woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijToestel Blue Wings slipt van de baan in binnenland Suriname

Toestel Blue Wings slipt van de baan in binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mrt – In het binnenland heeft zich weer een incident voorgedaan met een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Blue Wings. Dit meldt de Ware Tijd. Het vliegtuig is van de baan geschoten tijdens de landing op het vliegveld van het plaatsje Lawatabiki. Niemand is gewond geraakt tijdens het incident.

De schade kon nog niet worden vastgesteld in de eerste momenten na het ongeluk. Volgens een ooggetuige is de motor van het vliegtuig uitgevallen. Dit moet gebeurd zijn nadat de landing al was ingezet. Amichand Jhauw, directeur vah Blue Wings ontkent dat de motor is uitgevallen. Hij bevestigt wel dat zich een incident heeft voorgedaan. In de afgelopen jaren zijn vaker toestellen verongelukt van Blue Wings.

Op drie april 2008 crashte een Antonov An-28 tijdens de landing bij Benzdorp. Er vielen negentien doden. Op veertien oktober 2009 verongelukte een Antonov An-28 tijdens de landing te Kwamalasamutu. Er vielen vier gewonden. Op vijftien mei 2010 stortte een Antonov An-28 in de buurt van Poeketi neer. Alle acht inzittenden kwamen te overlijden. Op negen en twintig maart 2012 raakte een toestel beschadigd bij de landing naast de baan te Lawa Anapaike.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Wordt het dan geen tijd om deze toestellen die uit de lucht te halen ?? Of worden de Luchtvaart autoriteiten flink betaald om deze om deze toestellen juist in de lucht te houden ?? Worden deze oude Russische rommel wel ouderhouden ?? Want dat woord kennen we niet in Sranang, over de hele linie is Sranang naar zijn malle moer !
  Hier mag niemand een vingertje wijzen richting overheid, want het is een particuliere bedrijf. Het enige wat de overheid kan doen, is Blue Wings verbieden om met deze doodkisten te vliegen.


  Maak melding
 2. Er is geen geld om een goede vliegtuig te kopen. Dus het is kiezen of slikken. Met gevaar voor eigen leven vliegen of helemaal niet vliegen.


  Maak melding
 3. Antonov toestellen vliegen al lang niet mee en ze zijn qua leeftijd ook nog jonger dan de gemiddelde toestel op zorg en hoop. De meeste hier onderschatten bushflying. Als in Nederland een toestel een noodlanding maakt op een weiland hoor je nooit iets. Wel een hoop shit uitkramen. Ik heb op zorg en hoop gewerkt en weet er alles van. De piloten en technici hebben geen ruimte om fouten te maken want a boesie ne pley!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Hahahaha zelfs vliegtuigen maken tegenwoordig slippertjes, hahaha. Ik vraag me af weke sexy marronese dit vliegtuigje op haar radar had gespot, hahaha.


  Maak melding
 5. JZwartmans, je verkoopt alleen maar goedkope onzin aan de gemeenschap. Je doet me denken aan Geert Wilders. De Antonov vliegtuigen worden in Oekraïne gebouwd en niet in Rusland. Daarnaast moet het tot jou geharde hoofd doordringen dat de Antonov – 28 vliegtuigen die in Suriname vlogen in licentie in Polen waren gebouwd onder de naam PZL M28 Skytruck. Het toestel van Bleu Wing dat een noodlanding maakte is volgens onbevestigde berichten een in Amerika gebouwde Cessna. Kennis is duur. Van mij krijg je het gratis. Wat wil je nog meer…….?


  Maak melding
 6. Vandaar dat de aandelen van Antonov zwaar gekelderd is en op een gegeven moment failliet gegaan!!! Het zijn een en al een rommel vliegtuigen!!
  Blijkbaar houdt Su van ellende en rommels!!
  En zo slipt ook de hersenen van de SUUS!!! Ik hoef niet verder op in te gaan!!!


  Maak melding
 7. JZwartmans, de Antonov vliegtuigen vernoemd naar de Rus Oleg Antonov worden niet in Rusland gebouwd maar in de Oekraïne. Het bedrijf verhuisde in 1952 tijdens de periode van de Sovjet Unie van Rusland naar de Oekraine. Vanaf 1952 werden alle Antonov vliegtuigen in de Oekraïne gebouwd. De Antonov – 28 vliegtuigen die in Suriname vlogen waren in licentie gebouwd in Polen onder de naam PZL – Mlilech.

  Arun, jouw verhaal klopt niet. De Antonovs die in Suriname vlogen waren in de jaren 70 en de jaren 80 gebouwd in Polen.


  Maak melding
 8. O nee, de eerste grote crash van Blue Wing was met de PZ-TSO, gebouwd in 1990(google het) .Oorzaak was een fatale fout van de piloot. Dus no kong leg mi neks uit. Deze zelfde antonovs hebben het binnenland van Suriname tot ontwikkeling gebracht. Grote nadeel is dat men nu het mooie ongerepte oerwoud van Suriname aan het vernietigen zijn om goud te winnen. Dit incident was btw met een Cessna Caravan. And last but not least…. Casas maakt geen grappen. Als blijkt dat iets niet klopt gaan er koppen rollen!!!


  Maak melding
 9. zoveel ongelukken met doden en die toko is nog open
  of die piloten hebben hun diploma gekocht of die vliegtuigen krijgen gewoon geen onderhoud
  pfff


  Maak melding
 10. Zwartmans… Stop aub met je onzin. Als je geen kaas hebt gegeten van de luchtvaart verkondig geen shit. Die piloten zijn ook mensen en voorzover ik weet hebben ze hun leven lief. Casas is een autoriteit die zich houdt aan internationale regelgevingen. Zolang de nodige zaken niet in orde zijn gaat geen enkel toestel de lucht in, maakt niet uit wie de eigenaar is!!!


  Maak melding
 11. RobG

  JZwartmans, je verkoopt alleen maar goedkope onzin aan de gemeenschap. Je doet me denken aan Geert Wilders. De Antonov vliegtuigen worden in Oekraïne gebouwd en niet in Rusland. Daarnaast moet het tot jou geharde hoofd doordringen dat de Antonov – 28 vliegtuigen die in Suriname vlogen in licentie in Polen waren gebouwd onder de naam PZL M28 Skytruck. Het toestel van Bleu Wing dat een noodlanding maakte is volgens onbevestigde berichten een in Amerika gebouwde Cessna. Kennis is duur. Van mij krijg je het gratis. Wat wil je nog meer…….?
  ********************************************************************
  @ RobG … de informatie die JIJ als zgn deskundige verstrekt … kan zelfs een kind van de Basisschool googlen.

  Kennis is duur … inderdaad … maar JIJ … @ RobG … pretendeert alle wijsheid … alle kennis … te bezitten … rot op kerel … JIJ pronkt met andermans veren !!!


  Maak melding
 12. JZwartmans..en mul,..2 bekende PANNENKOEKEN,..die altijd maar wat roepen.,alom bekend,…zij zijn een vatoe,..wij willen ook wel lachen,..blijven jullie vooral reageren,wij sluiten niemand uit, zelfs EZELS niet.!


  Maak melding
 13. @@ RobG … de informatie die JIJ als zgn deskundige verstrekt … kan zelfs een kind van de Basisschool googlen.

  Kennis is duur … inderdaad … maar JIJ … @ RobG … pretendeert alle wijsheid … alle kennis … te bezitten … rot op kerel … JIJ pronkt met andermans veren !!!

  vrijdag 3 maart 2017 om 04:14 uur.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Hey domme ..MUL,…jij kletst in de ruimte domme idioot,google is er om gebruik van te maken ,niks mis mee,doe jij dat ook maar,dan zou jij niet zo stom lullen..google maar en kijk maar wat UILSKUIKEN betekent,dan moet je er niet van opkijken als jou naam als betekenis erachter staat…idioot !..dus hou je mond,..en waarom ?….omdat je stom lult.


  Maak melding
 14. Het is belangrijk dat de piloten continu trainingen ondergaan met het type vliegtuig die ze vliegen. Dit houdt in dat zij getraind worden in alle mogelijke calamiteiten die zich tijdens de vlucht kunnen voordoen.Vooral de onverwachte situaties in de tropische gebieden dienen continu geoefend worden. Vliegen in de tropen is een uitdaging voor piloten.

  Mul, inderdaad men kan veel informatie halen van Google. Het is echter een kunst om dat te kunnen.Ik heb het dan over het abstraheren van informatie.


  Maak melding
 15. Het is onvoorstelbaar dat er nog gevlogen wordt met deze vliegende doodkisten, waarmee een tig aantal dodelijke crashes zijn geweest. Vliegen met deze club is vrijwillig vragen om problemen.


  Maak melding
 16. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje.Ik ben van mening dat een ieder zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar veiligheid.Als je iets niet vertrouwd dan volg je je gevoelens die zullen jouw tenslotte nooit bedriegen.


  Maak melding
 17. Heeft Casas haar werk naar behoren gedaan??? Het uitvallen van de motor,kon dat niet worden voorkomen of was dat te verwachten??? Er zijn nog meer vragen…..maar laat het daarbij. Even als enkele anderen, ben ik toch God heel dankbaar dat hij zijn werk heeft gedaan en dat er geen ongelukken en doden zijn te betreuren.

  Rest het volgende: Laat welke desbetreffende instanties dan ook,deze dodelijke ouwe rommel van Blue Wings netjes opruimen. Zie aub nu in dat deze type ouwe wrak een groot gevaar is.


  Maak melding
 18. Het probleem is dat alleen Niels uit de tekenfilm op de rug van een vogel kan vliegen, anders hadden we geen vliegtuigen nodig gehad.

  Trouwens, vliegtuigen gaan over 10 jaar vervangen worden door drones. Nu al gebruikt Dubai een drone die 1 passagier kan vervoeren om te pendelen tussen hun wolkenkrabbers. Dat scheelt enorm veel tijd en luchtvervuiling.


  Maak melding
 19. Casas moet alle vliegtuigen van deze maatschappij ” grounden” totdat alle vliegtuigen vliegwaardig worden bevonden.

  Belachelijk van zoveel doden in zoveel ongelukken. Waar is de bescherming van de consumenten oftewel passagiers.

  Maakt de banen lander.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES