dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Suriname loopt met boog om parlement heen

President Suriname loopt met boog om parlement heen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 feb – President Desiré Bouterse blijft met een grote boog om het parlement heen lopen. Zelfs de controverse over de onderhandelingen met multinational Alcoa kon het staatshoofd niet bewegen tot aanpassing van zijn agenda. De oppositie begint er zo zoetjes aan genoeg van te krijgen. “We zien de president de laatste tijd helemaal niet in het parlement”, zei parlementariër Mahinder Jogi (VHP).

Toch werd de eerste burger vurig verwacht. Het parlement wenste omstandig en uitgebreid uitleg te krijgen. Maar Bouterse verscheen niet en liet vicepresident Ashwin Adhin opdraven. Voor de oppositie was deze zoveelste afzegging niet te verteren. “We horen de president niet, terwijl het land in crisis verkeert”, brieste Jogi. Dat de vicepresident wel informatie had, was niet eens meer interessant. Ronnie Brunswijk (ABOP) vroeg de bespreking over Alcoa uit te stellen.

Bouterse had het immers te druk. Volgens Adhin maakt het staatshoofd zich grote zorgen over de watersnood in het binnenland. Bouterse wil kennelijk met de neus bovenop de operaties zitten die de nood moeten verlichten. Als het hem erom ging de dans te ontspringen, is dat jammerlijk mislukt. Brunswijk vindt dat rustig gewacht kan worden tot na de hulpoperaties. Het parlement had eerder besloten dat opnieuw onderhandeld moet worden over het vertrek van Alcoa. De regering lijkt het anders te zien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

44 REACTIES
 1. Tja, wat kan je anders van zo’n bastaard verwachten dan vermijdingsgedrag. Dit geldt ook voor zijn verzameling nietsnutters. De oppositie schreeuwt al jaar en dag dat het land in sociaaleconomische zin afstevent naar een maatschappelijk ramp. Het enige wat bij deze moordenaar opkomt is; een universiteitscomplex bouwen in het marrongebied, een spoorlijn van nergens naar nergens en ga maar zo door. Nu heeft hij het land voor zijn eigen winst bejag en die van zijn mederovers opgehakt en aan buitenlandse mogendheden verkocht….een dief ontwijkt alles wat verantwoord moet worden. Dit geldt ook voor een moordenaar….gefeliciteerd paarse Oele waaiers.


  Maak melding
 2. Excellentie Bouterse heeft groot gelijk. Waarom zou je in discussie gaan met defloppositie.

  @hmolenaar2016,

  Je begint patriot Paraman van lafheid, maar dat kan lang niet zo erg wat jij allemaal uitvreet. Jouw donkerkant voor kinderliefde is allom bekend hier.


  Maak melding
 3. bouta is ook alleen een held in het doodschieten van burgers
  verder is hij in alles mislukt, als vader, militair, revolutionair en als leider
  sommige zien dit als geslaagd kan je nagaan wat hun niveau is


  Maak melding
 4. Eergisteren had die criminele gevaarlijke gek en pathologische leugenaar tijd genoeg om geloofsbrieven in ontvangst te nemen. Deze laaggeschoolde minkukel is niet welbespraakt genoeg om zich te verdedigen in DNA. Het is een “held” als hij 15 ongewapende en onschuldige landgenoten martelt, foltert, verminkt en standrechterlijk vermoord. Maar verantwoording afleggen naar het volk is deze corrupte LAFAARD teveel moeite.


  Maak melding
 5. Geen nieuws hoor,van de ongeschoolde leeghoofdige crimineel bouta verwachten we geen heldendaden en hij bewijst telkens weer hoeveel wij gelijk hebben.

  Lock him up zou niet slecht zijn.


  Maak melding
 6. Ray, dat is een goed plan. Zou zeggen neem het voortouw om Bouterse aan te houden. Mijn god waar komen deze mapiemas vandaan. Ray ga je vieze bek spoelen mang.


  Maak melding
 7. @Parbo
  Je held de moordenaar bouta moet vervangen worden,hij moet de gevangenis in gesleept worden .Daar hoort hij thuis en bovendien hoeft hij niet in discussie te gaan met niemand. Wij vermijden hem met alle plezier.
  Jij landverrader,.pseudo patriot! Moordenaaraanbidder!
  Sinds je held niemand meer uit hun bed kan sleuren om hem vervolgens af te maken,is hij krankzinnig geworden.Hij is gek ,krankzinnig en levensgevaarlljk.


  Maak melding
 8. Bouterse is de VLOEK van Suriname vandaar dat het niet goed gaat in het land.
  NDP,er blijven liegen, maar ze moeten oppassen want als het vuur niet meer gedoofd kan worden zullen zij het wel merken.

  Eerst roepen zij A, en als heet wordt dan komen zij vertellen dat het niet zo is. Neem maar het voorbeeld van de ziektekosten verzekering, eerst gratis, daarna betalen en nu weer zogenaamd gratis. Zie nu ook de dictatuur die toegepast wordt op een Technische school over cijfers van leerlingen.
  Bah, en zo kweekt Bouterse criminelen.

  Een moordenaar die geen principe heeft, niet naar de vergadering gaat, geen uitleg geeft is en blijft een waardeloze figuur.

  Bouterse gebruikt mensen en deze uitspraak komt ook van zijn eigen toenmalige vicepresident Ameraali en nu het de beurt aan Adin.

  Die NDP,ers in het buitenland staan achter hun moordenaar, maar hebben hun baas nog nooit gezien, omdat ze weten dat hij gezocht wordt en een crimineel is.

  Mensen klagen over de oppositie, maar zijn vergeten dat dankzij de oppositie, leugens en bedrog Bouterse de meerderheid nu heeft en zijn grote mond kan opendoen.


  Maak melding
 9. Dit zijn nou eenmaal die laffe daden van deze moordenaar,die al een tijdje bekend zijn, sinds wanneer is deze moordenaar begaan met het lot van de binnenlandbewoners,terwijl je in het verleden onschuldige vrouwen die zwanger waren, en onschuldige kinderen loopt af te slachten, en in de Dna heeft hij niks te zoeken, daar hij door de oppositie monddood wordt gemaakt, vanwege die grijze massa in dit gedrocht.


  Maak melding
 10. Van iemand die niet weet wat discusieren betekent, kan je nooit verwachten dat hij in debat zal gaan, VANDAAR DAT HIJ NOOIT PERSCONFERENCIES HOUDT EN ALLEEN PERSBRIEFINGS. hIJ HEEFT GEEN GUDS OM TE PRATEN MAAR WEL OM MOORDEN TE PLEGEN


  Maak melding
 11. Hij was zijn TomTom navigatie thuis vergeten waardoor hij was verdwaalt en totaal de weg kwijt was. Er waren geen oriëntatie punten in Paramaribo waarop hij zich kon richten.
  In het binnenland is er maar één richting die je kunt opvaren en zodoende mis je nooit je eindbestemming dus heb je geen navigatiesusteem nodig


  Maak melding
 12. Geen tijd om verantwoording te komen afleggen in de Dna, maar wel tijd vanavond voor een stompzinnige kranslegging op het zogenaamde revoplein, terwijl er nooit een revolutie heeft plaats gevonden.
  Maar aangezien deze ongeschoolde moordenaar nou eenmaal niet het verschil weet tussen een ordinaire coup en een revolutie, heeft hij het maar onder de catogarie revolutie laten vallen, om zich denkende te kunnen evenaren met een Chavez en een Castro.


  Maak melding
 13. Hij heeft het te druk “om de 1000 mensen ” die enkele dagen last hebben van de weergoden !!!
  Maar voor de 500.000 inwoners van het land die gebukt gaan onder het juk van dictatuur,uitbuiting,censuur,bedreiging heeft hij geen tijd!
  Wel voor de “bleu label” !!!


  Maak melding
 14. Wat een toestand….het volk mag niet horen en weten wat er gaande is met Alcoa,er is geen concrete uitleg voor. Of mischien komt het nog,in de progamma v bakana torie of 25 feb. in ocer. Want op die manier kan geen enkel oppositieleden vragen stellen….Toch!!!!!!…Jammer….Triest…Erg te noemen.


  Maak melding
 15. @Parbo
  Het is de taak van de politie om je baasje aan te houden en niet van mij,wel mogen we om zijn aanhouding vragen maar hij heeft de beschermende klauwen van Juspol boven zijn kale hoofd en het zijn de rechters die vonnis moeten uitspreken en niet wij.Jij van de ndp moet blij zijn dat er in Suriname bange en domme rechters zijn.Waren ze als preet bharara dan zou het allang afgelopen zijn met de ndp show.


  Maak melding
 16. @Parbo, de aanhouder wint. De oppositie heeft de druk uitgeoefend en met succes.
  De vergadering is toch uitgesteld totdat jou baas zelfs in de DNA gaat om te vertellen welke onderhandelingen zijn gepleegd met Alcoa.

  Ga zo door mensen, omdat er voor het volk en land gewerkt moet worden.


  Maak melding
 17. Er staat in eeuwenoude boeken geschreven, vervloekt is een moordenaar en een leugenaar, maar nog meer vervloekt zijn alle mensen en het volk die moordenaars en leugenaars de handen boven het hoofd houden, zegenen, vereren en aanbidden. Moord en leugen zal hun loon zijn.


  Maak melding
 18. Dagelijkse feiten begaan door oerdomme aanhangers van de nationale dieven partij.
  Bij een winkelzaak te Paranam zijn twee slachtoffers beroofd door vier criminelen. Zij hebben de slachtoffers enkele slagen toegebracht. De criminelen waren gewapend met vuistvuurwapens en jachtgeweren.
  Kelvin G., Iwan Z. en Kenneth M. staan terecht, omdat zij in een woning ingebroken hebben.
  Vinodkoemar M. heeft in de periode 2013 tot en met mei 2014 diverse geldbedragen behorende aan de benadeelde wederrechtelijk toegeëigend.
  Bij Rossignol slagerij aan de Jagernath Lachmonstraat is vannacht een inbraak gepleegd. Starnieuws verneemt dat de criminelen SRD 40.000 buitgemaakt hebben.
  Roepish R. (33) alias ‘Rocky’ is door de politie aangehouden. Hij meldde zich op het politiebureau Mariënburg aan in gezelschap van een familielid. Hij wordt ervan verdacht de 35-jarige Narine Tulsidei zondagavond om het leven te hebben gebracht. Ook heeft hij de vriend van de vrouw steekverwondingen toegebracht.
  En het zal dagelijks blijven stijgen. De paarse misdaadvloek zal verder om zich heen grijpen en stijden. Surhaiti wordt nog dit jaar een feit. Met dank aan oerdomme paarse dwaze idiote knettergel bezeten ndper’s. Een duivels slecht volk.


  Maak melding
 19. Dus voor de moordenaar is het verdrinken van een paar dorpen belangrijken dat het verdrinken van ons geliefd Suriname

  Surinamers het is nu de tijd om deze gehele vieze npd ziekte op te sodemieteren

  Alleen samen kunne we het doen

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding
 20. He PARBO weer uit je winterslaap?
  Zo te zien ben je nog steeds niet naar een psychiater geweest je geest is nog steeds door elkaar geschut erger nog er zit niets meer in.
  Jij moet op de stoel van Bouterse gaan zitten zullen wij kijken hoe jij het er af breng.


  Maak melding
 21. Nou dat is niet helemaal waar bouta heeft ook wel enkele dingen goed gedaan alleen vind ik dat ie zijn trots aan de kant moet zetten en nederland een kans geven om su weer naar hoogtes te brengen waar het hoort te staan qua economische situaties.


  Maak melding
 22. Het is de ziekelijke wraakzuchtigheid van fronters die de ontwikkeling van Suriname
  in de weg staat. Polarisatie is groter dan ooit en verzoening is kennelijk niet mogelijk. Dan houd het op. Maar 1 ding is zeker wij laten onze president niet zomaar opzij zetten door een paar hyena’s die op de macht azen. Al voeren jullie honderden rechtzaken onze president blijft waar hij is.


  Maak melding
 23. Leider van de machthebbers heeft geen tijd voor de DNA, de poppenkast noemt hij de volksvertegenwoordiging !

  Dussssss…..Sranan Volk let extra op en zorg ervoor dat de EIGENDOM van ONZE AFOBAKKADAM niet in handen komt van criminele/ boefachtige politici of hun stromannen !!


  Maak melding
 24. @Parbo, je leeft van de Nederlandse staat maar je praat over “onze” president…….wanneer rot je op naar Su als je toch zoveel vertrouwen in bouta hebt…..ga hij gaat je uitkering geven….!!!


