Vonnis tegen staking ligt vakbeweging Suriname op de maag

19
Geen vonnis in zaak leraren en regering Suriname

PARAMARIBO, 28 feb – Het rechterlijk vonnis tegen stakende leerkrachten ligt de vakbeweging behoorlijk dwars. Uit reacties valt op te maken dat vakbondsleiders er de grootste moeite mee hebben. Weliswaar is het niet de eerste keer dat vakbonden aan het kortste eind trekken bij de rechter. Alleen, het komt nu extra hard aan. Toch blijkt de rechtbank in Suriname vrij consequent als het aankomt op het beoordelen van de rechtmatigheid van stakingen.

Het vonnis komt in een tijd waarin de regering voor van alles wordt uitgemaakt. De indruk overheerst zelfs dat regeerders zich storen aan god noch gebod. Ook de rechterlijke macht heeft het te verduren. Er zijn lui die betwijfelen of Suriname nog als rechtsstaat kan worden betiteld. Het wordt rechters extra moeilijk gemaakt. De kritiek wil zich menige keer tegen hen keren. Lerarenvakbond BvL is door de regering Bouterse naar de rechtbank gesleept

Enkele jaren terug was het de ‘democratisch’ geaarde regering Venetiaan die dat deed. Beide keren moesten de leraren het onderspit delven. Andere stakende vakbonden zijn ook met succes door de werkgever aangebracht. “Met een vonnis tegen sta je altijd zwakker. Maar dat maakt ons nu heel bezorgd omdat je niet alle vakbonden over één kam kan scheren”, zegt vakbondsleider Robby Berenstein tegenover de Ware Tijd.


19 REACTIES

 1. De rechters zijn in hun sas nu ze geen vonnis hoeven uit te spreken in de zaak tegen bouta,nu gaan ze niet schuilen of toetsen ,maar wedden dat ze opdracht hebben gehad van hem en die gaan uitvoeren.We weten met zijn allen hoe het gaat aflopen….


  Maak melding

 2. De rechters in Suriname zijn allemaal bang voor Bouterse en daarom durven ze hun mond niet open te doen anders worden ze ook opgepakt en opgesloten zonder een vonnis of doodgeschoten als in 1982.Dat is mijn mening als burger van het land.De vakbonden zijn Bouterse en zijn regering als jaren zat maar kunnen niets doen en daarom komt het land nooit vooruit.Het komt er van als je een domkop als president kiest die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden.[


  Maak melding

 3. Het recht is geen recht meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie.
  ROEPING/ETHISCH gedrag heeft plaatsgemaakt voor HEBZUCHT

  regels van moraal en fatsoen hebben geruime tijd plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 4. De regering IS DE rechter!!! De rechters doen wat zij opgedragen wordt door de rioolratten!!! Doen zij dat niet, dan hebben zij een big problem!!!! So a san deh!!!


  Maak melding

 5. VALIES
  deze man is multi functioneel.

  1) Bagage 2) Bergplaats 3) Draagbaar object 4) Handkoffer 5) Handtas 6) Handtas met twee oren 7) Karbies 8) Koffer 9) Koffertje 10) Maal 11) Mantelzak 12) Reisartikel 13) Reisbenodigdheden 14) Reisbenodigdheid 15) Reisgoed 16) Reiskoffer 17) Reistas 18) Reiszak 19) Tas


  Maak melding

 6. Het is huilen met de pet op deze super ontwikkelde staat Suriname laat alles afhangen van 1 persoon Lafhartige kan het niet worden ,het is wel een vent met ballen ,kan je van de andere 520000 niet zeggen, maar kom op nog 5 jaar dan gaat de zon weer schijnen ???????
  En op een interventie van het buiten land oef je ook niet wachten , de gene die Suriname willen binnen vallen moeten nog geboren worden ,in andere posting werd dit gesuggereerd


  Maak melding

 7. Dan zoek een andere reden om te staken ipv herwaardering. Ziek melden is ook een optie, want ik kan me voorstellen dat vele lerearen hier goed ziek van zijn. Laat de NDP-sympathieke leraren dan maar dubbele diensten draaien.


  Maak melding

 8. Dan maar het werk neerleggen onder een ander naam.De politie is er ook steeds in beraad als ze iets willen afdwingen van de regering.
  De leerkrachten gaan in een overleg vergadering[over de curriculum] die dagen aanhoudt.


  Maak melding

 9. Het paars geestelijk moreel verval is ook bij de rechters zichtbaar geworden. In plaats van op te komen voor de zwakkeren in de samenleving kiezen ze open en bloot voor de paarse roverheid, waar veel moordenaars, drugsbonzen, bankrovers, dieven en allerlei soort paars crimineel corrupt gedrochten het paars wanbelied uitmaken………de gehele samenleving uitpersen en onderdrukken en megaschulden als paarse schijt en pis gratis geven. Dankzij het zeer slecht oerdom crimineel liefhebbend dom volk. Wo ka.


  Maak melding

 10. Er bestaat geen wet in geen enkel democratisch land dat staken verbied. Het is jou recht als mens om voor jou mening uit te komen en als daarvoor gestaakt moet worden dan heeft men het recht daartoe.


  Maak melding

 11. Valies lult met iedere regering doet hy dt lt hy thuis zitten hy is albejaard .wie is valies om te bepaln hoeveel iemnd moet verdienen.
  Lt santoki aan de macht komn gt hy het zelfde ook doen
  Daarom word hy nooit minister .onbesschoft is hy praat behoorlyk nr de mens toe


  Maak melding

 12. De vakbond doet het enige juiste door de uitspraak van de rechter te eerbiedigen.
  Hoe zuur ook je zult wel moeten want zo erken je dus de rechtstaat Suriname waar democratie moet heersen.
  Ik ben het er ook niet mee eens met deze uitspraak omdat het enigszins riekt naar ………………
  Maar hoe het ook riekt als een rechtgeaard democraat die de wet erkend moet ik mij erbij neerleggen en naar andere mogelijkheden uitkijken.


  Maak melding

 13. Hahaa. Die leraren hebben geen ballen, hahaha. Niet omdat ze allemaal vrouw zijn, hahaha. Maar als ze ballen hadden, dan zouden ze massaal ontslag nemen en op nieuwe voorwaarden en tegen een hogere loon weer in dienst treden, hahaha. Alleen die NDP-gezinde leraren gooien dan weer roet in het eten, hahaha. Hun blik BB en zak R is reeds gereserveerd, hahaha.


  Maak melding

 14. Aan verworven rechten mag niemand komen. Aan de andere kant moeten wij ook geen misbruik maken van die rechten. Helaas voor t Koffertje, als die oprecht was geweest, zou hij nu niet in deze positie zitten.


  Maak melding

 15. Niet alleen in Suriname worden mensen de mond gesnoerd, ook op de nieuwssite van wkn gebeurt hetzelfde.
  Reacties worden niet geplaatst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.