te lezen de kennis van velen hier is onvoldoende om te kunnen beoordelen of de rechter de aangewezen persoon is die hierover mag beslissen.
  Interpol heeft aan een verzoek tot uitlevering ingediend bij de regering.
  Ik denk dat zij, middels de PG, hier dan ook over mogen besluiten.Maar zeker weten doe ik dit ook niet.
  Als de rechter hierover zou mogen beslissen, dan is het natuurlijk aan hem/haar, maar zal Interpol om uitlevering vragen als zij niet 100% overtuigd was van de schuld van deze man? Heeft de rechter de stukken waarin om uitlevering wordt gevraagd met de daarbij behorende argumenten dan niet gelezen/ begrepen?
  Bovendien als SU het verzoek zou negeren zouden we weer te lezen/horen krijgen dat “zelf een verzoek van Interpol” wordt genegeerd.

  RobG,
  je posting slaat echt nergens op. Niet alles heeft met economie te maken. Zoals ik wel eens eerder heb gepost, ik denk dat er ten minste twee RobG’s zijn. Deze was de nepperd


  Maak melding

 13. Raar kopje.OM Suriname negeert vonnis, voldoet aan wens regering

  Hhhmm, volgens mijn kan je een vonnis niet te negeren, zodra het een feit is, kan je 2 dingen doen: Of in hoger beroep, of eraan voldoen.

  Als overheden geen gehoor geven aan vonnissen, kan men net zo goed een crimineel uit Santo Boma als Rechter aanstellen.


  Maak melding

 14. @Jojo, ik ben het eens met jou mening, maar de partner van deze man is een politie agente en gaat een zaak aanspannen tegen de staat Suriname. Gek genoeg zegt de man dat hij een Zuid-Afrikaan is, maar kan dit niet bewijzen. Onderzoek heeft al uitgewezen dat er contact is opgenomen met Zuid-Afrika en dat deze man niet bekend is in Afrika.

  Vreemd van deze politie agente is dat zij moet weten dat als je veroordeeld bent en via Interpol opgespoord wordt, je vroeg of laat opgepakt zal worden.


  Maak melding

 15. Jojo, dit vraagstuk over de uitzetting van vreemde personen speelt zich wel vaker af en in vele landen. Neem bijvoorbeeld Nederland en België. Hoe vaak zijn er in deze landen vreemdelingen uitgewezen doordat men een gerechtelijke vonnis negeerde. Vreemdelingen moeten vaak in het buitenland maar de rechterlijke uitspraak over hun uitzetting afwachten. Gij wilt de indruk wekken alsof Suriname het enige land in de wereld is waar deze handelswijze is uitgevoerd. Niets is minder waar.


  Maak melding

 16. @RobG

  Ik wil niet beweren dat er nooit iets mis gaat met de uitzettingen. Echter het zijn incidenten gezien de bescherming die ook de uitgewezen mensen hebben.
  Ook weet Nederland dat het bij een fout genadeloos op zal draaien voor de kosten.
  Elke fout komt genadeloos in het nieuws gezien de steun en lobbys die de belangen van de uitgewezen behartigen.

  U roept iets voor u nagedacht heeft.


  Maak melding

 17. Damsco

  @ Na so ai go kong,….Hey mie mang,..je bent gefrustreerd boooi .

  Nope, na waarheid tranga go oerdomme idiote dwaze paarse misdaad zombies leki joe, na paarse schijt sa baas e gi joe e mek joe sjie, jeri soso paarse ka. Tang ga, dong buriki boi, pai mega schuld foe joe didibri baas.


  Maak melding

 18. RobG
  In deze moeilijke tijden hoeft Suriname financieel niet op te draaien voor het vastzetten en het bewaken van deze man. Door hem te deporteren kan het land geld besparen met o.a. zijn voeding, huisvesting, verzorging, medische verzorging en administratiekosten.

  RobG
  Gij als econoom en docent en IT specialist, als inwoner van Nederland weet je als geen ander dat de kosten die Suriname maakt voor voeding, huisvesting, verzorging, medische verzorging en administratiekosten nagenoeg geen bijdrage is in de vereiste bezuiniging om Suriname financieel te redden.
  Man man man, welke economische opleiding heb je gevolgd?
  Rob G je weet toch dat
  Massaliteit x Futiliteit = groot getal
  Maar dan moet je niet komen met 1 want dat is verre van massaliteit.

  Sorry maar dit moet ik wel even kwijt:
  Je kletst wel erg dom en ongenuanceerd
  Ben je aan het dementeren?


  Maak melding

 19. Bigi Sma,

  Gij moet verder kunnen denken dan de grenzen van de hersenen die je bij de geboorte van je vader en moeder heb gekregen. Het mooist is als gij jouw hersenen verder kan ontwikkelen dan die van je opvoeders, dus je vader en moeder en de leraren van wie je in je leven les op school heb gekregen. Maar hoe je er ook tegen aan wil kijken er hangt altijd een kostenplaatje bij het het oppakken en vastzetten van mensen. Men kan de kosten van alle wetsdienaren die bij een dergelijke actie betrokken zijn nader specificeren. Het doel is simpel. Men doet dit om inzicht te krijgen in de kosten van bepaalde diensten. Bigi Sma, ik heb de indruk dat gij te simpel door het leven gaat.


  Maak melding

 20. Wat een rare reacties eerst willen ze dat de hard werkende Chinezen worden uitgezet,en als dit gebeurt met iemand anders dan is het ook niet goed.Conclusie het is nooit goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.