Xtc-pillen steeds populairder onder Surinaamse schooljeugd

15

PARAMARIBO, 11 mrt – Jongeren raken steeds meer in de ban van xtc. Volgens parlementslid Diana Pokie (Abop) neemt het gebruik van de pillen zienderogen toe op scholen. Vooral jongens maken er gretig gebruik of liever gezegd, misbruik van. Er wordt naar hartenlust gemixt. Meisjes blijken het slachtoffer, zij het veelal gewillig. Leerkrachten hebben al alarm geslagen.

Het wil hier en daar zelfs de spuigaten uitlopen. “Ik heb melding gehad van een leerkracht en leerlingen die last ondervinden in de klas van een groep jongens die xtc-pillen in dranken deponeren en deze vervolgens aan schoolmeisjes geven. Hierna raken deze meisjes in trance”, zegt Pokie tegenover Dagblad Suriname. Op scholen doen zich dan ook de gekste taferelen voor. Menigeen wil het toeschrijven aan het ‘bovennatuurlijke’.

Suriname doet er goed aan met beide benen op de grond te blijven. Het verschijsel zal de nodige aandacht moeten krijgen. “Er worden aangiftes gedaan vanuit de leiding van de school, maar we merken dat leerlingen niet worden begeleid. In de meeste gevallen worden deze leerlingen voor een dag bij Opa Doeli (strafrechtelijke kinderopvang, red.) gehouden, maar daarna worden zij zonder adequate begeleiding weer vrijgelaten”, aldus Pokie.


15 REACTIES

 1. Baas moet ook twee weken gaan doorbrengen bij deze slachtoffers, in Opa Doeli, hij is immers ook hun president, hij maakt meteen kennis met het leven in een correctiecentrum, een ervaring dat hem goed van pas zal komen straks in Santo Boma.


  Maak melding

 2. XTC-lab is in handen van Walter Bouterse. In mei 2016 is hij al gehoord. Deze familie is een ware vloek voor Suriname en het arme Surinaamse volk. Er zijn enkele dingen waarin ze goed zijn; liegen, bedriegen, stelen, moorden en kontjes draaien. Geloof me, Meriba is ter pleegkind van Krabita Hanoe, hij is een bastaard zoon van hem, dit geldt ook voor de twee z.g pleegdochters van hem.


  Maak melding

 3. Je kruipt dagelijks in de kont van die vuile gluiperd noh, het volk van Su heeft nooit om een revolutie gevraagd en vooral niet om zulke bastaards als leiders…


  Maak melding

 4. Mokro je hebt gelijk. Dit alles onder goedkeuring van Papa Desi en Melvin Linscheer. Die hele familie leeft van de drugshandel. Colombianen hebben hun productie verhoogd en Suriname is de ideale doorvoerhaven geworden. Het surikartel verdiend goudgeld. Hoogste tijd dat Amerika gaat in grijpen.


  Maak melding

 5. De paarse moord/drugs/roof/misdaad vloek grijpt sneller om zich heen onder vele paarse jeugdige aanhangers. Alleen idiote dwazen gaven hun stem in geloof aan onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskas rovers. Zie nog meer paarse sociale wantoestanden. Suribabhaiti nadert komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 6. Surinaamse politie heeft nauwelijks kennis van de productie van methamfetamine. Hoe herken je de grondstoffen en hoe herken je een xtc lab. Politie beschikt over weinig manschappen, voertuigen staan aan de kant, weinig tot geen opleiding, materiaal en opsporingstechnieken verouderd, corrupt en de wil om te slagen is slecht te noemen.

  Meeste xtc tabs bestaat uit mdma maar tegenwoordig bevatten ze ook andere grondstoffen. Dit is de doos van pandora voor suriname. Als crimineel kun je hiermee goudgeld verdienen. Vergif voor kinderen. Wachten op de eerste doden niet alleen onder gebruikers maar ook tussen dealers. Als crimineel heb je nu vrijspel in Suriname.


  Maak melding

 7. En al die tijd dachten wij dat die kinderen wintie kregen op school door bovennatuurlijke dingen, terwijl XTC een rol speelde. Over XTC gesproken: Vraag meneer Jannash, volgens mij ook een buitenkind van DDB, of hij niet de fabrikant van dit spul is.


  Maak melding

 8. Dong sranangmang: het heette dat de kinderen bezeten waren op scholen in Coronie, Calorsschool en Oedrjsing Varma school.Nu komt de aap uit de mouw !
  Ook een onderzoek instellen in het tentje van BOUVA aan de
  Verl.Wilhelminastraat tegenover CHM. op de hoek.Vooral vrijdag en zaterdagavond !! De politie gaat met een boog erom heen !!!


  Maak melding

 9. Het is een ernstig sociaal maatschappelijke probleem aan het worden. Waarom pakken ze de kern van de groep niet aan.

  Het lijkt wel dat de jongens die verantwoordelijk zijn voor de XTC- pillen , kinderen zijn van de wakka mang’s ( drugs maffia ) .

  Want het schijnt dat de leerkrachten de boosdoeners wel in kaart kunnen brengen, maar je leest nergens iets over de ouders van deze groep..

  Ouders zijn verantwoordelijk wat hun ( minderjarige ) kinderen op school uitvreten.

  het is een vage tori……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.