maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverstroming: Wie staat centraal?

Overstroming: Wie staat centraal?

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Het is kwalijk dat de president en zijn propagandamachine de overstromingen en wateroverlast in Oost-Suriname, als zelfpromotiemateriaal aanwenden, met de oude versleten formule van verdeel en heers als instrument. Eerst worden Surinamers van hoofdstad en het binnenland tegen elkaar uitgespeeld, om vervolgens de Grote Leider van iedereen te lanceren. “Ik ben niet alleen president voor Paramaribo”.

De president, die pas nadat het water teruggetrokken was, naar het binnenland ging, beschuldigde de inwoners van Paramaribo ervan niet te begrijpen dat juist als de overstroming voorbij is de problemen blijken. Wie gevangen is in een propagandaverhaal verliest soms de realiteit uit ogen. Het is immers absurd te suggereren dat de situatie van getroffenen tijdens de overstroming minder ernstig is dan wanneer het water zich weer teruggetrokken heeft.

Solidariteit
Overstromingen en andere natuurrampen bieden naast ellende, ook kansen voor solidariteit. Het is een ongefundeerde insinuatie van de president, dat de Surinamers van Paramaribo niet zouden meeleven met hun getroffen landgenoten in Oost-Suriname. Een president van alle Surinamers vertolkt onder omstandigheden van nood de esprit van solidariteit en vermijdt het negativisme van de verongelijktheid.

Psychologisch onderzoek leert dat mensen in een staat van positieve emoties, slimmer, creatiever en socialer zijn, dan wanneer ze bevangen zijn door negatieve emoties als verbittering en argwaan. Solidariteit reflecteert het gevoel van zorg en verbondenheid, een positieve emotie. Echte leiders weten dat.

MoU
Soms kan de context een antwoord geven op de vraag waarom een bepaalde propaganda-actie door de macht wordt ingezet. De president heeft als reden voor zijn persoonlijk verzuim, om in De Nationale Assemblee verantwoording af te leggen voor het handhaven van de Memorandum of Understanding (MoU) met de Alcoa, ondanks unanieme afwijzing door de volksvertegenwoordiging, zijn bezoek aan de getroffen gebieden, genoemd.

Het is voorstelbaar dat de president erbij gebaat is de situatie, nadat het water al teruggetrokken was, relatief ernstiger voor te stellen. De minister van Volksgezondheid heeft medegedeeld dat behoudens enkele kinderen met diarree, er van ernstige gezondheidsproblemen als epidemieën, in de getroffen gebieden, geen sprake is. Draagvlak voor solidariteit en hulpverlening wordt versterkt door feitelijke en professionele informatievoorziening. Politieke stemmingmakerij is contraproductief. Een president van iedereen stelt de getroffenen, en niet zichzelf, centraal.

Theo Para

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Ik leef mee met de getroffen landgenoten in het binnenland.Maar hoe erg ook ik zal ze niet steunen.Als straks het water weer is weggetrokken en ze tot de orde van de dag overgaan stemmen ze toch weer op de NDP.Zolang het Surinaamse volk zowel in de stad en in het binnenland hun prioriteiten niet stellen zal er niets veranderen.Ik ben benieuwd wat er in 2020 gebeurd.Weer op de NDP stemmen?Ik steun geen stads Surinamer en ook geen binnenlandse groep.Wijs jezelf wat je waard ben…


  Maak melding
 2. De dood heeft altijd een oorzaak, om zijn vege lijf te, en het risico te lopen omniet de juiste info te verstrekken mbt de mou is gekozen om het binnenland in te vluchten.Dit avontuur was niet eerder geplanned dan de vergadering. Hij kon en kan nog geen leugens bedenken wat de redenenzijn dat hij de besprekingen met de zgn cie toch heeft door laten gaan met de suralco. Hij heeft gezien wat de overstroming kan veroorzaken, toch laat hij zijn vrienden het zand van Braamspunt opgraven om miljoenen aan te verdienen. Deze vrienden hebben de zgn investering niet gepleegd tijdens de tussentijdse stop van opgraving, dus ook daar heeft men het volk voor de gek gehouden zolang zijn zak gevuld kan worden, zullen deze malfide praktijken door blijven gaan.


  Maak melding
 3. Forumleden en huichelaars wees eens wakker.
  Jullie grijpen alles om je president schande te maken.
  Wanneer zullen jullie eens volwassene worden en de realiteit onder ogen zien.
  Hebben de poepvliegen jullie ogen aangetast.
  Vluchtelingen en landverraders ik weet dat het moeilijk is maar probeer de realiteit onder ogen te zien
  Jullie president is daar omdat hij een president is voor alle Surinamers.
  En voor de strontvliegen als hierboven die gelijk een oordeel hebben probeer eens vooruit te zien.


  Maak melding
 4. Deze pathologische leugenaar is niet alleen president van Paramaribo, maar ook van Boxel en DNA, waar hij zijn hypocriete kop niet durft te laten zien. Lafaard.!!!


  Maak melding
 5. Eerst ging een delegatie van ministers op djoekabezoek, daarna de president.
  Die djoeka’s moeten een bijzondere aantrekkingskracht hebben baja.
  De president nog enige minister is ooit op bezoek geweest bij de nabestaanden van een slachtoffer van een roofoverval (door djoeka’s, wie anders).


  Maak melding
 6. Ndp en lijder zijn de oorzaak van deze natuurramp. Zijn boevenbende hebben goud- en houtconcessies en hebben vele Brazilianen en Djoekas in dienst. Ze vervuilen de kreken, doen aan kaalkap, stropen en vervuiling. Ndp en lijder zijn paars verworden duivels in mensengedaante. Wo ka.


  Maak melding
 7. Kan hierna naar Mugabe reizen.Diens land is nu ook verzopen na een lange droogte.Kan hij in Zimbabwe leren hoe hij versneld de economie om zeep helpt.Hoe het in Sur.gebeurd,is te langzaam.


  Maak melding
 8. Ik lees steeds dat men graag heeft dat Bouta dood moet en dat er dingen zullen veranderen. Maar dat is een utopie. Vroeger dacht men dat wanneer Bin Laden dood zou zijn,alles zou veranderen.Het is juist nu erger. Dus het hangt niet van iemand’s dood af,het hangt af van het systeem!!!


  Maak melding
 9. Precies! Het systeem wordt verstikt door roekeloos en ondoordacht gedrag.Er moet ergens toch een Surinamer(ers)zijn met meer in hun mars??Waarom moeten wij bij de pakken neer zitten omdat het toch niet veranderen zal?Als dit de houding en denkwijze is dan zeg ik je moet vooral niets doen,blijf maar op je krent zitten.Het komt vanzelf ooit goed😈


  Maak melding
 10. De berichten uit Suriname worden met de dag erger. Onlangs heeft een topbankier nog een beerput geopend over het reilen en zeilen bij de Surinaamse Bank en de Centrale Bank van Suriname. Een president die opdracht geeft om monetaire regels te ontduiken om zo lang mogelijk op de stoel te blijven zitten. Een president die gaat dokken in het binnenland terwijl het parlement zit te wachten op antwoord over de geheime deals. Als domheid kon loeien was er elke dag luchtalarm in Suriname!!!


  Maak melding
 11. Normaliter is het zo , zodra er een ramp voordoet in een land, zie je pas hoe solidair men is . men gaat dan allerlei acties op touw zetten om geld in te zamelen. In dit geval hoor je niks!

  Dit is alles behalve solidariteit , waar zou het aan liggen vraag ik mij af , moraal??

  De meeste landen hebben een noodfonds, als het een keertje mis gaat, maar daar hoor je ook niks over.

  Ze gaan langzamerhand richting Haiti als het zo doorgaat.

  Of,, het is the part of the deal ( lager school politiek )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES