dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijProblemen na watersnood binnenland Suriname

Problemen na watersnood binnenland Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 feb – In het kielzog van de watersnood in het binnenland, doen zich verschijnselen voor die best wel zorgwekkend genoemd kunnen worden. Hongersnood en het uitbreken van ziekten hangen hele gemeenschappen boven het hoofd. In elk geval leiden deze ontwikkelingen tot meer alertheid bij de autoriteiten. Volgens Lesley Resida, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, valt niets uit te sluiten. Weliswaar zijn maatregelen getroffen.

Het BOG tracht zoveel mogelijk de gezondheidssituatie in het oog te houden, in samenspraak met onder meer de Medische Zending. De laatste is verantwoordelijk voor de gezondheidszorg in het binnenland. “We moeten ervoor zorgen dat gesurveilleerd wordt om ziekten die tot een uitbraak kunnen leiden, goed in de gaten te houden. Het BOG is er dus voor de algehele hygiëne en preventie”, zegt Resida tegenover de Ware Tijd.

Het betekent dus ook dat de hygiëne in het oog gehouden moet worden. Voorlopig zijn er geen meldingen van ziekten. “Dit komt mogelijk doordat de mensen droge plekken hebben opgezocht en niet in het ondergelopen gebied zijn gebleven, waarin ze anders hun behoefte hadden moeten doen. We moeten ervoor zorgen dat er gesurveilleerd wordt. Het BOG is er dus voor de algehele hygiëne en preventie”, aldus Resida.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Oeps….even aankloppen bij de IMF…of Nederland….? Sital heeft jaren dit geroepen…
  Waar staan we met ons allen ….dragen….of…lijden….

  RED SU….


  Maak melding
 2. Wat weten die mensen nou wat hygiene is. ze kakken en piesen in het water, wassen hun kleren erin. nemen daarna een heerlijke bad en ga zo maar door.

  Je gaat die mensen niet in 5 minuten lesje hygiene leren.
  Sommige willen ook niet anders, blijven liever in hun eigen poepwater te dobberen, in plaats van te verkassen.

  Zonder moni kan je mensen geen alternatief bieden.

  Na wang moni tori. Het BOG is een lachertje.


  Maak melding
 3. Mensen ga toch weg uit dat gebied is dweilen met de kraan open.Is moeilijk maar je kan niet anders
  Ga bouwen op hoger gelegen gebieden, want met de opwarming van de aarde zitten jullie elk jaar weer met dezelfde ellende.
  Tenzij hulp vanuit NL komt ,want hun zijn deskundig op het gebied van wateroverlast .
  Redden jullie elkaar en ook de huisdieren .
  Sterkte


  Maak melding
 4. Bouta heeft een probleem!!! Kan tegen hem werken….Geen geld meer. Su al failliet.. Waar gaan nu lenen?? Ze hebben bijna iedereen al gehad. Waar is die Hoefdraad eigenlijk?? Heel lang niks meer van gehoord. Is hij nog in de keuken aan het afwassen bij de arabieren in ruil voor de lening….??


  Maak melding
 5. Nogmaals beste suri’s gefeliciteerd met deze prachtige dag. De dag waarop wij definitief afgerekend hebben met de oud kolonisator en haar spionnen. Bouterse is een vrijheidsstrijder en een revolutionair. Een man van de volk. Moge hij nog vele jaren het volk dienen. Parbo gaat nog een flesje opentrekken om het te vieren.


  Maak melding
 6. Toch zijn er mensen die steun gaan zoeken in Den Haag, bij de kolonisator die mensen tot slaaf heeft gemaakt en contractarbeiders enorm veel leed heeft bezorgd….
  ….zegt onze blaka basya die heden het tot slaaf maken en het volk nu leed bezorgd, heeft overgenomen van de voormalige kolonisator…


  Maak melding
 7. Parbo,

  heeft zich paars revo gefeest en zich paars revo vol gevreten met baas zijn paarse schijt dat hij alleen maar paarse schijt vol koeterwaals kan braken op dut forum. Wat een paarse stank.


  Maak melding
 8. De regering moet alert zijn,en letten op alle hygiënische aspecten,denk aan cholera etc.,het moet niet zo zijn zoals in sommige oost Aziatische landen,waar men geen toiletten in huis hebben,en poepen in het openbaar,zoals op de trein baan,waar velen hun behoeften plegen te doen,waarbij levensgevaarlijke situaties onstaan met alle gevolgen van dien,en in parken en bossen,een normale zaak is,dat soort banaliteiten ,moet men hier koste wat het kost voorkomen,door op toe te zien, dat de hygiënische voorschriften streng worden nageleefd,waarbij zelfs sancties moeten worden toegepast,bij niet naleving,wij moeten geen oost Aziatische toestanden dulden in ons geliefd Suriname ,omdat gevaarlijke ziektes om de hoek loeren


  Maak melding
 9. Hagge Moete
  Daar heb je wel gelijk in, heb zelf iets gezien dat ik dacht dat gaat niet goed, mensen die in tuin aan het poepen en plassen waren op het erf in Paramaribo, daarna speelde Kinderen er met hun speelgoed in waar de uitwerpselen lagen heel bizar.
  Niemand die de Kinderen er uit haalde.


  Maak melding
 10. Als Bouta en zijn zijnen een maand salaris afstaat, dan is het hele probleem opgelost!! sterker nog!! de slachtoffers zitten dan heel goed!!!!

  De Bouta elite troggelen toch al het geld van de belastingbetalers af!!
  Pe bouta de no no??? A suta tere go ienning go!!! Yepi no de moro!!!


  Maak melding
 11. Ze moeten poepen op grote bladeren van mok-mokko, tajer enz en dan die bladeren goed vastbinden en op water leggen. Dan drijft het af naar de Atlantische Oceaan, waar de zeeschepselen zich er tegoed aan kunnen doen. En die poepvretende vissen dan vangen en opeten, hahaha. Zo krijg je je eigen stukje karma terug, hahaha.


  Maak melding
 12. Gowto e drijf tap watra, plaagden de jongens elkaar, als ze vanuit Par,bo, stilletjes in adamscostuum, in de overigens schone Nw. Charlesburgweg (Sommelsdijckse kreek) voorbij Agoe-ping , gingen zwemmen ! En iedereen was “ras” uit het water !!
  “Gowto e drijf tap watra” e saka kong na Albina nanga Paramaribo.
  We hoeven niet meer naar het binnenland om goud te zoeken !!

  By the way waar is Schrek, Peneux ??? Welk forum lid weet dat?? Zit hij in Blanda ??


  Maak melding
 13. Het verhaal van Saroo Brierly leven op de spoorlijn,de film heet Lion,een aanrader om te zien,de film is een aanklacht tegen de regering van India,hoe kleine kinderen daar dagelijks proberen te overleven,het is genomineerd voor een Oscar


  Maak melding
 14. dit heeft niks met het paarse regering temaken. geen één Surinaamse regering heeft het Surinaamse waterprobleem aangepakt. regering VHP en NPS die Tig jaren hebben geregeerd hebben geen moer uitgevoerd om Surinaamse waterprobleem op telossen en jullie willen een regering die slechts 6 jaar regeert de schuld in de schoenen schuiven. jullie zijn knap zielig!


  Maak melding
 15. Parbo
  Nogmaals beste suri’s gefeliciteerd met deze prachtige dag. De dag waarop wij definitief afgerekend hebben met de oud kolonisator en haar spionnen. Bouterse is een vrijheidsstrijder en een revolutionair. Een man van de volk. Moge hij nog vele jaren het volk dienen. Parbo gaat nog een flesje opentrekken om het te vieren.

  ====
  Beste Parbo,

  Dankzij Bouterse hebben Surinamers van de ellende en armoede en honger geen ontlasting meer.

  80 procent van d Surinamers zou Bouterse morgen nog omruilen voor de “de oud kolonisator”

  Dankzij jou revolutionair betalen nog 3 generaties Surinamers de miljarden schulden en leningen af die hij heeft afgesloten.

  Van harte gefeliciteerd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES