vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisGenoeg geld gedoneerd voor digitalisering slavenregister

Genoeg geld gedoneerd voor digitalisering slavenregister

-

Does Travel - naar Suriname

Het project om de Surinaamse slavenregisters te digitaliseren gaat door! De benodigde 25.000 euro die nodig was om de registers voor iedereen toegankelijk te maken zijn via een crowdfundingactie binnen gekomen. De actie is een initiatief van de Deventer historicus Coen van Galen, die mensen opriep om geld te doneren.

Het gaat om registers van het Nationaal Archief Suriname, waarin vrijwel alle slaaf gemaakte mensen in Suriname tussen 1830 en de afschaffing van de slavernij in 1863 zijn te vinden. In totaal gaat het om ongeveer 80.000 mensen.

De slavenregisters zijn uniek in de wereld en volgens Van Galen om vele redenen van groot belang. “Het zijn de enige nog beschikbare registers met zulke gedetailleerde informatie, die door de Nederlandse overheersers aan het einde van het slaventijdperk zijn aangelegd” aldus de Nederlandse historicus tegen RTV Oost.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Zo. Paraman en Damsco kunnen nu uitzoeken welke blanke kolonist hun voorouders als slaaf hield en kunnen nu wraak gaan nemen op diens nakomelingen…


  Maak melding
 2. En nu maar hopen dat men het digitaliseren niet door Suriname laat doen.

  Want met hun Window PC486 -level duur het nog 2 eeuwen voordat alles hoogstwaarschijnlijk klaar is.

  Ik kan niet wachten, ….


  Maak melding
 3. @@ Begieman!! hi hi hiiii! dus die mietjes gaan wreken op de onschuldige nazaten van de afpersen die allang de pijp uit zijn!!
  Ik had zo een voorgevoel dat damsco. pariaman en RobG wraakzuchtige waren, maar een mietje?? neen!! Het blijk nu dus wel hoe laag zij zijn!! jammer hoor dat zij ook de Paardenvirus hebben opgelopen. het is beter dat zij hun schedel laat opereren en een beetje paardenstront in laten proppen, werkt misschien socialer!!!

  De actie is een initiatief van de Deventer historicus Coen van Galen.

  Is Coen van galen niet een blanke Hollander??? jawel toch??
  Meneer van galen dank u wel !! maar pas op voor de bovenstaande!! Het zijn ondankbare rioolratten die naar alles knaagt!!!! maar dan ook alles!!!


  Maak melding
 4. Dit register kan als hulpmiddel dienen bij de zoektocht naar herstelbetalingen waarmee Zunder al jaren mee bezig is.
  Langzaam maar zeker komt alles op zijn pootjes terecht, ook de vervolging van een zekere President ‘ ex Dictator~’


  Maak melding
 5. @Begiemang:

  Misschien komen Paraman en Damsco er dan wel achter dat zij zelf tot de nakomelingen van een slavenhouder behoren. Op wie moeten ze dan wraak nemen?
  Bovendien, wraak nemen op het achter-achter-achter-kleinkind van iemand die jouw over-over-over-grootvader iets heeft aangedaan, is dat niet een beetje achterlijk?

  Wie in Paramaribo rondloopt ziet dat er Afro Surinamers in alle kleuren van licht tot donker rondlopen. Hoe komt dat? Waarschijnlijk lopen er meer nakomelingen van slavenhouders rond in Suriname dan in Nederland.


  Maak melding
 6. Ze kunnen nu hun Surinaamse slavennamen of moslimnamen eindelijk zien die zijn gedigitaliseerd via de ICT en de website raadplegen en wie hun slavenmeester in Suriname waren en op welke plantages hun voorouders gewerkt hebben.

  Ook kunnen ze schadevergoeding aan hun Afrikaanse broeders die ze opgepakt hadden, hadden opgesloten en geruild hadden aan de Nederlanders gaan vragen.

  Ik ben benieuwd hoeveel moslim waren? Zullen hun nakomelingen hun boerka weer aandoen, zich laten besnijden, de Koran gaan lezen, naar de moskee gaan, halal te eten, geen varkensvlees meer eten, Suikerfeest, bedevaart naar Mekka en Hadj worden, IS-lid worden, enz? Wilders en Trump zullen niet blij met hun zijn.

  Hopelijk dat ze via DNA laten vaststellen van welke stam ze uit Afrika komen, dan kunnen ze terug naar hun stam in Afrika.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Straks komen de brits Indiërs noh aan de beurt,kunnen wij ook te weten te komen,wie bastaard zijn en wie niet,wanneer ze het zware werk moesten verrichten,wat de slaven deden op het veld,konden de kolonisten lekker genieten van hun vrouwen die thuis waren,terwijl de mannen vr voor ieder wiswasje behoorlijk werden afgeranseld ,mede door deze praktijken,die zij jarenlang hebben moesten ondergaan,kwamen zij eindelijk in opstand,deng no beng mang teki a Pritie bille moro,wat daarna gebeurde weten wij allemaal,de verborgen graven zijn tot op heden niet gevonden


  Maak melding
 8. Parbp, ga lekker naar je roots en je voorvaderen in Afrika die je overover grootouders verpatst hebben en zie dat je daar wat geld bij elkaar kunt schooieren, bedelaar


  Maak melding
 9. @Parbo: Als je geld wil dan ga je maar werken. Met jouw problemen met de slavernij heb ik geen flikker te maken.
  Slavernij was er altijd en overal maar de Afrikanen zijn het enige volk dat hun eigen broeders en zusters verkochten. Denk daar maar eens over na.


  Maak melding
 10. Ach, die Surinamers toch! , Straks krijgen ze subsidie om over te vliegen om hier de Dam straat-krant te verkopen.

  Want wat ik zelf zie is dat , ook al verkopen ze niks ze krijgen altijd geld van passanten.

  Dus een Surinamer kan altijd zijn voordeel hiermee doen.

  Pakketje sturen naar zijn hongerige familie bijvoorbeeld

  Dus zie je straks een Djoeka bij de AH straatkrant verkopen , dan weet wat het doel is..


  Maak melding
 11. Leuk is ook dat er nu een databank is waar je als nederlander kunt zoeken of er ooit een voorvader van je wel dan niet meegevaren of gewerkt heeft op een handels- of slavenschip, leuk om te weten als er weer een gefrusteerde slavennazaat aan het generalizeren slaat


  Maak melding
 12. Hallo mensen dit heet geschiedenis vervalsing! Men gaat de Nederlandse slavernij tussen 1830 en 1863 digitaliseren en herschrijven, dat zijn de laatste 33 jaar voor de afschaffing van slavernij terwijl wij weten dat de Nederlandse slavernij meer dan 400 jaar heeft geduurd. De miljoenen Afrikaanse doden, vermoorden en niet praten over de wreedheden zoals mishandelingen, verkrachtingen die in de honderden jaren zijn gevallenen en werden gepleegd door de Nederlanders worden niet gedigitaliseerd. Men gaat de Surinamers van Afrikaanse afkomst een nieuwe geschiedenis geven en die domme kuikens juichen en werken van harte mee om de wrede geschiedenis van de Nederlanders te herschrijven voor de voor de toekomstige generaties. Men gaat over tientallen jaren zeggen dat de slavernij maar 33jaar heeft geduurd van 1830 tm 1863 inplaats van meer dan 400 jaar. Dit heet geschiedenis vervalsing maar dat kan men verwachten van de duivelse NAZATEN van slavenmeester! Onze voorouders hebben ons gewaarschuwd voor de duivelse nazaten van de slavenmeester, alles wat deze nazaten doen en schrijven is niks anders dan leugens verspreiden om de wreedheden van hun duivelse voorouders te verdoezelen en te rechtvaardigen. Deze nazaten zijn in geest net zo erg als hun duivelse voorouders.


  Maak melding
 13. Misschien is een voorvader van die Wilders ooit een slavenhandelaar, kolonist of rederij-eigenaar geweest, hahaha. Wie wil dit opzoeken in die register? Hahaha. Dan heb je een politieke primeur, hahaha.
  Die Wilders kletst maar steeds over jooods-christelijke cultuur, hahaha. Maar een van z’n voorouders kwam uit Indonesië en was hoogst waarschijnlijk islamiet, hahaha. Vergelijking met Hitler (die een Jooodse voorouder had) gaat op of niet? Hahaha.


  Maak melding
 14. Geen wonder dat Wilders de Nederlandse jooods-christelijke sharia zo zwaar wil toepassen, hahaha. Hij heeft die ervaring van z’n moslim-voorvader in z’n genen, hahaha.


  Maak melding
 15. @ Habi Bullah,

  De “djoe-ka” slaven op de Joodse palntages werden volgens de Joodse tradtie ook besneden!! Althans als ze niet al besneden waren volgens de Islam-ritueel, of als afstammelingen van de verloren stam van Juda,(volgens recenteijk een uit de hemels nedergedaalde socioloog bij de Njoe-Djoeka,s !
  Aan de namen moeten we kunnen zien wie ze waren !!


  Maak melding
 16. Wij Nazaten van de tot Slaafgemaakten eisen, een volledige en transparante slaven register van begin van de slavernij tot de afschaffing in 1863 met de originele slavennamen erbij…..vóórdat de Slaven Europese namen kregen, een Volk dat Zijn geschiedenis,cultuur en originaliteit niet kent,is als een Boom zonder Wortels , Marcus Garvey , Shalom .


  Maak melding
 17. Als het zo door gaat gaan de Joden ook herstel betaling eisen van Egyptenaren. 6000 jaar menselijk geschiedenis ligt al vast in de Heilige geschriften.

  Het wordt een begin zonder eind!


  Maak melding
 18. Over Herstelbetalingen:

  Stel de NL overheid betaalt 1 miljard euro
  Dat deel je door het aantal huidige inwoners van Sur
  is 500.000 dus er wordt
  per inwoner 2000 euro!!

  ik ben benieuwd hoe men dit wil oplossen.


  Maak melding
 19. Broko
  jullie willen alleen maar geld, inderdaad ga werken,
  dank zij de blanken hebben jullie het licht gezien.
  )
  )
  Bericht voor Broko
  Broko
  Grootdeel van de Surinamers wiens ouder in slavernij waren willen helemaal geen Geld of excuses van de Nazaten van de slavenmeester voor de Wreedheden en genocide die hun duivelse voorouders hebben gepleegd. Wat wij een Grootdeel van de Creolen willen is gerechtigheid voor het onrecht dat men onze Creoolse voorouders hebben aangedaan en de rijkdommen die ze hebben opgebouwd met het bloed van de creoolse voorouders. Wij willen de Nazaten van de slavenmeester met gelijke Munt betalen voor de daden van hun Duivelse voorouders, OOG om OOG Tand om tand voor alle wreedheden die ze hebben begaan op de creoolse voorouders. Wij een grootdeel van de creolen willen geen geld of excuses Of digitale register vol Leugens van de kinderen van de slavenmeester. Wij willen gerechtigheid voor onze voorouders en die gerechtigheid is geen Geld of excuses van de nazaten van de slavenmeester maar met gelijke munten terugbetalen in het aantal jaren , wreedheden en in vloeiende Bloed!


  Maak melding
 20. Namie@

  Jij wilt gerechtigheid en geen geld ?? Hoe wil je dat doen?

  Alle blanke nazaten anno 21e eeuw voor de rechtbank daagvaarden? Lul toch niet man, het komt allemaal op geld neer.

  AlleeN boro ede People geloven in die onzin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES