‘Surinamers in top 3 Facebook-gebruikers is geen prestatie’

7

PARAMARIBO, 1 mrt – Het lijkt op het eerste gezicht een geweldige prestatie, maar het is dat niet. Surinamers behoren tot de grootste groep Facebook-klanten. Sinds de introductie van emoji’s ongeveer een jaar terug, is nagetrokken hoe vaak er gebruik van is gemaakt. Van alle wereldburgers hebben alleen Chilenen en Mexicanen vaker gebruik gemaakt van emoji’s.

Volgens Facebook zijn de emoji’s voor het wel of niet leuk of grappig vinden van een foto, video of boodschap, ruim drie miljard keer gebruikt. Surinamers nemen daar een hele hap van voor hun rekening. In Suriname zelf maken sommigen zich daar zorgen over. “Soms zie je mensen inderdaad zodanig allerlei dingen op Facebook plaatsen, dat je jou afvraagt of ze niets te doen hebben”, zegt vakbondsleider Robby Berenstein.

Ook bij het bedrijfsleven is men niet bepaald gelukkig. “Je zou kunnen denken dat wij kostbare tijd verliezen op Facebook, terwijl het land productie hard nodig heeft”, zegt Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, tegenover de Ware Tijd. Er is kennelijk weinig reden tot juichen. Aan de andere kant willen vakbeweging en werkgevers niet alle schuld voor onproductiviteit aan Facebook wijten.


7 REACTIES

  1. Hoezo ‘luie Surinamers’?

    Hoe hoog is de werkloosheid in Suriname?
    Alleen anti-Suriname roepers zoals ‘django’ zullen een dergelijk opmerking maken.

    Zwak!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.