woensdag, februari 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIntense speurtocht Surinaamse politie naar vermiste zusjes

Intense speurtocht Surinaamse politie naar vermiste zusjes

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 mrt – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft de speurtocht naar twee vermiste meisjes geïntensiveerd. Er is een speciaal team ingesteld en de omgeving van verschillende dorpen in Oost-Suriname wordt uitgekamd. De twee zusjes van vier en zeven jaar worden al enkele dagen vermist. Mediaberichten over de vondst van twee lijkjes en de aanhouding van een verdachte, bleken achteraf vals.

Volgens het KPS is er niets van waar. Van de twee meisjes ontbreekt elk spoor sinds ze voor het laatst gezien werden door hun grootmoeder. De politie blijft zoeken naar het duo. Een eenheid van leden van de recherche van regio Oost, het Regio Bijstand Team, commandotroepen en militairen gestationeerd in de grensplaats Albina nemen deel aan de zoekactie . Onder meer is de Marowijnerivier bestreken.

“De linkeroever van de Marowijnerivier is afgevaren vanaf Albina tot Galibi. Ook zijn er verschillende kampen die langs de oever zijn opgezet gecontroleerd. Er zijn geen mannen aangetroffen in een boot met een verdachte. Inmiddels is de eenheid terug op Albina en zal de zoektocht naar de twee vermiste meisjes onverkort worden voortgezet”, meldt het KPS. De zusjes Rehana en Cindy Pierre zijn afkomstig van Alfonsdorp.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Off topic:
  De Braziliaanse politie heeft een grote smokkelpoging uit Suriname verijdeld. Aan de noordkust van Brazilië werd een Surinaams schip gevonden dat op een zandbank aan de grond was gelopen. Aan boord waren meer dan 4000 dozen vol smokkelwaar, waaronder voor honderdduizenden euro’s aan sigaretten en wapens.

  Wellicht heeft dit mogelijkerwijs ook invloed op de inzet van politie en militairen naar het vergroten van de pakkans van de smokkelaars.
  Hopelijk worden de straffen navenant bijzonder verhoogd en het OM en de rechterlijke macht wordt gevraagd adequaat en onpartijdig op te treden (dus niet zoals in de zaak van 8 december).


  Maak melding
 2. Het is positief te noemen dat er zoveel inzet wordt aangewend om de twee meisjes te vinden.
  Gelet op de driften van het mannelijk geslacht en de lange onthouding in het binnenland moet m.i. niet alleen op en nabij de rivier worden gezocht maar ook in de kampen waar allee mannen aanwezig zijn.
  Hopelijk worden de meisjes heel heel vlug gevonden en in goede gezondheid


  Maak melding
 3. Misschien zijn ze verkocht buiten medeweten van hun ouders. Of nog erger, vermoord door aanhangers van de paarse moord/misdaadvloek. Overal om zich heen maakt de paarse misdaadmoordvloek slachtoffers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES