dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMensenrechtenorganisaties: intimidatie Bouterse onacceptabel

Mensenrechtenorganisaties: intimidatie Bouterse onacceptabel

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 mrt – De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede en de Stichting 8 december 1982 hebben kennis genomen van het maatschappelijk initiatief van bisschop Karel Choennie. De bisschop heeft onder meer een onderhoud gehad met president en hoofdverdachte Desi Bouterse. “Onze organisaties hebben uit mediaberichten begrepen dat de hoofdverdachte aan de bisschop heeft voorgehouden dat hij vreest voor onrust en geweld.”

Dit dan als het strafproces eindigt in een veroordeling van de hoofdverdachte. “Onze organisaties zijn van mening dat indien de hoofdverdachte zulks inderdaad gesteld heeft, dit een onacceptabele intimidatie is en onze organisaties wijzen er met nadruk op dat het juist de grondwettelijke plicht van de regering is, de rechtsstaat te beschermen en onwettig geweld te voorkomen of te neutraliseren”, stellen de twee organisaties.

Het wordt als “ontoelaatbaar en een ernstige aanval op de onafhankelijke rechterlijke macht en de rechtsstaat” aangemerkt, dat de regering zo stopzetting van het strafproces wil afdwingen. Het is ook fout als Bouterse stelt dat het initiatief gericht is op verzoening, nadat het strafproces is stopgezet. Voor de twee organisaties is stopzetten “onder geen enkele omstandigheid” een optie. Berechting is de enige en hoogste prioriteit.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

65 REACTIES
 1. Kan Suriname toch hulp vragen van het buitenland om orde en rust te handhaven ingeval er calamiteiten zijn. De blauw helmen staan altijd klaar, die multi troepen macht. Wat een bedreiging !!! Zal Suriname Nooit en nimmer tolereren . Het is een andere tijd nu, dan 30 jaar terug .


  Maak melding
 2. Dit is inderdaad INTIMIDATIE: Niks meer of minder. Zo is dat.
  KUMA moet nou eens zijn knopen maar gaan beginnen te tellen.

  HET PROCES MOET VOORTGANG VINDEN. PUNT UIT!!


  Maak melding
 3. ik vind die choennie onbeschoft
  kon hij niet even gaan zeggen wat ze hadden ze besproken
  waarom moesten ze dit vernemen uit de media
  het is wachten tot choennie gaat prediken over vergevingsgezindheid
  zo zal bouta vergevingsgezind zijn naar hem wanneer hij met zijn duivelse tegels aan kinderen zit
  ouders pas op je kinderen


  Maak melding
 4. Gerechtigheid is van de OPPERRECHTER die zonder aanzien des persoon zal oordelen, waar geen vriendjespolitiek heerst…..President D.D.Bouterse belijd je zonden aan de ALMACHTIGE en Volk(nabestaanden) zodat de vloek over het land verbroken en tot Zegen wordt,de zandloper is bijna op ……wat baat het een mens dat hij de hele Wereld wint en schande lijdt aan zijn ziel…..sakafasie is triomfantelijker dan bigifasie in YAHWEHS OGEN, Shalom .


  Maak melding
 5. De advocaat van Bouterse zal weer een “konijn” toveren uit zijn hoge hoed !
  Zijn volste recht overigens !! Laten de advocaten van de tegen partij en vooral de rechters, bewijzen “hoe een koe” ook in staat is om dit ” konijn” uit de de hoge hoed te vangen !!!
  Als niet jurist ,denk ik dat er genoeg slimme advocaten en rechters zijn om “dit konijn” te vangen !!
  Wat ik mij soms afvraag: waarom hebben de Front-partners, toen ze de meerderheid hadden, niet “alle Decreten” ingetrokken en eventueel met bijstelling, zaken bij wet geregeld? Ik lees nog steeds dat zaken bij Decreet geregeld worden !!
  Wie is zo “slim” op dit forum om in “ronde hollandse woorden zou Shant Baba Ram Sardjoe zeggen”, om dit even uit te leggen ???


  Maak melding
 6. Het is toch schandelijk dat deze moordenaar een geestelijke leider gaat intimideren met zoiets in het vooruit zicht te stellen. De boeler Hira heeft hem met zulke ideeën gevoed. Wat Hira niet weet is dat Bouterse nog steeds leiding geeft aan een volksmilitie met zware wapens. Dat is waar de staatsveiligheid in gevaar komt en hij de handen vrij heeft om de staat van beleg af te kondigen. Daarna zal hij in alle rust verder gaan met zijn domme beleid. De structuren om dit te kunnen doen wordt al opgezet. Kijk naar StVs, Justitie, de rol van de voorzitter van DNA, in alle districten eigen mannen en vrouwen op sleutelposities. Wat nu volgt is reshuffelen van het legertop en politie…dan kan ie weer gaan moorden, want alleen daarin is hij goed.


  Maak melding
 7. @mi gek, maar mi no law:

  CHOENNIE is even de biecht gaan afnemen van Bouterse, met in achtneming van het “biechtgeheim”
  Zoals in de Middel euwen, kon je, je zonden afkopen door te betalen zo is o.a.de St.Pieterskerk gebouwd in het Vaticaan !!


  Maak melding
 8. Zolang de parlementsvoorzitter en andere volgelingen in het parlement deze man in het zadel houden blijft Suriname streven naar de afgrond.
  Een parlement wat respect en fatsoen heeft voor volk, natie en voor het ambt van president schuift deze man aan kant.
  Het is niet goed voor het aanzien van het ambt, voor de jeugd en voor de geloofwaardigheid van wet en recht voor een ieder.
  Het verloop van het 8 december proces geeft al aan dat de huidige machthebber er alles aan gelegen is om een strafeis te voorkomen. Het gaat dus niet om het ambt van president maar om de bescherming die het ambt biedt tot op heden.


  Maak melding
 9. Moordenaar Bouterse weet dat Surinamers dom zijn, ze zijn niet geschoold en ze zal niet opkomen voor hun rechten. Surinamers hebben een afwachtende houding, het maakt niet uit of ze dood gaan van de honger, criminaliteit, roven, sex misbruik ze zal maar zetten op hun kont te wachten op anderen. Ze wachten op 2020 maar tegen die tijd zal bouterse en zijn mannen een wet maken dat Bouterse president voor het leven wordt. Hij zal aan de macht grijpen, na hem komt zijn familie leden. Su moet nu opstaan en een einde maken aan deze regering. Wachten en wachten is wachten op meer ellende voor het leven.


  Maak melding
 10. Daar was ik al bang voor. Alleen de vraag of het leger en de politie ook achter de privé persoon staan.
  De militairen zijn in staat angst in te boezemen dus de vraag is staan ze achter de woorden van de president?


  Maak melding
 11. Ik vind dit het begin van de tweede binnenlandse oorlog van Suriname, aangekondigd door DDB.
  Als wij via een oorlog Suriname moeten bevrijden van Bouterse dan zij het zo. Jammer. Deze man is net als Moegabe ergens onderweg ontspoord. Surinamers: bereid u zich hierop voor. Een man die door middel van het wapen aan de macht is gekomen kan alleen door middel van het wapen worden afgezet.


  Maak melding
 12. @ Bigi Sma,

  Dat die padvinders in staat zijn angst in te boezemen, zal nog wel los lopen met hetgeen aan bewapening waarmmee deze padvinders zijn uitgerust,een kleine interventie van Amerikaanse of Nederlandse comando,s,zal al voldoende zijn, deze moordenaar met zijn roversbende op te rollen.


  Maak melding
 13. Ik ondersteun het initiatief tussen Bisschop Karel Choennie en de President van Suriname Desi Bouterse van harte.

  Het gaat om een onderhoud van twee personen, waar u en ik feitelijk geen enkele bemoeienis in hebben. Wat ik voorts hoop dat de Bisschop het deel van de nabestaanden verder leidt en tracht te verlossen van hun duivelse gedachten om kwaad met kwaad, koste wat kost te willen vergelden.

  Bisschop Karel Choennie zal inmiddels door hebben dat het niet Bouterse is die hier de duivel uithangt, maar het deel van de nabestaanden die na vijf-en-dertig jaren de grote Messias uithangen, terwijl het hierbij om hypocrieten van het zuiverste soort gaat.

  Er staan genoeg nabestaanden aan de zijlijn die een andere opvatting hebben. De schrijver van dit stuk is ook één der nabestaanden. Wat ik constateer, is dat die groep nabestaanden alleen maar bezig is om onvrede te creëren en onheil aan het bewerkstelligen is in de Surinaamse gemeenschap, hetzij of het nou buiten of binnen Suriname is, interesseert ze niet.

  Vanwege hun kwade benadering zouden ze nooit en te nimmer kunnen waarnemen, dat de Almachtige, de n Bouterse reeds lang heeft vergeven, terwijl zij nog steeds op vergeving zitten te wachten.

  Wat deze zogenaamde nabestaanden doen, daar zijn de decembergebeurtenissen niets, bij vergeleken. Niet Bouterse moet als hier misdadiger worden gekenmerkt , maar deze ziekelijke groep die God noch gebod kent.

  De Krijgsraad doet er goed aan niet mee te werken aan vervolging. Deze zaak moet eens eindelijk worden gewaarmerkt als zijnde een gepasseerd station, om de simpele reden: “het leven gaat door”.

  De jongeren in Suriname worden door deze haast duivelse 8 december groep geïnstrueerd tot haat en wrok.

  Prijs God dat we in Suriname merendeels een Gezegende jeugd hebben die deze onruststoker-groepje ouderen als voorbeeld kunnen zijn., door massaal te hebben gekozen voor Bouterse bij de verkiezingen van haast twee jaar terug. Dus Suriname is helemaal niet verloren, zoals deze tot op het bot hypocriete groep steeds beweert.

  Als er mensen verloren zijn, dan zijn het degene die jaarlijks hun 8 december Farizeeërs-bijeenkomsten houden in de Mozes en Aaron kerk in Amsterdam met mensen die een land vertegenwoordigen, waar het meedogenloos moorden en dergelijke een peulenschil was. God zal hypocrieten in een dergelijk verband nooit en te nimmer verhoren, omdat God God is en niet één of andere duivel die uit is op kwaad.

  De ware God die we kennen is een God van Vrede maar bovenal een God van Liefde. God demonstreert zijn grote Liefde door Bouterse ermee te omringen.

  Daarom mag en zal Bouterse nooit mogen buigen voor de 8 december Farizeeërs, omdat God met hem is.

  Al had ik alles wat de wereld bezat, maar had de Liefde niet, ik ware niets.


  Maak melding
 14. De abanies van weleer;alles draait om geld,hun suiker potje of honing potje Suriname is ze afgepakt,ze hadden buiten de waard gerekend,stelen en bedriegen was hun motto,a Teng dati no e kon moro,iedereen werd dom gehouden,terwijl zij alles stalen wat los en vast zat,dat zie j aan de pannenkoeken face van Betty turf goede een opgeblazen varken,je ziet ook een Bigi noso,nanga wang fufuru dagu,Suriname was niet van jullie,en die tijden zullen ook niet terug keren,dus berusten jullie j in j lot,alle andere meningen ten spijt,het waren fufuru awaries


  Maak melding
 15. De leiding gevende militaire hebben een goede opleiding gehad, als zij naar eer en geweten handelen zullen zij wel 2 keer nadenken om in de zelfde situatie te komen, als in jaren tachtig, want dat was een ordinaire coup, met veel onnodige moorden


  Maak melding
 16. Wees opgepast de wolven in schaapskleren,ja na ju mi e taki,we zijn altijd warriors geweest,ga de geschiedenis boeken maar na,no go wiki een slapend gigant ,because wat j voorgeschoteld gt krijgen ju no man zuip,want wij zullen alle pogingen om de grote leider ten val te brengen,strijdend en vastberaden de handen en voeten afhakken fu alla deng redi musus,be carefull for what hou are looking and asking for,je bent gewaarschuwd


  Maak melding
 17. Het Surinaamse volk heeft gekozen voor deze domkop als president en nu zitten ze met deze moordenaar in hun maag.Ik heb zelf geen medelijden met hun.Iedereen in Suriname is bang en durft hun mond niet open te doen anders worden ze opgepakt en doodgeschoten als in 1982.Als land stelt Suriname niets meer voor.Alle reserves van het land is leeggeroofd door Bouterse en zijn adviseurs.Alleen god kan Suriname helpen om af te komen van de satan.


  Maak melding
 18. @Bigi Sma

  Zodra de gewapende macht ingezet wordt tegen de eigen bevolking zullen de VS, Frankrijk en Nederland hun belangen en burgers moeten beschermen.

  In zo’n geval zullen beperkte aantallen speciale eenheden (Mariniers/ Vreemdelingen legion/ Bijzondere bijstands eenheden) uit het top segment qua gevechtskracht ingezet worden.
  200 van dat soort figuren zetten alle het hele Surinaamse leger terug in hun barakken zonder wapens.

  Dat weten Bouterse en de top van KPS en NL ook heel goed. Zij weten dan ook dat de paar lijfwachten en Linscheer jongens heel weinig in de melk te brokkelen hebben en Bouterse beter bescherming kan gaan zoeken in een ambassade of een snelle boot met veel brandstof en veel goud aan boord.


  Maak melding
 19. Geen enkele paarse ezel zal zijn nek nog willen uitsteken om Baas te redden, zelfs de ‘approval ratings’ van Trump zijn momenteel hoger dan die van Baas. Alleen het handjevol paarse gatlikkers, die er direct belang bij hebben dat Baas de baas blijft, beweren dat de gereduceerde aanhang van Baas in opstand zal komen als hij veroordeeld en opgesloten wordt.


  Maak melding
 20. Ik krijg buikpijn van het lachen van de genen die om buitenlandse interventies vragen,ik vraag mijzelf af wie;de janky doodle dandy,die overal verslagen worden,alle high TEC wapens ten spijt,je wint geen oorlog om op vijfduizend hoogte bommen af te schieten op vastgenagelde objecten,ze kunnen nergens naartoe rennen,het enigste wat j bereikt zijn onschuldige vrouwen en baby,s vermoorden daar zijn ze meesters in,of kruisraketten afvuren op 600 km afstand,jou have to put boots on the ground en daar zijn ze te laf voor,nu halen de russen de kastanjes uit het vuur voor ze in Syrië ,zijn dat de lafaards die jullie om hulp gn vragen,wel de jungle van Su is nog verraderlijker,ik zou zeggen ga eerst informaties inwinnen bij mensen die het weten,vr dat j nonsens hier komt verkondigen ,achter j pc a switi om alles te bedenken,vraag mijzelf af ,als jij ooit in de Surinaamse jungle bent geweest,is geen play station waar ze alle battles winnen,ga info halen bij de Ollanders van wel eer


  Maak melding
 21. Arki, arki dja!! mi mang!! Onze organisaties hebben uit mediaberichten begrepen dat de hoofdverdachte aan de bisschop heeft voorgehouden dat hij vreest voor onrust en geweld.”

  Dit dan als het strafproces eindigt in een veroordeling van de hoofdverdachte.

  Als hij niks heeft gedaan, waarom is hij bang voor veroordeling!!! in ALS??????

  Hij verspreekt zich zelf!!! Dief is gepakt!!!!

  Boi go hoor ding burki’s dji lawmang!!! A burki srefi ne trusa wagi to lesi in ning futu!!! A godo boro kba!!!


  Maak melding
 22. zijn er geen rechtgeaarde vaderlandslievende ndp-ers die kunnen zeggen. tot hier voorzitter tot hier president. ik ga niet meer verder met uw beleid.u brengt het land in verval, u gijzelt het volk u brengt armoede in het land.zo kan het niet en zo mag het niet verdergaan.


  Maak melding
 23. In het kalifaat van de IS gaat er ook niet anders aan toe.Daar worden weleens vrouwen als slavinnen verkocht als de kalief even zonder contanten zit.Nog gebeurt dat op kleine schaal in Sur.
  En de aanhangers van de president zijn de messen aan het slijpen.Letterlijk.En schromen ze niet voor om op de radio te zeggen dat het voor hun alleen wachten is op de oorlog.
  Om tegenwoordig in de Sur.te kunnen volhouden,moet je van goede huize komen.Want er heerst een donkere waas over het land.Eén en al geweld en nog eens dreigen met geweld.


  Maak melding
 24. Alle relaties met choennie verbreken!!
  Die choennie betekent meer kwaad dan goed!!
  Een gesprekje met bouta en ze worden de grootste boutisten Of ze worden gebrainwashed of ze worden een schat zoals een prive goudmijn ,huis,auto.veel geld .perceel,beloofd.
  Het proces moet voortgang vinden.Dit is een criminele zaak die de rechters niet bij machte blijken te kunnen behandelen en vonnis uit te spreken!Zo te zien is er interventie van buiten nodig want als de surinaamse rechters deze criminele zaak moeten behandelen dan is het wachten op het einde van de wereld!!
  Wat begrijpen ze in Suriname niet!!Choennie is geen rechter,hij heeft niks te bepalen ,als hij voor bouta bidden wil dan fijn laat hem dat doen,.De nabestaanden moeten zich
  niet wijs laten maken door deze choennie.

  Het strafproces tegen bouta gaat door met of zonder choennie!!


  Maak melding
 25. Gebouwen, treinen, bussen, metro’s opblazen, niet moslims is ook een laffe daad en nog daarbij skanderen Alle Hakkenbar getuigt van barbarisme.


  Maak melding
 26. Echte nabestaande 8 decembergebeurtenis.
  Ik ondersteun het initiatief tussen Bisschop Karel Choennie en de President van Suriname Desi Bouterse van harte.

  Het gaat om een onderhoud van twee personen, waar u en ik feitelijk geen enkele bemoeienis in hebben. Wat ik voorts hoop dat de Bisschop het deel van de nabestaanden verder leidt en tracht te verlossen van hun duivelse gedachten om kwaad met kwaad, koste wat kost te willen vergelden.

  Bisschop Karel Choennie zal inmiddels door hebben dat het niet Bouterse is die hier de duivel uithangt, maar het deel van de nabestaanden die na vijf-en-dertig jaren de grote Messias uithangen, terwijl het hierbij om hypocrieten van het zuiverste soort gaat.

  Er staan genoeg nabestaanden aan de zijlijn die een andere opvatting hebben. De schrijver van dit stuk is ook één der nabestaanden. Wat ik constateer, is dat die groep nabestaanden alleen maar bezig is om onvrede te creëren en onheil aan het bewerkstelligen is in de Surinaamse gemeenschap, hetzij of het nou buiten of binnen Suriname is, interesseert ze niet.

  Vanwege hun kwade benadering zouden ze nooit en te nimmer kunnen waarnemen, dat de Almachtige, de n Bouterse reeds lang heeft vergeven, terwijl zij nog steeds op vergeving zitten te wachten.

  Wat deze zogenaamde nabestaanden doen, daar zijn de decembergebeurtenissen niets, bij vergeleken. Niet Bouterse moet als hier misdadiger worden gekenmerkt , maar deze ziekelijke groep die God noch gebod kent.

  De Krijgsraad doet er goed aan niet mee te werken aan vervolging. Deze zaak moet eens eindelijk worden gewaarmerkt als zijnde een gepasseerd station, om de simpele reden: “het leven gaat door”.

  De jongeren in Suriname worden door deze haast duivelse 8 december groep geïnstrueerd tot haat en wrok.

  Prijs God dat we in Suriname merendeels een Gezegende jeugd hebben die deze onruststoker-groepje ouderen als voorbeeld kunnen zijn., door massaal te hebben gekozen voor Bouterse bij de verkiezingen van haast twee jaar terug. Dus Suriname is helemaal niet verloren, zoals deze tot op het bot hypocriete groep steeds beweert.

  Als er mensen verloren zijn, dan zijn het degene die jaarlijks hun 8 december Farizeeërs-bijeenkomsten houden in de Mozes en Aaron kerk in Amsterdam met mensen die een land vertegenwoordigen, waar het meedogenloos moorden en dergelijke een peulenschil was. God zal hypocrieten in een dergelijk verband nooit en te nimmer verhoren, omdat God God is en niet één of andere duivel die uit is op kwaad.

  De ware God die we kennen is een God van Vrede maar bovenal een God van Liefde. God demonstreert zijn grote Liefde door Bouterse ermee te omringen.

  Daarom mag en zal Bouterse nooit mogen buigen voor de 8 december Farizeeërs, omdat God met hem is.

  Al had ik alles wat de wereld bezat, maar had de Liefde niet, ik ware niets.


  Maak melding
 27. Zie de ware paarse revo vloek sinds 1980 haar top bereiken met deze uitdaging. Oude paarse klootzakken die land en volk verder zullen verderven, debiele paarse idioot of niet, het volk zal lijden als zij blijven zwijgen. De paarse vloek ddb en duivelse trawanten zullen net als zijn criminele zonen, het gevang in belanden en doen alles eraan om dit te voorkomen. Desnoods met revo geweld. Maar het gaat niet meer helpen, want niemand vertrouwd of geloofd deze paarse vloek nog, alleen oerdomme paarse criminelen en bloedzuigers. Het anti paars volk heeft deze vervloekte ndp en lijder niet verdiend. Werkelijk, vervloekt is het paars volk dat moordenaars aanbidden. A moordenaar en bende moordenaars e mek heri volk ka. Wo ka zevenmalen erger ai go trong. Na didibri deng wani, didibri e go mek deng ka. En niemand zal helpen, het verwordt als jaren tachtig, een burgeroorlog. De paarsen zullen veel te lijden hebben, want zij zijn paars vervloekt.


  Maak melding
 28. Aan de reacties te merken worden raytje en zijn baby gangs steeds wanhopiger,schuimbekkend worden allerlei rotzooi de ether ingegooid zonder er bij na te denken en een constructieve oplossing te zoeken waarbij de echte waarheid naar boven komt,er zijn fouten gemaakt aan beide kanten ,de bisschop probeert tenminste naar een oplossing te zoeken naar een ieders tevredenheid ,en dat mag ook niet,zijn poging wordt direkt afgeschoten,maw deze mensen willen alleen maar wraak,en dat noemt zich christen of Hindu aanhanger,Shame on jou


  Maak melding
 29. @echte nabestaande 8..
  Wel als je geliefd wil zijn dan zorg je ervoor dat je niemand uit zijn bed sleurt en executeert vervolgens steel je niet van de bevolking om alles te bezitten dat de wereld te bieden heeft,
  Gods heeft zulke criminelen niet lief. Ook je baasje heeft hij niet lief.Die onbeschaamde baasje van je loopt overal te smeken om vergiffenis en hij zegt niet gezondigd te hebben.hoe kan dat?!


  Maak melding
 30. Internationale Verdragen, oa, mensenrechten, staan hoger dan de grondwet van een land. Suriname heeft dit verdrag ook ondertekend en moet zich ook daaraan houden. Als DDB en de daltons doorgaan met het tegenhouden van het 8 december 1982 strafzaak, kan deze troef bij alle Surinaamse democraten, zij die in een rechtsstaat willen leven, rechters/krijgsraad, verdachten die vinden dat zij onschuldig zijn, familie van de slachtoffers, mensenrechtenorganisaties in Suriname, Bisschop Choeni, het Surinaamse Volk, enz worden ingezet.

  DDB en de daltons zijn bezig het proces zoveel mogelijk te rekken, maar alles, ook een elastiek heeft een maximale rek.

  Het net heeft zich om DDB en de daltons al omspannen en de mazen zijn zich aan het sluiten. Hij heeft geen kant meer om heen te gaan.

  Voor DDB en de daltons gelden:
  Waar kan ik heen gaan?
  Ik kan niet naar Cuba, die halen de banden met de USA aan Waar kan ik heen gaan?
  Ik kan niet naar Venezuela, want dat is ook een doodlopende pad voor Maduro en kliek.
  Waar kan ik heen?
  Ik kan niet naar Obiang?
  Want dat landje is mij te benauwd

  Ik kan ook niet naar Holland, want daar moet ik 11 jaren in de gevangenis en daarna wordt ik uitgeleverd aan de USA.

  In Suriname kan ik niet blijven, want vroeg of laat krijg ik mijn straf.

  Ik wil ook niet naar Frans- Guyana, want dat is Frankrijk/EU/NATO.

  Is er een plaats onder de sterren waar ik heen kan gaan?
  In Broko Bakka gaat ook niet.

  Zie de realiteit duidelijk voor ogen. Er is geen escape. Jij ben geen Papillon, die kon ontsnappen en heeft het gered.

  Jouw enigste redding is SB.

  Advies aan DDB en de daltons.
  Geven jullie je over, waardoor anderen de uitdagingen waarvoor Suriname staat weer op de rails kan zetten. Jullie hebben het geprobeerd, maar hebben niet de capaciteiten. Jullie zijn gewoon papiergewichten en daarom ook ongeschikt voor dit werk, Wees Eerlijk, politiek en regeren is niet jullie ding, ja toch? Je bent meer een wakkaman of anders gezegd een hang(mat)mens

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. Jojo
  Je zult wel gelijk hebben maar de vraag is of deze landen hun eigen mensen komen ophalen / beschermen maar zeker niet het volk van Suriname.

  Ik denk dat de militairen in Suriname vandaag de dag de sleutel hebben om de president af te zetten en gevangen te nemen want niemand anders met wapens van die orde zal opstaan om de president terecht te wijzen op de wettelijke macht en de democratische rechten van een rechtstaat.

  Als ik daar als Surinamer zou wonen dan zou ik alvast voorbereiding treffen om mezelf en gezin en familie veiligheid te bieden


  Maak melding
 32. Ook word er gevreesd dat als het proces stopgezet krachten van buiten voor onrust en geweld zullen zorgen.
  Dat is ook een theorie maar in een geordende maatschappij moet het recht zegevieren.Niemand staat boven wet en recht.
  No wan sma na gado!


  Maak melding
 33. Desi ! je zou Suriname een grote dienst bewijzen door je te onderwerpen aan de rechter en je straf ondergaan zoals zovele jou zijn voor gegaan . Of ben je van plan nog meer moorden op je naam te vestigen? jou dagen zijn geteld je stelt nies meer voor het land . Suriname gaat met de dag achteruit. Geen normen en waarden. Je staat erbij en kijkt ernaar. In Nederland wachten ze op je om onderhandelingen te komen voeren ten einde Suriname bij te staan met legale projecten ter ondersteuning van de armen in Suriname. Als president van de Republiek Suriname ben je hierbij van harte uitgenodigd.


  Maak melding
 34. Niemand kan de revo van Su om zeep helpen. Het handjevol landverraders hier op de site zullen hun hele leven blijven dromen. Daar heeft niemand moeite mee,

  Opeens wordt zelfs deze goede Bisschop aangevallen. Bouterse moet vooral die VHP schurken alsnog laten oppakken en opsluiten. Sabotage van Su zal ze nooit aan de macht hebben. Het Su volk heeft ze voorgoed uitgekotst.


  Maak melding
 35. Dat wat j met j grote smoelwerk beleid,zet het ook om in daden,anders ben j nep,altijd maar komen vertellenhoe mooi het Hindu en christen geloof is,soso botrowalla,vandaag de dag dat niemand meer in die shit wilt geloven,komt door raytje en zijn baby gangs,als iets j niet zint begint j ongechineerd vieze taal te bezigen,als j de daru Smorgens vroeg begint te zuipen,probeer j zelf te Tenminste te beheersen,zodat niemand het merkt,volgens de traditie is het ook verboden,maar daar heb j lak aan,rara wie denk j dat de grootste zuiplappen in Suriname zijn,is het echt zo moeilijk om van de fles af te blijven


  Maak melding
 36. @ Dagoebal,

  Je behoort zeker tot een afstammeling van een Hutsie of een tutsie, die zijn namelijk ook gewend om ledematen af te hakken, als ze zich bedreigd voelen, je hebt nog minder hersencellen in je kop dan die moordenaar die je aanbid, zeker een posttraumatiche aandoening opgelopen als militair in het binnenland, ik ken er paar van jouw soort, die ook niet meer te behandelen zijn.


  Maak melding
 37. @Dagoeblad.

  Hightech en Boots on the ground worden selectief ingezet. Voor een dwerg als Suriname zijn 200 man special forces met Jungle trainen.
  Die Jungle trainingen worden onder andere in Frans Guyana en Suriname gehouden. Dit soort eenheden liggen al 2 weken voor de deur zonder dat men het weet voor dat ze tot actie overgat.

  Bigi Sma
  Ze komen ter bescherming. Echter op het zelfde moment valt de hele regering in duigen omdat het KPS en NL niet meer zonder instemming van de buitenlandse beschermers iets kunnen ondernemen.
  De eerste aanzet is de communicatie tussen de gewapende macht ontregelen. Met een paar apache helicopters en snelle boten zijn ze in no time overal de baas.

  De verstandige elementen van de regering worden dan in staat gesteld het eigen volk te ordenen.


  Maak melding
 38. @echte nabestaande 8 dec gebeurtenissen: Ik hoop dat je ook gezien hebt, hoe de stoffelijke overschotten van de 15 patriotten in het mortuarium erbij lagen. Je moet je doodschamen; uilskuiken.


  Maak melding
 39. -Zie maar waarom ik steeds aangeeft dat deze man Bouterse GEEN ballen heeft. Hij heeft niets gedaan, maar doet er alles aan om ver van de gevangenis te blijven.

  -Het zou de NDP,ers sieren om aan hun baas Bouterse te vragen om naar de rechtbank te gaan om precies te gaan vertellen wat er gebeurd is.
  Hij is natuurlijk bang voor Roozendaal die weet dat Bouterse en Abrahams vanuit een auto hebben geschoten op anderen en die vermoord hebben.


  Maak melding
 40. @Baab re baab en echte nabestaande.

  Geen van ons heeft zion om jullie baasje te vermoorden.Wij gaan onze handen niet vies maken aan hem.Hij is geen heilige maar een ordinaire moordenaar.Coupplegen is ook een crime.Jullie baasje is geen revoheld maar revocriminal.
  Als revo plegen zo goed was als jullie 2 uilskuikentjes dat denken zou elke dag in de wereld een coup gepleegd worden.Wij maken ons niet druk met 2 LPI patienten als jullie 2.Integendeel we hebben pret met wat jullie 2 aan het kakkelen zijn als kippen zonder een kop.
  Beterschap hoor.


  Maak melding
 41. @echte nabestaande 8 dec Massamoord

  U bent zeer slecht geinformeerd, het strafproces tegen de massamoordenaars van Ongewapende en Onschuldige staatsburgers, heeft NIETS te maken met WRAAk etc !

  Het is een voortvloeisel van hetgeen in GRONDWET en WETTEN is vastgelegd !

  Plegers van misdrijven in Suriname dienen gewoon te worden vervolgd, zo staat het in wet en Grondwet !

  Ook de internationale verdragen gaan uit van vervolging en ook de VN staat achter het vervolgen van de 8-december-massamoordenaars !

  Vele door staten/regimes verleende amnesties zijn de afgelopen jaren, NIETIG verklaard door de rechters, omdat de WERELD massamoord op burgers NIET PIKT ! (Chili, Peru etc)

  De acht-december-massamoordenaars trachten door leugen en sabotage, hun vonnis te ontlopen !

  Gelukkig zal het Hof van Justitie niet buigen voor chantage, nietige wetgeving, misbruik van Grondwet en dreiging met dictatuur !

  De machthebbers zullen daadwerkelijk en openlijk moeten kiezen voor rechtsstaat of voor dictatuur !
  De machthebbers raken hierdoor in paniek, mede omdat zij het land al in een faillissement hebben gestort !

  Het regime is hierdoor kwetsbaarder geworden, productie krimpt en is bijna 0,00, banken worden aangetast door corruptie, en er worden ongedekte bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Ook de geloofwaardigheid van het huidige regime in Suriname is in het buitenland tot het nulpunt gedaald !

  President en een belangrijke oppositieleider lopen rond met een zwaar vonnis wegens internationale handel in harddrugs !

  Omdat de staatsuitgaven de inkomsten NOG STEEDS overstijgen, en omdat er sprake is van financieel wanbeleid, heeft het IMF zich teruggetrokken uit Suriname !

  Ook om die redenen moet de rechtelijke Macht in Suriname de rug recht houden en niet ingaan op de chantage van ex-militairen ! Het regime tracht hun financiele falen en wanbeleid als een overwinning te verkopen aan de bevolking !

  Wanneer een land massamoord niet strafrechtelijk vervolgd, dan kun je zo een staat liever gewoon opheffen !


  Maak melding
 42. @JoJo: Er is inderdaad niet veel voor nodig om Suriname onder controle te krijgen, maar niemand gaat zo iets ondernemen.
  Er zal een zwaarwegend belang moeten zijn en instemming van de VN voordat een mogendheid ingrijpt in een ander land. Internationaal geeft zo iets veel te veel gedonder en waarom zou men zich druk maken om wat er in een land als Suriname gebeurt?
  Rond de staatsgreep, de decembermoorden en de burgeroorlog is er toch ook niet ingegrepen!

  Zo lang Suriname geen bedreiging is voor andere landen gebeurt er niets. De coca export zou een aanleiding kunnen zijn maar Suriname wordt scherp in de gaten gehouden en de exportmogelijkheden worden steeds verder ingeperkt. De CIA weet exact wie er zich in Suriname bezig houdt met drugs en indien gewenst wordt er individueel ingegrepen, bijvoorbeeld middels uitlokking, zoals bij Bouterse junior.

  Suriname zal zijn problemen toch echt zelf moeten oplossen.


  Maak melding
 43. Raytje en de baby gangs, de hulp van de Fransen kunnen jullie vergeten,die willen juist een goede betrekking met Suriname ,dat het een makki zal zijn vraag het aan de laffe Ollanders,en de olie domme Amerikanen die het steeds hadden over we gonna kick Some shit,de werkelijkheid bleek anders,ze moesten met hun staart tussen de benen wegvluchten uit Afghanistan en Irak ,voor een paar kerels,met hand made boms,en geweren uit de eerste wereld oorlog,the high tecs wapen bleken niet opgewassen tegen een paar oude geweren,dankzij Hezbollah en de Russen wordt de vloer nu aangeveegd met IS,waar zijn the yanky doodle dandy,de bluffers van wel eer,in Suriname zal hetzelfde met hun gebeuren,we travel fast met onze licht geweren,al die moderne high TEC shit en zware bepakking die kilo,swegen,gn voor vertraging zorgen,in de dicht begroeide jungle van Su ,de regen,malaria,slangen,en de duizenden insecten doen de rest,ik zie al huilende yanky,s die terug willen naar huis,als jij bekend was met de Su jungle,dan had j anders gepiept


  Maak melding
 44. Het blijft lachen hier met die duivelskinderen, zelfs echte nabestaanden de heer Choenie schlden ze uit. Choenie was goed toen hij elke 8 dec kritiek had, nu wil hij vrede en is hij een slecht mens. Jullie zijn de echte farizeers, de echte nabestaande heeft het goed gezien.


  Maak melding
 45. Als je gewetenswroeging hebt, ga bij bisschop. Bisschop heeft een hond, die plast in je mond.

  Zijn verhaal in het kort aan de bisschop: als ze doorgaan met het proces, da me go sor ding hoeveel kracht gratis BBmetR heeft. A here kondre sa brong.


  Maak melding
 46. “Echte nabestaande 8 december gebeurtenis.”

  Goed he! lekker anoniem reageren. Volgens mij ben je een nabestaande van de recentelijk overleden mede- moordenaar. Of! Een persoon die gratis kost en inwoning geniet in Wolfenbüttel. Goed luisten wat de Choenies hebben gezegd, het recht moet haar beloop hebben.
  De verzoen of ik schiet show gaat mooi niet door.


  Maak melding
 47. @ Hans van de Broek

  Mijn start stelling was ook zal Bouterse begint met geweld en de buitenlanders en buitenlandse belangen in gevaar komen.
  Dan is er weinig voor nodig om Bouterse een tandenloze tijger te maken.

  Wat Legionairs, wat Seals en wat BBErs. Ik heb wel eens het idee dat MUL bij die laatste groep thuis hoort.


  Maak melding
 48. De Americanen zijn ook niet betrouwbaar. Als je een president als Reagan hebt dan was een gerucht van socialism al genoeg om troepen te sturen.

  Of als ze door Noriega wordt doublecrossed dan is dat ook een goede reden om in te grijpen.

  Maar om een contra force op te zetten doen ze niet graag. DDB bedreigt de VS niet. Hij onderdrukt zijn eigen mensen. Daarop reageert de VS niet op. Su moet zijn eigen zaken oplossen.


  Maak melding
 49. JoJo

  @Dagoeblad.

  Hightech en Boots on the ground worden selectief ingezet. Voor een dwerg als Suriname zijn 200 man special forces met Jungle trainen.
  Die Jungle trainingen worden onder andere in Frans Guyana en Suriname gehouden. Dit soort eenheden liggen al 2 weken voor de deur zonder dat men het weet voor dat ze tot actie overgat.
  ********************************************************************
  @ Beste Jojo …. 50 man mariniers voldoende om dat zootje aan het Onafhankelijkheidsplein op te ruimen. Ik zie ze al vluchten … proberend al het gestolen geld mee te nemen.

  Killer Bouterse hoeft helemaal niet te rekenen op de gewapende machten … I’m telling you …. first hand information.

  @ Dagoebal …. of moet het zijn ….. Hi Ha H ….. L?
  Kerel doe niet interessant … ga jij de opstand ten gunste van Killer Bouterse leiden. Ik hoop van wel … dan hoop ik je in hoogst eigen persoon … op het slagveld te ontmoeten.
  Je gaat terug naar Killer Bouterse … indien Killer Bouterse in de tussentijd niet al gelikwideerd is …. als onderdeel van een portie SATÉ.

  @ BAABRE BAAB ….. toe behoed palgla bate … samdje???? Beterschap na he !!!!!


  Maak melding
 50. Zogenaamd is hond voor 2 weken in rampgebied, maar hij zal wel stilletjes vertrokken zijn naar Columbia of Cuba om z’n belangen veilig te stellen.


  Maak melding
 51. De gefrustreerde farizeeërs hier op de site, jullie emoties kan ik best begrijpen. Na jaren van doordraaien, komt Bisschop Choennie met z’n mokerslag ofwel een keiharde linkse-directe om jullie enige vorm van beschaving bij te brengen.

  Bisschop Choennie doet hier niets verkeerd. Hij gebruikt simpelweg de methode die destijds vaak werd gebruikt op de scholen. Met een flinke pak rammel werden mensenkinderen tot hun verstand gebracht. Het motto was eenvoudig doch effectief: wie niet horen wil moet voelen.

  We weten allemaal hoe groot menig Surinamer daarvan/daardoor is geworden. Neem eens een voorbeeld: Oud-Statenvoorzitter van Suriname de heer Emile Wijntuin, de beste Statenvoorzitter (nu Assemblee) die Suriname heeft voortgebracht; Bouterse de meest voortvarende dan wel de beste President van Suriname ooit. Venetiaan niet te vergeten ook zo’n doorzetter, die zich desondanks nimmer op de knieën heeft laten krijgen door Nederlandse bravoure.

  Anderzijds is Bouterse een pragmaticus pur sang die zich door bochten weet te wringen, waar nodig. Ook zo’n topkwaliteit. Tegenstanders, zoals hier op de site worden allemaal knettergek omdat ze met kwaliteit worden geconfronteerd. Dat Bouterse hetzelfde met ons aller geliefde Nederland doet wat Venetiaan ook deed, komt vanwege de RK – degelijkheid, namelijk door niet in de fuik te lopen van een altijd van bravoure levend Nederland.

  Nederland is o. a. voor een aanzienlijk deel groot geworden door z’n/haar bravoure. Die Paters en Fraters van toen, kwamen allemaal uit Nederland, het bravoure-land. Dat Bouterse nu z’n eigen bravoure inzet, moet je van goede huize zijn om dat te snappen. Het is trouwens niet een ieder gegeven, dergelijk talent met de juiste waarde te beoordelen.

  Wat dacht u trouwens hiervan: wie God bewaard, is wel bewaard.

  P.S. Bij een revo kennen we hoe jammer, gruwelijk dan ook, twee categorieën: overlevenden en overledenen.

  Elk land heeft z’n revo op zijn manier meegemaakt. Er is niet één model, welke gelijk is als een ander.

  Bisschop Choenni handelt en denkt vanuit een rechtvaardige en rechtgeaarde inborst.

  De RK school is geen Shri Visnu, waar je doorgaans terecht kwam als je een soort mislukkeling was.

  Laten we Bisschop Choenni waarderen voor het inzetten van die RK – degelijkheid, die jammer genoeg alleen nog in Su is te waarnemen. De farizeeërs dan wel haters en praters ten spijt.

  Proficiat Bisschop Choenni,


  Maak melding
 52. Surinamers/mens wees rationeel!

  Iedereen die vindt dat het 8 december 1982 moorden strafproces moet stoppen kan niet rationeel denken, weet niet wat een democratische rechtsstaat is, weet niet wat Internationale verdragen zijn, leeft hier buiten van/om, is een dictator, is dom of is een idioot.

  Voor een land dat een grondwet heeft, een democratische rechtsstaat is, geldt de trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht , rechterlijke macht en Internationale Verdragen. Iedere burger is ondergeschikt aan de grondwet van een land en de Internationale verdragen, cq mensenrechten die hoger/sterker zijn dan de grondwet van een land. Alle democratische landen in de wereld die bij de VN zijn aangesloten of andere Internationale verdragen hebben ondertekend, waarvan de meeste democratische rechtsstaten zijn, houden dit/deze standpunten heel hoog in het vaandel en leven ernaar.

  Als iemand een wet overtreedt van een land of een internationale verdrag/en, zal die worden opgepakt, in hechtenis worden genomen, een proces-verbaal tegen de persoon die de overtreding begaan heeft door politie worden opgemaakt en die persoon zal bij de rechtbank/krijgsraad van zijn/dat land verschijnen of voor een internationale gerechtshof verschijnen die een vonnis zal uitspreken over de strafzaak. Dat zijn de regels van het spel van de democratische rechtsstaat en Internationale Verdragen, Strafhoven, VN.

  Vrouwe Justitia is blind en doet op grond van de argumenten van de strafzaak een uitspraak volgens het wetboek van strafrecht, grondwet van het land, Strafboek van die Internationale gerechtshof of grondwet van de VN.

  Wie dit niet snapt kan niet rationeel denken, is een dictator, is dom e/o dan krankzinnig en in dat geval hoort die persoon opgepakt te worden en in een krankzinnige instelling te worden opgesloten, omdat die een gevaar is voor zich zelf, omgeving, land en de wereld.

  Het gaat niet om emoties maar om regels van een democratische rechtsstaat, wetboek van strafrecht, grondwet van een land, Internationale verdragen van landen of Internationale Verdragen bij de VN of een Strafhof in de Wereld.

  Recht En waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 53. @jalimsing
  Bij protesten tegen moordenaar Bouterse wordt er niemand opgepakt. Wat een dom lul verhaal. Bouterse kan zich geen moorden veroorloven. Met de 15 moorden op 8 december 1982 is hij al te ver gegaan. Enige wat overblijft is intimidatie en ontwijk gedrag,leugens, valse beloften en verbaal schijterij uitbraken.
  Dus bevolking sla je slag. Verdrijf deze laffe liegende moordenaar. Niemand zal jullie helpen. Er is niets te halen door het buitenland. Dus Suriname krijgt geen hulp bij het verwijderen van deze laffe hond. Doe het allemaal zelf mensen.


  Maak melding
 54. Mul;ik ken jou soort,oud sisser of Karremans type,nadat Mladic als intimidatie methode een varken in bijzijn van een groepje ned militairen had afgeslacht,begon Karremans als een baby te huilen,en wartaal uit te kramen,a beng befi leki wang siki dagu,iedereen was getuige van de terugkeer van de lafaards uit Joegoslavië en wat vr verwarde indruk ze ten toon spreide,herinner j nog de verwarde vaandeldrager,er kwam maar 1woord uit zijn laffe bek opi opi opi,misschien kun j ons uit leggen wat die lafbek daarmee bedoelde,als dat srt gasten nr Su zullen afreizen,kunnen ze beter in lui lafaard land blijven,jij bent vrij om nr Su af te reizen,en j woorden in daden om te zetten,we are waiting for jou pig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES