Bedreiging veiligheid staat Suriname door strafproces, hoe?

60
krijgsraad - decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – In welke mate is er sprake van bedreiging van de staatsveiligheid? Deze vraag stond centraal tijdens de recente zitting van het Hof van Justitie over de moordzaak van acht december 1982. Het Openbaar Ministerie staat stopzetting van de rechtszaak voor. Als reden wordt bedreiging van de staat aangehaald. Maar hoe de staat bedreigd wordt, kan niemand uitleggen.

Ook de hoogste vervolgingsambtenaar van de republiek niet. Procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday moest het antwoord schuldig blijven. Toch is ‘bedreiging’ de grondslag voor het verzoek om het strafproces stop te zetten. Daarom ook is beroep aangetekend bij het Hof tegen het besluit van de krijgsraad om door te gaan. Maar Baidjnath-Panday kon niet goed reageren op vragen van advocaat Gerold Sewcharan.

De advocaat bepleit juist wel voortzetting. Het is de wil van zijn cliënt, Edgar Ritfeld. De oud-militair heeft er behoefte aan zijn onschuld te bewijzen. Sewcharan wilde dus per se weten waarom de vervolging wil staken. Bij het Hof pleit hij voor voortzetting, anders dan de advocaten van andere verdachten. Die willen net als de procureur-generaal dat er een eind komt aan het proces.


60 REACTIES

 1. Edgar Ritfeld moet voorzichtig zijn!! Hij wordt STRAKS geliquideerd door de Huichelaar, zoals Badriessein Sital!! om de voortzetting van het proces te voorkomen!!! LET OP!!!!!

  Alles wat in de weg van de rioolrat komt of staat, maakt hij kapot!!


  Maak melding

 2. Er bestaat helemaal geen bedreiging integendeel iedereen zal blij zijn dat de moordenaar voorgoed opgesloten wordt, Een crimineel hoort in de gevangenis thuis hij dient geen lijder te zijn van niemand!!Deze sprookje van staatsgevaar bestaat alleen in de kop van bouta die overal onzichtbare vijanden ziet.Hij is een gevaar voor de staat en niemand anders,!
  lock him up!!


  Maak melding

 3. Ik mag toch aannemen dat als het proces gestopt wordt, waarbij de beschuldiging luidt meervoudige moord, de gevangenisdeuren open zullen gaan en iedereen mag en kan vertrekken. Als dit niet het geval mag zijn dan spreekt men van klassenjustitie.


  Maak melding

 4. Sur.is gewoon een piraten nest als Somalie.Wat er dreigt,is dat er orde op zaken gesteld gaan worden en dat bedreigd ook het vrije leven van de zogenaamde president.Deze heeft alleen de titel gewild maar de bijhorende taken niet omdat hij de kennis daartoe ontbeerd.Wel is hij instaat met zijn pajong waaiers alle wetten en instanties uit te hollen.Krachteloos maken so bun.


  Maak melding

 5. Suriname mag zich scharen in de rij van schurkenstaat. Intimidatie, sabotage en al dies wat het meer mag zijn dient alleen 1 persoon; een massamoordenaar met een debiele achterban.


  Maak melding

 6. “Bedreiging veiligheid staat Suriname door strafproces, hoe?”

  Aparte ‘kop’ webbie; (van de Staat..)

  Ik sta nergens meer van te kijken, die on-gecertificeerde analfabeten in dat land vinden alles best.
  Er zal helemaal niets veranderen in dat land, nu niet, morgen niet, nooit niet.
  They are doomed since 25 februari 1980.

  Zo zie je maar weer wat het gevolg is als je algemene ontwikkeling nul komma nul is (0,0). Iedereen kan je van alles wijs maken.

  Zelfs in het meest ongerepte/onbekende deel van deze aarde zijn ze slimmer dan die suri’s.
  Simpel, omdat ze gebruik maken van Social media om hun kennis te vergroten. Die suri’s tjekken alleen wie met wie gaat. Wil je bewijs, bekijk het verschil van de items op de surined mamjo en de suri mamjo, eenvoudig te meten.

  Punt.


  Maak melding

 7. Didibri Bouwta en didibri trawanten zullen land en volk, vnl. die didibri moordaanhangers de ondergang brengen als………men didibri paarse schijt en is lafhartig van geest blijft eten en drinken, vol paars duivels bedrog. Ndp, lijder en oerdomme duivelse zombies zijn de ondergang op weg naar de paarse hel vol Zimbabwaanse wantoestanden.


  Maak melding

 8. Sinds 2010 is de staatsveiligheid pas echt in gevaar gekomen met de komst van de “Surinaamse Daltons”…Bouta / Abrahams / Jenny / Hoefdraad. Door deze mega-criminelen is het land 1 tikkende tijdbom geworden.


  Maak melding

 9. DDB gedraagt zich als een echte misdadiger. Als hij mans genoeg is dan moet hij de rechtsgang om waarheidsvinding niet dwarsbomen omdat hij nu de dienst uitmaakt. Op 15 maart 1982 omstreeks 10:30 uur zat hij in het Oo-mess te Bbz, geflankeerd door lt Voight, een groep onderofficieren te debrieven over de gebeurtenissen van 11 mrt tot dan. Uit monde van sgt Kerssenhof kwam de uitspraak gepaard gaande met de vraag wat er met de groep Rambocus zou gebeuren. Hij suggereede naast de vraag om de mannen niet geëlimineerd kom worden door de hoegenaamd tijdens het vervoer naar de karzerne dood te schieten en het te laten lijken op de uitbraakpoging. Bouterse zei toen; het is een optie, maar er moet goed erover nagedacht worden. Getuige als de mannen die toen aanwezig waren oprecht zijn; sgt Hoever, sgt Broek ( nu Kolonel) sgt Einstein, Sgt San a Jang, sgt Ramautar, sgt Harangi, sgt1 Marto en nog enkele andere manschappen. Het plan om de coupplegers van 11 maart te doden was dus geen opwelling van een can de lsden van grp van zestien. In Fort Zeelandia, waren de volgende mannen in het commandocentrum; Nankoesingh, Hirb, Sital, Bagwandas, Gorré, Fernandes, Miranda, Stolk en nog een paar van die lui. Bouterse en zijn bloedbroeders waren vanaf 11 mrt bezig om plannen te beramen om alles en iedereen die met Rambocus te maken had te elimineren.


  Maak melding

 10. Ach maken jullie je niet druk. Ook hij de PG is aan het rijtje toegevoegd van personen die terzijnertijd rekenschap zullen moeten afleggen en dan zal hij moeten antwoorden.


  Maak melding

 11. De hielelikker van een VP-Adhin was de eerste in de ochtend van 12 maart 1982, die samen met zijn vrouw zijn felicitaties in het Fort kwam brengen op overwinning van Rambocus. Intussen was Hawker in de achterflank van Fortzeelandia geinjecteerd. Hawker lag daar vanaf 11maart omstreeks 16:00 uur op een bancard gekneveld. Daar lag de broer van Sheombar, die een commando was vanaf 10:00 uur gekneveld. Bagwandas had toen de zeggenschap over de krijgsgevangenen. Persoonlijke beveiligers van Bouterse hadden toen geen oog voor de bewaking van deze twee mannen, maar eerder oog op alles sieraden van hindustaanse contractarbeiders die op de bovenste verdieping in de oostflank in de vitrinekasten veilig opgeborgen was. In de ochtend van 12 mrt was alles van waarde verdwenen.


  Maak melding

 12. Ze weten van ellende niet meer het 8 december straproces te saboteren na allerlei mislukte pogingen, en gooien het nu op de staatsveiligheid die zogenaamd in gevaar gebracht kan worden, maar als je miss picky en die schijtbak van Panday om een verklaring vraagt, dan moeten ze het antwoord schuldig blijven, en dit alles om ėėn persoon, drugscrimineel en massamoordenaar in het zadel te houden, wat een vervloekte denkwijze.


  Maak melding

 13. Als de PG zijn eis niet kan onderbouwen rest toch weinig anders dan zijn eis als niet onderbouw af te wijzen/ niet gegrond te verklaren

  Mij dunkt dat de claim dat de staatsveiligheid in het geding is toch wel onderbouwd moet kunnen worden. De PG zal ook wel de eerste geweest zijn die gevraagd heeft hoe die stelling onderbouwd is omdat de rechtbank zijn verzoek zonder onderbouwing als niet bewezen zal moeten afwijzen,

  RobG denkt u daar anders over en dat er zonder bewijs door een onafhankelijke rechter gevonnist kan worden.


  Maak melding

 14. In de ochtend van 11 maart 1982, waren de volgende manschappen in Fortzeelandia; Bouterse met een telescoop Karabijn, zat in een hoek op de uiterste hoek van de oostflank van Fort Zeelandia, Bagwandas, had de commando op de manschappen die de Brigade zouden overnemen, daarbij waren aanwezig, sgt Naarden, Sgt Brown, Soldaat 1 tevens boirdschutter Ramlakhan. In het fort waren toen ook aanwezig lt. Mahadew,lt Birdja ( deze klootzak) was overgelopen terwijl hij de taak had om de Brigade m.b.v de YP aanval op Fort de commando aldaar over te nemen. Later in de ochtend kwamen, Neede, Linscheer, en onbekende militairen met wapens die in MBK niet onder de manschappen bekend was. In de loop van de ochtend tot 11:00 uur waren Horb, Fernandes, Miranda, Nankiesingh, Dihal( deze klootzak) was ook betrokken bij 11 mrt maart hield zich schuil. Als Lachman Bagwandas voor de Brigade niet aa getrofden zou hebben dan was 11 mrt geslaagd.


  Maak melding

 15. De Pg is niet dom, maar slim genoeg om de krijgsraad uit te dagen om met argumentatie te komen die het bevel om de rechtsgang stop te zetten middels rechtsmiddelen te doen zegevieren. Su zou nu internationale steun moeten krijgen, maar ja als de apathische bevolking haar stem niet laat horen dan krijg je ook geen internationale aandacht en is Su vanaf 20 april een bewezen machtstaat.


  Maak melding

 16. Pluspunten:
  1: Pg kan niet motiveren en geen antwoord geven op de simpele vraag wat het gevaar voor staatsveiligheid precies is en waar dat op gebaseerd is. En niet alleen omdat Desie hem dat vertelt en opdraagt;

  2: Er zijn 2 verdachten die willen dat het proces juist doorgaan. om hun naam te ”zuiveren”, naar eigen zeggen. Die hebben ook een advocaat ingeschakeld om hun vrij te pleiten. Zij hebben toch ook gewoon recht op een proces. Hoe gaan de rechters daarmee om? Ze kunnen daar toch ook niet zomaar onderuit of het proces gewoon stopzetten?? Daar hadden Desie. Roy en kornuiten misschien niet op gerekend!!
  Wordt spannend. Sterkte rechters!!!


  Maak melding

 17. Luitenant Ritfeld is een echte militair. Hij heeft de goods om alles wat hem tenlaste geleld wordt persoonlijk te pareren. Temeer omdat hij net als Rambocus een deugdelijk opleiding in Nederland heeft gehad en in woelige tijden in SU zijn rug recht heeft gehouden. Getuige de dood van de soldaat Sumter die door Birdja doodgeslagen was, en hij ( Ritfeld) afstand had genomen dat soldaat ( ruste zijn ziel in vrede) door een zonnesteek overleden omkwam. Ritfeld was en is een echte heer.


  Maak melding

 18. Hahaha dat ze hier goed ziek zijn is overduidelijk.

  Neem Esmerald die beweerd dat De mensen in Suriname hun algemene ontwikkeling 0,0 is, ongecertificeerde analfabeten nochtans. Als bewijs voor haar stelling mogen wij op Mamjo gaan kijken, ja mensen Esmerald heeft op mamjo gekeken en zag dat de Surinamers hun algemene ontwikkeling 0,0 is. Wat een ziek wijf is die esmerald toch ook, je was liever op mamjo gebleven.


  Maak melding

 19. al zal bouta sterven zonder berecht te worden dan nog zal hij in de geschiedenisboeken belanden als de grootste vijand van suriname
  hij kan nu de geschiedenis boeken manipuleren maar die van het buitenland niet
  hij zal als grootste VERRADER voor altijd te boek staan en
  zijn erfgenamen zullen de last moeten dragen
  want alles wat ze erven komt eigenlijk uit de surinaamse staatskas en moet worden terug gestort!!


  Maak melding

 20. HAD KUMAKOISI NIET GEZEGD TEGEN EEN PATER DAT DE STRAFZAAK VOORTGANG MOET VINDEN?? Zelfs tegen een Pater LIEGT KUMA zonder Blikken of Blozen

  Maar dat is KUMA ten voeten uit: hij zegt precies wat hij niet gaat doen!

  Deze Lafbek zou toch ook stoppen met roken? Zelfs dat is hem niet gelukt? Hij blijft Roken als een schoorsteen: KOSENSIE BAJA KONSENSIE.

  Voor deze LAFBEK is mijn Respect DOWN, DOWN, DOWN BELOW ZERO.


  Maak melding

 21. Esmeralda heeft haar poenie met de was schuim van die andere Didibrie al gewassen;Dino. Deze lui denken echt dat Surinamers dom zijn. De naam Esmeralda klinkt als de naam van een happy hooker…en zo hen je zowel mannelijke als vrouwelijke betaalde actoren die geen flauw benul hebben hoe de Surinaamse politiek vanaf de jaren 50 zich tot de climax van krabita hanoe heeft ontwikkeld…Esmerslda mag samen met Hermien een keertje bij mij op koffie komen….beloofd, en bij mij valt niks te snuiven, only tjai.


  Maak melding

 22. Wat de onnozelen,en hun domme advocaten niet willen begrijpen,ik denk dat de advocaat het wel weet, maar de sluwe abanie is bezig zichzelf te verrijken,door misbruik te maken van de mensen hun verdriet,inlichtingen rapporten,wat betrekking heeft op de staatsveiligheid,geen enkele regering is daar toe verplicht het openbaar te stellen,aan niemand inclusief,de rechter,de advocaat,of de PG ,de PG krijgt een opdracht van de regering,en dat moet hij gewoon uitvoeren,laat sewcharan maar bij Nederland gaan aankloppen,om de inlichtingen rapporten die Rutte heeft besloten,ze 60jr achter slot en grendel te zetten openbaar te maken,dus Nederland mag het doen en Suriname niet.de advocaten weten dat bliksems goed,geld stink niet,dus ei puru dong dji deng boeritjie


  Maak melding

 23. Een grote paarse moord-, drugs-, en roofvloek teistert het land. Sinds 2010 zijn moorden, drugssmokkel en berovingen de paarse mentaliteit aan het worden. Zi paarse lijders, zo paars oerdomme debiele idiote dwaze volgers. Bij navraag blijken dader en slachtoffer aanhangers van de nationale DOMMEN-DWAZEN-DEBIELEN-DIEVEN- DRUGS-DEMONEN-DEDESMA-DAGOEKA partij aanhangers. Aka.NDP.


  Maak melding

 24. Hahahahah,, – In welke mate is er sprake van bedreiging van de staatsveiligheid? hahahah, wat een lul verhaal weer.

  Stel dat het zo was dan, dan had de leger alreeds paraat moeten zijn in alle hoeken en gaten van Paramaribo.

  Wat heeft een proces met staats veiligheid te maken vraag ik mij af ! Ai boi, ik blijf lachen wat een leuke theater daaroo,,,hahahah


  Maak melding

 25. De varkens van Front schreeuwen moord en brand om vervolging van Bouterse. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van deze gasten. Hof van Justitie gaat uitspraak daarna is het case closed. Boek wordt definitief omgeslagen. In Suriname maakt niemand zich druk om de zgn dec moorden. Het is allemaal oude troep. Mensen zijn helemaal niet geïnteresseerd in die zooi. Helaas is er een bepaalde gezwel in de samenleving dat keer op keer chaos probeert te veroorzaken.


  Maak melding

 26. Kijken jullie in YouTube “hallo hallo is dit fort zeelandia ” een uitgebreide afgetapte telefoon gesprek en vele archief beelden . Harde feiten waaraan wij uit heden achteraan zitten ….zie een foto van rechter nakoesingh naast de vermoorde Wilfred hawker. Allemaal dagoes nogmaals dagoes allemaal. Vervloekte Bouterse en kornuiten.


  Maak melding

 27. Hij heeft zelf gezegd dat hij nooit voor de rechter zal verschijnen, want wapens hebben hem de macht bezorgd, niet de rechtbank.
  Dus als iemand hem gaat sommeren om voor de rechtbank te komen, zal hij opnieuw de wapens hanteren. Daarom is er gevaar voor de staat.
  Het gevaar komt niet van anderen, maar van hem zelf en is reëel.


  Maak melding

 28. Waarom krijg ik het idee dat mensen lees gerust de gerechtelijke macht een deel hun zakken met geld vullen of op een buitenlandse bankrekeing xxxxxxx bedrag in us dollars krijgen. En dan doen ze wat de regering zegt.
  Dont get me rong is niet de gehele gerechtelijke macht maar een deel mischien . Ze zeggen een ieder heeft zijn prijs.
  Kom mij niet vertellen als iemand een gulle weldoener zeg 10 miljoen us dollar of meer beschikbaar stelt . Daar kan je gerust een aantal mensen mee omkopen. Hoeveel mensen ken je die nee tegen 1 miljoen us dollars zouden zeggen. Wordt ze uitgelegd is niet traceerbaar.


  Maak melding

 29. Er is sprake van een Revolutionair Staats-faillissement !

  En van een revolutionaire Vernietiging van Grond- en Mensenrechten !

  PS : Centrale Bank leeg, ongedekte vers gedrukte miljarden SRD biljetten verdampt, Goudvoorraad verdampt, EBS in problemen, Staatsolie bijna in de afgrond, Telesur verzuipt aanstonds in mega-lening, DSB op rand van de afgrond door zogenaamde overheidstransacties, valuta NO E KOME, Export is nagenoeg nihil !

  Wacht u ook op betalingen vd machthebbers ??????

  Art 148 GW helpt niet bij oplossen FAILLISSEMENT !


  Maak melding

 30. Wat heeft een rechtzaak met de staatsveiligheid te maken;eigen mening democraten; vraag prins Bernard the lockheed affaire ,en de affaire Juliana vs Greet hofmans,werden de Nederlandse militairen toedertijd,in paraatheid gebracht.eigen domme mening democraten,dezelfde ned regering die nu moord en brand schreeuwd ,haalde alles uit de kast,om een vervolging van de dief Bernard te voorkomen,anders was er geen koningshuis meer,maar dat weten wij niet,hetzelfde geldt voor President Delano Desi Bouterse,wie weet wat er kan gebeuren,als iemand veroordeeld wordt zonder bewijzen,want het bewijs is nog steeds niet geleverd,Rozendaal na wan mi jere tori,na soso mi jere tori,derby na wan mi jere tori ook tu,want vanuit zijn cel kon hij onmogelijk iets gezien hebben,u no Suku sang unu no mang tjari


  Maak melding

 31. Het strafproces is GEEN BEDREIGING voor de veiligheid van de staat maar de VERDACHTE voelt zich bedreigd door het strafproces. Dat is de enigste reden waarom de VERDACHTE het strafproces probeert te stoppen.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 32. Al het menselijk verdriet, leed en materieel en immaterieel verlies die de grootste aanbeden afgodmoordenaar en duivels paarse trawanten van Suribabwe sinds 1980 op hun geweten hebben, zal zevenmaal op hun hoofden, nakomelingen en oerdomme paarse afgodmoordenaar dienaren komen. Het verdriet die deze moordenaars, staatskasrovers, drugsbonzen en dieven land en volk sinds 1980 hebben aangedaan zullen ze ook ervaren, samen met allen die deze paarse kwade misdaadvloek blijven helpen uitbreiden.


  Maak melding

 33. Weg met die troep ja, met al deze clowns erbij,…parbo heeft gelijk,,die willen een poppenkast uitvoeren,die al bijna een eeuw geleden gebeurde,..dit z g proces is al FOLKLORE.weg met de POESPAS !


  Maak melding

 34. @ Parbo … @ Damsco ….. OERDOM GEBOREN … zullen ook … OERDOM STERVEN. Het MOORDPROCES tegen KILLER BOUTERSE zal nu niet en nooit niet gestopt worden … het RECHT moet zijn beloop. Mocht het proces na 26 april 2017 toch stopgezet worden … heropening van dit MOORDPROCES zal na 2020 de gemoederen weer bezig houden.

  @ Parbo … @ Damsco … allen { z.a. PG Baynath = wiens brood men eet, wiens taal men spreekt } die vandaag de dag het Recht proberen te VERKRACHTEN zullen ook berecht worden.

  @ Oerdomme Parbo … Damsco …zij die niet meer leven
  { in leven zijn } zullen POSTHUUM veroordeeld worden … nobody … nogmaals … nobody … zal zijn/haar STRAF ontlopen … think about it … DONKEY ASS.


  Maak melding

 35. Het is de grootste leugen dat de Staat bedreigt wordt.Een moordenaar moet berecht kunnen worden punt uit.Al die lul verhalen van die president ten spijten.De rechterlijke macht is gewoon bang voor Bouterse en daarom moet het buitenland ingrijpen.Als hij een man was met ballen dat verschijnt hij voor het gerecht en als hij niet schuldig is wordt hij vrij gesproken.Dat is mijn mening.Deze man heeft Suriname vernietigd en leeggeroofd.Al diegene die op de NDP hebben gestemd hebben spijt,maar ik heb geen medelijden met hun omdat ze deze domkop hebben gekozen.


  Maak melding

 36. Roosendaal,Derby volgens giraf allemaal mie jere torie…dat kan.Maarrr de main question in deze zaak is;Was de Heer Bouterse ten tijde van het gebeuren in het fort Zeelandia Ja of Nee.Heeft Derby hem gezien..wie nog meer?Als hij aanwezig was zal hij toen de schoten werden gelost zeker het zijne ervan willen weten.Want het kon weleens een invasie van buitenaf zijn waar hij altijd de mond van vol heeft.En als hij daar was ten tijde van de schoten en van niets wist was hij naast een ondeugdelijke president ook een SLAPPE opperbevelhebber…Dat zijn ondergeschikten hem passeerden en gewoon wat deden naar believen.Sorry,maar dat gaat erbij mij niet in..een militaire handelt in opdracht van zijn meerdere.Dhr.Bouterse wil het er niet over hebben..want het moment dat hij begint met praten gaat de beerput echt open.Houd je koest hondje…zwijg en rek je vrijheid hier op aarde uit.En geniet van alles waar je hard voor heb gewerkt..Alleen in Suriname worden mensen van de ene op de andere dag rijk…Moet er bijna van kotsen


  Maak melding

 37. @ Forum posters,

  We razen en tieren maar op los !! Maar niemand ,geen enkele groep durft iets(democratisch) te onderenemen om Desie af te zetten !!
  Waar zijn de “grondrover” Somo en de “drugsdealer-veroordeelde” Brunswijk, die voorgestemd hebben voor de amnestiewet ?? Kunnen ze niet weer een voorstel in DNA indienen om intrekking van deze amnestiewet (Welke jurisch geschoolde (geen “persoon” met een lang mes die denkt dat
  dat hij/zij een “kok” is geworden, zoals vele ADEK-afgestudeerde juristen !!
  Deze surinaamse toestanden komen overeen met Venezuela (Chaves/Maduru) Simbabwe(Mugabhe) en Obiangkondre(Obiang).
  No wang mang no-e-durf-foe-saka-Bouta !!
  Politici in Nederland (waar meeste drgs in Europa wordt verhandeld)die schreeuwen van de daken “over waarden” en normen, maar zijn de beste maatjes van de Regering
  Bouta !!!


  Maak melding

 38. De volgende stap van Bouterse op weg naar volledige dictatuur: Vrijheid van meningsuiting op Social Media beperken.

  Voortaan alle informatie via Brulaap Limbo.

  Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie is bezig met wetgeving om de vrijheid van meningsuiting op social media in bepaalde gevallen te beperken. “De kwestie van de social media houdt ons ook reeds geruime tijd bezig. Wij zijn daarom bezig te kijken hoe wij wetgeving kunnen formuleren die tegelijkertijd de vrijheid van meningsuiting niet aantast. Het platform kan en mag niet gebruikt worden voor het beledigen van mensen, verspreiden van geruchten en pornografie. Er moet een balans worden gevonden”, stelde de bewindsvrouw dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA).


  Maak melding

 39. @Parbo.

  Het is in een rechtstaat de gewoonte dat; “Wie eist bewijst”

  De PG eist stopzetting van het 8 december proces op basis van vermeende bedreiging van de staatsveiligheid.
  Dan dient de PG ook het bewijs te leveren anders kan een onafhankelijke rechter niet bepalen of de eis gerechtvaardigd is.

  Nu er geen bewijs geleverd wordt zal voor een ieder duidelijk moeten zijn dat de rechtbank niets anders kan de PG niet ontvankelijk te verklaren omdat:

  1 >>> Er geen bewijs geleverd wordt
  2 >>> De uitvoerende macht de gerechtelijke macht haar wil wil opleggen.

  Ik vertrouw er op dat u het voorgaande niet als een opwelling en Front geschreeuw kunt beschouwen. Graag verneem ik van u hoe u over het voorgaande denkt.

  Wie zwijgt stemt toe


  Maak melding

 40. @ Mohamed

  Helaas kan de democratie in Suriname weinig betekenen voor de oplossing van de problemen van het land.

  De politiek is door Bouterse (heel slim) verdeeld en heeft met Somohardjo, Brunswijk, Waterberg, Hooghart, Doekhi een groot aantal lieden die voor wat brokjes die van de tafel vallen bereid zijn hun moeder, partner en kinderen te verkopen.

  De macht in Suriname is in de handen van witwassers, poederhandelaren en Sardjoe en co. Pas zodra deze lieden in het nauw gaan komen zal de cohesie van de democratische meerderheid instorten.
  Het is helaas een illusie dat deze mensen elkaar nu al los gaan laten zolang zij veilig hun gang kunnen gaan en mensen als Misiekaba, Abdoel, Bouva, Sapoen, Simons en hun hulptroepen bereid zijn alles goed te praten wat krom is.

  Met een meerderheid in de DNA die nu zwaar gedisciplineerd te werk gaat is de democratie kansloos tot dat het volk in opstand komt.

  Een jaar geleden lukte het de NDP al niet bij de wandelmarsen echt aanwezig te zijn.
  Ik ben benieuwd hoeveel anti geluiden er dit jaar bij de Wandelmarsen te horen zullen zijn. Hoeveel Surinaamse humor er over de NDP uit gestort zal worden.

  Pas als duidelijk wordt dat de regering uitgeleend is. Dus de leningen die afgesloten zijn niet uitbetaald worden en de stapels van rekeningen (ook schulden) weer uit de kasten gaan vallen en de AOV, de ziekenhuizen en stichtingen niet meer betaald worden, dan zullen veel mensen in opstand gaan komen en gaan halen wat van haar is afgenomen.

  Niet de politiek kan dit prpbleem oplossen maar de straat gaat het oplossen.
  Zodra de NDP bolwerken zich echt in de kou gezet voelen is die partij klaar.


  Maak melding

 41. @ Mokro,

  Ashwin Adhin is 1 van de hindustanen die voor geld en macht is gezwicht en daarom met Bouterse is gaan samenwerken.
  Maar op 12 maart 1982 was hij pas 2½ jaar oud ( hij is geboren op 10 juni 10980) en kon om die reden onmogelijk als eerste samen met zijn vrouw zijn felicitaties hebben gebracht op de overwinning van Rambocus.

  Ben wel heel erg benieuwd welke Adhin dat toen wel heeft gedaan. Was dat de vader of de grootvader van de huidige vieze-president?


  Maak melding

 42. @Parbo, lees en begrijp wat er gebeurd onder jou baas Bouterse:::::een stukje tekst

  –Suriname een van de belangrijkste witwaslanden
  In het recent verschenen Amerikaanse rapport ‘International Narcotics Control Strategy Report (INCSR)’ wordt Suriname nu als een van de belangrijkste witwaslanden genoemd. Het gaat dan vooral om het witwassen van geld uit de cocaïnehandel.
  Als reden voor de enorme toename van cocaïnesmokkel wordt de explosieve groei van de productie in Colombia genoemd.


  Maak melding

 43. IRA ,het klinkt als muziek in de oren,stopt ze vol met dat witte spul,geen medelijden ze,300 jr slavernij genocide,ze zijn geen mensen but pigs en ze verdienen het vernietigd te worden


  Maak melding

 44. De trotse Surinamer
  IRA ,het klinkt als muziek in de oren,stopt ze vol met dat witte spul,geen medelijden ze,300 jr slavernij genocide,ze zijn geen mensen but pigs en ze verdienen het vernietigd te worden

  =====

  Zie bovenstaande als ultiem bewijs voor de typering “Domme Surinamer”

  Eigenlijk wil ik wat anders zeggen want ik weet blind uit welke bevolkingsgroep deze “Trotse Surinamer”komt.

  Uit het diepe riool waar alle Paarse Ratten vandaan komen en nog liever de stront van Bouterse eten dan toegeven dat ze onder Hollands bewind 20 x zo veel beter af waren


  Maak melding

 45. @Jiyani,

  Het was Ir.Herman Adhin; helaas toen was je nog niet geboren. En de rechterhand van de wreedaard HORB was Soerinder Mugra die bij de verhoren de vragen op papier opstelde voor Horb; op de achterdrond achter de schermen waren het Mr Seedorf (NPS) en Ir.Bipat (NPS) !!
  Iets bijgeleerd voor de historie hopelijk !!
  Ik zal geen personen in prolemen brengen om namen te noemen van personen die nog in leven zijn en dit kunnen be-amen !! Vanwege de STAATSVEILIGHEID !!!!


  Maak melding

 46. De Veiligheid van de Rechtsstaat Suriname is al langere tijd ernstig in gevaar door optreden politici !

  a. De politici en de DNA, zijn zich, tegen een Grondwettelijk VERBOD in, gaan bemoeien met een lopende strafrechtszaak ! Zij hebben immers tegen een Grondwettelijk VERBOD in een NEP-amnestiewet aangenomen, met het doel een lopende rechtszaak te frustreren !

  Suriname heeft een machtenscheiding, de DNA dient zich niet te bemoeien met zaken die in behandeling zijn bij de Onafhankelijke Rechterlijke Macht !

  b. Een verdachte burger, de president, dient zich gelet op het grondwettelijk VERBOD, niet te bemoeien met het verloop een lopende strafzaak ! In een rechtsstaat kan deze persoon zich doen verdedigen door advocaten en deskundigen.

  Echter, in de rechtsgang kan door hem niet worden ingegrepen, er bestaat een Grondwettelijk VERBOD, dat ELKE inmenging ONWETTIG maakt !

  Het grondwettelijke VERBOD geldt voor een IEDER (ook voor de president) en voor ALLE INSTANTIES (ook voor de DNA) in Suriname !

  De van de Veiligheid van de rechtsstaat Suriname, is in ERNSTIGE mate in het geding gebracht door optreden van Ondemocratische politici en een president met dictatoriale neigingen ! !

  CONCLUSIE : De opdracht/aanwijzing van de president aan de PG, de lopende vervolging te stoppen, zal door de ONAFHANKELIJKE rechters worden verworpen.

  De ONAFHANKELIJKE rechters zullen de 8 december-massamoord-strafzaak op de gebruikelijke wijze, verder afhandelen !


  Maak melding

 47. Het oerdom paars volk zit tot in hun neus in de paarse schijt die hun geliefde afgod didibri dagelijks voor hen schijt. Niet klage oerdomme debiele dwaze paarse idiote moordenaar/dictator aanhangers vo wat ga kome, soso paarse revo ka zevenmalen erger, enne…….no wang sma, noby, niemand zal een helpende hand bieden aan het oerdom slecht paars volk die de grootste misdadiger van verworden Suribabwe als lijder koos. Whahahah Ai go mek oenoe dong moro buriki doen lijden in zijn paarse hel……een moordmisdaadstaat waar normen en waarden tot de laagste tree behoren en waar leugen en onrecht de boventoon voeren olv…….didibri. wo ka wahahahahaha


  Maak melding

 48. hmolenaar2016 praat voor jezelf,en ik weet precies uit welke bevolkingsgroep j komt,deze trotse Surinamer en familie hebben altijd voor hun zelf weten te zorgen,ung abi Bigi gron in commewijne,en zal nooit en te nimmer buigen voor de witte pigs,plantage caswinica,ga in de geschiedenis boeken kijken,misschien komt jij erachter suma na wi,jou soort lik en lik de witte man zijn stinkende reet al decennia,s lang ,en wat heeft het jullie allemaal opgeleverd,helemaal niets,blijf maar zuigen en likken want dat is j aard,het is met de paplepel ingegoten .


  Maak melding

 49. Al is het jaar 2030 , suriname blijft het selfde zolang er koeparies en opvolging en nakomelingen van deze mensen der zijn , laat eerst een schoon mens opstaan , om deze ratten voor een rechter met gods aanzien , dit doen schoon schip tot in het parlement . slaap lekker poepejantjes en snavel toe , boefjes


  Maak melding

 50. Voor Trotse Surinamer….

  Suriname en Venezuela vertonen in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio de grootste economische terugval over het jaar 2016, met negatieve vooruitzichten voor de toekomst. In Venezuela is de economische val -10 procent en in Suriname is dat -9 procent.

  Suriname en Venezuela vertonen grootste economische krimp –


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.