  Maak melding
 25. De kennis van de eerste burger over dit onderwerp is 0,0. De bijdrage van hem kan daarom altijd nietszeggend zijn, het maakt daarom niets uit of hij wel of niet in het parlement verschijnt. Hij heeft het goed gezien dat de samenleving er meer aan heeft als hij persoonlijk hulppakketten gaat overhandigen aan de slachtoffers van de overstromingen in het Binnenland.


  Maak melding
 26. @Paraman

  Het was niet slechts de oppositie die de president geroepen hebben voor uitleg.
  Het was ook de coalitie of zoals Parbo plastisch kan uitdrukken de fopcoalitie want het laat zich steeds foppen en doet daar niets tegen.

  Paraman en Parbo.
  Weten jullie wel dat door toedoen van de oppositie onderkend werd hoe slecht de MOU was.
  Weten jullie dat Simons al menigmaal in de DNA gemeld heeft dat de Brokopondo overeenkomst een Wet is en dat de president en zeker niet Sardjoe iets te vertellen heeft overwetten.
  Weten jullie niet dat Simons al een paar keer wanhopig geroepen heeft Brokopondo is van Suriname waarom betaalt de minister van financien nog steeds veel te veel voor die Brokopondo stroom.

  Beste heren de president beledigd het hele parlement en het volk door niet te komen,


  Maak melding
 27. Bouterse heeft het te druk met de komst van Dino die binnenkort vervroegd wordt vrijgelaten als wij President Trump mogen geloven. Alle buitenlandse gevangen het land uit ongeacht.
  Amang é lauw kaba, zijn zoon komt binnenkort thuis dus parlement oeng jang ka!
  Dino first, Dino first!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 28. “President Suriname loopt met boog om parlement heen”

  De man heeft nog nooit in zijn leven respect gehad voor Land en Volk…waarom zou hij dat nu dan wel hebben als het makkelijker is het volk weer tot slaaf te dirigeren. Maar dan wel slaaf van de zwarte basya en nu eens een keer niet van de blanken….


  Maak melding
 29. Ach we kunnen nog duizend jaar dromen dat de president in de tuin van het presidentiele paleis met journalisten zit and vragen beantwoord. Als hij vergezeld is met de leden van het kabinet dan kunnen we nog een duizend jaar wachten. Voor de volksvertegenwoordigers verschijnen nog een duizend jaar wachten.


  Maak melding
 30. Een dokkende president laat duidelijk merken dat, wanneer hij geen wapens heeft, hij ook geen ballen heeft. Jij wilt toch president van het land worden. Dan moet je mans genoeg zijn om alle kritiek met woorden en niet met wapens te weerstaan. Deze man is bang voor de oppositie. Een president die begint te schijten in zijn broek als hij het woord oppositie hoort. Hij is in ieder geval niet mijn president.
  En laat hij een keertje eerlijk toegeven dat de revo een totale mislukking is geworden.


  Maak melding
 31. Zo? Zelfs nadat hij iedereeen weert in de gang van DNA? Dan moet hij een erge hekel hebben aan DNA, debatten en verantwoordelijkheid.
  Loopjongetje Adhin werd gedirigeerd naar DNA.


  Maak melding
 32. Er is geen sprake van revolutie maar een uit de hand gelopen vakbondstrijd van het leger.Echte revolutionairen stelen niet.Deze zogenaamde revolutionair was een sportinstructeur in het leger en is vandaag grootgrondbezitter en hij en zijn direkte volgelingen behoren tot de nieuwe elite in dit land. Niemand durft te vragen hoe zij daaraan zijn gekomen.Revolutie zou vooruitgang moeten brengen voor het volk maar die pienaart juist.Deze revo is goed geweest voor Bouterse en zijn loyalisten maar slecht voor Suriname.


  Maak melding
 33. @peter jackson,

  Men moet toch z’n wandaden aanduiden met een positieve naam? Het is zoals een kat die z’n poep afdekt met een laagje zand. Zo dekt Bouterse z’n moorden af met het woord Revolutie. Desondanks heeft hij veel aanhangers, want hij trekt ze voor boven anderen. Bij hen kan hij niet kapot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES