woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameMensenrechtenactivist: censuur terug in Suriname

Mensenrechtenactivist: censuur terug in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 21 feb – De regering onder leiding van Desi Bouterse is druk bezig mediacensuur terug te brengen. Dit stelt de voorzitter van Stichting 8 December 1982, Sunil Oemrawsingh. Het snijden in televisieprogramma’s zoals recent gebeurde bij zender STVS, is maar een voorbeeld. Het publiek mag slechts bepaalde informatie krijgen.

Het gaat er vooral om mensen voor te schotelen wat de reegeerders willen. Allerlei pogingen worden ondernomen, in weerwil van het bestaan van sociale media. Het is de jaren tachtig opnieuw. Het is een ‘kromme opvatting’ die wil dat publieke media “Gemonopoliseerd moeten worden om alternatieve nieuwsfeiten die vaak op gespannen voet leven met de waarheid, te presenteren”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd.

Het is precies wat vakbondsleider Wilgo Valies laatst overkwam. Zijn visie op de onderwijsstaking mocht niet belicht worden. Het betreffende interview werd abruot onderbroken. “Met het censureren van het interview zijn ook weer de rechten van de mensen met de voeten betreden”, aldus Oemrawsingh. Het heeft er alles van dat de dagen van rancune en militarisering terug zijn.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

36 REACTIES
 1. Dhr Oemrawsingh heeft gelijk. Zoals ik Suriname bekijk wordt het land in rap tempo omgevormd tot een narco staat. Het land is volgepropt met schulden en corruptie viert hoogtij. Daarnaast ligt militarisering op de loer. Zodra de wolf zicht bedreigd voelt grijpt hij de naar de wapens. Met zoveel chaos hoeft er maar iets te gebeuren of de blanken krijgen de schuld. Dit zou een zgn revolutie dan rechtvaardigen. Acht die kans groot !! Dit alles georkestreerd door de spin doctor Baboeram want laten we nu eerlijk zijn Bouterse heeft IQ van een bevroren visstick. Dergelijke constructies kan hij niet verzinnen.


  Maak melding
 2. Dhr Oemrawsingh heeft gelijk. Zoals ik Suriname bekijk wordt het land in rap tempo omgevormd tot een narco staat. Het land is volgepropt met schulden en corruptie viert hoogtij. Daarnaast ligt militarisering op de loer. Zodra de wolf zicht bedreigd voelt grijpt hij de naar de wapens. Met zoveel chaos hoeft er maar iets te gebeuren of de blanken krijgen de schuld. Dit zou een zgn revolutie dan rechtvaardigen. Acht die kans groot !! Dit alles georkestreerd door de spin doctor Baboeram want laten we nu eerlijk zijn Bouterse heeft IQ van een bevroren visstick. Dergelijke constructies kan hij niet verzinnen


  Maak melding
 3. Letterlijk…back to the 80’s,
  Voor de ndp babies die het niet geloofden …wel ze gaan het voelen en meemaken nu…en de crimineel die ervoor zorgt is niemand minder dan hun geliefde baasje bouta,
  Bouta ..toen en nu…dezelfde crimineel ,dezelfde rampen.


  Maak melding
 4. Binnenkort volgt een wijziging van de wacht in het leger. We dan aan de leiding komt en met welk opdracht het leger aangevoerd gaat worden laat zich raden.


  Maak melding
 5. Censuur is na ’82 niet echt weggeweest.De vrije pers stond aldoor op papier maar de journalisten pasten en passen zelf censuur toe.En dat gaat zo blijven zolang de hoofdverdachte van ’82 vrij rondloopt.
  De journalisten weten hoeveel onopgeloste moorden en verdwijningen in hun archief te vinden zijn.Om ook niet in de pers archieven te eindigen,passen ze copy/paste toe.M.A.W ze zijn gewoon een doorgeef luik.


  Maak melding
 6. Sunil Oemrawsingh ik heb vaker op dit forum aangegeven dat een hoop Sranamans geen verstand hebben van politiek.Jij bent er 1 van kijk aub even om u heen en vooral dicht bij huis Dikke Trump,Geert Wilders enz enz .Ik heb altijd al gezegt dat de president van SWITI Sranan een slimme man is.Hij hoeft alleen maar te kijken wat de westerse democratieen doen.aub niet huilen dit gebeurt in de hele wereld.


  Maak melding
 7. Regeering is seer suur dat mense staake, darom sei greipe naar sensuur. Sodat die staaker niet kreig steun. Dang eers was regeering suur, nu is die fakbont suur. Overal suur.


  Maak melding
 8. @Mundo

  Niemand hoeft verder dan Suriname te kijken.Zie wat bouta met de surinamers doet.Wilders en trumprump die hebben geen amnestie en noch vragen ze erom. De rechter in amerika bepaald en trumprump moet zich eraan hpuden ..regels zijn regels die eerbiedigd dienen te worden . Bij ons worden ze juist vertrapt door je baasje.Jullie van de njang dringie partij moeten de regels die gelden voor een ieder nu eindelijk gaan doornemen.In amerika of elders zijn de rechters niet bang wanneer ze de naam trump horen. Bij ons bibberen en huiveren de rechters wanneer ze de naam bouta horen..brrrrrr… en dat komt niet uit respect maar uoit angst..


  Maak melding
 9. In de jaren tachtig hebben deze paarse ratten olv didibri voor dood en verderf, leegroof staatskas, devaluatie, schaarste, censuur en drugs gezorgd. Hoe kan een deel van het volk dan geloven in deze ratten der mislukte revo olv van de grootste duivelse rat. Oerdom paars volk krijgt dan ook paars rattenvoer als verdiende loon vol verderf. Wo ka zevenmalen erger ai go kong, wacht maar af, na leki Afrika.


  Maak melding
 10. Het is oorverdovend stil aan de kant van de zelfingenomen wijsneuzen van paarse zijde…..RobG / Milton / Paraman / Parbo. Wordt steeds lastiger voor deze stakkers om recht te lullen wat al sinds 2010 krom is.


  Maak melding
 11. Ja Suriname is weer aan het verworden tot een Narco-Dictatuur met Stalinistische trekken. Ik kan maar niet bevatten dat het volk dit toelaat.
  Nog even en het land is volledig kapot gemaakt.

  @Mundo hoe kun jij oordelen dat anderen geen verstand hebben?? Hoe kun je zeggen dat de president slim is?? Hij is gewoon een rat die alles om hem heen sloopt, steelt en verkracht. Iemand die op elke mogelijke manier dood en verderf zaait. Het volk zal weer vele jaren zwogen om de rotzooi op te ruimen.


  Maak melding
 12. -Het grootste probleem in Suriname is Bouterse zelfs. Niemand kan ontkennen wat deze man in de jaren 80 heeft aangericht.

  -Men moet niet vergeten hoe Bouterse het land met al zijn wetten en regels heeft vertrapt, dus als men nu bezig is om wetten en regels te maken, mogen zij dit best wel doen, omdat hun baas Bouterse alles kapot heeft gemaakt en verbrand.

  =In Suriname praat men over de afro Surinamers, en raad eens:::Hooghart die steeds de blanken de schuld geeft rept met het woord,,, Wij negers in de DNA.
  Wat een opvoeding en maar schreeuwen dat men discrimineert en racistisch is.


  Maak melding
 13. Jammer hoor dat onze mooie Suriname door een bende van riool ratten naar de afgrond wordt geleidt!!

  Is er dan ergens geen rattengif te verkrijgen en hun te vergiftigen!!
  Neem een voorbeeld van wat die ene dame Doan Thi Kuong, met de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un!!!

  Volgens mij is de bovenstaand echt nodig!!! De tijd is nu aangebroken!!!


  Maak melding
 14. De slimste is deze moordenaar zeker niet, het volk is dom, dat ze deze fratsen pikken van dit gedrocht, in Amerika of Europa, zou deze clown geen schijn van kans hebben, want zou allang verleden tijd zijn, vanwege een liquidatie.


  Maak melding
 15. 99% van de reacties op deze site gaat om een paar belangrijke onderwerpen; het parlement en de regering,de rechtstaat vs machtstaat, sociaal economische situatie, gezondheidszorg, sociale cohesie, criminaliteit etc. Daarnaast kan worden opgemerkt dat er sprake is van een soort van wie kan harder en beter de loef af te steken tegen de ander in; verwijten, beschuldigen, uitschelden en op de persoon af elkaar voor rotte vis uitmaken. De president van Suriname is vaak de aanleiding om allerlei meningen over een maatschappelijk verschijnsel mee te willen praten. Een onderbouwing van een mening siert een spreker,het hoort zo. Als we met z’n allen op deze site een cinstructieve bijdrage willen leveren om Suriname weer gezond te maken dan moeten we met een zeer interessante sociologische vraag bij onszelf beginnen. Die vraag is door een van onze levende helden down to earth als volgt geformuleerd; wie is je vader, wie is je moeder; aldus J.Rayman. Met alle respect; behandel jezelf zoals je door een ander behandelt Wilt worden. Social media is ook bedoelt als een serieuze forum. Heb je niks te melden dan schelden, zoek je vertier elders, vervuil serieuze communicatie niet met banaliteiten. Respect voor elkaar siert ons.


  Maak melding
 16. Het tijdperk van Bouta en de gangs(ters) stompelt op zijn laatste poten en zal voor einde van dit jaar ten einde zijn.

  Wie nog geloof heeft in de aller grootste moordenaar, de aller grootste (drugs)crimineel van de republiek Suriname moet behoorlijk gestoord zijn. Zelf geloof hij ook dat hij het niet zal redden.

  Hoe dan??????

  Zie de grote puinhoop die hij van de republiek Suriname gemaakt heeft. 3 x skeer!, wissel, wissel, wissel, geen medicijnen, ontwaarding van de Surinaamse dollar, geen valuta, lege winkelschappen, enz.

  James Warren (Jim) Jones Indiana (USA) 13 mei 1931 – Jonestown (Guyana 18 november 1978 was een Amerikaanse sekteleider die een volkskerk begon in Indiana. Hij werd een invloedrijk persoon en burgemeester van George Moscone.

  Zijn kerk zette zich in voor “sociale rechtvaardigheid, maar evolueerde tot een sekte, gekenmerkt door autoritair machtsmisbruik door Jones en duivelse geloofsovertuigingen. De sekte vestigde zich in de jaren zeventig een landbouwcommune onder de naam Jonestown in Guyana.

  Op een gegeven moment dronken ze allemaal daar een brouwsel, waardoor velen stierven. Jones maakte met een kogel aan zijn eigen leven. De kans is groot dat Bouta ook niet meer weet hoe of wat en dat dit ook zal plaats vinden.

  Dit omdat die man geen uitweg heeft hoe uit dat puinzooi dat het gemaakt heeft van Suriname te komen. Die man schaamt zich heel diep voor datgene wat hij de Surinamers en de republiek Suriname heeft aangedaan. Hij heeft geen enkele uitweg om orde op zaken te stellen. Wie gelooft nog in hem. De rovers die hem omringen denken ook hoe ze het zinkende schip op tijd te verlaten en hun vege lijf te redden.

  Wie op een gegeven moment in het buitenland is, zal niet meer terug keren. let op! Ze kijken allemaal uit waar ze hun vege lijf kunnen gaan verbergen.

  Advies Aan Bouterse
  Geef het mandaat terug aan het Surinaamse Volk en laat voor 25 mei 2018 nieuwe verkiezingen gehouden worden.

  Er komt een zaken kabinet. Laat de Krijgsraad/rechtbank gewoon haar werk doen en aanvaardt het vonnis. Laat je opsluiten in SB. Want je bent fout geweest en die straf verdien je.

  Wat er gebeurt met uitleveringen naar het buitenland, moet je ook accepteren. Je ben goed fout geweest en aanvaardt het gewoon.

  Laat anderen dat rotzooi die je sinds 25 februari 1980 tot heden hebt veroorzaakt opruimen en Surinamers weer hun gezicht en trots terug krijgen. Ik ga vanuit dat je ons Surinamers minimaal dat gunt, ja toch?

  Je speelkwartier is afgelopen. Je moet goed gewassen, geknipt, geschoren worden, borstelsnor gefatsoeneerd worden, worden aangekleed en netjes worden opgeborgen.

  Wees eerlijk naar jezelf toe. Je hebt echt geen speelruimte toe. Het minste dat je de Surinamers kan gunnen is hun herstel. jouw gaat dat niet lukken. Wees eerlijk naar jezelf toe en houdt jezelf niet voor de gek, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  Vraag aan iedere Surinamer.
  Wat kan deze man Bouta voor de republiek Suriname en de Surinamers nog betekenen?

  Antwoord: Nada, Notie, Neks, Nunca, nul, verval, Never!,
  3 x skeer, eigen belang, zeer grote armoede, grote criminaliteit, verval in alles, normen, waarden, enz.

  De persoon die nog gelooft dat Bouta Surinamers nog naar welvaart en welzijn, orde, rust, veiligheid, vertrouwen op eigen kunnen, waardigheid, respect, recht en waarheid maken vrij, God Zij Met Ons Surinamers, het aller beste in de wereld moet wel van de pot gerukt zijn.

  Surinamers hebben anderen nodig om hun uit dit verval te halen.

  Alle landen en mensen hebben elkaar nodig. Welke landen steken hun handen uit om Suriname te ondersteunen met Bouta. Noem één land op dit dat doet en dat dit ontwikkeling, rust, vooruitgang, welvaart en welzijn brengt voor de Surinamers?

  Niet een die dat doet. Alle presidenten en landen in de wereld willen niets met Suriname te maken hebben om vooruitgang en welzijn voor de Surinamers te brengen. Wel om Suriname uit te buiten.

  Waarom gaat Bouta naar geen enkele buitenland? Die man schaamt zich dood om zijn gezicht in een buitenland te laten zien. Overal wordt hij met de nek aangekeken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. @@ Papadang!! Fu mi sey, yu kan hari dang!!! weet wel waarover je hebt!!! Je doet exact de zelfde wat de sommigen hier doen!!! Professor weetnietskunde!!

  @@@Als we met z’n allen op deze site een cinstructieve bijdrage willen leveren om Suriname weer gezond te maken dan moeten we met een zeer interessante sociologische vraag bij onszelf beginnen

  @@ Papadang!! de oplossing is heel duidelijk!!! Ze moeten Bouta en zijn hele boevenbende met rioolratten vergiftigen, dan is het probleem opgelost!!

  Ik herhaal het voor je!!! Heb je niet gezien wat er met die Neem een voorbeeld van wat die ene dame Doan Thi Kuong, met de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un!!


  Maak melding
 18. Ik ben bang dat meeste;nietsnutten en neokolonisten,niet eens weten wat het woord censuur betekent laat staan begrijpen,wanneer het hun goed uitkomt dan is censuur goed,maar als het hun niet goed uitkomt ,zijn het net kleine baby,s die maar zitten te huilen,omdat een harde drol,in hun reet vast zit,censuur wordt overal gebruikt,binnen een politieke party,waar niets goeds van de tegen party gezegd mag worden,binnen het bedrijfsleven ,j gt toch een product van j concurrent de hemel in prijzen,ik denk dat j op staande voet wordt ontslagen,dat sunil iedereen verbiedt om over de de plannen die zijn broer smeed om Bouterse te vergiftigen,en over de aanslag op pad wanica te praten,valt dat niet onder censuur,dus kleuters zijn er geen betere issue,s om over te debatteren ,de haat bij sommige gasten ,is zo overweldigend ,dat ze spontaan klaarkomen,als het over Bouterse of Su gt,ziekelijk allemaal,ze zijn net vliegen die massaal op een hoopje stront afkomen,j kan ze vergelijken met human Scum ,triest allemaal,het is ook een bepaalde groep die zich schuilhouden achter een Nick ,Su is een brontji djari,verlaat het racistische pad,het gt ons alleen maar problemen bezorgen


  Maak melding
 19. Zolang het Surinaamse volk zelf niet wil inzien dat ze in een onpeilbare diepte worden gedompeld door hun o zo geliefde paarse bende zal er niets veranderen.
  Pas als hun ogen open gaan zal dat te laat zijn, dan al is Suriname weggegeven aan de Chinezen en andere uitbuiters.
  Het Surinaamse volk wordt bewust dom gehouden, een weldoordacht plan van Bouterse en zijn bende.
  Hoe verklaar je dat een ongeschoold figuur als Bouterse een land in zijn macht kan houden?
  Inderdaad, omdat hij de bevolking dom heeft weten te houden.
  Bouterse heeft het hele land in zijn macht omdat hij iedereen een loer draait met al zijn loze beloftes.
  Niets is er uitgekomen van zijn beloftes aan het Surinaamse volk, hij heeft ze alleen opgezadeld met een toren hoge schuld welke door nog vele generaties terug betaald zal moeten worden.

  En nu, censuur, het laatste redmiddel om zichzelf en zijn naasten te redden van een gewisse marteling.
  Ontneem Bouterse al zijn macht, geld en goederen, dan is er opeens een overschot op de Surinaamse begroting.
  Alleen Bouterse en zijn naasten hebben dit mooie land in no time naar de kloten geholpen.
  Niets of niemand anders!

  Er heerst een ware dictatuur in Suriname, en aan alle Surinamers de oproep en mandaat terug te roepen en Bouterse zijn welverdiende loon uit te betalen.
  Opsluiten in de diepste gevangenis welke waar ook ter wereld te vinden is en laten creperen zoals hij het volk laat creperen!


  Maak melding
 20. Sunil Oemrawsingh, is Sunil overigens niet een wasmiddel? Niet Bouta, maar jij pleegt censuur door steeds de feiten te verdraaien. Niet iedere nabestaande staat achter Stichting 8 December 1982. Ik ben ook nabestaande maar moet niets, maar dan ook niets van jou ophitsen en leugens hebben.

  Ga jezelf maar schoonwassen met jou wasmiddel. Het opstoken brengt je nergens. Je bent gedoemd te lasteren, ten kosten van overledenen op de koop toe.


  Maak melding
 21. Het paars volk is zo dom dat hun paarse lijder ze van alles voor kan schotelen, paarse schijt en pis megaschulden vol kommer en kwel. Ze gaan het oerdom gewillig opvreten. Als baas zegt ehh men is weer bezig vanuit het buitenland etc blabla revo paars gelul te niet te doen, of hen een paarse worst vol van zijn schijterij voor de neus houdt met de mededeling, is kippenworst, deze oerdomme stommelingen zonder na te denken, ondanks alle paarse bittere vruchten, deze gretig zullen verslinden. Na wang mpp dong buriki paars volk sa syem baas en roversnest. Ai poeroe ka gi deng mpp dong slecht misdadig volk.


  Maak melding
 22. @Johan, een teken van zwakte van de zittende machthebbers. Dat SU’s geen enkel vorm can censuur moeten pikken en duidelijk laten merken dat ze kiezen voor de rechtstaat dan een machtstaat.


  Maak melding
 23. Dirk;je spreekt jezelf tegen,je hebt het over iemand die niet geschoold is,daar verschil ik met jou van mening,maar een ieder zijn wil kan opleggen,kon ik maar beschikken over die kracht,schijnt dat j ook geen kaas hebt gegeten over economie,want met het grote buitenlandse schuld van Amerika ,moest dat land al lang failliet zijn iedereen leent om vooruit te komen,alleen moet j zorgen dat jij j schulden kan terug betalen,is Chan dan wel geschoold,met een politie opleiding op appeldoorn,wil niet zeggen dat j academisch hent,of intellectueel,en na sondro ede,je blijft j maar steeds herhalen als een kip zonder kop,zonder iets te zeggen,ontwetendheid is ook een vak apart


  Maak melding
 24. Wat de meeste losers en kontlikkers op deze site niet willen of kunnen begrijpen is dat censuur overal wordt toegepast, jou like iT or not,een ieder die eindverantwoordelijk is in concern,of bedrijf maakt niet uit wat, is bevoegd omdat te toe te passen,dus sunil maakt geen gebruikt van censuur,dan is hij een slappeling ,en president worden van een land is niet vr een ieder weggelegd,de here daar boven weet precies wat hij doet,misschien wordt Chan nooit president, omdat hij niet over de nodige capaciteiten beschikt om een land te besturen,of simpel gezegd hij heeft die wijsheid niet in pacht,de ezel van mijn buurman wil ook president worden,hij mag een gooi doen, maar als het hem lukt,dat weet ik niet,beschikt nl niet over een glazenbol nietwaar na so a de,de man waarbij domheid met de paplepel is ingegoten


  Maak melding
 25. The leak is real, but the news is fake!!!

  The Donald hoor je dagelijks mekkeren over ‘fake news’, van de media, maar hij zal het niet in zijn hoofd halen om de (Donald) comedy sketches van SNL etc., van de buis te halen.
  Bij elke scheet die the Donald los laat zit de media er boven op. En zo hoort het.

  In suri daarentegen heb je geen nieuws, geen fake nieuws, alleen maar copy/paste nieuwsberichten van de NOS.
  De journalisten zijn angsthazen, de radio & tv stations idem dito. In parbod doet iemand een oproep aan de comedy sector om de suri- politiek onder de loep te nemen, g.g. (geen gehoor).

  Dit is geen ‘back to the eighties’ meer, maar terug naar 3000 B. C.

  Waar ze goed in zijn is een quasi verongelijkt gezicht opzetten en hysterisch schreeuwen:
  “Maar…hunnie en zullie..doen het ook…
  We blijven niet achter(lijk) hoor…..”

  Wat denk jezelf Iwan B. !


  Maak melding
 26. Esmerald ;je weet niet waar j het over hebt,in Suriname heb j 6 of 7 tv stations die alleen maar programma,s uit India uitzendt ,het overgrote meerderheid van de bevolking verstaan niet eens wat ze uitzenden,als dat geen censuur is dat weet ik het niet meer,maar dat de regering dit allemaal toelaat begrijp ik nog steeds niet


  Maak melding
 27. A skoro fu song wang foe oenoe hei toemsie. Ik kan nauwelijks meer volgen. Al het schelden en beledigen, zonder iets zinnigs voor te stellen. Is dat omdat jullie allemaal van SU houden? Emotioneel en haatdragende zaken naar voren halen helpen ons niet uit de put. Het brengt moesje niet naar Parijs, maar wel naar de donder! Denk a torie.


  Maak melding
 28. @korte metten harde taal.

  Bedankt voor uw reactie.

  Wat een voortreffelijke, nauwkeurige en sublieme vergelijking. Geen speld tussen te krijgen, mang.

  Applaus!!!!

  Tip: het beste boek van de maand bij van Duuren media is: Facebook voor senioren.
  mss iets voor u?


  Maak melding
 29. @Peterpot,
  “A skoro fu song wang foe oenoe hei toemsie……”

  Je kan ze niet kwalijk nemen, sommigen zijn gratis naar school geweest en weer anderen fu soso…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES