La Rouge viert 25-jarig bestaan in december

1
Veel muziekgroepen uit Nederland met Oud en Nieuw in Suriname

De populaire Surinaams-Nederlandse kaskawina band La Rouge timmert al heel lang aan de weg. De formatie, die zowel bekend is in Nederland als in Suriname, bestaat dit jaar 25 jaar. En dat wordt in december groots gevierd in de The Box in Amsterdam, maakte zanger en bandleider Isaac Menso gisteren bekend.

La Rouge staat bekend om haar kaskawi of kaskawina-stijl, een explosieve hedendaagse kawina-stijl. In de snelle en sensuele kaskawi wordt de creoolse vraag-en-antwoordzang van de kawina, de oorspronkelijk spirituele winti-muziek, gemixt met het calypso-achtige ritme van de kaseko. Talrijke trommels, zoals de skratjie, bepalen het opzwepende ritme. Daarnaast plukt La Rouge uit soca, salsa, merengue en (Nederlandstalige) rhythm-and-blues.

Op zaterdag 8 april is La Rouge alvast te zien op het eerste BORGOE meets PARBO Indoor Festival in de Maassilo te Rotterdam. Samen met o.a. Passion, Jayh Jawson, Gio, Keizer, F1rstman, Zefanio en Patrick Paul brengt La Rouge je mee naar Suriname…in Nederland! (FOTO: La Rouge vorig jaar op BORGOE meets PARBO).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.