dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse leerkrachten mogen niet staken om herwaardering

Surinaamse leerkrachten mogen niet staken om herwaardering

-

PARAMARIBO, 23 feb – Leerkrachten van de verscheidene onderwijsniveaus mogen geen actie meer voeren om herwaardering. Dit heeft de rechter in kort geding beslist. De staking van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname zal dan ook moeten worden opgeheven. De vakbonden moeten nog een besluit nemen.

Volgens het vonnis van de rechter mag geen actie meer worden gevoerd als het om de herwaardering gaat. De beide vakbonden hebben recent hun staking en protestacties opgeschort. Dit betekent zoveel als dat ze elk moment weer actie kunnen voeren. Het mag dus niet meer van de rechter. De kans bestaat dat de vakbonden in hoger beroep gaan. Het kort geding was aangespannen door de regering.

De vakbonden gingen onlangs in actie. Belangrijkste eis is het herwaarderen van rechtspositie van leerkrachten. Dit is al jaren een heet hangijzer in het verkeer met de werkgever. De regering heeft onlangs besloten de leerkrachten in een aparte ambtenarencategorie onder te brengen. De herwaardering gaat gepaard met een loonaanpassing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Hahaha, deze rechter heeft de opdracht van de regering goed uitgevoerd dus kan ze haar salarisverhoging tegemoet zien. De leerkrachten moeten nu maar afwachten of het herwaarderings programma nog door gaat?


  Maak melding

 2. Apartheid op komst? Aparte groep ambtenaren….
  Zou de rechter ook zo besluiten indien de rechters in staking gingen voor niet nagekomen loonsverhoging aan hun?

  Rechters spelen voor God. Ze Zouden eerder voor Dog moeten spelen.

  Rechter Susan Chu Ti Ya had haar chut geraadpleegd misschien, toen ze e.e.a. besloot. Die Dil Do lag daar nog.


  Maak melding

 3. Gewoon alles plat leggen leerkrachten,organiseren jullie samen met het bedrijfsleven en andere vakbonden,het is nu of nooit,
  het is nu echt tijd people om deze regering naar huis te sturen ,onze grondwet wordt keer op keer verkracht en dat wordt nu weer bewezen.

  Opo kondremang oe opo


  Maak melding

 4. @ AJ,

  Ik ben volkomen met U eens,de rechter heeft werkelijk de opdracht uitgevoerd,want naar zegge is ze psychologisch afgekeurd voor haar ambt,dus a sma no bevoegd als het ware. Sur.leerkrachten mogen geen actie meer voeren om herwaardering,omdat moni no de fu gi a herwaardering.


  Maak melding

 5. Ik vindt het moeilijk om in deze zaak een uitspraak te doen .
  Een aanhanger van valies zal ik niet zijn nog minder van bouterse.valies houdt er van om de schoolgaande kinderen te chanteren en te misleiden met zijn stakingen .deze man is het niet waardig om zich vakbondsleider te noemen .ik heb hem vaker mee gemaakt met vene toen .steeds het stakings wapen gebruiken gaat ten koste van de leer kwaliteit.dat land zit niet te wachten op stakingen .aan de andere kant heeft bouterse dit op zich geroepen .deze criminele bende bevoordeeld een kleine groep mensen en laat het volk stikken .steeds ministers vervangen ze geen zoden aan de dijk .deze bandiet bouterse moet zelf vervangen worden ,deze hebie deze koenoe moet van het toneel verdwijnen .zolang de ndp het voor het zeggen heeft ,zie ik su niet vooruit komen.die man is president maar kan niet naar het buitenland vanwege zijn crimineel verleden .ik had gehoopt dat bouterse su tot grote hoogte zou brengen maar ik moet velen hier gelijk geven ,ik had het mis.soms moet je een mens het voordeel van de tweifel geven maar ik had het mis.niet altijd blijft een dief een dief ,je probeert mensen een tweede kans te geven maar dit verbetert niet .a voeroe het zit in zijn genen en de misleiding.deze moordenaar moest zich nederig opstellen tegen dit surinaamse volk .maar dat doet hij niet .een vloek hebben deze beesten .zie zijn zoon die vast zit in amerika,zie die criminelen om hem heen die bouterse hij de hoofd matador. Hij gaat naar de kerk en zegt dat hij is bekeert om het volk in de maling te nemen .deze criminelen richten enorme schade aan voor de generatie en de komende generatie.ze zetten su te schande echt wel .het surinaamse volk heeft dit echt niet verdient.de regering vene heeft haar best gedaan ,jammer dat somo de hoofd schuldige die heeft bijgedragen dat vene ten onder ging .vene moest deze somo reeds lang de laan hebben uit gestuurt toen hij chanteerde,
  Ik heb geloof dat de nps weer gaat groeien .het volk heeft haar les geleert denk ik .


  Maak melding

 6. Aan het kind gedacht. Dat is goed van de rechter.
  De leerkrachten willen ook in een aparte groep. Ze zijn meer dan die ambtenaren.
  Wel mijn VWO diploma is meer waard dan jullie Kweek A.
  Velen zijn daar beland omdat ze geen keus hadden. Wat moet verplegend personeel dan zeggen????????
  Ik las een stuk op FB dat door een onderwijzeres geschreven zou zijn over braamspunt en lessen over het milieu. Haar Nederlands was een 3 waard.


  Maak melding

 7. Het is hun eigen schuld. Zij hebben voor deze regering gekozen en hun leerlingen gemotiveerd om voor een criminele leider te kiezen.
  Hadden ze maar voor de waarheid gekozen !!


  Maak melding

 8. Het paars hek is van de dam. Burgerlijke ongehoorzaamheid is komende. Censuur is deze maand bewezen door de Stvs paarse poepvliegen. Nu het recht om te staken door de paarse poeprechters. Hoelang nog zal het paars mpp slecht oerdom volk blijven vreten de paarse schijt en pis van de grootste misdadiger en zijn trawanten vol misdadig onrecht. Wo ka, tang slik ndp en lijder paarse ka. Klote rechter.


  Maak melding

 9. Het is niets anders dan de rechters ook geterroriseerd wordt door de DiDiBries!!! Geen gevolg aan geven aan het gehoor van de DDB heeft dan ook na gevolgen!!! Ik denk kogel in hun kop!!!


  Maak melding

 10. A rechter njang baas eng paarse schijterige lul, dringie eng paarse pis plus vanga wang paarse pindalul, zolas vele paarse politieke hoeren. Na wang mpp roverheid. Misdaad loont de gehele ndp gangsters. Wanneer komt het paars zeer slecht drugs beneveld volk massaal op om voorgoed af te rekenen met dit paarse onrecht. Nooit, wiens deng ka en njang soso paarse ka, soso lobi ddb schijt. Wo ka.


  Maak melding

 11. Mijn neef zei een paar dagen geleden het volgende: Jullie in Nederland kunnen alles roepen, maar hier is het anders geworden. Iedereen is heel voorzichtig, je kan niet een ieder meer vertrouwen. Je kan om een vage reden je baan verliezen of overgeplaatst worden. Bouterse heeft op alle ministeries zijn eigen vertrouwelingen gezet en als je opmerkingen maakt tegen het beleid wordt je scherper in de gaten gehouden. Je kan niet 5 minuten te laat komen of eerder weggaan, terwijl anderen dat wel mogen. Ook leerkrachten zijn bang om overgeplaatst te worden. Het is een moeilijke tijd en als je nu geen inkomsten hebt kom je in grote problemen. Wij proberen nu te overleven. Personen die geld hebben en tegen de NDP zijn worden beroofd. De daders worden zelden gepakt, omdat ze inside informatie krijgen. Als er nu mogelijkheden waren om naar Nederland te komen had ik het al gedaan, maar ook die weg is erg moeilijk geworden. Dus moeten wij hier onze weg proberen te vinden tussen alle negatieve ontwikkelingen.


  Maak melding

 12. Heel goed besluit van de rechter.
  Waarschijnlijk hebben de oppositiepartijen niet goed betaalt aan de rechter en advocaat.
  Chan probeert op allerlei manieren om pres te worden wat hem nooit zal lukken.


  Maak melding

 13. Nou leerkrachten ! GÉÉN PROBLEEM !!!!!!! JULLIE hebben NOGSTEEDS de MACHT in HANDEN !!! JULLIE kunnen NOGSTEEDS MAKEN en BREKEN !!!!

  ” Chavéz ” stelt het volgende voor. In Europa bestaat er volgens mij een voor ” SurLEENistan ” nog onbekende verschijnsel genaamd ” OVERSPANNENHEID “.
  Deze gemoedstoestand kan ZÉÉR LANG duren.
  Dus hup naar jullie huisarts voor een diagnose c.q. attest vanwege OVERSPANNENHEID !!!!

  Op die manier krijgen dan de volgende PAARSE PALJASSEN de kans om het onderwijsproces over te nemen.
  1- ” de zoon van Jozef uit de Bush Bush
  2-Bosje aka Mannekepis,
  3-Alibaba zonder Buks,
  4-Wulpse Ingrid
  5- Brampie de Zakkenvuller
  6-Raymond de half PAARSE Poentje
  7-André MIE KÁ k’BA
  8-AbBOEL, de IKKEnoom
  9-Jenny, hoofdleidster van de POPPENKAST
  10-Melvin, de NA-SCHOOLSEOPVANG cateraar
  11-Ronald Laaghart
  12-Naomi, Anomie Samidin, de PAARSE TRUT uit Saramacca
  13-Stevie, de zielenherder die het prachtige binnenland van Suriname naar de GALLEMIEZEN stuurt vanwege zijn HEBZUCHT naar de aardse schat; GOUD.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 14. @ Pero,

  Ik kan je geen ongelijk geven met wat je stelt!!!
  Helaas velen zien de dingen niet in !!! Zeker vanwege de “slapeloze nachten” die zo hebben ,sedert Bouta de Surinamers dat heeft toegewenst !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES