donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijFernandes Bakkerij komt met 'Phagwa cake' in Suriname

Fernandes Bakkerij komt met ‘Phagwa cake’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Waar anders, dan in multicultureel Suriname, kom je dit tegen? De bekendste bakkerij van Suriname, Fernandes Bakkerij, presenteerde deze week haar ‘Phagwa cake’. Dit in verband met het Hindoe feest Holi(Phagwa) op maandag 13 maart a.s. De speciale Phagwa cake, die veel weg heeft van een regenboog cake’, is nu tijdelijk verkrijgbaar in alle Warme Bakker winkels, pastries en goed gesorteerde supermarkten in Suriname. “Geniet van een explosie van kleuren en smaken!” aldus de bakkerij.

Op maandag 13 maart 2017 vieren wereldwijd ongeveer 1 miljard Hindoes weer het Holifeest of Phagwa. In Suriname is dit feest al lang niet meer een specifiek Hindoefeest, maar heeft een karakter van een nationale feestdag. Het feest wordt gevierd door alle lagen en etnische groepen in het land en maandag 13 maart is een nationale vrije dag.

Het Phagwafeest is reeds jaren ook in Suriname, zoals in India en vele andere landen een feest van kleuren, geuren, melodieën en vreugde. Het delen van vreugde met elkaar, waarbij er geen verschil bestaat in, van wie rijk en wie arm is, wie groot of wie klein is, wie blank of zwart is.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. Hehehehe, over 10 jaar komen ze met space-cake, nog effe geduld..Het cirkeltje is dan rond.

  Vroeger was de taste toch effe ander dan nu het geval is.

  Dat komt nooit meer terug.


  Maak melding
 2. goed zo, ze spelen in op de markt
  en bedenken nieuwe dingen
  nu moet het nog smaken maar daar maak ik me helemaal geen zorgen over, fernandes zijn lekkernijen kennende.


  Maak melding
 3. Ik ben geen fan van deze import abanie,maar het lijkt mij een goed initiatief,hopen dat echte suri ondernemers de draad op pakken,en echte Surinaamse produkten introduceren,want het is en blijft een Surinaams aangelegenheid;bv roti doksa,roti kip, plauri,rijst curry kip of doks, en het liefs alle Wilders minded,redi musus,zwart witte billen ned,neo kolonisten,zeikerds weren,we willen jullie niet hebben in Su ,begrijp dat nou eens,ga het ergens anders vieren.


  Maak melding
 4. Phagwa is een religieus feest, waarbij er van elke Hindoe verwacht wordt dat die zich aan de religieuze regels houdt.
  Van elke niet-Hindoe wordt verwacht dat die de religieuze regels respecteert…

  wacht….
  respect en in Suriname???
  Onmogelijk!!!

  Kijk maar naar het feest welke op maandag 13 maart 2017 door Lustig wordt georganiseerd… een respectloze vertoning.


  Maak melding
 5. De cakes van Fernandes zijn niet vegetarisch en voldoen niet aan de normen en waarden welke er met Phagwa gepaard gaan…

  RESPECTLOZE VERTONING !!!


  Maak melding
 6. Wat verschrikkelijk met al het kleurstof. Is niet goed voor de mens en nog erbij om van alles te proberen alleen voor het geld om veel meer omzet te hebben Fernandes bakkerij. Kom met biologische producten


  Maak melding
 7. Wel,degene die dit lekker en gezond vinden , die mogen van mij erin verzuipen.

  En wel om de volgende redenen: Er is al door sommige hier al geschreven dat het niet goed is
  In NL zijn zijn sommige kleurstoffen streng verboden omdat er schadelijke stoffen in zitten.

  Sommige kleurstoffen zijn aan E- normen voor voeding gerelateerd. Dat was toen de reden dat veel Surinaamse producten in Toko’s niet meer te krijgen waren.

  Een andere kwestie is: Als je hyperactieve en je geeft ze juist snoepjes waarin veel kleurstof inzit om ze rustig te houden nou? forget it! ze worden juist door die kleurstof 2x meer actiever dan normaal.Dus harder straffen zal ook niet meer lukken.

  Er is hierover genoeg gepubliceerd in de jaren eind 80, begint 90.

  Dus! Een kind met ADHD dergelijke snoepje geven, is vragen om problemen.

  Het is dat u het even weet..


  Maak melding
 8. Holi is geen religieuze feest. Op deze feestdag worden geen Goden aanbeden. Er is geen poedja voorgeschreven. Holi is een feest van blijdschap en vreugde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES