Politici van Afrikaanse én Afro-Caribische komaf bijeen

17
Politici van Afrikaanse én Afro-Caribische komaf bijeen

Afgelopen weekend kwamen politici van Afrikaanse én Afro-Caribische afkomst samen bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Volgens De Volkskrant was deze bijeenkomst te vergelijken met de ‘black caucus’ zoals die in de Verenigde Staten bestaat. Daar overleggen zwarte volksvertegenwoordigers van beide partijen – Republikeinen en Democraten – met elkaar en proberen op een lijn te komen over kwesties de belangrijk zijn voor hun zwarte achterban.

De krant schrijft dat het waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis was, dat zwarte Nederlandse kandidaat-Kamerleden van uiteenlopende partijen het podium deelden bij een politiek café. De avond was een initiatief van New Urban Collective (NUC), African Young Professional Network (AYP), het NiNsee, Black Ladies Talk, Vereniging Ons Suriname (VOS), IZI solutions en het Landelijk Overlegorgaan Afrikanen (LOA).

Voorafgaand bracht het NiNsee onderstaande poster uit met 19 Afro-Nederlandse kandidaten met als motto: ‘Stem voor een betere afspiegeling van de samenleving in de 2e Kamer’. Dé consensus van deze avond was volgens de krant daarom ook: “Laat de zwarte stem niet verloren gaan, er is dit keer veel keus“.

Lees ook het uitgebreide verslag hier in De Volkskrant.

Politici van Afrikaanse én Afro-Caribische komaf bijeen


17 REACTIES

 1. Turken deden dit al langer.Per stad rekenen ze uit hoeveel stemmen een Turkse kandidaat van VVD, CDA, PVDA, GroenLinks of SP nodig heeft om gekozen te worden.Al deze kandidaten gaan in de politiek voor het Turkse belang.Het resultaat van dit alles is dat alle Turkse kandidaten gekozen worden. De doelgroep wordt exact geadviseerd op welke kandidaat ze moeten stemmen.


  Maak melding

 2. Ik kan het niet volgen wie deze mensen zijn. Ze noemen zich komaf van africaners, afro’s, zwarten enz. Waarom de zoveel benamingen. Ze zijn toch allemaal afstammelingen van donker africa, Waarom willen ze zich niet tot een benaming identificeren als africaners welke goed is voor de eenheid van de groep. De chinezen uit su noemen zich toch gewoon chinezen en geen gelen, mongolen , spleet ogen of tjaw min enz.


  Maak melding

 3. Deze idioten willen dus een soort “apartheid” creëren in Nederland…..!! Waarom in een land met inmiddels vele “etnische” groepen alleen voor de zwarte mensen opkomen…..?? Ze zetten zich hiermee zelf buitenspel…..en gaan straks huilen dat ze zich gediscrimineerd voelen!!!


  Maak melding

 4. Veiligheiddienst weet goed hoe te splinteren de allochtonen. Als die maar niet één vuist maken. Daarom misschien sponseren ze zulke groepen die splijten. Ik vermoed dit.


  Maak melding

 5. OOk ze hadden, vermoed ik, Sylvana ingehuurt om DENK partij te splitsen en daarna weer haar te gebruiken om die zwarten weg te lokken van die andere partijen.
  Die dienst speelt spel heel goed. Ze weten alles.


  Maak melding

 6. Op geen van ze stemmen hoor mensen!
  De afrikanen hebben ons geleerd dat ze weten hoe te breken ,ze weten niks af van maken.Ze gaan jullie naar de moer helpen.


  Maak melding

 7. Kijk wat er in de landen waar hun roots liggen van terecht gekomen is. TOTAAL NIKS !!!!!…En deze kansloze wereldhervormers denken een rijk en geciviliseert land te komen beinvloeden. NO WAY !!!


  Maak melding

 8. Dit is gelijk het bewijs dat de Suris uit eilandjes bestaan en zeker geen eenheid vormen…..of het nou in Suriname is of Nederland………allemaal eilandjes…..!!!!


  Maak melding

 9. Deze gasten roepen dus niet de SuriNed in het algemeen op om op ze te stemmen……..nee ze willen alleen de `zwarte suris` dit is toch te bizar voor woorden!!!!


  Maak melding

 10. Het wordt tijd dat Surinamers elkaar gaan steunen en elkaar minder gaan tegenwerken want wat bereik je ermee om steeds de ander te hinderen? Sta gewoon op als volk en maak 1 vuist dan win je daarvoor heel veel terug, namelijk: vooruitgang en positieve ontwikkeling.


  Maak melding

 11. We hebben afgelopen jaren in de Bijlmer kunnen zien….hoe de “zwarte raadsleden” aldoor aan het vechten waren met elkaar…..zelfs de “Surinaamse” stadsdeelvoorzitter toen.(La Rose)…werd aldoor….aangevallen…..door hen…..dus vooral op de “zwarte” stemmen!!


  Maak melding

 12. Deze Black Caucus, kunnen liever hun energie en tijd besteden om contacten,samenwerking en bewustwording met de Afrikaanse Unie te bewerkstelligen……praten over bootvluchtelingen,dierenleed (bloodtourist)landroof,grondstoffen,armoede, corruptie enzo te stoppen op het Continent……en de idealen na te steven(leven) van de Oprichters van de OAE in 1963 om de Verenigde Staten van Afrika vorm te geven, Shalom .


  Maak melding

 13. ik denk dat deze groep beter de Afrikaanse leiders kan aanspreken waarom er zoveel leed,onrecht en armoede is in Afrika. de meeste zijn juist naar hiertoe gevlucht voor een beter bestaan omdat hun leiders (meestal africa roots) een puinhoop maakt en zich zelf verrijken . je hoeft niet ver te zoeken , neem Suriname als voorbeeld .

  deze groep moet juist de Afro leiders erop wijzen dat ze niet opnieuw het wiel moeten gaan uitvinden maar de modellen van Nederland kan overnemen ,want kijk wat zij hebben bereikt in Nederland . in hun eigen land zouden ze dat nooit hebben bereikt . Nederland is het beste land ter wereld .


  Maak melding

 14. salamander
  Kijk wat er in de landen waar hun roots liggen van terecht gekomen is. TOTAAL NIKS !!!!!…En deze kansloze wereldhervormers denken een rijk en geciviliseert land te komen beinvloeden. NO WAY !

  Salamander: je bent een lopende anus: je weet ( geschiedkundig gezien) niets van politieke-economie e.d. Jouw statement komt uit de mond van mensen die alleen Suske-en Wiske boeken lezen ; bier drinken en alleen naar voetbal kijken. Figuren zoals jij kom je nooit tegen in de Bibliotheek. Triest: Als je even de tijd neemt te duiken in de geschiedenis van Africa, dan zul je versteld staan. Helaas moet gezegd worden dat overal waar de witte man komt, er shit is; destructie, uitbuiting e.d. Helaas lenen vele zwarte leiders zich om zich te laten marchanderen en bewerken. Jammer: er zijn leiders geweest die de witte man heeft vermoord omdat die scherp waren en hen doorhad. Dus. Ik wil mijn kostbare tijd niet besteden aan figuren zoals jij. Verloren tijd. En dat is ook driekwart van de Hollanders die interessant lopen te doen, maar gewoon oliedom zijn. Kijk maar naar het aantal analfabeten in dit land( en dat soort wilt discussiëren over politiek, beleid en maatschappelijke vraagstukken….


  Maak melding

 15. Surinamers hebben al jaren een “krabbenmentaliteit”. Dat blijkt uit bovenstaande reacties. Snap je nu waarom Turken en Marokkanen in Nederland veel meer bereiken dan Surinamers? Juist door dit soort mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.