Kranslegging bij Monument van de Revolutie in Suriname

40
Kranslegging bij Monument van de Revolutie in Suriname
'Karikatuur als revolutie'

Tijdens de 37e herdenking afgelopen weekend, van de overname van de staatsmacht in Suriname op 25 februari 1980, legde President Desi Bouterse de eerste krans bij het Monument van de Revolutie aan de Waterkant. Zoals gebruikelijk werd ook een fakkel aangestoken bij het monument en werden door diverse ander personen kransen gelegd.


40 REACTIES

 1. Welke revolutie ? Het was gewoon een ordinaire coupe waarbij onschuldige mensen op beestachtige wijze om het leven zijn gebracht. In een fatsoenlijke rechtstaat zouden de daders levenslang achter de tralies verdwijnen. De coupe had maar 1 doel namelijk de zakkenvullen van de daders met drugs en wapensmokkel, zgn suri kartel. Anno 2017 is het suri kartel weer springlevend. Vraag mij af wanneer Navy Seals gaan in grijpen. Zou een zegen zijn.


  Maak melding

 2. Deze dag is eigenlijk een blakaman dey. De zwarte beschaving heeft de kans om Su tot een welvarendland te maken; maar helaas en de zwarte beschaving hier raakt in verval. En die gevoelens worden elk jaar niet alleen hier op het plein , maar ook elders in het land en in de wereld herdacht door africa sranangman(feydrasie fu africa sranangman ). De andere groepen die later in su aankwanen hebben de positie van africa sranangman reeds ingehaald en dit is nu een probleem geworden in su.nl verschil tussen arm en rijk .


  Maak melding

 3. Koos, oh NEE. Wij hebben geen enkele “Grab them by the PUSSY” nodig om ons te vertellen hoe het moet. Jij bent een NEOKOLONIALE VERSLAAFDE en meer zit er bij jou niet in.

  Destijds waren 80 tot 90% het EENS met de STAATSGREEP in SURINAME, het begin van de REVOLUTIE. Ook jou ‘Koude Kikkerlandje’, NEDERLAND. Of lijd je naast je NEOKOLONIALE VERSLAVING óók aan CHRONISCH GEHEUGENVERLIES?

  André Kamperveen, één van de latere ‘decemberslachtoffers’had zich onder andere ZELF toen opgeworpen als SPREEKBUIS van de REVOLUTIE.

  Jou KANNIBALEN-, RACISTISCH landje, de VS – de Vieze Staten, heeft het te DRUK met het DEPORTEREN van jou SOORTGENOTEN en het VOORKOMEN van het BELANDEN van hun SCHIZOFRENIE-LIJDENDE PLEE-sident in een PSYCHIATRISCHE inrichting.

  Jou “Grab them by the PUSSY” RECIDIVIST mag je op EIGEN kosten uitnodigen. Ik adviseer GRAAG in bijzijn van je (eventuele) dochters, zussen, nichten. Ofschoon, deze MANIAK van jou en CONSORTEN heeft ALLEEN MAAR de afgelopen maand TIEN (10) MILJOEN US-DOLLAR VERSPILT voor ‘BEWAKING’ van zichzelf en familie. Deze VUILE SMEERLAP mag jij als ZWAKZINNIGE adoreren, maar niet de “MODERNE SURINAMER”.

  Elke WAARACHTIGE SURINAMER is REUZEBLIJ met de HERDENKING van de START van de REVOLUTIE, die FEITELIJK nog steeds niet TEN EINDE is.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 4. Koos, oh NEE. Wij hebben geen enkele “Grab them by the PUSSY” nodig om ons te vertellen hoe het moet. Jij bent een NEOKOLONIALE VERSLAAFDE en meer zit er bij jou niet in.

  Destijds waren 80 tot 90% het EENS met de STAATSGREEP in SURINAME, het begin van de REVOLUTIE. Ook jou ‘Koude Kikkerlandje’, NEDERLAND. Of lijd je naast je NEOKOLONIALE VERSLAVING óók aan CHRONISCH GEHEUGENVERLIES?

  André Kamperveen, één van de latere ‘decemberslachtoffers’had zich onder andere ZELF toen opgeworpen als SPREEKBUIS van de REVOLUTIE.

  Jou KANNIBALEN-, RACISTISCH landje, de VS – de Vieze Staten, heeft het te DRUK met het DEPORTEREN van jou SOORTGENOTEN en het VOORKOMEN van het BELANDEN van hun SCHIZOFRENIE-LIJDENDE PLEE-sident in een PSYCHIATRISCHE inrichting.

  Jou “Grab them by the PUSSY” RECIDIVIST mag je op EIGEN kosten uitnodigen. Ik adviseer GRAAG in bijzijn van je (eventuele) dochters, zussen, nichten. Ofschoon, deze MANIAK van jou en CONSORTEN heeft ALLEEN MAAR de afgelopen maand TIEN (10) MILJOEN US-DOLLAR VERSPILT voor ‘BEWAKING’ van zichzelf en familie. Deze VUILE SMEERLAP mag jij als ZWAKZINNIGE adoreren, maar niet de “MODERNE SURINAMER”.

  Elke WAARACHTIGE SURINAMER is REUZEBLIJ met de HERDENKING van de START van de REVOLUTIE, die FEITELIJK nog steeds niet TEN EINDE is.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Hoeveel mensen waren er nog.
  Wie herinnert zich nog de eeuwige vriendschap en brassa’s van baas B en eeuwige vrienden Somo en Brunsie.

  Nu laat men geen opnames zien van publiek dat uitzinnig reageert. Zelfs geen echte opnames van de toespraken.
  De foto’s kunnen niet verhullen dat er heel veel ruimte rij was voor publiek.
  Waar waren ze, de trouwe aanhangers.


  Maak melding

 6. @ Do the RIGHT thing!

  Ja er was een grote groep met sympathie voor de staatsgreep. De staatsgreep had toen haar eigen kinderen nog niet vermoord en nog niet laten zien dat zij incompetent was.

  Na het initiële meelopen toonde het snel aan dat het slechts opportunisme was, eigen belang etc..

  van de San (niet de domste) gaf recent aan waar het bij revoloutie om gaat winnen of verliezen. Hij prees Casto de hemel in. Echter ga naar Cuba en ga tussen de mensen en u zult zien waar Cuba na 50 jaar staat en wat de revolutie echt gebracht heeft.

  De Staatsgreep heeft slechts ellende en verpaupering gebracht. Na 12 jaar moest de oude politiek weer aan de slag om de schade te herstellen.
  Na Wijdenbosch Bouterse moest de oude politiek waar aan de bak om de kaalslag te herstellen.
  Na Bouterse I en II zal de oude politiek wederom de ellende moeten opruimen.
  37 jaar na de staatsgreep heeft Bouterse 23 jaar in het machtcentrum gezetten en zie wat er van geworden is.

  in 2010 was het BBP in echte dollars $ 4.500.000.000
  in 2017 is het BBP in echte dollars $ 2.100.000.000 terwijl nu de goudprijzen hoger zijn en de olie prijs hoger is dan het gemiddelde onder de regeringen Venetiaan.

  Beste Do the right thing. Zie aub de feiten onder ogen


  Maak melding

 7. Ik wil behoren tot elke andere groep..maar please niet en never in de groep van de “moderne Surinamer”.En ik behoorde ook niryctot dec80 – 90 procent ik geloof in mijn eigen kracht.Ik geloof met heel mijn hart in een samenleving waar de rechten van elk mens gerespecteerd worden.En zonodig door de wetten van het land getoets worden met eventueel de nodige sancties.Dan maar de groep “grab them by the pussy”zolang het maar niets te maken heeft met moord en moordzaken.


  Maak melding

 8. Ik hoorde ook niet bij de 80 – 90 procent die het goed keurde en erachter aan liep.Ik geloof in eigen kracht mij gegeven.Ik ben geen kudde dier…en waar ter wereld staat er een groepje ondeskundigen op die op welvarende wijze een land kan besturen?Ze hebben de capaciteit niet.En wie het goed keurde waren grotendeels een “onwetende”massa en een grote groep die er hun slaatje uit wilden halen.Zo is het ..maar echt erin geloven ho maar dat waren echt de “onwetenden”.Je hoort vaak zeggen de “domme”massa.


  Maak melding

 9. kransen voor wie, voor de vermoorden.
  dan weet en erken je dat je fout bent ook die van 2 jaar later. en gevolgd de binnenlandse oorlog en de dood van onschuldigen in de dorpen. en toch wil je niet erkennen dat je niet geschikt om het land te leiden.

  saka,dat moro bun dyi a kondre.


  Maak melding

 10. luitenant v Aalst eerste slachtoffer van de coup.
  hij verdedigde waardig zijn land.
  piket wacht.hij was de held. geen memre buku meer maar
  luitenant van Aalst kazerne.


  Maak melding

 11. JoJo, jou reactie kent een REDELIJKE en DEGELIJKE onderbouwing, echter BLIJFT het POLITIEK GEKLEURD. Dat is het PROBLEEM in Suriname.

  Onder Venetiaan hadden de mensen die het nu moeilijk hebben het ook niet beter. Vandaar dat men zo MASSAAL op Bouterse en de NDP stemde, afgelopen 2010 en later in 2015.

  Het land heeft elke inwoner nodig om tot SUCCES te geraken, ten VOORDELE van het land. Als er een OPPOSITIE zit die ALLEEN MAAR zit te DWARSBOMEN, hoeven zij niet de vinger te wijzen naar de Coalitie. Dat was al vanaf dag één. Zo wordt een land niet OPGEBOUWD.

  Vergeet een ZEER BELANGRIJK PUNT niet, namelijk: Bouterse 1 en 2, zijn DEGENE die de SPITS hebben afgebeten en het gedaan hebben zonder “FINANCIËLE STEUN” – hoe KROM en/of hoe SCHEEF – vanuit Nederland. Zo hoort een situatie te worden BEOORDEELD.

  De VS – de Vieze Staten, hebben de GROOTSTE STAATSSCHULD, maar ze leven FRANK en VRIJ, omdat ALLES maar dan ook ALLES wordt GEDOOGD vanuit het Westen. Daar hebben ze LETTERLIJK SCHIJT aan een Fitch, een Standard & Poor’s or whatever.

  Die landen moeten DERGELIJKE ROMMEL (Fitch, een Standard & Poor’s) verbieden binnen hun grenzen. Gezamenlijk bouw je een land op, door op VERANTWOORDELIJKE wijze zaken INVULLING te geven, maar niet de OUDE CONSERVATIEVE WIJZE hanteren, welke OPGEDRONGEN wordt door Westers Gelieerde Instituten.

  Het ECONOMISCH SYSTEEM in de wereld is er één van LEUGEN & Bedrog (Standard & Poor’s). Die paar mensen houden de zogenoemde Derde Wereld landen aan het lijntje. Om VOORUITGANG te BOEKEN hebben de Derde Wereld landen een ANDERE AANPAK – bij hun passend model – nodig dan tot nog toe het geval was.

  Alleen maar de TEMPERATUREN in die landen VEREISEN dat. Om het over een andere BOEG te GOOIEN , heeft NIEMAND geen enkele TOESTEMMING van één of ander Westers land voor nodig.

  In Nederland LIGGEN ze MASSAAL op het strand tijdens de ENKELE ZOMERSE dagen en misschien terecht. Dat geeft aan dat je bij een andere SITUATIE (landen met HEEL VEEL of ALLEEN maar WARME toe HETE dagen), andere CRITERIA dient te stellen voor de ARBEIDERS.

  Verhalen van een Fitch en Standard & Poor’s ZOGENAAMDE ratings, zijn ROMMEL en ROTZOOI en passen TOTAAL NIET binnen dergelijke landen. Het zijn de NIEUWE SLAVENHOUDERS door het Westen ingesteld.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 12. Het is de REVOLUTIE VAN DE CORRUPTIE geworden.!
  Gelukkig wordt Suriname uitgegraven ( vanaf Braamspunt) en voor de kust van Afrika gestort. Het binnenland is al grotendeels ontbost. 7 Afrikaanse ministers gaan bij Tapanahony beginnen met het uitgraven van het binnenland.


  Maak melding

 13. Hopelijk zijn al de kransen op tegen die tijd wanneer de Rioolrat dood is, waardoor niemand een bloempje op zijn dood kan brengen!!! Hij verdient de Lantigrassie!!!


  Maak melding

 14. Beste Do the Right Thing

  Ik heb geen politieke voorkeur. Ook de vorige regering heeft mij pijn gedaan (mislukte investering omdat iemand er met mijn idee vandoor ging).

  U haalt de hele wereld bij de problemen van Suriname. Echter het reilen en zeilen van de VS of Nederland heeft heel weinig vandoen met hoe de Surinaamse overheid handelt.

  U stelt dat Bouterse I voor het eerst op eigen voeten stond. Dat is onzin. Het stond op een solide fundament dat Venetiaan met ploeteren heeft aangelegd. De regeringen hebben de grote schulden van Wijdenbosch afbetaalt, de basis voor de infrastructuur gelegd, de formeel goudindustrie vorm gegeven, Staatsolie gereed gemaakt voor een 2de uitbreiding. Van oost naar west en noord naar zuid asfalt gerealiseerd.

  Ja daar zijn de restanten van de verdragsmiddelen (ongeveer euro 400.000.000 over 10 jaar) aan besteed. Echter ook de economie is van $ 1.500.000.000 gestegen naar $ 4.500.000.000 terwijl pas tegen het eind de goud en olie prijzen heel hoog waren.

  Bouterse heeft veel en veel meer inkomsten genoten uit goud en olie en pas de laatste jaren pijn van slechte olieprijzen.
  Ook onder Vene dropte de olie extreem maar met niet populaire maatregelen heeft zijn regering de bakens verzet.

  De reden dat Vene en co de verkiezingen verloren hebben zijn:
  1 >>>> de Chantage van Somo en Brunswijk.
  2 >>>> zijn onverzoenlijke anti NDP houding.
  3 >>>> dat hij zijn prestaties niet goed verkocht heeft.
  4 >>>> Bouterse niet realistische beloften deed en niet nakwam.


  Maak melding

 15. Beste Ray,
  Bouterse weet zijn rechten en plichten. Hij weet hoe het hoort.
  Nieuw front heeft onafhankelijk genomen van Nederland en zijn nog steeds onderdanen van Nederland. ze zijn de slaven tijd ook vergeten. Heel laag ????????


  Maak melding

 16. Zo dom ze zijn dat zelvs weten ze niet wat Revolutie is. Ze denken dat een politiepost en radiostations in brand schieten en een aantal mensen vermoorden is revolutie. Dat landkas plunderen is revolutie.
  Is echt triest.


  Maak melding

 17. 37 jaar na dato, regeert nog steeds de grote paarse leugen. Een schaamteloze / gewetenloze vertoning van deze Pleesident. Deze gedenkplaats heeft dan ook geen bestaansrecht onder het mom van een zogenaamde revolutie, het kenmerkt slechts de lafheid van de coupeplegers. Een belichaming en resultaat van het moreel verval in Suriname, maar is vooral misleidend en verdrietig tegelijk voor de oprechte Surinamer, om dit te moeten aanschouwen. Steeds weer worden de diepe wonden die geslagen zijn, alla minuut bij het voorbij lopen van deze plek weer opengereten.

  Revolutie mijn Mars, want deze zal juist vanwege het dictatoriale regiem van DDB nog moeten komen. De onderste steen is reeds lang gelicht voor hen die beter weten en het moraal principieel nog altijd hoog in het vaandel hebben.


  Maak melding

 18. @Surinamer
  Waarover heb jij het onnozele ziel?!
  De onafhankelijkheid is een feit maar bouta je held heeft ons de kans niet geboden om ons verder te ontwikkelen en te groeien na onze onafhankelijkheid.In 1980 zouden wij ons eerste algemene geheime en vrije verkiezingen houden. maar toen kwam je plastic held met een illegale revo.Van een democratisch land waren we op slag beland in een dictatuur.En heden nog voelen we de naweeen van je plastic held dood ,verderf,armoede en achteruitgang. Wat weet je plastic af van rechten en plichten?!Laat ons niet lachen met je ziekelijke liefde voor je plastic held. Je plastic held moest ten eerste als hij een patriot zou zijn geweest ,tegen indringers van buiten vechten en geen denkbeeldige vijanden van buiten die alleen in zijn kop bestaan en niet met 15 van zijn vrienden een coup plegen in zijn vaderland.! O, en dan 15 burgers,15 hoogopgeleide burgers morsdood neerknallen zodat hij de domsten achter zich zou hebben. Jij bent 1 van ze.Een vaderlands liefhebbende smeekt niet overal rond voor vergeving en ze vragen niet om amnestie.Wat geeft jou plastic held de moordenaar het recht om zich lijder van Suriname te noemen?!Wij weten net zo goed als de rechters wat je plastic held in staat is te doen wanneer hij zijn zin niet krijgt..dan op weg naar fort zeelandia.deze gruwelijke episode willen we niet zien dat het zich herhaald,
  37 jaren later en de vrees ,de schrik valt zelfs op de gezichten van de rechters te lezen.Zo houd je plastic held Suriname en de surinamers in zijn greep.Recht hebben wil niet zeggen dat je massamoord kan plegen en denken dat je voor eeuwig ongestraft zal blijven.Het wil ook niet zeggen dat je een coup mag plegen.
  Please ga wat anders doen !!


  Maak melding

 19. Ik heb afgelopen zaterdag naar ATV gekeken omtrent het “revolutie” gedoe waar deze zender verslag van deed. De personen welke geïnterviewd werden, Van Dijk-Silo’s, de voorganger Misiekaba, de voorzitster van de DNA en enkele verdachten, kregen alle ruimte van de presentatrice om te vertellen hoe goed het is geweest dat er een “revolutie” plaats heeft gevonden, inderdaad allemaal NDP’ers en wat mij opviel was dat er geen enkele vraag werd gesteld over de moorden die hebben plaats gevonden, tijdens- en na de “revolutie”, angstaanjagend is dit en dus een ATV zender onwaardig.


  Maak melding

 20. Revolutie…37e herdenking??? BS…Onzin,is geen herdenking voor een ieder…
  DDB legde de eerste krans bij het Monument,voor hem meer als een aandenking voor wat hij deed natuurlijk… ………….Schaamteloos gevoel.


  Maak melding

 21. Het zgn revo monument is een paars vervloekt monument die alle paars verdoemde oerdomme dwaze na dedesma partij aanhangers verdienen. Soso paarse ka vol dood en paars verderf e go kong bakka bij elke herdenking. Wo ka.


  Maak melding

 22. @ AJ

  Ik sta op uw lijn…Inderdaad allemaal NDP’ers…Net Domme Personen, die werden geintervieuwd en volgens de opdracht antwoord moesten geven…Vanzelf werden er geen vragen gesteld over de moorden die hadden plaats gevonden,tijdens en na de revolutie,ter voorkoming dat de uitzending ook abrupt word gestopt….Wat een toestand in dit land….


  Maak melding

 23. Forward EVER backward NEVER.
  Wij moeten een keer leren om in dit land het zwartleiderschap te accepterenT
  Sommigen schijten anno 2017 nog in hun broek bij het zien van blauw ogige bazen!


  Maak melding

 24. Je moet geestelijk behoorlijk in de war zijn om het aan het Surinaamsvolk te verkopen als één succes.
  Rendement; Dood en verderf, beroving van de bezittingen van het volk (meerderemalen een lege staatskas). Alle elementaire voorziening finaal aan gort, denk maar aan de mediche zorg en de rest.


  Maak melding

 25. Zwartleiderschap ???/ Sranan is van ONS , de EERSTE en ECHTE BEWONERS ! De rest is IMPORT !!!

  De IMPORTLEIDERS hebben in ons mooie en vredige land massamoorden gepleegd en hebben onze staat FAILLIET gemaakt !

  PS : STOP de nieuwe DEVALUATIE-LENINGEN-slavernij !


  Maak melding

 26. Als ik sommige post lees gaat het geweldig in Suriname,
  De andere beweren dat slecht gaat .
  In mijn optiek is het dood zonde dat z’n mooi land als Suriname,naar de klote geholpen wordt,door een club niet capabel mensen met maar één mbo opleiding .
  Mensen die anders beweren ,hebben wat mij betreft gelijk.
  Zie wat er van het land terecht is gekomen,gezondheidszorg naar gallemieze geen medicijnen ,olie en goud verkwanseld bauxit licht op een oor ,treinrails die bauxit moest vervoeren gestopt ,kosten miljoenen huizenbouw ,zoetwater transport
  Haven uitdiepen voor grote passagiers schepen, auto banen naar Brazilië, dijken verhogen nu weer braamspunt dat afgegraven wordt stromingen die daar door veranderen , erosie van mangrovebossen langs de kust slim bezig hoor, milieu aspecten jaalkap Bush Bush geen nieuwe aan plant ,van daar natte voeten in het binnenland,maar ja wij weten waar we mee bezig zijn, jammer dat het maar een paar mensen in Suriname beter weten triest


  Maak melding

 27. Sotoe ka revo—————>bouta en familie zijn biljonair, schoonzoon killmore boefdraad heeft de economie gerampaneerd. Dochter peggy is minister zonder ministerie. En zijn zonen dino en mariba zijn staatsadvizeurs in criminologie voor zijn vader.


  Maak melding

 28. Het zelfde geld voor die kontenkruiper en hielenlikker van de San en die nep profeet van Misikaba, die de zogenaamde revolutie de hemel in schrijven, maar beiden vreten nou eenmaal uit de zelfde trog van die moordenaar.


  Maak melding

 29. “E. Bhola
  Zo dom ze zijn dat zelvs weten ze niet wat Revolutie is. Ze denken dat een politiepost en radiostations in brand schieten en een aantal mensen vermoorden is revolutie. Dat landkas plunderen is revolutie.
  Is echt triest.”

  @E.Bhola…je Nederlands is een beetje fucked up…maar je slaat wel de spijker op z’n kop….meer hoeft er niet aan toegevoegd te worden….Chapeau.


  Maak melding

 30. Deze president is schaamteloos en een vloek voor het land.Vind je het gek dat het land niet vooruitkomt onder zijn leiding.Hij heeft het land leeggeroofd en iedereen is bang voor die satan.God zal Suriname bevrijden van deze moordenaar.Dat is mijn enige wens voor het land.Aan alles komt er een eind DDB.


  Maak melding

 31. Bouterse je komt straks naast je zoon te zitten in de cel in Amerika.Ze gaan je komen halen en nooit meer vrij laten want je bent een gevaar voor de mensheid.Die geest van die doodgeschoten personen slapen niet en ze komen je ook halen>het zou een goede zaak zijn voor het land als je zou verdwijnen als mens.Iedereen in Suriname zou het toe juichen.Als Surinamer zou ik echt blij zijn.De revolutie heeft alleen maar ellende gebracht en daarom is het geen zegen.Dat ze zo een domkop hebben gekozen in Suriname is het hun eigen schuld.Nu zijn ze aan het janken maar ik heb geen medelijden met hun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.