zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmerikaanse drugsbestrijdingsdienst stuurt eenheid naar Suriname

Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst stuurt eenheid naar Suriname

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 11 mrt – De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst, DEA, strijkt weer neer in Suriname. Volgens minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie zal er weer een eenheid opgezet worden in Paramaribo. De betreffende besluitvorming heeft zich al voltrokken op het hoogste politieke niveau. President Desiré Bouterse heeft de nodige instructies gegeven voor de uitvoering.

De regering is al begonnen met de voorbereidingen voor de komst. “In opdracht van de president moeten de minister van Buitenlandse Zaken en ik het voorbereiden. De president heeft ook al gesproken met de Amerikaanse ambassadeur”, zei Van Dijk-Silos in het parlement. De Amerikaanse agenten krijgen een speciale accommodatie op het ministerie zelf. Dit is besloten na evaluatie van de oude samenwerking.

De vorige DEA-eenheid was bij het Korps Politie Suriname gehuisvest. Maar volgens Van Dijk-Silos viel de samenwerking lelijk tegen. Bij het korps werden bepaalde ‘blokkades’ opgeworpen en was samenwerken vrijwel onmogelijk. De regering zet zich in om drugshandel in te dammen. Berichten van het tegendeel raken de waarheid niet. “Er zijn tot nu geen drugslijnen naar de regering of dicht bij de president”, aldus Van Dijk-Silos.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

47 REACTIES
 1. De Amerikaanse agenten krijgen een speciale accommodatie op het ministerie zelf, onder leiding van Desie & Dora…“Er zijn tot nu geen drugslijnen naar de regering of dicht bij de president”. Case closed!!


  Maak melding
 2. Bouterse dagen zijn geteld.
  Amerika luistert Bouterse en anderen af.
  Er zijn genoeg aanwijzingen dat Bouterse een escobar is die suriname rijk is.
  Hoe dom kan je als regering zijn om Dea een plek te geven binnen het directoraat.
  Voor de kerst is het afgelopen met Bouterse .
  Wordt vervolgd.


  Maak melding
 3. Net als Noriega zal hij vroeg of laat worden opgepakt en daar gaan die oerdomme laffe bange oerdomme aanhangers geen ene moer aan kunnen doen. Wacht maar af, het anti paars volk wil ook voorgoed af zijn van de paarse vloek der misdaad, ddb en paarse drugs gangsterbende.


  Maak melding
 4. US ambassadeur heeft de president duidelijk gemaakt dat de DEA komt waarna de president naar het binnenland moest om de rootzooi te laten verdwijnen.

  Baas is niet meer de Baas


  Maak melding
 5. Waarom noemt Doortje Dartel uitgerekend de naam van Bouterse in dit verband, waarom noemt ze b.v. niet de naam van Santokhi, Choenny, Adhin, Hira, Franchepane of willekeurig welke andere Surinamer?

  Bouterse moet oppassen dat hij niet een valstrik binnenhaald in OCER, een Trojaanse ezel ontdekken tussen al de andere paarse ezels zal pas gebeuren wanneer het te laat is.


  Maak melding
 6. SU is aangemerkt als een drugs land anders zou de DEA daar nooit stationeren. Vooral bij juspol is opmerkelijk. Ze werkt niet voor de SU staat. Waarom niet kantoor houden in het ambassade genius. Rara


  Maak melding
 7. De Amerikanen mogen ook ingezet worden voor criminaliteits bestrijding op het land. Gelijk doodschieten die mpp klootzakken.


  Maak melding
 8. Bouterse, Linscheer en Boerenveen zitten hierachter. DEA weet dat ook. Die gasten zijn onder de tap. Kwestie van tijd. Ze gaan voor de bijl. Komst van de DEA is afgedwongen door de Trump administration. Bouterse heeft te verstaan gekregen meewerken of anders volgen er maatregelen. Baas had geen keuze.


  Maak melding
 9. Het gaat niet om emoties, maar om Wet En Recht

  DDB en de daltons, paarse kakkerlakken, echte 8 december nabestaanden, moeten hun eigen emoties maar voor zichzelf houden.

  Als DDB niet voor het gerecht komt, is het hek echt van de dam. Gooi dan alle deuren van SB open, roven, stelen, plunderingen, moorden, criminaliteit, geweld, strafrecht en grondwet en Internationale Verdragen aan de kant, wild wild west, jungle regels, de sterken tellen, Bananenlandje, enz.

  Wet En Recht Dat Telt in een democratische rechtsstaat, begrijp dat toch een keertje, Oelewappers.

  Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 10. Internationale islamgeleerde Mufti Menk houdt lezing, geboren en opgetogen in Zimbabwe. Verworden Suribabwe zal weldra vele Zimbabwaanse geleerden op bezoek krijgen. De Suribabwaanse paarse maatschappij wordt ooit nog een feit.


  Maak melding
 11. Honderdduizenden Zuid-Koreanen zijn zaterdag de straat op gegaan om te vieren dat president Park Geun-hye een dag eerder uit het ambt werd gezet door het constitutionele hof.

  Bron de Telegraaf: d.d., 11 maart 2017

  Hier moet DDB, zijn advocaat, de daltons, paarse kakkerlakken naar kijken en zien hoe het hoort.


  Maak melding
 12. Een president die een drugsvonnis op zijn naam heeft z,n zoon vast zit wegens drugs in de .V.S.gaat met de DEA samenwerken om drugs te bestrijden.1+1=inderdaad 3 in Su.
  Raar maar waar.


  Maak melding
 13. Suriname moet VS en andere staten en de VN vragen haar te

  ondersteunen de RECHTSSTAAT, de Rechterlijke Macht en

  de Mensenrechten te behouden en te beschermen !!!


  Maak melding
 14. Dus de Amerikanen gaan alle telefoon en internetverkeer afluisteren, bepaalde personen schaduwen en de Surinaamse authoriteiten dwingen in te grijpen of Amerikaans ingrijpen toe te staan.

  Bouterse is z’n privacy kwijt!! Dus dit was de Staatsgevaar waar hij het steeds over heeft! En hij haalt het zelf binnen!!


  Maak melding
 15. Een ambts gebouw dat is gebouwd door Chinezen en volgehangen met spionage apparatuur word nu dus bemand samen met Amerikanen. Kan alleen in switi sranang


  Maak melding
 16. De aanwezigheid van DEA in su is niet bedoeld om bouterse te verlinken doordat tonnen aan drugs zijn onderschept voor de kust, maar om de hezbollah te infiltreren. Vorig jaar werden hezbollah militairen al opgepakt in peurto Rico en trinidad die bezigwaren met groot schalige drugs doorvoer.
  Indien suriname onderdak verschaft aan die terroristen, dan mag bouterse zijn borst nat maken.


  Maak melding
 17. HEY BOERIEKIE Franchepane,..Straks zal jij roepen,dat BOUTA met de USA ,samen werkt, om drugs te te verkopen.daar zie ik jou nog voor aan.,..omhooggevallen KAKKERLAK.


  Maak melding
 18. Dit kan 2 kanten opgaan namelijk : Indien de Amerikanen volgens hun eigen strategie te werk gaan, dan dan kan het wat worden.

  Anderzijds, indien Suriname gaat bemoeien in hun strategie en belemmeringen gaat opwerpen ( dat kan ) dan gaat de geschiedenis weer herhalen, en zijn de Amerikanen snel weer weg.

  Ik denk zelf dat Suriname met dit opzet een wit voetje willen halen bij de Amerikanen. :

  En blijkt later dat de Amerikanen na een paar er nog zijn, dan kan dat alleen maar betekenen dat Suriname z’n ziel heeft verkocht aan de Amerikanen. In dit opzicht zijn zij de baas.

  Ik ben benieuwd welke kant dit opgaat


  Maak melding
 19. De Amerikanen weten meer dan Krabita Hanoe zich kan voorstellen; denk aan Boerenveen, Dino, Khan en nog meer van deze klojo’s. Ik hoop dat ze daar met een speciale missie gegaan; 8 decproces moet doorgaan en na berechting van Krabita Hanoe trantula, hij door de DEA naar Santo Boma begeleid wordt, en in dezelfde cel geplaatst wordt waar Rambocus in zat. Hij kan ook kiezen tussen de cel can Rambocus of Sheombar. Poep luitenant Stolk mag hem daarbij wegwijs maken.


  Maak melding
 20. Op uitnodiging van president Delano Bouterse is de DEA terug in Suriname ,nu gaan wij zien wie de echte cocaïne handelaren zijn in het land,als tegen prestatie heeft de president het verzoek gedaan om de hielenlikker tevens slijmbal van de hoogste orde preet bararara te ontslaan van zijn functie,in eerste instantie wilde hij niet zelf verstrekken ,en werd per direct ontslagen,raytje dit had ik 3 weken terug voorspelt,toen ging j nog grinniken als een zieke paard met kiespijn,no na wang tra winti e waai in het witte huis,waarbij men niet gediend is van hielenlikkers;word vervolgd


  Maak melding
 21. Betekent dit dat we weer vrij ons mening mogen geven?En niet meer bang hoeven te zijn s’nachts opgehaald te worden om voor de vuurpeloton te verschijnen?Ik begrijp dat de Amerikanen er zijn ivm drugsgerelateerde zaken..maar we behoren als “gastland” ons wel netjes te gedragen…Joepieee..we gaan weer de kant van democratie op…


  Maak melding
 22. Die yanks weten precies wat en wie achter al die grote drugstransporten zitten. De ex militaire paarse toppers olv van de bij verstek veroordeelde drugsbaas. Namen hoeft men niet te noemen om te vermoeden wie deze drugsbonzen zijn. Net als bij de aanhouding van Dino’ekaka, zullen ze een scenario in het spel zetten om voorgoed af te rekenen met de Surbabhatiaanse drugsbonzen. Kwestie van tijd. Zo zal de Gerechtigheid afrekenen zodat het volk en oerdomm paarse dwazen worden verlost van de ndp en lijder, de paarse moord,drugs,roof misdaadvloek die het gehele land en volk teistert sinds 1980.


  Maak melding
 23. Maandag vieren we hier Holy, we kunnen dan ook snow white gebruiken ipv gekleurde poeder. Zal echt een gezellige dag gaan worden. Tenslotte hebben ze duizenden Kg onderschept dus die voorraad moet ook op.


  Maak melding
 24. @blanke;be our guest, hindustanen zijn daarom altijd vrolijk en altijd aan het werken, althans de meeste hindustanen…dat mag ook gevierd worden. Poeder is daar een belangrijk onderdeel van, holi-poeder; ohm Shanti hari ohm.


  Maak melding
 25. Het is prima om de Amerikanen inzicht te verschaffen over de VHP – drugsmaffia in Suriname. Bouterse had beloofd de VHP bende achter slot en grendel te plaatsen. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks.

  De vraag rees toen bij menigeen waarom Santhoki maar erg kort als Cicad-voorzitter heeft gefunctioneerd, terwijl hij daarvoor zo’n grote mond had.

  Het is niet Bouterse die de Amerikanen (DEA) toelaat in Suriname, maar de waarheid vereist dat, die zal moeten aan tonen met welke valse info de VHP – kliek Suriname dacht te kunnen saboteren, terwijl zij degene zijn als het gaat om drugstransporten in geval van Suriname.

  De DEA zit letterlijk nu met hun neus bovenop. Aan de andere kant hebben de Amerikanen nu een President, waarbij je je kunt afvragen of het niet een sky-high-liefhebber betreft, gezien zijn zovele blunders in pakweg anderhalve maand tijd. Dan moet je echt wat in je bovenkamer hebben zitten.

  Het is niet uitgesloten dat deze zelfde DEA hun eigen sky-high Trump’s drugsportie veilig dienen te stellen. De Amerikanen zitten niet alleen met de drugs, maar vooral met hun onlangs gekozen geestelijk zieke president, letterlijk en figuurlijk ook in hun maag.

  Het zou niemand moeten verwonderen als men vandaag of morgen verneemt dat de door Suriname onderschepte ladingen voor hun eigen President en vriendjes in feite bestemd waren. Trump’s regering zit niet vol met mensen met verstand, maar met mensen met geld. Allemaal miljardairs. Dus een mislukte transport, zal deze van geld uitpuilende lui een worst wezen.

  Het geen gek idee zijn van de DEA om hun eigen president een plek in zijn eigen Witte Huis voor te stellen en te kijken op de reactie van hun eigen zieke sky-high president, dan de schuld steeds bij anderen te zoeken.

  In hun land vragen ze zichzelf nooit af hoe een ander opeens geen miljonair, maar zelfs miljardair is geworden.

  Als je de wereld wilt verbeteren, begin bij jezelf. Daar hebben deze DEA mannetjes nog nimmer van gehoord en is het zoiets van tegen dovemansoren aan lullen.

  Of moet Suriname voortaan afblijven van Trump’s ladingen?


  Maak melding
 26. De regering van Suriname kan deze problematiek niet aan. Er zitten grote jongens met zeer groot kapitaal achter deze vorm van criminaliteit. Deze figuren proberen de macht in Suriname in handen te krijgen. Zij maken misbruik van de onjuiste of de politieke veroordeling van de regeringsleider over vermeende drugstransporten naar Nederland. Dit soort figuren weet telkens weer de dans te ontspringen.


  Maak melding
 27. DEA terug in Suriname ,wij hopen nu dat echte cocaïne handelaren nu echt worden opgespoord ,de auto import,de bouwwereld,verkopers van alcaholische dranken tot nu toe opereren ze achter de schermen,en de kleine visjes worden opgepakt,om drugstransporten te kunnen financieren moet j over miljoenen beschikken,dus dit zijn geen kleine jongens,intussen heeft de housenigger plaats moeten maken vr Donald Trump,dat juichen wij toe,de house koeli priti bille bara is als een hond weggejaagd in eerste instantie wilde hij niet vrijwillig vertrekken ,daarna Trump jadji a mang leki wang dagu gwe Djai,met de woorden slijmballen hebben wij niet nodig,officieel na skopu deng skopu a mang leki wang dagu gwe,ray zit nu thuis te huilen


  Maak melding
 28. @ RG

  “De regering van Suriname kan deze problematiek niet aan. Er zitten grote jongens met zeer groot kapitaal achter deze vorm van criminaliteit.”

  Helemaal mee eens dat de regering niet op kan tegen de partijen achter deze handel zitten. Ook de vorige regering had dit dilemma, ook al VERMOED ik dat zij er iets minder last van hebben.

  Het vervelende is dat deze mensen de maatschappij kunnen gijzelen en dat bij een in elkaar stortende economie met steeds meer succes kunnen doen. De poeder handelaren worden voorbeelden omdat zij ” het breed kunnen laten hangen”.

  Om het te herstellen moet men kunnen optreden. Nu valt mij op dat deze regering vrij zelden bi misstanden optreed ook al zijn ze voor iedereen duidelijk. Denk maar aan:

  1 >> Carifesta
  2 >> de Schoolboeken.
  3 >> de verdwenen materialen bij EBS (schoonzoon of zoon Abrahams).
  4 >> de betaalde aggregaten die niet geleverd zijn (van der Kanten).
  5 >> de Spoorlijn.
  6 >> Na schoolse opvang,
  7 >> Brokopondo overeenkomst/ MOU Alcoa. etc. etc.

  Ik hoop dat u het met mij eens bent dat de president zijn belofte om de halve VHP op te sluiten voor dat soort mislukkingen niet heeft kunnen waarmaken
  Ik hoop dat u het met mij eens zou kunnen zijn dat de president beter de actuele zaken kan aanpakken in plaats van overal zand over heen te storten of te zwijgen.

  Suriname verdient een paar mensen die mogen en kunnen optreden en fraude terug halen en de criminelen pakken waar het zeer doet (Plukse specialisten).
  Suriname kan niet meer verder met een president die weg kruipt in het binnenland op het moment dat hij honderden miljoenen kan besparen en terug kan halen bij Alcoa.


  Maak melding
 29. DEA komt onderzoeken welke afluister apparatuur door de Chinezen is ingebouwd in het gebouw van Buza, zoals ze spionage-chips inbouwen in hun computers die ze exporteren !!!


  Maak melding
 30. Het is prima om de Amerikanen inzicht te verschaffen over de VHP – drugsmaffia in Suriname. Bouterse had beloofd de VHP bende achter slot en grendel te plaatsen. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks.

  De vraag rees toen bij menigeen waarom Santhoki maar erg kort als Cicad-voorzitter heeft gefunctioneerd, terwijl hij daarvoor zo’n grote mond had.

  Het is niet Bouterse die de Amerikanen (DEA) toelaat in Suriname, maar de waarheid vereist dat, die zal moeten aan tonen met welke valse info de VHP – kliek Suriname dacht te kunnen saboteren, terwijl zij degene zijn als het gaat om drugstransporten in geval van Suriname.

  De DEA zit letterlijk nu met hun neus bovenop. Aan de andere kant hebben de Amerikanen nu een President, waarbij je je kunt afvragen of het niet een sky-high-liefhebber betreft, gezien zijn zovele blunders in pakweg anderhalve maand tijd. Dan moet je echt wat in je bovenkamer hebben zitten.

  Het is niet uitgesloten dat deze zelfde DEA hun eigen sky-high Trump’s drugsportie veilig dienen te stellen. De Amerikanen zitten niet alleen met de drugs, maar vooral met hun onlangs gekozen geestelijk zieke president, letterlijk en figuurlijk ook in hun maag.

  Het zou niemand moeten verwonderen als men vandaag of morgen verneemt dat de door Suriname onderschepte ladingen voor hun eigen President en vriendjes in feite bestemd waren. Trump’s regering zit niet vol met mensen met verstand, maar met mensen met geld. Allemaal miljardairs. Dus een mislukte transport, zal deze van geld uitpuilende lui een worst wezen.

  Het geen gek idee zijn van de DEA om hun eigen president een plek in zijn eigen Witte Huis voor te stellen en te kijken op de reactie van hun eigen zieke sky-high president, dan de schuld steeds bij anderen te zoeken.

  In hun land vragen ze zichzelf nooit af hoe een ander opeens geen miljonair, maar zelfs miljardair is geworden.

  Als je de wereld wilt verbeteren, begin bij jezelf. Daar hebben deze DEA mannetjes nog nimmer van gehoord en is het zoiets van tegen dovemansoren aan lullen.

  Waren de drugs niet bestemd voor recidivist, de president die doodgewoon meisjes aan hun pussy pakt.


  Maak melding
 31. @Awarie mentaliteit

  yoe ka awarie hij is onslagen omdat hij een tranga democraat is en een echte sherriff, so that’s it.
  Maar no spang jou Baas pakken ze wel!


  Maak melding
 32. De bedel diplomaten zijn al ingezet.

  En maar afwachten wanneer ze richting Holland komen om te bedelen.

  Er is al heel hard geroepen: Moni no de’ HELP!:

  Kwestie van tijd…….


  Maak melding
 33. Saboeltje frikandel ;ze hebben priti en boro bille barabarabas niet zomaar ontslagen,hij wilde niet vrijwillig vertrekken,hij was gehecht geraakt aan de macht,ju sabi deng soort nietsnutter,dankzij obana a mang kisi wang kans,hij zoog zich omhoog,republikeinen zijn niet gediend van dat soort mensen,dus ze hebben hem letterlijk moeten weggeschoppen met de woorden djai djai,wat een afgang


  Maak melding
 34. Het moet niet gekker worden. De man die is veroordeeld wegens drugs gaat de DEA faciliteren bij het bestrijden van drugs in Suriname. Wie heeft er nu boter op zijn hoofd, de DEA of Bouterse. Of denkt Bouterse: Ik ga meewerken en het beste jongetje van de klas spelen, dan zullen mij wel niet verdenken. De DEA weet natuurlijk al wat ze bevestigd wil zien. Dino gaat bezoek krijgen van zijn vader.


  Maak melding
 35. @ S. Asagi

  Met deze laatste actie wordt heel Suriname bloot gelegd en gereed gemaakt voor een overname.

  De VS ambassade heeft alle mogelijkheden om Suriname te scanen en iedere verdachte op meerdere wijzen in beeld brengen en te houden.
  Vooral om dat een paar dollar hier en daar wonderen gaan doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES