zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorlichting Surinaamse overheid onder gezag president

Voorlichting Surinaamse overheid onder gezag president

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Alle voorlichtingsactiviteiten vanuit de overheid zullen voortaan centraal geschieden. Volgens de Ware Tijd is er een Nationaal Informatie Instituut. Het instituut komt rechtsreeks onder het gezag van de president. Als eerste directeur is benoemd Clifton Limburg, tot voor kort woordvoerder van de president.

Limburg had tot taak de informatie vanuit het Kabinet van de President te coördineren naar het publiek toe. Deze taak valt nu onder het nieuwe instituut. Informatie en voorlichting vanuit de ministeries zullen verstrekt worden vanuit het Nationaal Informatie Instituut. Het instituut krijgt onder haar vleugels ook de Nationale Voorlichtingsdienst.

De publieke mediabedrijven Radio Boskopu, Stiichting Radio Omroep Suriname en de Surinaamse Televisie Stichting vallen voortaan onder het gezag van dit instituut. De informatie en voorlichting vanuit de ministeries zullen eerst voorgelegd worden aan het instituut. President Desiré Bouterse heeft vaker kritiek geuit op de gebrekkige voorlichting vanuit de overheid.

opening
Fernandes Express
BODO Party

32 REACTIES
 1. Dan weet je genoeg. Alle megalomane, populistische en dictatoriale paarse vuiligheid komt nu rechtstreeks uit het Bouta-Limbo riool.


  Maak melding
 2. Surinamers, gefeliciteerd. Jullie hebben om shit gevraagd en jullie krijgen shit gepresenteerd. Succes met jullie klaagzang…straks als er weer doden gaan vallen dan is het al te laat…..killing fields, daar zijn jullie goed voor.


  Maak melding
 3. Een welkome stap van de overheid om de overvloed aan ” fake nieuws ” te keren. Vanuit bepaalde hoek hebben figuren belang bij om de bevolking vals voor te lichten. De meest hallucinerende analyses gekoppeld aan leugens en bedrog worden op de bevolking losgelaten. Kortom, het is allemaal fake nieuws, nep nieuws dat door de niet serieuze media over de bevolking wordt verspreid. Hiermee hopen ze de oppositie partijen aan meer stemmen te helpen.


  Maak melding
 4. RobG…

  kijk gvd naar de berichtgeving over de 2 vermiste meisjes. Hoezo fakenieuws. Laat je vanmiddag nog opnemen in een inrichting. Hersenloze, paranoïde paarse dorpsidioot.


  Maak melding
 5. Robg@
  Fake nieuws zeg jij, sorry hoor jou regering doet niets anders dan dit
  Autobanden huizen, spoorweg, superdeal goud waar ze geen kloten mee verdienen, want wie controleert dit
  Zoetwater transporten, spoorbaan nieuw win plaatsen bauxiet
  Stil gelegt, kosten miljoenen, rondhout zomaar verhandelen aan de Chinezen, maak daar eind product van dan kun geld verdienen
  Deze paarse regering fake alles
  Sari Teri robg


  Maak melding
 6. Dies na moro Mughabe, Obiamangkondre !!! Moro Turkije !!
  Maar ik hoor niets van de geweldige Ned.Democraten met zg waarden en normen (dat hield in: slaven verkopen,Indonesie uitbuiten,Sur.en Car.gebied uitbuiten!!)

  Gelukkig dat @RobG naga Parbo e-jang-ding-plat voordat a herstel betaling kon !!!


  Maak melding
 7. RobG het is niet de taak van de overheid of u om te bepalen wat FAKE nieuws is.
  U gaat over een grens. De overheid heeft zich heel duidelijk schuldig gemaakt aan misleiding van de bevolking. Laat ik 1 voorbeeld aanhalen:

  Hoefdraad kondigde permanent aan dat zodra Newmont in bedrijf zou gaan het geld bij de staat binnen zou stromen. Er was licht aan het eind van de tunnel in het 3de resp. 4de kwartaal van 2016.

  Toen Newmont ging draaien melde Adriaan van Kersen (Managing director Newmont Suriname) dat Newmont eerst haar investeringen ging terug verdienen en dat er daarna plas geld zou zijn voor winstbelasting en dividend voor de aandeelhouders.

  Beide is nieuws. Alleen was dat wat Hoefdraad te melden had FAKE nieuws.

  Door alle leugens van de regering is de economie nog steeds in een recessie terwijl de olie en goudprijzen en hoeveelheden aanzienlijk hoger zijn dan onder de regering Venetiaan.

  Is het fake als er vastgesteld wordt dat toen Bouterse overnam het BNP $ 4.500.000.000 was en nu gedaald is richting $ 2.250.000.000/jaar
  Beste RoBG. de prijzen zijn hoger], de volumes zijn groter en toch is de economie in een duikvlucht.

  Is dat FAKE of realiteit.


  Maak melding
 8. Dus, is mijn probleem, zal de informatie en voorlichting van de Overheid naar de bevolking toe verbeteren.
  Ik denk het niet.
  Fake nieuws bestaat niet in Suriname. Ik zie het als nieuws bij wijze van interpolatie omdat de overheid zo vaag en karig is met haar berichtgevingen.
  Voorbeelden:
  Ik hoor niets meer over leningen. Mijn vermoeden is dat Suriname nergens meer geld kan lenen.
  En hoe is het met aflossing van reeds afgesloten leningen?
  Er zijn leningen nodig om aangegane leningen af te lossen .
  Vraag rijst natuurlijk: hoe gaan wij deze lenigen aflossen?
  Suriname is dus technisch failliet. Dit moet dus nog officieel worden.
  Hoe zit het ook met de Suralco deal, die ik intussen echt niet meer kan begrijpen. Ik wil graag uitleg daarover. En DDB drukt zijn snor.
  En zeg niet dat dit Fake nieuws is. De overheid geeft mij geen informatie dus moet ik informatie bij wijze van interpolatie plegen.
  Het stuit mij tegen de borst, maar ik moet een term van een andere Forumer gebruiken. Wie o ka.


  Maak melding
 9. President Desiré Bouterse heeft vaker kritiek geuit op de gebrekkige voorlichting vanuit de overheid.

  Als er één persoon is die geen en of gebrekkige en valse voorlichting geeft is dat de president zelf.
  Verschijnt niet in de DNA als erom gevraagd wordt om een toelichting en informatie verstrekking
  Verschijn niet in de rechtszaal om gehoord te worden en informatie te verstrekken
  De president geeft valse dan wel onvolledige informatie zoals de Alcoa deal.
  Geeft nog steeds niet thuis over de achterstand van carifesta
  Zo doorgaand vul ik wel twee A4tjes


  Maak melding
 10. Onze Financien worden ook al langere tijd Centraal aangestuurd door pres en Gilmore !

  Na verdampen Monetaire reserves en Goudvoorraad, zijn de vers gedrukte miljarden aan SRD-biljetten ook verdampt !
  Eindstand : faillissement van Sranan !

  Nu komt er Centrale aansturing Voorlichting, zal dat Ons Geld en onze Reserves terugbrengen ?????

  Of is de Overheidsvoorlichting, al vanaf 1e kabinet Desi, politieke indoctrinatie, die ook VERDAMPT !


  Maak melding
 11. RobG
  Onze econoom en docent en IT specialist is ineens weer aanwezig. Spuit 11 zegt iets maar waarvan hijzelf het meeste schrikt van zijn posting die kant noch wal raakt.

  Allereerst de opmerking
  Fake nieuws. Om iets als Fake te betitelen moet je hebben onderzocht dat dit niet de waarheid is noch op waarheid berust en dus de vraag aan RobG “heb je dit onderzocht en wat heeft jou onderzoek opgeleverd?”

  RobG stelt iets aan de kaak en komt tot een uitspraak hetgeen zijn mening is en dat mag hij.
  Alleen RobG probeer eens serieus over te komen en niet a la dol iets te schrijven zonder enige notie waarover je schrijft en zonder enige intentie iets bij te dragen in het transparant maken en helderheid brengen in foutieve beweringen voor je mede lezers.
  Want RobG dan ben je goed bezig.
  Trouwens RobG lees eens de posting van Jojo nog meermalen en tracht te begrijpen wat Jojo bedoelt want zo moeilijk moet het toch niet zijn als je pretendeert het niveau van een econoom docent en IT specialist te zijn of toch wel!


  Maak melding
 12. Er komt dus een vekapte MINISTERIE VAN WAARHEID!

  Clifton Limburg wordt de zwarte Jozef Goebbels!
  Als farao Al Bouta straks beweer dat de aarde plat is zal dit blindelings geloofd worden door het NDP voetvolk.
  Limbo is een rascist, gaat mij benieuwen hoe de niet Afrikanen in de Nationale Dieren Partij gaan reageren. De Javanen en Hindoes kunnen alvast cruise schepen gaan charteren voor de overtocht terug naar Azie!


  Maak melding
 13. @RobG
  Misschien kan je ons uitleggen wat Fake news is,
  Fake news is je baasje zelf .Alles dat uit zijn mond komt is Fake news!Sur een 2de Dubai….fake news.
  Trein,flyovers,weg naar brazilie,en al de andere rampen.
  Nu real news….the truth…
  Armoede en nog eens armoede,maandelijkse stakingen ,winkels sluiten de deuren op een dagelijkse basis,gezondheidszorg een grote ramp,de lijder een massamoordenaar en natuurlijk vragen we af waar amnestie in dit rijtje thuis hoort.
  Amnestie is FAKE power= doe alsof .
  Ndp = Fake=Ramp


  Maak melding
 14. Atheist@
  Die Hollanders staan langs de zij lijn, hebben genoeg ver dient
  Aan Suriname, heb jij enig idee hoeveel miljard guldens er in Suriname gestopt is, en leef niet 140 jaar terug, jullie hebben vanaf 1954 de kans gehad om er wat van te maken, nakkes noppes nada, toe die Hollanders weg gingen storten de hele economie in en nu vragen om herstel betaling, schaam je, je bent weer terug maar dan in Neokoloniale toestand


  Maak melding
 15. De Firma List & Bedrog ( Bouterse en Clifton Limburg )is vanaf nu verantwoordelijk voor de voorlichring en informatie verstrekking aan het Surinaamse Volk…..

  Ik zeik in mijn broek van het lachen….


  Maak melding
 16. RobG is gewoon een Paarse Trol.

  Ingehuurd om positief te schrijven op social media om de Paarse Rovers bende en moordenaar/drugsdeal Bouterse te verdedigen.


  Maak melding
 17. Limbo de broer van Amin heeft een verkapte censuur ingevoerd. Het land is echt een 2e Babwe geworden na bouta wordt limbo minister president dan wordt een beroep gedaan op giro vanuit Nederland 555.


  Maak melding
 18. De jaren tachtig zijn terug. Ook alle revo ellende is komende, alleen zevenmalen erger als straf voor al die verarmde oerdomme dwazen paarse debiele aanhanhers van de moordenaar. Wo ka.


  Maak melding
 19. Decemberproces uitgesteld tot 20 april die mpp houdt het land op een onmenselijke manier in zijn greep. Blijkbaar is dat zijn levensdoel, ongestraft dood gaan.


  Maak melding
 20. De lamme leidt de blinde het Surinaams volk inclusief de oppositie staat erbij en kijkt ernaar.

  Volk van Suriname wordt wakker en sta op Curtis begin weer met je acties dit keer zal je bijval krijgen anders is dit volk geen orde en rust waard.


  Maak melding
 21. @ Haco,
  Wat ik stelde is een “waarheid als een koe” !!
  Maar neem een “fatoe”; het was bedoeld voor @RobG e Parbo, die iedere dag een portie patat met pinda-saus en een portie “plofkikp” en een bordje linzen krijgen !!

  Persoonlijk heb ik veel ontzag voor “slaven en immigranten (Hindostanen en Javanen, de chinezen waren al gauw weg van het platteland , geen bijdrage aan landbouw,veeteelt en bosbouw) die hard hebben gewerkt !!
  Maar ook voor de Fansen(weg uit Parijs/wereldstad, toen en zeker ook voor de Hollanders die durfden om in het moordend tropisch klimaat, naar Suriname te komen en plantages heeben gesticht !! Wie is er op deze wereld die niet “iets” wil verdienen ??
  Ik denk aan mijn jeugdjaren(de 40/50-tiger jaren: goed onderwijs, goede afwatering van Par’bo Iken je og Viottekreek,Drambrandersgracht etc. ? Zelf goede ontwatering in het plantage-gebied Par’bo noord.


  Maak melding
 22. Lees en huiver: Suriname is echt van God los.

  De regering heeft deze week 3 containers met nieuw Surinaams geld binnengehaald om haar lopende uitgaven te kunnen financieren. Om de waarde van het geld vast te houden en de koers niet te laten stijgen, moet je daartegenover Amerikaanse dollars hebben. Hoe kom je aan die dollars? Door cocaïne te exporteren.”

  Tot deze conclusie komt oud-minister, ondernemer en politiek analist Richard Kalloe. “Wij zijn sinds 2000 een misdaadeconomie, wij leven van de misdaad. Maar de Amerikanen zijn bezig alle cocaïnetransporten te saboteren. Dus straks stijgt de koers als een spoetnik omhoog”, stelt de politicus tegenover Dagblad Suriname.

  Maar Clifton Limburg gaat het Surinaamse volk uitleggen dat dit natuurlijk “fake news” is.


  Maak melding
 23. Vorige week heeft de Amerikaanse kustwacht in de internationale wateren voor de kust van Paramaribo 4 Guyanezen gearresteerd, die verdacht worden van de smokkel van meer dan 4 ton cocaïne ter waarde van 125 miljoen Amerikaanse dollar. Begin februari is in 2 containers tientallen sporttassen gevonden met in totaal 978 kilo cocaïne. De containers zouden worden verscheept naar België en Nederland. Volgens de politiek analist hebben deze grote vangsten een grote deuk gelegd op de plannen van de regering, die een heleboel grote uitgaven in de komende maanden moet doen. Aangezien de verderfelijke spullen steeds worden onderschept en de uitgaven een feit zullen zijn, verwacht hij dat de valutawisselkoers als een raket omhoog zal schieten.


  Maak melding
 24. Onze FINANCIEN zijn ook onder DIRECT GEZAG van de Pres !

  Leve de slogan vd Machthebbers : Monnie de !!!

  ECHTER, wij zijn als staat Sranan in een DIRECT FAILLISSEMENT terecht gekomen !

  PS : Er zijn nieuwe CONTAINERS gearriveerd met verse SRD-biljetten, onze productie gaat omhoog en onze valuta-inkomsten stijgen enorm, aldus StaatsPersbureau DLFM,
  DesiLimboFataMorgana !


  Maak melding
 25. Die Clifton heeft een a$$greep gepleegd. Hij is nu hoofd a$$likker en sjitverspreider geworden. Alles dat vanuit de regering komt moet nu eerst met een laagje sjit bespoten worden door Clifton. Aan sjit heeft hij geen gebrek, want de darmen van z’n baas produceren er bergen van.


  Maak melding
 26. Velen zullen geen medelijden hebben met het paars vervloekt oerdom volk wanneer ze de vreselijke paars bittere vervloekte mislukte revo vruchten van hun aanbeden paarse afgod moordenaar noodgedwongen zullen moeten opvreten. Ook zullen vele oerdomme zombies zich wreken op de paarse awariedomries om hun valse profetie en paarse bedrog. Wacht maar af, valse paarse profeten voor wat komen gaat, geen rust, vrede en voorspoed, maar zevenmaal paarse revo ellende. Ook zullen vele oerdomme zombies nog misdadiger worden dan hun afgod moordenaar. Wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES