zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurHoli (Phagwa) vieringen in Den Haag en Rotterdam

Holi (Phagwa) vieringen in Den Haag en Rotterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Volgende week vieren meer dan een miljard mensen over de hele wereld het lente-/nieuwjaarsfeest Holi (Phagwa). In Suriname is het feest een nationale vrije dag op maandag 13 maart 2017. Op die dag vinden ook diverse vieringen plaats in Nederland, waaronder de 13e Haagse Holi Hangámá van stichting Holi Samen in het Haagse Wijkpark Transvaal en het Happy Holi festival van het Platform Holi Lentefeest in het Rotterdamse Afrikaanderpark.

Den Haag
In Den Haag organiseert de Stichting Holi Samen op maandag 13 maart a.s. voor de 13e keer een grote Holi viering(FOTO) in Wijkpark Transvaal van 13.00 – 18.00 uur. Voorafgaand vindt de traditionele holi-optocht van 14.00 – 15.00 uur plaats. Vervolgens start het multicultureel podiumprogramma in het Wijkpark met wervelende zang-, dans en muziekoptredens. Het wordt weer een ouderwets spektakel.

Iedereen is welkom op het Haagse Holi Hangámá en de toegang is gratis. De Holiká dahan / Holiká verbranding vindt plaats op zondag 12 maart v.a. 15.00 uur in Wijkpark Transvaal. Kijk voor meer info op www.holisamen.nl

Haagse Holi Hangámá

Rotterdam
In de havenstad organiseert het Platform Holi Lentefeest een spectaculaire Holi viering 2017 van 13.00u – 20.00u in het Afrikaanderpark te Rotterdam-Zuid. Er is muziek van de hindoestaanse band Sabroso en ‘de Tiger of Baithak Gana’ Dewindersingh Sewnath. Chauwtaal wordt traditioneels gewijs verzorgd door de beste chauwtaalgroep uit Rotterdam Satsang Samaadj. Ook zullen er diverse Bollywood dansacts plaatsvinden.

Voor de kinderen zijn er diverse speelactiviteiten, dit in samenwerking met gemeente Rotterdam. Voor de ouderen van verzorgingshuis Maasveld is er gratis bara en een drankje gesponsord door Radjoe Art. Keuken aanwezig verzorgt door Catering Radjoe Art. Kijk voor meer info op: www.happyholi.nl

Happy Holi festival van het Platform Holi Lentefeest

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Blijkbaar heeft de mensheid feesten nodig om haar op gang te houden. Elke dag zou een feest moeten zijn. De werkelijkheid is echter anders. Elke dag iss een hel voor heel veel mensen. Een man van 57 jaar vraagt op tv of hij nu ge-euthanaseerd kan worden.
  Maar gelukkig doen de feesten wat de drugs ook doen: tijdelijk voor de gek houden.


  Maak melding
 2. @sonnyboy,

  Ik gun een ieder z’n feest. Have fun. Van wat ik begrepen heb was deze feest vroeger voor de landbouwers die hun land rijp maakten voor de beplanting en met wat zang en dans en eenheid in zichzelf moed en optimisme opwekten. Want de natuur is veelzijdig en de kleur van mislukking (oogst) is er net zoveel aanwezig als de kleur van succes. Daar stonden ze ook bij stil en kozen dan voor optimisme.


  Maak melding
 3. Feesten is….eten en drinken, dansen, met kennissen en vrienden zijn, lol hebben met elkaar, eenheid creëren onder elkaar. Dus doe het.


  Maak melding
 4. Sab ke liyeh subh Holi!
  Iedereen een super fijne en leuke Phagwa gewenst.
  Hoop dat het wel droog weer zal en dat het zonnetje mag schijnen, dat geeft elk feest extra vreugde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES