maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTelegraaf: 'Meer coke uit Suriname dan ooit'

Telegraaf: ‘Meer coke uit Suriname dan ooit’

-

Does Travel - naar Suriname

De hoeveelheid in en buiten Nederland onderschepte coke die uit Suriname komt, is in korte tijd verviervoudigd. Terwijl de economie van Suriname ineenstort, floreert de handel in coke. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. En volgens de krant weet de Surinaamse overheid van de smokkel.

Zes onderschepte transporten sinds begin 2016 in en buiten Suriname hadden samen al een gewicht van 3500 kilo. “Allemaal ’Surinaamse’ cocaïne. Er is weer een sterk kartel met de wortels in ons land en het is een ongelooflijk zorgwekkende ontwikkeling”, zegt oud-politiecommissaris van Paramaribo en parlementslid Krishna Mathoera in een interview met de krant.

Suriname is volgens Mathoera weer een narcostaat geworden. Een, zoals ze in het interview met de krant zelf zegt, ’roversnest’. De drugshandel was voor Suriname in de jaren tachtig een belangrijke bron van inkomsten. Nederland draaide namelijk de geldkraan dicht na de Decembermoorden. Volgens Mathoera is er nu een zelfde soort situatie ontstaan omdat het economisch gezien erg beroerd gaat en er deviezen nodig zijn.

Lees het uitgebreide artikel van De Telegraaf hier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. De KUMA ADMINISTRATIE weet er meer van volgens de Telegraaf? Mensen, mensen wij hebben hier te doen met een MAFFIOSI GOVERNMENT:

  Hoe kan het anders met aan het hoofd van de COSA NOSTRA: KUMAKOISI.

  Er staat ook een foto van dit HEERSCHAP samen met de GELIQUIDEERDE DRUGSCRIMINEEL FRANKLIN WATERVAL in de krant.

  In de jaren 80 heeft DRUGSBARON PABLO ESCOBAR een bezoek gebracht aan Suriname. De SURIKARTEL IS NIEUW LEVEN INGEBLAZEN!!

  Deze ROVERHEID weet meer van die 1000 kg die op de Haven is onderschept.

  Preet Baretta, kom nou in actie tegen CC-1


  Maak melding
 2. Sranang skeer, zoals in de jaren 80 was dit een welkome financieringsbron van de toenmalige regering en de coke exporteurs om hun wijze van leven te kunnen bekostigen. De coke was toen de dobber van de economie in Suriname, anno heden is dit des te meer noodzakelijk om de dobber weer te voorschijn halen om te laten dobberen met daaronder onder de rimpels van het troebel water de coke weer te laten dobberen.
  Sranang skeer en de coke brengt weer alle ongerief, van overvallers en verkrachters en moordenaars en dieven en geflipten en verslaafden en zwervers en hongerigen en onhygiënische toestanden en onveilige gebieden etc, met zich mee.

  Volgens onze bekende econoom RobG IT’er en docent het middel om de economie van Suriname weer op de kaart te zetten.


  Maak melding
 3. En de Boutisten geloven er heilig in dat hun moorddadige leider het goed met ze meent. Met de tijd duidelijk worden hoeveel een gemiddelde Surinamer aan lasten zal hebben om uit de shit van deze moordenaars en roversbende te komen…een kwestie van 25 jaar terug in de tijd…


  Maak melding
 4. Met een ingestorte finananciële economie, dankzij deze paarse rovers, zoekt men nu andere bronnen van inkomsten, zoals deze zelfde rovers in de jaren 80 al toepasten.


  Maak melding
 5. Suriname weer op de wereldkaart als ultieme corrupte bananenrepubliek met drugsdealer/moordenaar als president en een volk te dom en te laf om in opstand te komen.


  Maak melding
 6. Alleen bouta en consorten hebben het super prima.Hun hoor je niet klagen. Hun coke business is verviervoudigd..Feest in ocer dus.De farc van bouta doet het goed. .


  Maak melding
 7. SRD gedevalueerd……inflatie meer dan 60%……..coca export verdacht veel toegenomen…….net als de jaren 80…….is bouta weer aan de macht…..!!!


  Maak melding
 8. Waarom denk je dat een zeker iemand niet eens naar Guyana durft te gaan?

  Mensen die er geen bezwaar tegen hebben onze zeeschildpadden te vermoorden voor ‘a fist full of dollars’, hebben er ook geen moeite mee om, vanwege dezelfde redenen, het leven van overzeese kinderen te verwoesten met hun verderfelijke handelswaar.

  Een uitgelezen gelegenheid voor Donald om, als president, eindelijk iets goeds te doen; ‘Las Ede Donald, grab these Lowlifes by the nuts’


  Maak melding
 9. Vertrouw op eigen kunnen was het motto. Nu moet deze veranderd worden vertrouw op de NDP het komt goed met ons geliefd Suriname !!!!

  Gratis bruine bonen met zoutvlees heeft het land naar de klote geholpen !!!!!!


  Maak melding
 10. De “Tom Tom Macoute” heeft al vaste voet gezet in Suriname !! Via de “Tom Tom Macoute” is een visum voor Hatianen zo geregeld ! De achterban van NDP wordt versterkt door deze “Tom Tom Macoute”, zodra de baby “ptien ingie boi”
  Meriba vrij komt, breekt de pleuris los in Suriname !!!
  Zijn de meineed plegende getuigen in deze zaak nog niet gearresteerd ? Is er nog nieuws van de vedwenen van de aardbodem “kuiken”
  Wie weet er meer van ??


  Maak melding
 11. Dat is pas een zware aantijging.”De Suri overheid heeft weet van de coke exporten”.
  Als Suri de krant niet naar het gerecht sleept voor smaad,kunnen we aannemen dat de regering eens is met deze beschuldiging.


  Maak melding
 12. De tele graaf was self support van Nasi in werelt oorlog.
  As kom drug uit Surinaam, dang waar sei plante dat? Kang tele graaf toone waar? Sei hebbe tog satliet van Amerika om te spioneere. Dang toon aan waar is die plantaasje in Surinaam, anders wat vertel sei is leugen.
  Dese krant kan sein seer niet betrauwbaar. Sei hebbe van dese week geprobeer die lijder van Groen Lings swart te maake, omdat is groote opposisie partei. Terwweil is die mang blangk, se maake hem swart.


  Maak melding
 13. Net als in de jaren tachtig zullen de paarse heersende ratten olv didibri proberen met drugs geld te verdienen om oerdomme paarse muizen te ete en te drinke te geven. Het perdom paars volk krijgt straks de paarse rekening van didibri gepresenteerd op een paarsoude dienblad……jaren tachtig.


  Maak melding
 14. Wij Surinamers, net al Mathoera die moeten minder kletsen.
  Jullie houden van een hoop dingen over Suriname zeggen.
  Nu hoor ik niet is drugs van Dino of van Meriba, nu is het van wie??
  Jullie moeten je beter laten informeren van wie de drugs is.
  Ik las net nog namen die niet horen bij NDP.
  Mathoera gil maar want dan kijkt men de andere richting uit.
  Men zit op hete kolen maar het komt naar buiten.


  Maak melding
 15. Het zijn figuren als Mathoera die Su onder de bus gooien.
  Laat ze over HAAR zaken praten.
  Van drugs zijn vele landen opgebouwd.
  Denk je dat de ontdekking van drugs van Su komt??
  Su is doorvoerhandel voor drugs.
  Voor zo een grote hoeveelheid moet je geld hebben.


  Maak melding
 16. @Mundo: Zeker, in Nederland wordt ook veel drugs geproduceerd en verhandeld. Het verschil met Suriname is dat het bestreden wordt en dat niet het staatshoofd de grootste drugshandelaar is. (Zonder medeweten. medewerking en mededelen in de opbrengst door Bouterse kan het niet!)

  Bovendien, erg zwakke verdediging om te zeggen jij doet het ook en daarom moet er gezwegen worden. In Nederland is vrijheid van publiceren. Als Surinamer zou ik mij eerder zorgen maken over wat er in Suriname gebeurd dan over wat Nederlanders in Nederland doen.

  Bemoedigend in deze is dat ook in Suriname opgetreden wordt tegen drugshandel. Sommigen begrijpen blijkbaar wel hoe slecht dit is voor Suriname. Het laat ook zien dat Bouterse niet meer almachtig is.


  Maak melding
 17. Ik heb dit al begin jaren 80 aangekondigd maar toen was ik een doemdenker. Ik werd uitgescholden en weggezet als een ophitser die aan de kant van de blanken stond. In de jaren 80 kondigde ik al aan dat Suriname binnen 40 jaar de plaats van Columbia zou overnemen met aan het hoofd de nieuwe Papa Doc. Helaas is het niet gelukt om deze voorspelling 40 jaar lang uit te houden. Het is sneller gebeurd dan verwacht,


  Maak melding
 18. dinsdag 21 februari 2017 om 16:19 uur.
  Aka fa waka

  Ik heb dit al begin jaren 80 aangekondigd maar toen was ik een doemdenker. Ik werd uitgescholden en weggezet als een ophitser die aan de kant van de blanken stond. In de jaren 80 kondigde ik al aan dat Suriname binnen 40 jaar de plaats van Columbia zou overnemen met aan het hoofd de nieuwe Papa Doc. Helaas is het niet gelukt om deze voorspelling 40 jaar lang uit te houden. Het is sneller gebeurd dan verwacht,
  dinsdag 21 februari 2017 om 16:39 uur.

  oOk ik heb veel mensen gewaarschuwd niet te stemmen op paars misdadig crimineel rovend tuig olv van de grootste moordenaar die het land kent en de grootste roversbende ooit. Hetzelfde is mij overkomen, die oerdom tot op hun bot zijnde paarse idiote debiel dwaze aanhangers zijn daadwerkelijk te beklagen, want nog steeds deng tap deng paarse bek en krijsen soso lobi de baas der misdadigers en rovers sa e meki deng ka. Het paars volk is een zeer slecht volk dat de misdaad in principe aanhangt. Do ka.


  Maak melding
 19. Heeft Zwakka zijn of haar inburgeringscursus gemist soms? Ik vraag mij af waar die Nederlands heeft geleerd. Zelfs mijn zoontje van 6 en boslandcreolen die misschien nooit de stad hebben gezien, beheersen het beter. Niks persoonlijks.


  Maak melding
 20. Gelukkig is Suriname lang niet zo erg als Nederland, waar vandaag een Wietteelt-WET door de Tweede Kamer is GOEDGEKEURD.

  Henry (KUMAKOISIHIMSELF), binnenkort kunnen we dus van jou en CONSORTEN nog GROTERE TROEP verwachten. Want vertoef je tezamen met o.a. Bigi Sma NOG MEER in DROMENLAND dan NOOIT TEVOREN.

  De VRAAG van de COKE komt uit jou EIGEN KIKKERLANDJE Henry. Daar is jou COKE-HISTORIE VIER EEUWEN JONG ofwel VIER-HONDERD JAARTJES. Wie geef jij als ZWAKZINNIGE KUMAKOISI daarvan de SCHULD? De HOOFDSCHULDIGEN zou ik eerder bij jou Telegraaf(je) zoeken, die ALLES in het werk zal stellen om hun RACISTISCH, FASCISTISCHE en KLU-KLUX-Clan ROMMEL aan de man te brengen. Een dergelijk blad is voor ACHTERLIJKE LABIELE TYPETJES als jou bedoeld, maar niet voor de GEZOND DENKENDE MENS.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 21. Gelukkig is Suriname lang niet zo erg als Nederland, waar vandaag een Wietteelt-WET door de Tweede Kamer is GOEDGEKEURD.

  Henry (KUMAKOISIHIMSELF), binnenkort kunnen we dus van jou en CONSORTEN nog GROTERE TROEP verwachten. Want vertoef je tezamen met o.a. Bigi Sma NOG MEER in DROMENLAND dan NOOIT TEVOREN.

  De VRAAG van de COKE komt uit jou EIGEN KIKKERLANDJE Henry. Daar is jou COKE-HISTORIE VIER EEUWEN JONG ofwel VIER-HONDERD JAARTJES. Wie geef jij als ZWAKZINNIGE KUMAKOISI daarvan de SCHULD? De HOOFDSCHULDIGEN zou ik eerder bij jou Telegraaf(je) zoeken, die ALLES in het werk zal stellen om hun RACISTISCH, FASCISTISCHE en KLU-KLUX-Clan ROMMEL aan de man te brengen. Een dergelijk blad is voor ACHTERLIJKE LABIELE TYPETJES als jou bedoeld, maar niet voor de GEZOND DENKENDE MENS.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 22. Raoul TLS, in Olland staan de toeristen ‘keurig’ in lange rijen om hun Nederwiet en overige te troep kopen in de honderden coffee-shops. Die drugs worden op aanvraag verstuurd. Het zijn de zeer ‘welgestelden’ en niet Jan met de pet die dit allemaal organiseren.

  Krishna Mathoera weet precies waar en bij wie zij haar rookgordijn moet optrekken. De VHP is nog erger aan toe met deze hypocriete madame.

  Deze corrupte mevrouw en Santhoki weten wat ze met die 45 kilo coke onder Santhoki hebben gedaan. Als Bouta werk van maakt, brengen deze beide hypocrieten de komende vijftien jaar in Santo Boma door. Zij gebruiken die 45 kilo coke om de VHP te financieren.


  Maak melding
 23. Matoera deze mevr liet haar zoon vluchten uit Suriname toen die iemand dodelijk had aangereden.

  Die 90 kilo uit de kluis zijn wij niet vergeten toen Santoki minister was, maar 1 persoon een hindustaanse kluisbewaarder had de sleutel en toch was de drugs foetsie.

  Deze interview moet je als een vhp rookgordijn zien, ze zitten op hete kolen, zoveel drugs zijn ze kwijtgeraakt en blijkbaar zijn ze boos omdat hun drugs is afgepakt.


  Maak melding
 24. Trouwens het bericht stelt dat de overheid van de drugs afweet maw de overheid is betrokken bij drugsexporten.

  Dus deze zelfde overheid laat zijn drugs afpakken door agenten die voor dezelfde overheid werken. Volgens mij zou de overheid zijn drugs tot in het schip kunnen begeleiden en daarna het schip tot internationale wateren kunnen leiden. Maar deze overheid kan blijkbaar niet alles. En die waterkant ezels maar alle telegraaf poep slikken.


  Maak melding
 25. Mathoera lult zy moet de laaste zyn die praat ze kan nog steeds niet uitleggn waarom ze een pistool on dt meisje mond heb gehouden
  Is het niet vn nandannnn


  Maak melding
 26. @Amigo,
  Jij snapt er geen en biet van he?
  De ironie in de postings van broeder Zwakka ontgaat je volledig. Maar niemand neemt het je kwalijk hoor. Immers, ironie is veelal alleen herkenbaar voor de geoefende en ingewijde verstaander. Bij jou is de boog altijd gespannen. Relax mi boi, probeer je zo af en toe ook een beetje te ontspannen. Het leven hoef je niet altijd zo serieus te nemen.
  Ik vind het fantastisch hoe broeder Zwakka zo nu en dan een loopje neemt met de wannabe leaders van ons land.
  Probeer ook eens te lachen ondanks de trieste omstandigheden in het land. No’so yo dede no ka.


  Maak melding
 27. Sranan moet gewoon zsm weer Rechtsstaat worden !

  Drugssmokkelaars, doorvoerhandelaren, verzenders en plegers van andere misdrijven, moeten ALLEN worden berecht !

  GEEN uitzonderingen/amnesties etc, gewoon STRAFFEN !

  EIST dat alle burgers afblijven van de ONAFHANKELIJKE Rechterlijke Macht ! Ook de president !


  Maak melding
 28. @wendy; Big up. Surinamers in NL (sommige) zijn echte landverraders. Ongeacht welke President, drugs doet de wereld draaien. NL is er groot van geworden. VOC had ook massa opium.


  Maak melding
 29. @ To {Do} the Right thing … noem je jezelf een ” GEZOND DENKEND MENS ” …. shame on you …. man je bent zo ziek ….zelfs de specialisten weigeren je als patient. Je bent de meest ACHTERLIJKE LABIELE TYPETJE die men zich kan indenken.


  Maak melding
 30. Suriname is niet alleen een drugsstaat maar ook een bruinbonenstaat. Want door gratis bruinen bonen met zoutvlees te verstrekken win je de verkiezingen en daarna ga je door met het produceren en verhandelen van drugs.


  Maak melding
 31. Grote delen van de bevolking hebben hiermee geen probleem.Als je luistert naar de surinamer zijn ze collectief in de war geraakt en keuren alles goed.Volgens hen is inderdaad Neks fout.Om van te rillen.


  Maak melding
 32. @Do The Wrong,

  Wil je soms beweren dat die foto waarop KUMAKOISI te zien is samen met de DOODGESCHOTEN CRIMINEEL NEP is?
  Heb jij een foto van Rutte gezien waar hij staat te poseren met any CRIMINEEL?

  Jij hebt een CRIMINAL MIND vandaar je ADORATIE voor KUMA?

  Ik heb geen TOTAAL RESPECT voor lieden als jou. Ik word KOTSMISSELIJK van jou als ik lees hoe jij in de bres springt voor KUMA en zijn DALTONS.


  Maak melding
 33. @ Volgens Mathoera is er nu een zelfde soort situatie ontstaan omdat het economisch gezien erg beroerd gaat en er deviezen nodig zijn.

  Met ander woorden: Men kan geen leningen meer afsluiten dus zoeken ze naar andere wegen. Nederland zit vol met yuppies die graag snuiven.

  Dus, je kan ze geen ongelijk geven, ze blijven het proberen.

  Niet geschoten is altijd mis!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES