donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt nieuwe en moderne shoppingmall

Suriname krijgt nieuwe en moderne shoppingmall

-

Does Travel & Cadushi Tours

Suriname krijgt een nieuwe en moderne shoppingmall erbij. De International Mall of Suriname komt aan de Ringweg Zuid in Paramaribo Noord te staan. De bouwwerkzaamheden beginnen in augustus. Project leider Ronald Sahtoe zegt dat deze mall zich zal onderscheiden van andere malls door de moderniteit, veelzijdigheid en ruime opzet.

Het plan ligt er al sinds vorig jaar in opdracht van ondernemer Sunil Kalloe. Het managementteam had toen echter geen rekening gehouden met een economische crisis. Maar het plan kan volgens de projectleider niet meer worden teruggedraaid. “De crisis zal het succes van de nieuwe mall niet in de weg staan. Juist in tijden van recessie moet er geïnvesteerd worden in business”, aldus Sahtoe.

Als alles volgens planning verloopt, zal in december 2018 een aanvang worden gemaakt met het verhuren van de eerste units. Naast het grote aanbod aan winkels komt er ook 700 vierkante meter ruimte vrij voor een evenementenhal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

27 REACTIES
 1. Graag een shoppingmal met producten uit Suriname of uit de omgeving (CUBA/ VENEZUELA) of het caribisch gebied.

  Kijken of er in de producten geen chemische troep verwerkt is.


  Maak melding

 2. @@ Ronald Sahtoe en Sunil Kalloe!!! Wat een durf en lef zeg!! dat jullie het zo openbaar maken!! Zo komen de Djuka’s of anderen op jullie af om jullie in elkaar te timmeren/moorden en vervolgens beroven, wat tegenwoordig heel normaal is in Suriname!! en dat de politie ook geen geld heeft voor benzine om als een raket naar jullie te komen voor bevrijden!!!!

  Kaalloe!! zorg ervoor dat je geen aaloe in je ogen heb en kijk a.u.b. uit hoor, anders ben je inderdaad Kaaaalle aalloe!!!!! Rovers hebben geen medelij!!!!!


  Maak melding

 3. En hoe staat het dan met parkeer ruimte.Komen er dan ook haveloos geklede vagebonden ook op de auto letten?
  Deze parkeer wachters zouden altijd op de lachspieren werken als ze niet zo agressief gedroegen.
  Een stukje openbaar ruimte occuperen en de ander afspersen om te betalen voor gebruik.


  Maak melding

 4. De economie van Suriname is over 2016 met 9% ingekrompen. De inflatie over 2016 was gemiddeld 77%. En de gifbeker is nog niet leeg want 2017 ziet er ook niet rooskleurig uit. Surinamers moeten er bovendien rekening mee houden dat vanaf 2018 alles duurder gaat worden vanwege invoering van BTW belasting. Dit alles kan niet anders gezien worden dan als een rampzalige situatie. De vraag is hoe dit gekeerd kan worden te meer omdat er landen zijn die nu wel groei laten zien. Een shoppingmall openen lijkt mij onverantwoord aangezien de consument weinig tot niets te besteden heeft. Sahtoe ziet het verkeerd, juist in tijden van recessie moet er geïnvesteerd worden in productie (grondstoffen, olie, gas, visserij, land en tuinbouw) en niet in shoppingmalls.


  Maak melding

 5. Wie weet is dit ook een paarse manier om al het geld van drugssmokkel wit te wassen, zoals de underground bankers Roep de Boef en Jowhin de Witwasser. Elke ander ondernemer die eerlijk zijn geld verdiend zou zich tweemaal bedenken om te investeren in misdaadstaat Suribabwe waar elk uur van de dag wordt gerooft.


  Maak melding

 6. Regerings adviseur klasse jullie weten waar jullie mee bezig zijn .
  Op welke bijzondere lage kleuterschool hebben jullie je opleiding gehad ,Jezus ,ga nou eens echt nadenken hoe je geld kan verdienen ,dan moet je (of je wild of niet) de handen uit de mouwen moeten steken,het komt niet vanzelf, zoals in de jaren 50 en 60 .
  En niet rasistische worden hoor


  Maak melding

 7. Dit is nou zwart geld witwassen. En een nieuwe mall in tijd van crisis lijk mij geen strak plan,maar zoals zoveel in Suriname gedoemd om te mislukken.


  Maak melding

 8. Inderdaad investeren in economische projecten die het land echt meehelpen te ontwikkelen. Dit is een van de zovele rotzooi projecten alleen maar bedoel om het volk leeg te zuigen. Terwijl er duizenden winkels sluiten vanwege de crisis wordt er een megamall gebouwd wat weer miljoenen gaat kosten.

  Van de regering hoeft je qua economische intelligentie ook niet veel te verwachten. Vergunning voor nog 1000 casino’s en 5000 supermarkten dan denken ze dat Suriname goed draait.

  Eerst zorgen voor binnenlandse inkomsten en dan pas denken aan hoeveel je mensen daarvan kunnen uitgeven. Niet andersom.


  Maak melding

 9. Als het een heel veilige plek wordt waar je vanaf aankomst met je auto tot vertrek goed beschermd bent en onbekommerd je boodschappen kan doen, dan is het een goede zaak.


  Maak melding

 10. Malls hebben in Suriname tegenwoordig haast geen betalende klanten, maar aan windowshoppers hebben ze geen gebrek. Ik ben bang dat deze nieuwe, moderne mall ook gebrek zal hebben aan windowshoppers, tenzij er gratis openbaar vervoer beschikbaar gesteld wordt van en naar het centrum van Paramaribo en de Ringweg. Hebben de initiatiefnemers misschien een ‘pingi’ gekregen dat Bouterse zijn tramlijn nu zal laten lopen van het Centrum naar de Ringweg? Deze tram zou bejaarden en kinderen tot 16 jaar toch gratis vervoeren?


  Maak melding

 11. Hahaha. Een nieuwe mall. Die ene stond toch op instorten? Hahaha.
  Ze moeten die nieuwe mall helemaal omheinen en alleen mensen die meer dan 2000 Srd contant hebben en dit kunnen tonen, mogen erin, hahaha. Dan doe je als winkelier goede zaken, hahaha.


  Maak melding

 12. Soh,

  Daarmee komt de ringweg die bedoeld was om vlot van noord naar Zuid te rijden ook helemaal vol met files en verkeer dat daar moet stoppen, of achteruit vanuit een parkeerplaats op de andere helft moet.


  Maak melding

 13. Er is iemand die in moeilijke tijden werkgelegenheid schept voor z’n landgenoten en prompt wordt hij met kwaadaardige dingen gelinkt door kwaadaardige mensen die zelf nooit iets goeds gedaan hebben in hun leven. Erg triest.


  Maak melding

 14. Dit roep wel vraagtekens op, in een land waar het economisch slecht gaat ga je geen grote business opzetten.

  sommige mensen houden zich met witwas praktijken bezig om zichzelf in te dekken.

  Ik zeg niet het zo is , maar het kan.

  vreemd is het wel!


  Maak melding

 15. As die mol kang ferfange die sentrale mark, dang is goet. Die stanthouders van sentrale mark kunne dang huure kleine hokjes waar se kunne ferkoope hun spulle.
  Die sentrale mark dang kang gesloop en kang daar koome mooie groote parkeer plaats en boot haaven.


  Maak melding

 16. Ik zou liever zien dat iemand eens een grote flat bouwt in Suriname. Zoiets als de Bijlmer. Dan kun je heel Paramaribo in 1 gebouw neerzetten.


  Maak melding

 17. De bestaande malls heb ik tijdens mijn vakanties vaak bezocht. Ik kan niet zeggen dat het er zwart ziet van de mensen. Vooral die mall in noord niet. Daar zie je zowat geen kip.
  En dan komt er nog een derde mall bij?! Wonderbaarlijk.


  Maak melding

 18. Ringweg is perfect om een mall te bouwen de meeste mensen daar hebben geld om uit te geven. Maar dat duizenden winkels sluiten is ook onzin crisis heb nog nooit zoveel filles gezien zelf niet in dit rijke europa. Infrastuctuur in parmaribo loopt achter dacht jet niet. Erzijn genoeg boro passies. Waar het wel aan schort is de landbouw ik zie overal grote bedrijven verschijnen maar is allemaal voor eigen prive belangen terwijl er geen landbouw gronden worden klaar gemaakt. Suriname zou tot de rijkste landen kunnen behoren in de zuidmerika infrastructuur naar stranden en landbouw en je hebt geen millioenen maar miljarden in een korte tijd binnen


  Maak melding

 19. Ze bouwen die mall speciaal voor de overvallers en dieven.

  Als het aan de ringweg ligt dan is het gewoon handig voor deze gasten,

  Snelweg overval en snelweg dieven mall.

  ding mang ede boro werkelijk.


  Maak melding

 20. Aay Baja. Een nieuwe Mall waar voor de plunderaars een bestaan zal zijn.
  Wat een waanzinnig idee is dat een mall
  Bij de ringweg komt.
  Als er geen ruime parkeer gelegenheid zal zijn zal geen hond zelf een kijkje nemen waar de Mall is. Che mi Gado!!!!


  Maak melding

 21. We zijn nu al bijna in 2020 maar er is geen opening geweest laat staan een artikel te koop gesteld in geen enkel etalage. Jongen Jongens wie houd wie voor de gek. Is het Surinaams volk weer het slachtoffer van voor de gek houderij ?
  Volk kom op en laat je niet door wie dan ook in de maling nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES