dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameNieuw toerisme-merk voor vakantiebestemming Suriname

Nieuw toerisme-merk voor vakantiebestemming Suriname

-

De vakantiebestemming Suriname heeft een nieuw toerisme-merk (tourism brand). Het merk werd op woensdag 1 maart 2017 officieel overhandigd aan minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme(l) door Jerry A-Kum(r), managing director van de Suriname Tourism Foundation. Het merk bestaat uit een groene boom met de ondertitel ‘Suriname, Earth’s Greenest Treasure’.

Volgens de Suriname Tourism Foundation symboliseert de boom de groei van de toerismesector in Suriname. Hij staat centraal, omdat deze groei ook ervoor zorgt dat andere sectoren binnen Suriname beginnen te breiden. Groen is de kleur van het leven, vernieuwing en natuur en het wordt vaak geassocieerd met groei, harmonie, frisheid, veiligheid, vruchtbaarheid en milieu.

“De boom is niet zomaar gekozen; Suriname heeft 15,3 miljoen hectare bos dat ongeveer 94% van de oppervlakte van het land beslaat. Suriname is op basis van data van de Wereld Bank vastgelegd als ‘groenste land op aarde’. Ons toerismemerk sluit goed aan op het duurzaamheidsprogramma van de Wereld Toerisme Organisatie van de VN” aldus de Suriname Tourism Foundation.

Het lanceren van een tourism brand is in lijn met destination marketing. Het is dus een toerismemerk met bijhorend toerismelogo, waar promotie van een vakantiebestemming centraal staat en niet een organisatie of bedrijf:
Suriname, Earth's Greenest Treasure

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. In Suriname wijzen niet alle neuzen in dezelfde richting.
  Aan de ene kant heb je mensen die alles doen om de toeristenindustrie op te vijzelen, wat zeer te waarderen is. Aan de andere kant heb je mensen die de boel frustreren. Pas wanneer al deze problemen zijn weggewerkt, zal het toerisme welig tieren.
  Problemen:
  1: dure vliegtickets en dure (kostbare ) trips naar het binnenland, die een gemiddelde toerist niet kan betalen.
  2. slechte service in Winkels, restaurants etc. Met name wanneer jij uit Suriname vertrekt.
  3. Onveilig gevoel door al dat dievenijzer bij ramen, deuren, van huizen, winkels etc. Niet alleen een onveilig gevoel, maar ook de veiligheid laat veel te wensen over. Zelfs de Surinamers durven des avonds niet meer de straat op te gaan en niet vergeten: toeristen zijn hele goede en makkelijke prooien.
  4. Slechte gezondheidszorg. Advies: niet ziek worden tijdens een vakantie in Suriname .
  5. Onbegrijpelijke economische maatregelen en een onduidelijke politiek.

  Ik durf voorlopig niet meer naar Suriname te gaan daar ik mijn mond niet kan houden en mij zou gaan bemoeien met laatstgenoemde zaken.

  Toch zijn er positieve dingen te noemen.
  Een vriend van mij, die graag in Suriname begraven wilde worden en die zijn einde voelde naderen zei tegen mij:
  “John, ik wil mijn nabestaanden niet op kosten jagen door mijn stoffelijk overschot in een loden kist en per vliegtuig naar Suriname te transporteren. Ik ben slecht verzekerd.
  Ik denk dat ik met vakantie naar Suriname vertrek en hopelijk daar overlijdt en ook in Suriname wordt begraven.”
  Zijn droom is uitgekomen en de begrafenis heeft niet veel gekost door het wegvallen van de internationale transportkosten.
  Wel moet worden toegegeven dat hij geen echte toerist was.


  Maak melding

 2. De Stichting Toerisme Suriname (STS) laat een marktonderzoek uitvoeren naar mogelijkheden om meer Amerikaanse toeristen te trekken. “Wij hebben belangstelling om onze huidige toerismemarkt te diversifiëren en geloven dat een shift naar de Verenigde Staten de meest veelbelovende strategie is.”

  Opmerking:
  De Amerikaan is dol op veiligheid en luxe doch ook hygiëne en goede voeding en goede wegen en infrastructuur.
  Dus denk ik dat dit vergeefse moeite is om de Amerikaanse markt te penetreren


  Maak melding

 3. Om een tweede Dubai te worden. Moet je in een land als Suriname dezelfde wettelijk en strafrechtelijke disciplines gaan toepassen. Probeer een toerist aan te raken in landen als Dubai of zelfs Marokko. Dan worden deze criminelen keihard gestraft. Daarom durven ze ook niet. Als je uitkijk wordt zelfs je handen afgehakt. Bij verkrachting en moord zelfs onthoofd.

  Als de grootste man van Suriname een roofmoordenaar is, kun je je wel voorstellen hoe gemotiveerd de andere duizenden rovers zijn om hetzelfde te gaan doen en ook nog ongestraft.

  Als Suriname een toeristen land is, dan is Haiti, Syrie en Zimbabwe dat ook. Me mars. Ik heb anders meegemaakt. Toeristen zijn in Suriname tweederangsburgers en dat maak je al vanaf binnenkomst Zanderij mee.


  Maak melding

 4. Attractie.
  Versneld afgraven van kusten.
  Versneld rooien van bossen
  Versneld graven naar goud en bergen brengen naar beneden zeeniveau.
  Unieke maanlandschap op aarde.Allen te zien van boven met vliegtuig.


  Maak melding

 5. GROEI van de toerismesector in Suriname???? Hoe durf je!!! Straks komt er zelfs geen hond als de visum naar € 90,= wordt verhoogd!!!
  De groei van van de groen brengt de Kap in de houtsector naar de klote!!! straks is eer ook geen groen meer!!!


  Maak melding

 6. Die 94 % groen zal al gauw veranderen in 80% groen wanneer er massaal toeristen het land binnenkomen.

  Hoeveel % groen nemen de Chinezen mee naar China in de vorm van houtkap?


  Maak melding

 7. Dat mensen nog durven om op vakantie te gaan naar Suriname. Recent nog was er een overval op een restaurant, je zou daar zitten als toerist, je hele vakantie naar de klote !!!! Ik zou mensen afraden om nu op vakantie te gaan. Elke dag op starnieuws lees je dat er een beroving heeft plaatsgevonden !!!!! Recent te Atjoni ook weer een overval. En meestal zijn het de oerwoudbewoners die niet in een beschaving kunnen wonen !!!!


  Maak melding

 8. Suriname zou gebaat zijn bij een nieuwe kleine goed geplande stad in de jungle, waar de toeristen naar toe gaan ipv naar Paramaribo. Paramaribo schrikt misschien wel toeristen af ipv hen aan te trekken.


  Maak melding

 9. Bushimang

  Ik geef je groot gelijk ik ga ook niet vooral met Kids vorige jaar dieven bij de buren gekomen konden zelf overdag niet veilig voelen en nachts wakker liggen en waarom doen ze niks mee en wat gaat tui fly vervoeren passagiers of lege stoelen


  Maak melding

 10. @Bigi Sma
  Opmerking:
  De Amerikaan is dol op veiligheid en luxe doch ook hygiëne en goede voeding en goede wegen en infrastructuur.
  Dus denk ik dat dit vergeefse moeite is om de Amerikaanse markt te penetreren,
  ===============================================
  Je slaat de spijker op zijn kop.Men moet niet denken dat hun standaard de standaard van de rest van de wereld is. Wake up!!!


  Maak melding

 11. Dit is puur marketing stunt! Men probeert met allerlei kunstmatige acties pr, activiteiten de zaken rooskleurig te doen voorkomen dat het is. Gelul van de bovenste plank.

  Maar ja, er zullen altijd wel lieden zijn die nooit een echte jungle hebben gezien. Dus daar is er wel mark voor.


  Maak melding

 12. Er wordt hard gewerkt aan toerisme. Dat kan je zien aan heel veel acties, denk aan beurzen etc.
  Maar er is totaal geen OOG voor de problemen die er zijn in Su. Dingen die toerisme niet bevordelijk maken.
  Enkele punten zijn hierboven weer gegeven. Hoe komt het nou dat Su geen OOG heeft voor de problemen.
  Er wordt m.i. niets aan de problemen gedaan. Wil je toerisme in Su bevorderen dan zou er veel gedaan moeten worden aan de problemen in Su.
  Ze kunnen een onderzoek doen bij de Suri-Ned. die kunnen een goed beeld geven over de situatie in Su.
  Maar ja, dat gaan ze niet doen. Want ze vinden ons alleen maar zeurkousen.

  Suriname succes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES