woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidMysterieuze zenuwziekte houdt Surinaamse paarden op stal

Mysterieuze zenuwziekte houdt Surinaamse paarden op stal

-

PARAMARIBO, 24 feb – Een nog niet geïdentificeerde zenuwaandoening die zich voordoet onder paarden geeft reden tot groot alarm in Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij heeft al maatregelen getroffen. Bezitters van paarden wordt op het hart gedrukt hun dieren voorlopig niet te verplaatsen.

Dit moet besmetting voorkomen. Er zijn reeds gevallen geregistreerd van paarden met zenuwstoornissen. De dieren hebben het niet overleefd. “Hoewel nog niet via laboratoriumonderzoek is bevestigd om welke ziekte het gaat, zijn paardenencefalomyelitis en het paardenherpesvirus als mogelijke oorzaken geïdentificeerd”, meldt het ministerie in een brief aan paardenhouders en dierenartsen. De getroffen maatregelen moeten ook de mens beschermen.

“Zeer belangrijk te vermelden is dat de eerstgenoemde ziekte (paardenencefalomyelitis, red.) via muskieten op de mens kan worden overgebracht en ook bij ons tot de dood en blijvende zenuwstoornissen kan leiden”, aldus het ministerie. Voorlopig mogen geen activiteiten ontplooid worden, waarbij paarden bij elkaar worden gebracht. Paardenwedstrijden zijn dus verboden. Eigenaren van paarden hebben intussen al voorzieningen getroffen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. DNA-leden en Ministerssters kunnen zich opgeven als proefkonijn !!

  A boerikie-teeltprojekt van min.Agoe gaat niet door;dus geen export naar China.


  Maak melding

 2. Jammer voor de Surinaamse paarden dat ze GEDWONGEN op stal moeten blijven en niet vrij rond kunnen lopen zoals de GROOTSTE PAARSE Surinaamse EZEL met een ZWARE ZENUWSTOORNIS genaamd ” Desiderius “, woonachtig in een stal aan de Antondragtenweg en zijn eveneens met een ZENUWSTOORNIS begiftigde PAARSE EZELS- en EZELINNEN gevolg c.q. BENDE, verspreid over geheel ” SurLEENistan” !!!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Ook in Nederland zijn er nerveuze koeien. Voelen de dieren
  misschien iets waarvoor de mens ongevoelig is.. De ezels zijn nu in trek in Afrika om hun huid. Straks volgen koeien en paarden.
  Het moet gekker worden Tjiem tjiem.


  Maak melding

 4. Ezels zijn de ‘slimme’ leden van de paardenfamilie, zij stoten zich b.v. nooit tweemaal aan dezelfde steen, tenzij ze besmet zijn met het paarse virus. Maar als ik zo’n betweterige paars besmette ezel was, zagen ze me niet meer in OCER, stel je voor dat dit nieuwe virus ook ezels besmet; als ondervoede paarse ezel ben je, met zo’n extra virus onder de leden, ten dode opgeschreven.


  Maak melding

 5. @ma baker,

  De koeien in Hol-land worden angstig van de nieuwe G5-draadloze-technologie. Want de koeien raken vooral angstig in gebieden waar met deze technologie wordt geexperimenteerd en alleen op de dagen waarop er tests worden gedaaan. Laat deze technologie zijn intrede doen en je zult zien hoeveel meer klanten de psychologen en psychaiters gaan krijgen.


  Maak melding

 6. Zeer belangrijk te vermelden is dat de eerstgenoemde ziekte ( paardenencefalomyelitis, red.) via muskieten op de mens kan worden overgebracht en ook bij ons tot de dood en blijvende zenuwstoornissen kan leiden”, aldus het ministerie.

  Te Laaaaat ,,,.
  De zenuwen zijn alreeds aangetast. anders zou het nooit zo slecht gaan met Suri,

  Als je een Surinamer zou vragen van : Hoe komt het dat het zo slecht gaat bij jullie? Dan is het antwoord voor de hand liggend: Onze hersenen zijn aangetast door de ( domme koe ) ziekte.

  Don’t blame them, they don’t no what to do.


  Maak melding

 7. Beste paarden lief hebbers…..vraag van mij is wat weet een dierenarts van deze verschijnselen……dit heet in Nederland gewoon droest….ga zoeken oo googel…dan vindt je meer hierover…stomme apen dat jullie zijn…..deze virus is voor het beest dodelijk…maar met ui en knoflook…zal het ook prima smaken..one love…..dom kows
  P


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES