dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRuim vier ton cocaïne onderschept voor Atlantische kust Suriname

Ruim vier ton cocaïne onderschept voor Atlantische kust Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 feb – Voor de zeekust van Suriname is ruim vier ton cocaïne aangetroffen aan boord van een vissersboot. De boot is in Saint Vincent geregistreerd. Het vaartuig lag in internationale wateren toen het werd aangehouden. Het betreft een gemeenschappelijke actie van de kustwacht van Trinidad & Tobago en de Verenigde Staten van Amerika.

Ook zijn bemanningsleden van de visserboot aangehouden. Het betreft vier mannen met de Guyanese nationaliteit. Volgens een bericht op de website van de Amerikaanse kustwacht is het de grootste drugsvangst in bijna twintig jaar. De geschatte straatwaarde van het spul is ruim honderd en vijf en twintig miljoen dollar. Aan boord van het vaartuig, de Lady Michelle, werden balen aangetroffen.

Er werden steekproeven genomen, waaruit bleek dat er cocaïne in zat. De actie op de Lady Michelle vond op zestien februari plaats. Nog onduidelijk is of het vaartuig Suriname heeft aangedaan, voordat de lading werd ontdekt. De bemanningsleden zijn overgedragen aan de justitiële autoriteiten van Saint Croix, een Amerikaans territoir in het Caribisch gebied. Hen wacht een veroordeling volgens Amerikaans recht.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. De Seal Navy hoeft niet optreden in Suriname.

  America zorgt ervoor dat de drugsladingen op tijd worden onderschept. Op deze wijze wordt de handel en wandel van de grote jongens in Suriname drooggelegd.

  Straks zijn niet alleen de bevolking en land skeer maar ook zij.


  Maak melding
 2. Bij het eerste aantreden van Bouterse als president, had hij het streven Suriname prominent op de wereldkaart te zetten. Dat is hem tot nu toe, jammer genoeg, niet echt gelukt. Alleen Dino is het een beetje gelukt die droom van papa enigszins te realiseren. Met het onderscheppen van dit megadrugstransport (toevallig?) juist voor de kust van Suriname, krijgt Bouterse grote, onverwachte steun bij het realiseren van zijn droom; Iedereen in de wereld, die de media volgt, weet nu dat er een landje, genaamd Suriname, in het noorden van Zuid Amerika ligt, met zijne excellentie president Desire Delano Bouterse aan het hoofd. Mijn en de grootmoeder van Bouterse zouden zeggen ‘wan ogri tya wan bun’.


  Maak melding
 3. Bovenop de eerder gevonden 1.000 kg op de haven van Suriname.
  Iemand of wie dan ook wordt desperate want het is nu totaal 5.000 kg coke en dat voor een bedag van circa US$200.000.000. Sranang skeer


  Maak melding
 4. Misiekaba had gelijk om op 25 februari op het trottoir van de voormalig politie bureau te roepen, dat Suriname in de juiste handen is. Straks zitten we allemaal in een roes.


  Maak melding
 5. die DEA informant aan de Anton Dragtenweg gaat het nog moeilijk krijgen. Informatie doorgeven zodat zijn zoon eerder vrij komt.
  You must realize, coke gets in your eyes


  Maak melding
 6. Het grote ndp feest zal snel over zijn want de geur van coke ruikt steedts sterker en usa krijgt er lucht van en dan komen ze onderzoeken in surinaame waar de lijn weg komt en dan Is het bouterse feestje over en uit en dat zal voor surinaame veel beter zijn want bankroet Is heel dicht bij in surinaame het Is erg jammer


  Maak melding
 7. Hahaha, zou me niks verbazen als die Amerikanen zelf die drugs in Europa gaan verkopen, hahaha. Zo kunnen ze en veel geld verdienen en die lastige Europeanen verslaafd maken, hahaha.
  De Britten hadden al ooit heel China aan de opium gekregen, hahaha.


  Maak melding
 8. Volgens een bericht op de website van de Amerikaanse kustwacht is het de grootste drugsvangst in bijna twintig jaar.

  Suriname komt weer in zicht met dank aan het oerdom paars debiel dwaas idioot verpauperd slecht volk dat stemde op een bij verstek veroordeelde drugscrimineel. Als er een groep mensen zijn die zo’n verderfelijke lading kunnen financieren hoeft men niet na te denken om te weten uit welke criminele hoek dit vervloekt paarswit spul afkomstig moet zijn. Verworden arm misdaad/narco land Surhaiti wordt geregeerd door de paarse drugsmaffia olv van de baas der misdadigers die haar oorsprong heeft in de jaren tachtig. Er is geen geld en het geleende geld is bijna op. Is neks erg, ook al is et droga met wat baas ons ga te ete geven, soso lobo didibri eng paarse ka vol drugs. Wo ka. Wat een oerdom paars volk, een slecht volk dat paars is verdoemd.


  Maak melding
 9. Kan iemand een film in elkaar draaien met alles wat bouterse zijn geliefd volk heeft beloofd sinds zijn aantreden en wat er vandaag de dag daarvan is gerealiseerd.


  Maak melding
 10. Ik probeer te begrijpen waarom de wonder boy van Suriname zonder enig aanhang ergens begin dit jaar plotseling naar buurland Guayana moest voor een bespreking. Er werd melding gemaakt dat hij een noodlanding in Nickerie moest maken. Begrijpt u het nog…..er moest een afspraak gemaakt worden. Wat deze misbaksel vergeet is dat Granger een echte generaal is en het goed meent met zijn land. Hij heeft is te verdedigen, wat heeft de bastaard van Hermien te verdedigen….alleen haar stinkende onderwerk.


  Maak melding
 11. @Koffie,

  Nomang, wij krijgen nog een tweede Dubai, een treinstation en effen spieken, o ja torenflats en de grootste olieraffinaderij van zuid-ameri-ká en niet te vergeten de grote graanschuur.
  Trouwens boeterse heeft toch de beste Marine van de regio pé ding dé.


  Maak melding
 12. “Voor de zeekust van Suriname is ruim vier ton cocaïne aangetroffen aan boord van een vissersboot. De boot is in Saint Vincent geregistreerd. Het vaartuig lag in internationale wateren toen het werd aangehouden”.

  Sommige mensen begrijpen niet wat het woord ‘voor’ betekent. Ze denken dat het ‘in’ betekent.
  Sommigen denken dat het een Surinaamse boot is, hoewel er duidelijk staat dat het in Saint Vincent is gerigistreerd (haal daar maar je verhaal).
  Weer anderen denken dat het vaartuig in Surinaamse wateren lag, terwijl er duidelijk staat ‘internationale’ wateren.

  Dus hoewel niks deze boot met Suriname linkt, zijn er lieden als de kippen bij om het een Surinaamse activiteit van te maken. Omdat dat hen goed van pas komt.
  Maar hun billen beginnen te trillen als ze moeten bellen naar Saint Vincent en naar Guyana om daar verhaal te halen. Voor deze lafaards is Suriname zwart maken het allermakkelijkst.


  Maak melding
 13. @Subye, ik heb het gevolgd en de heer With heeft duidelijke taal gesproken richting Misie-ka-ba.

  Hij heeft het opgenomen voor de SuriNeds, maar ik haal de NDP’ers eruit, omdat zij het beleid ook goed keuren.

  Ze gaan allen de geschiedenis in als landverraders met leugens en bedrog. Hun baas Bouterse op de voorgrond.


  Maak melding
 14. @steenhard, right. Puntjes op de i. Maar ben je ook slim om te begrijpen dat zo’n internationale actie een ezel van een staatshoofd niet direct gaat beschuldigen. Deze werkwijze noem je de “druppelmethode”. Mevr. Mathoera had ons al gewaarschuwd. Snap je het nog…neem anders een lijntje didibrieka.


  Maak melding
 15. @Subaye, @ Ira,

  Ik heb een deel van de toespraak van Mis(baksel)iekaba kunnen volgen en daarna ook de heer With mogen beluisteren met zijn reactie. Dit is voor meneer Misiekaba niet zo leuk als meneer With zegt dat Misiekaba iets zegt over een boek wat vijf jaar geleden is verschenen. De meest opmerkelijke opmerking van de heer With is voor mij dat meneer Misiekaba zegt dat de binnenland bewoners terug moeten naar daar waar zij vandaan komen, dus het binnenland. En vanwaar komt meneer Misiekaba oorspronkelijk, juist ja van het binnenland. Hij moet zich kapot schamen met dit soort uitspraken.


  Maak melding
 16. Ik hoop dat Chan er niets Mee te maken heeft,mathoera is geen politie commissaris meer om alles af te dekken,het ziet er slecht voor hem uit in 2020,en nog vijf jr in de oppositie bank,dan is het afgelopen met de vhp,en straks komt dat boek van de verraadster Mansaran uit,die de overstap zal maken naar de ndp,de leegloop bij de vhp is al begonnen


  Maak melding
 17. Al die neo kolonisten,en de wannabee Hollanders zijn blij met soort berichten,en willen gelijk een link maken met Su ,terwijl dat boot op internationale wateren voer,zo ziek van haat kunnen ze zijn,een brein vol hagge


  Maak melding
 18. De beffer steekt zijn tong overal in,of het fris ruikt of niet of naar verrotte vis ruikt maakt hem geen moer uit als hij zijn honger maar kan stillen,en dat zie j weer aan de reacties van de wannabee hollander die koste wat het kost,het mooie land Suriname willen bevlekken,het gt jullie niet lukken beffers,


  Maak melding
 19. Pe a money de. Recentelijk heb ik euro’s willen overmaken naar Suriname. Ruim 4000. Western union vertelde mij nadat ik de transactie had gedaan,dat het geld in dollars uitbetaald gaat worden. Een op een. In Suriname zijn er geen euro’s voor handen om in deze valuta uit te betalen
  . Ik heb mijn transactie ongedaan gemaakt en me geld terug gehaald.
  Nu snap ik waarom???????

  Tjee


  Maak melding
 20. @Keihard de Waarheid.

  U heeft helemaal gelijk. Het artikel legt geen enkele relatie met Suriname behoudens in internationale wateren voor de kust van Suriname.

  Het ongerijmde conclusies trekken gaat heel ver en heel makkelijk.

  Echter van Dijk Silos heeft nu wel reeds bekend gemaakt dat de DEA ook Suriname in het onderzoek betrokken heeft.
  In Suriname blijkt men de laatste tijd nog al wat transporten kwijt te raken of wel er wordt groots en slordig gehandeld.
  Ook is er op straat duidelijk respect voor de welstand van poederhandelaren. Er wordt niet geheimzinnig gedaan over de bronnen van welvaart.

  Beste Keihard de Waarheid, waar rook is is vuur. Criminaliteit vindt plaats aan alle zijden van het politieke spectrum. Wel is duidelijk dat het de laatste tijd de spuigaten begint uit te lopen en dat de regering te weinig power heeft om er iets aan te doen.


  Maak melding
 21. It is a matter of time om erachter te komen wie hier achter staat.
  De amerikanen kennen geen blinde muren,zand erover of a no mi.Time will tell!


  Maak melding
 22. De witte lafbek@
  De wannabe Hollander heeft meer hersens dan de wannabe bosmier uit Suriname die vervolgens ook een grootte bek heeft ,en vervolgens op luie reet gaat zitten wacht en tot er iemand anders opstaat om actie te nemen.
  Sari Tori


  Maak melding
 23. @Hollandse beffer,
  “De beffer steekt zijn tong overal in”
  Dat is niet helemaal waar; de beffer beperkt zich alleen maar tot een gaatje.
  Behalve een beffer bestaat er ook een baffer. Deze is meer geïnteresseerd in het gaatje onder dat waarin de beffer z’n voorkeur naar uitgaat. De baffer houdt zich meestal op in de buurt van z’n volkspresident; jij bijvoorbeeld, om bij hem de bruine was te doen.
  Naast de beffer en de baffer heb je ook de boffer, waaronder ik toebehoor.
  Een boffer is iemand die niet hoeft te beffen noch baffen.


  Maak melding
 24. Mega-vangst cocaïne voor Surinaamse kust
  Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2017 10:52

  Voor de kust van Suriname is in internationale wateren is op 16 februari door de Amerikaanse kustwacht en die van Trinidad en Tobago 4,2 ton cocaïne onderschept. De drugs waren aan boord van een vissersschip uit Saint Vincent.

  Het schip met de naam Lady Michelle is naar Puerto Rico (VS) gesleept. Daar heeft de Drug Enforcement Administration (DEA) de zending in beslag genomen. Vier opvarenden uit Guyana zijn gearresteerd en zitten vast. De DEA wil geen mededelingen over de vangst doen omdat het onderzoek nog gaande is.

  De Surinaamse minister Jennifer Van Dijk-Silos van Justitie en Politie heeft in gesprek met Suriname Herald gezegd de partij drugs niet uit Suriname afkomstig is. Zij zei te vermoeden dat de cocaïne uit Guyana of Venezuela kwam. Ze zei ook dat Suriname de zaak samen met de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) in onderzoek heeft. De Amerikaanse kustwacht spreekt van de grootste cokevangst in de Caraïbische regio sinds 1999.


  Maak melding
 25. Hollandse beffer@
  Jij valt af en toen ook in een diep zwart gat of niet soms.
  En wat dat mooie Suriname betreft ,hebt je gelijk maar ik wil er mijn hond niet uitlaten


  Maak melding
 26. Pedro die zit weer fabeltjes uit zijn vieze duim te zuigen,if ju na wan boeritjie gaat het niet lukken nee,dan laat ik het daarbij,haco ik denk dat jij en j hond beter nr Bangladesh kunnen verhuizen of uttar pradesh,kunnen jullie j lol ophalen en de hele dag op de spoorlijn schijten,wel oppassen voor aanstormende treinen,jouw soort willen wij niet in Suriname hebben,hygiene daar spotten wij niet mee,viezerikken zijn niet welkom


  Maak melding
 27. Hagge Moete@
  Je bent uit het goede Surinamer hout gesneden dood hout,
  Surinaams hout het beste hout wat er ,het werkt niet meer.
  Je laat in ieder geval zien dat je hoog IQ hebt ik schat 23

  Sari Tori


  Maak melding
 28. @ Ray. 03.14 uur.

  Jij gebruikt een ander zijn nick.
  je bent niet origineel.
  Dus voor mij ben je een loser.
  Wees een man en kom met een eigen nick.
  Nietsnut dat je bent.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 29. Ondertussen komt het punt waar de boot is opgepikt steeds dichter bij Suriname.

  Het is niet meer in internationale wateren maar binnen de eoconomische zone van Suriname. Het is nog slechts 70 mijl ten Noorden van Suriname. Wel vreemd dat daar de Surinaamse Kustwacht niet ingezet is maar de Kustwacht van Trinidad en Tobago.

  Zou men de Kustwacht van Suriname niet vertrouwen. Omdat de leiding te directe relaties onderhoud met de verschepers.

  De VS Ambasade heeft heel veel afluister mogelijkheden en big data kunnen ze ook jaren later telefoongesprekken terug luisteren


  Maak melding
 30. Is het, het rijke Westen daadwerkelijk ernst om drugs in welke vorm dan ook uit te bannen? De grondstoffen voor de coke komen overwegend uit die landen. Wie of wat let het Westen om alle coka haarden ter wereld plat te bombarderen???????
  “Houdt de dief”!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES