zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTrinidad houdt Suriname voor de gek in zaak vleesexport

Trinidad houdt Suriname voor de gek in zaak vleesexport

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 feb – Trinidad, mede-lid van de Caricom (Caribische Gemeenschap, red.), neemt Suriname niet serieus. Klachten, bedreigingen en juridische stappen hebben de export van doksenvlees geen millimeter dichterbij gebracht. Suriname, en dan vooral het bedrijf Doksenclub, voldoet aan alle echt en bedachte standaarden. Nu is er zorg om het voortbestaan van het bedrijf.

De afgelopen jaren is van alles bedacht door vooral Trinidad, waar het vlees naar toe moet. Van export komt maar niets terecht. “Wij voldoen aan alle regels en veiligheidsstandaarden. Het enige dat nu moet gebeuren, is dat Suriname door Trinidad toegevoegd wordt aan de lijst van landen die er vlees naar toe mogen exporteren”, zegt Doksenclub-directeur Gerard van den Bergh tegenover de Ware Tijd.

Een recente Caricom-top leverde niets op. Trinidad is vorig jaar in het ongelijk gesteld door het Caribisch Gerechtshof. Voor export binnen de Caricom mogen geen beperkingen worden opgelegd. De autoriteiten in Trinidad moesten zo snel mogelijk import van Surinaams doksenvlees mogelijk maken. “Ik ben echt bang dat dit weer op de lange baan is geschoven”, verzucht Van den Bergh in het kielzog van de Caricom-top.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
 1. Al weer een project mislukt van de paarse regering. Kan in het rijtje van de Staats Casave Fabriek, exprt drinkwater, Kokos project, opzet palmolie industrie en nog veel meer om op te noemen.


  Maak melding
 2. Caricom….die stelt niks voor, En o,ja ,de schuld geven aan Trinidad is zo gemakkelijk ,Altijd is de andere fout nooit deze ndp regering,,voor hun geldt zo gezegd ..zo gedaan

  Since December 2015, Trinidad has prevented the importation of meat from Suriname after Trinidad raised concerns the processes at the duck facility were not in conformity with international food safety measures..


  Maak melding
 3. Zgn, productie stimu;latie door deze regering, ik denk dat het heel simple is, om ook goederen uit trinidad te boycotten, heel wat ongezonde voeding wordt uit dit eiland geimpoteerd, op geen enkel gebied naar het buitenland kunnen ze hun spierballen tonen. Ondernemers worden in SU onvriendelijk behandeld. Zie van het een op het andere moment wordt er een besluit genomen om een mall de schroeven aan te draaien, is dit anderschapschap te bevorderen???quo vadis?


  Maak melding
 4. Hoe kan je uit gaan van 1 land die je product wil kopen? Nog een hoop te leren. Misschien is het wel een gat in de markt en zijn er andere landen die wel geïnteresseerd zijn. Een backup of marktverkenning zou hier wel op zijn plaats zijn.


  Maak melding
 5. Las recentelijk:
  China import op grote schaal”huiden en vlees van ezels” uit Afrika. !! De Chinezen zijn daar ook neergestreken zoals in Suriname .
  Weer een super projekt van ;Desie en minister Agoe:
  “We gaan miljoenen verdienen door het opzetten van ezel/boerikie kwekerijen in het binnenland in de drogere gebieden en waar de chinezen aan kaalkap/hout ,doen !
  We gaan voor miljoenen verdienen door de export van de huiden en de binnenlandbewoners hebben geen tekort meer aan vlees !! Een win-win situatie !!!

  Ik weet nog dat in de begin 80-tiger jaren de Indianen in de buurt van Moengo/marowijne, 5-koeien van de Duitse Hulpallocatie hadden gekregen om daarmee hun veestapelen op te bouwen. Na 2 jaar bleek bij controle dat deze Indianen , alle koeien hadden opgegeten !!!!


  Maak melding
 6. Geen enkel land neemt verworden misdaadstaat nog serieus, alleen landen als Venezuela, Zimbabwe en overig arm misdadig corrupt Afrika. Wat zal het verder verworden met nog drie jaren te gaan met die corrupt paars criminlee rovend misleidend paars wanbeleid. Een land waar alleen de paars omgekochte rijken en godddeloze politie verder de vele veramde naaste medemensen zullen uitzuigen en uitbuiten. De megaschulden zullen bljjven stijgen, als het volk blijft stilzwijgen uit lafhartigheid van geest. Denk aan de komende generatie en op paarse vuilnisbelten vol misdaad zullen deze kinderen leven om te overleven. Het paars volk dat deze zeer slechte paarse goddeloze politici aanbidden zullen met nog meer ellende te maken krijgen voor 2020. Het wordt een onleefbaar land, geteisterd door de misdaadvloek. Wacht maar af.


  Maak melding
 7. Bonkoro Mang, ze moeten de ezel verwerkende faciliteit in de buurt van Ocer opzetten; een eindeloze stroom van depressieve ezels, die het niet meer zien zitten, verzekerd.


  Maak melding
 8. Heeft dus niets met een partij te maken. We zijn ook jaren voor de gek gehouden met ontwikkelingshulp.
  Aan domme uitspraken van figuren als Koos komen we nergens.
  De regering zou deze man moeten ondersteunen en de caricom laten weten wat er met deze man gebeurt met zijn export van doksen.
  Dank zij deze man kan een poort voor goed opengaan.
  Moeten wij ook niets uit Trinidad laten invoeren.
  En veel zaken komen vanuit Trinidad.


  Maak melding
 9. Koekje van eigen deeg. Dit criminele, corrupte narco-land neemt zelf zijn eigen rechtspraak niet serieus. Dus nu niet piepen als een ander jullie gewoon te slim af is.


  Maak melding
 10. gewoon uitstappen uit dat nep eilanden verbond. suriexit. geeft toch geen voordelen, kan alleen maar importeren , wordt moeilijk gedaan met exporteren naar die eilandjes. teveel regeltjes.


  Maak melding
 11. @Bon-Korosrananmang,
  “Na 2 jaar bleek bij controle dat deze Indianen , alle koeien hadden opgegeten !!!!”

  Jij niet liege he; koeien is geflug in die bos en marron hep opgegete.


  Maak melding
 12. Doksa productions…1 en 1 is 3.De situatie in het land is 1 en 1 is 5.Ga me nergens druk om maken…zolang er geen verandering komt in de situatie dan is alle moeite tevergeefs.Anders water naar zee dragen…ik snap nog steeds niet dat de oppositie,de vakcentrales etc..niet kunnen bundelen en hun achterban mobiliseren..Suriname..waarop wachten we met zn allen 2020..Schaam je met zn allen..


  Maak melding
 13. Niet dom, maar oerdom is de uitspraak: “We zijn ook jaren voor de gek gehouden met ontwikkelingshulp.”
  Typisch ndp- bullshit.

  Een kippenboerderij voor interne consumptie is een idee Gerard.
  In principe is dit geen must, want je hoeft te werken, dit is een hobby.
  Ga lekker genieten van de wereld met je vrouw en verkoop de boel aan een Guyanees.


  Maak melding
 14. Bon-Korosrananmang
  Las recentelijk:
  China import op grote schaal”huiden en vlees van ezels” uit Afrika. !! De Chinezen zijn daar ook neergestreken zoals in Suriname .
  Weer een super projekt van ;Desie en minister Agoe:
  “We gaan miljoenen verdienen door het opzetten van ezel/boerikie kwekerijen in het binnenland.

  Bon-Korosrananmang
  Opzetten van kwekerijen? Weet je het zeker?
  Ik heb altijd gedacht dat Suriname reeds één grote kwekerij is van ezels / boeriki’s dus kunnen zij direct aan de export beginnen.
  Kijk maar hoe de coalitie alles mag doen en nog zegt bijvoorbeeld een Misiekaba “Suriname wordt 2e Dubai en Suriname is rijk er heerst totaal geen probleem in Suriname en al die leningen, dat is voor de Infa structuur.


  Maak melding
 15. Alles gaat goed in Suriname behalve de GOEDE !!! Komt ook nooit goed zolang de boeven regime er is!!

  Waar duivels zijn, komt nooit goed!! het enige wat aldaar voorkomt is de helse leven!!

  Toen 5 en nu nog 5 is dat samen een 10 dat de rioolrat krijgt om een prachtige land naar de klote te doen komen en de hele gemeenschap te laten pinaren, verhongeren en alle leuke dingen aftroggelen!!!!!!

  Volgende keer wederom nog 5????? of nu verjagen!!!! NU NU NU


  Maak melding
 16. Vind je het gek?? Nou ik dus niet..

  Dat krijg als de buren merken dat je bavianen intelligentie heb.

  Ze vragen erom .

  Suriname is in staat van ontbinding.

  Sommigen doen alles voor geld, zelfs hun eigen moeder voor een gangbang kunnen verkopen.


  Maak melding
 17. @ Bigi Sma,
  Tja , wat moet ik zeggen !! Geen enkele belofte is bewaarheid geworden, tot nu toe !!
  Kijken of in april de ambtenaren de aan hen beloofde verhoging/aanpassing zullen krijgen en “wat met de gepensioneerden zal gebeuren”(hun Bond van gepensioneerden zwijgt in alle talen; Deekman zou zeker al het een en ander onderzocht hebben)!
  Maar ja, we zijn monddood gemaakt !!!


  Maak melding
 18. @ Wayana,

  De koeien van Suralco vee te Moengoe werden geslacht en met de “ambulance van het ziekenhuis” vervoerd door de ellendelingen van Brunsie; geen enkele dokter durfde zijn smoelwerk open te maken tegen deze praktijken !!!! om te protesteren !!!


  Maak melding
 19. En toch zijn er van die gasten die het niet snappen.Ze houden van hun president meer dan dat ze van hun land houden.Ze houden van DDB meer dan dat ze van hun man/vrouw/kinderen houden.Ik snap er niks van ..denk jij dat de president vanwege jullie zorgen s’nachts wakker ligt.Hij zegt hij slaapt er niet minder om al brand de stad plat.Daarmee heeft hij jullie te kennen gegeven dat niets hem boeit..Wat is er toch met jullie Surinamers dat je je prioriteiten niet kent?Een vader/moeder zijn/haar prioriteit behoort hun gezin te zijn…Mijn prioriteit is niet DDB/NDP of meneer Santokhi?En daarom is het zo gesteld voornamelijk met een bepaalde groep binnen de Surinaamse samenleving.Ze komen VAAK geen stap vooruit alleen maar bla bla bla en uiteraard hun mooie moves op de dansvloer..pffttt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES