donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlandsche Bank waarschuwt over pinautomaten Suriname

Nederlandsche Bank waarschuwt over pinautomaten Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandsche Bank(DNB) heeft banken gewaarschuwd voor de risico’s bij klanten die Nederlandse betaal- of geldautomaten exploiteren in landen buiten de Europese Unie, zoals Suriname. DNB heeft signalen ontvangen dat klanten van Nederlandse banken of betaalinstellingen betaal- of geldautomaten hebben geplaatst in landen waar volgens de DNB verhoogde integriteitsrisico’s spelen. Uit de signalen blijkt dat deze apparaten mogelijk ook worden gebruikt voor witwasdoeleinden.

Het gaat om automaten die worden geplaatst in landen buiten de EU en DNB noemt Suriname expliciet. In sommige gevallen wordt een betaal- of geldautomaat gekoppeld aan een Nederlandse rekening, maar geplaatst in een kleine supermarkt of op een andere slecht controleerbare locatie. Via een pinbetaling wordt geld afgeschreven van een betaalrekening (waar de Nederlandse bank vaak geen zicht op heeft) en vervolgens direct contant uitgekeerd vanuit de kassa van de betrokken winkelier. De Nederlandse bank waaraan de automaat is gekoppeld, ziet alleen de gelden binnenkomen op de (verzamel)rekening van de onderneming die de automaten exploiteert. Meestal worden de gelden vervolgens doorgestort naar een andere rekening bij een andere bank. Waarna de gelden (via deze andere bank) weer overgemaakt worden naar de verschillende buitenlandse winkeliers. De Nederlandse bank ziet dus niet waar de gelden vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Omdat de automaten buiten de EU worden geplaatst, geldt hiervoor geen vergunningplicht.

De klanten zijn ondernemingen die deze apparaten exploiteren om gelden in het buitenland contant uit te keren. Zij houden een rekening aan bij een Nederlandse bank en de gelden komen binnen op deze Nederlandse bankrekening. De transacties zijn niet of nauwelijks herleidbaar tot personen. Dit levert mogelijk risico’s op waar de betrokken Nederlandse banken weinig tot geen zicht op hebben. Daarom raadt DNB banken af om in zee te gaan met partijen die betaal- of geldautomaten exploiteren in landen buiten de EU waar verhoogde integriteitsrisico’s spelen. Het faciliteren van partijen die betaal- of geldautomaten exploiteren buiten de EU is veelal een hoogrisicoactiviteit, waarvoor banken passende maatregelen moeten nemen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Suriname is niet alleen een narco staat, maar werkt er hard aan om ook een witwas paradijs te worden. En dat allemaal dankzij de criminele bende van de zittende president. Die weet niet eens hoe je integriteit schrijft en met hem een groot deel van zijn kabinet en adviseurs. Dit land beschouw ik als verloren.


  Maak melding
 2. Fitch Ratings degradeert Surinames kredietpositie. En het zal nog meer degraderen. Ook de degradatie van het moraal van de paarse roversbende en domme aanhangers is een feit, tegen de steeds stijgende criminaliteit. De jaren tachtig zijn nu wederom terug. Het zal weer 37 jaren lang gaan duren voordat er een lichtje gaat branden in de paars benevelde hoofden van al die bezeten paarse ddb vereerders. Hun nakomelingen krijgen het vreselijk te verduren en niemand zal helpen. Surhaiti wordt een werkelijkheid. Vervloekt is het oerdom paars volk dat vervloekte moordenaars blijft dogen als hun misleider en lijder. Ze gaan paars schijten van de kommer en kwel.


  Maak melding
 3. Gemakshalve vergeet de DNB er bij te zeggen dat Nederland drugs land no 1 is.En het volgende gezegde is ook van toepassing op deze hypolanders ” Zo als de waard is vertrouwd hij zijn gasten ”


  Maak melding
 4. @ Mundo,
  Gelijk heb je !!! Kijk en luister maar naar de nieuwsberichten over Brabant in Nederland !! Het gebied waar Wilders de baas is !!!
  Laten ze Suriname maar met rust laten; Suriname en Indonesie zijn vroeger uitgebuit door hun voorouders en ouders !!
  Trouwens welke Nederlander is een echte Batavier of Germaan??
  Het grootste deel van de inwoners (de zg.blanken) zijn bastaards van spanjaarden, romeinen,fransen,spanjaarden,noord-afrikanen,indonesiers!!! etc. ook van Djengis Khan en Oost-europeanen!!


  Maak melding
 5. DNB moet de hand in eigen boezem steken.De vele z.g.n brievenbusbedrijven die opereren onder fictievenamen en miljoenen zoniet miljarden aan belastingen frauderen in Nederland ziet men niet.Houdt de dief terwijl men zelf de dief is!!!


  Maak melding
 6. Allen,

  Bon-Korosrananmang, heel goed gezegd.
  “In Nederland gebeurd er niets, alleen in het buitenland”.
  Iedereen in Nederland is braaf, geen corruptie, geen fraude, wij zijn allemaal braven burgers.
  SUCCES.


  Maak melding
 7. A Mundo,

  Net wat ik schreef !!
  Nu, grootste druglab ontdekt in Noord-Brabant in Leende.(Blanke Hollandse boerenbedrijf : geen Surinaamse of Marokaanse of Turkse ); maar van mensen die op Geert Wilders lijken !!


  Maak melding
 8. Nederland heeft 17 miljoen inwoners, Suriname heeft 540 duizend inwoners inclusief het binnenland.
  Daarom gebeurd er in Nederland altijd wel wat.
  Maar in Suriname is er elke dag wel een beroving plaats of moord of inbraak bij hardwerkend mensen.
  Als je weg gaat word je tuintje leeg geroofd door de buren.
  Jullie moeten tralies voor de ramen hebben om je spullen te beschermen. dat hebben wij niet in Nederland niet nodig
  Op het tv programma opsporing verzocht, zie je altijd mensen met een donkere huidskleur.
  Als jullie nu eens allemaal gingen werken om het land te helpen opbouwen. en hier niet zo dom zitten te lullen
  Dan is er meschien nog een toekomst voor Suriname


  Maak melding
 9. Nl heeft dezelfde formule van banking decenia$ geëxploiteerd , het feit dat ze nu bij de Europese unie behoren is een steek in het economisch hart(los van de brixit)☻ Trump brengt global nieuwe kansen voor ondernemers die zich op de digitale wegen bevinden los van Europese wetten…zodra er Mastercard(logo) op je pinpas staat geniet een ieder van een internationale dekking waar u ook kan/mag pinnen☻ ……. in dit systeem is het voor de kleine ondernemer een extra garantie om de service voor zijn klanten op te waarderen ☻ en dat begint met een Surinaams kvk nr via een PSA document bijvoorbeeld ☻ (Personen Surinaamse Afkomst)…. @Eerlijke Nl-er😂😂😂 wat kan jij slap ouwehoeren niet zo dom lullen☻


  Maak melding
 10. Eerlijke Nl-er hahaha als er woorden zijn die jij niet kan relativeren (eerlijk dat jij dat aangeeft ☻) is het duidelijker dan ooit? hoe jij je zelf presenteert mbt deze post.

  Next no fout, btw duure woorden bestaan niet, Google het, en gebruik de context of de interpretatie van een woord. gelukkig weet je wel het verschil tussen appels en peren ☻😂

  Vriendelijke groet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES