vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidControle strenger bij ‘gratis’ medische zorg in Suriname

Controle strenger bij ‘gratis’ medische zorg in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 feb – De controle op oneigenlijke aanvragen is aanmerkelijk strenger geworden bij het verstrekken van kaarten voor gesubsidieerde medische zorg. Kennelijk wordt de nieuwe aanpak gedreven door het almaar toenemende gebrek aan geld bij de overheid. Volgens het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting is strengere controle de oorzaak van de lange rijen van aanvragers.

De toestroom op de gesubsidieerde basiszorg, Bazo, lijkt alleen maar groter te worden. Bij hulpcentra van het ministerie in Paramaribo en Nickerie doen zich zelfs chaotische toestanden voor. “De oorzaak van de minder vlotte afhandeling heeft te maken met het feit dat de verstrekking van de Bazo-kaart thans aan strengere voorwaarden is verbonden”, meldt het ministerie. Eerder golden vooral sociale motieven.

Wie zich doorgaans aanmeldde, was vrijwel gegarandeerd van een kaart. Hoewel er altijd kritiek is geweest op de populistische kant van sociale hulp, viel het nogal mee met de controle. Het lijkt nu te gaan veranderen onder druk van de economie. Die blijft kwakkelen en de inkomsten drogen van alle kanten snel op. “Alle aanvragers ondergaan een nauwkeurigere screening om misbruik tegen te gaan”, aldus het ministerie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Screening hadden ze al jaren geleden moeten toepassen bij deze criminelen die nu aan de macht zijn, dan had je nu niet deze situatie gehad in dit land.
  Geef ze nog 5, om het karwei af te maken, om de zelfde status als Haïti te krijgen.


  Maak melding

 2. Screening hadden ze jaren geleden moeten toepassen bij deze criminelen die door een groot deel van het ongeschoolde volk aan de macht heeft kunnen komen, en mede schuldig zijn aan de situatie en chaos in het land, geef ze nog 5, om de dezelfde status als Haïti te kunnen bemachtigen.


  Maak melding

 3. Dit systeem vraagt toch om misbruik!
  ‘Alle aanvragers ondergaan een nauwkeurigere screening’
  Dit geldt uiteraard voor de dames.
  De heren worden op lengte gescreend.
  Wie te zwaar is moet eerst gaan afvallen!


  Maak melding

 4. Het paars vervloekt verdoemd volk dat voor dit paars wanbeleid heeft gekozen is nu nog verder van deze zorg dan voor 2010. Alle moordenaars en leugenaars zijn vervloekt en allen die moordenaars en leugenaars aanbidden en vereren krijgen te maken met de moord en leugenvloek. Ze gaan moord zien als een uitweg, alsook de leugen zoals hun leider die hen doet lijden. Het paars oerdom volk heeft zelf gekozen voor deze vloek (ddb en zijn ndp). En zij alleen zijn in staat deze te verbreken als ze voorgoed stoppen om deze paarse vloek te dogen.


  Maak melding

 5. Hahaha. Dit is toch precies waarom ze niet op Front gestemd hadden? Hahaha. Omdat Front strenger was en economisch verantwoorder te werk ging, hahaha. Karma ei nak ding baja, hahaha.


  Maak melding

 6. Och 1 groep heeft alles gratis ook medische zorg…je weet toch …het eeuwen oud gedoe van achtergesteld zijn en niet hoeven te werken.
  Op een bevolking van nog geen 500,000 zielen moest medische zorg bijna gratis zijn voor een allen .of desnoods draagbaar zijn ,Het was eerder geen probleem.Maar nu heb je een incompetente regering en we lijken haiti wel.


  Maak melding

 7. Terecht zeg je dat de artsen geldwolven zijn en weinig tot geen empathie tonen naar hun patiënten.Mijn zusje is verpleegkundige en was op vakantie in Suriname..samen met mijn zusje die daar woont brachten ze mijn vader naar de huisarts.De deur gaat open…snel ,snel ,snel ik heb geen tijd.Eenmaal in de kamer was het ook zo’n afgeraffeld onderzoek en de manier van mijn vader toespreken.Dat doe je nog geen hond.Mijn pa,een oud onderwijzer hield zijn mond.Mijn zus kon het niet laten de arts een welgemeend “compliment”te maken over zijn benadering naar mijn pa.Een kennis ging met haar demente moeder hun vader in het ziekenhuis bezoeken..deze zou op een bepaalde tijdstip naar de OK gaan.Komen ze aan komt hun echtgenoot/vader uit de OK…er was een plekje vrij.Sorry hoor …ik houd van Suriname maar als er wat aan mijn gezondheid mankeerd laat ik het liever over aan de “witte”man.WAT EEN VOLK…ZO JAMMER.Ik vraag me af zoals Abraham zich afvroeg en de engel vroeg maar als er zelfs 10 gelovigen zijn gaat U Sodom sparen..Als deze engel Suriname zou bezoeken wat zal hij aantreffen…😭😭


  Maak melding

 8. In verkiezingstijd GRATIS zorg beloven om het vervolgens NIET na te kunnen komen. Dit populistische paarse hersenloze wanbeleid heeft ertoe geleid dat dit land financieel / economisch en moreel totaal naar de kloten is. Maar a-sociale laaggeschoolde domoren als Parbo…Damsco…Paraman…Pero zullen dit waarschijnlijk wel weer toejuichen, want BAAS heeft het gezegt. Er bestaat een gezegde dat alleen honden een baas hebben, dat is op deze sukkels zeker van toepassing.


  Maak melding

 9. Hij die groot wil zijn onder jullie, laat hij als de jongste worden; en laat hij die het hoofd zou willen zijn, worden als een die dient. Wie is de meerdere, hij die aan tafel aanzit, of hij die bedient? Wordt het niet algemeen zo beschouwd dat hij die aanzit de meerdere is? Maar jullie kunt zien dat ik onder jullie verkeer als iemand die dient, zei Jezus. Indien jullie bereid zijn om mede-dienaren te worden met mij door het doen van de wil van de Vader, zullen jullie in het koninkrijk dat zal komen met mij aanzitten in macht, en nog steeds de wil van de Vader doen in de heerlijkheid van de toekomst.’

  Zeg dat niet aan de paarse leider en zijn roverheid.


  Maak melding

 10. Wat een toestand…..Alle aanvragers (waaronder ook enkele paarse kleurlingen) ondergaan een nauwkeurigere screening om misbruik tegen te gaan.. Ik denk eerder dat men juist gebruik wilt maken,vanwege de economische situaties.Er was minder ellende, toen men gebruik maakte v een min- en onvermogendkaart via sociale zaken….


  Maak melding

 11. “Kennelijk wordt de nieuwe aanpak gedreven door het almaar toenemende gebrek aan geld bij de overheid.”

  “De toestroom op de gesubsidieerde basiszorg, Bazo, lijkt alleen maar groter te worden.”

  Off the record…
  Eugéne van der San heeft het in zijn artikel vandaag in Starnieuws over De Revolutie. “Helaas heeft, door omstandigheden, ook in Suriname een revolutie plaatsgevonden……”

  Het steekt mij dat zo’n “intelligente” man de zaken weer verdraaid. Hij kan als geen andere weten dat de Revolutie waar hij het heeft nooit is geweest.
  van der San ga even in de boeken zoeken naar de definitie van het woord Revolutie.
  In Suriname heeft er nooit een revolutie plaatsgevonden.
  In de nacht van 24 op 25 februari 1980 hebben een stelletje ongeregelde sergeanten door middel van een ordinaire staatsgreep de toenmalige regering afgezet en de macht naar zich toe getrokken. En daarna hebben zij zonder enige visie, doelstelling of ideologie het land naar de klote gebracht. Door pure hebzucht en eigen gewin hebben zij zich toen over de ruggen van de bevolking zichzelf verrijkt.

  van der San….
  “Wanneer je het spel om de macht wil spelen via democratische principes dan gelden andere spelregels nl. de regels van een democratische rechtsstaat dan weet je vooraf welke weg je moet afleggen. De leider van de revolutie heeft beide wegen bewandeld en dat moet als een zegen voor de Republiek Suriname worden gezien.
  Niemand anders dan hij kan het verschil uitmaken van hoe wij in Suriname met onze staatsmachten omgaan. Hoe serieus nemen wij het belang van het land in acht? Wat voor respect brengen wij op voor onze bestuurders?”

  Mijn vraag…hoe zal het zijn als er nu iemand opstaat en middels een geslaagde poging precies hetzelfde doet wat Bouterse 37 jaar geleden heeft gedaan…..

  Zal van der San het nog hebben over een Revolutie???
  Dangerous,… volgens van der San kan “Niemand anders dan hij het verschil uitmaken van hoe wij in Suriname met onze staatsmachten omgaan.”
  Zit van der San hier DICTATUUR te propageren???

  “De leider van de revolutie heeft beide wegen bewandeld..” heeft alleen maar kunnen gebeuren omdat hij ondanks het feit de macht middels verkiezingen terug gegeven had aan het electoraat, hij de boel nog tot in het heden heeft kunnen chanteren waardoor niemand en dan ook niemand in Suriname het ooit heeft gedurfd hem te vervolgen voor zijn wandaden.
  Dus van der San, niet de feiten verdraaien en mark my words er komt een moment dat hij zijn meerdere gaat onmoeten….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES