‘Bureaucratie en corruptie ontmoedigen Toerisme Suriname’

40

Het toerisme in Suriname wordt door bureaucratie en corruptie ontmoedigd. Dit schrijft de nieuwssite caribbeannewsnow.com. De binnenkomst in het land wordt beschreven als ‘een zware, lange en problematische beproeving’. De verplichte toeristenkaart is op sommige toegangspunten niet en op andere moeilijk te krijgen, en dat maakt dat toeristen wegblijven van Suriname. Dat komt volgens de nieuwssite vanwege het feit dat Suriname nog geen gebruik maakt van nieuwe technologie om e-visa of e-toeristenkaarten te verstrekken – wat corruptie kan verminderen en efficiënter is.

Op de Johan Adolf Pengel (JAP) luchthaven kan het een en ander beter. Reizigers moeten eerst in de rij om een toeristenkaart te kopen; daarna moeten zij opnieuw aansluiten in een andere rij om hun paspoort te laten afstempelen. In landen als bijvoorbeeld Oeganda, Tanzania en Ethiopië hoeft de bezoeker voor beide handelingen slechts eenmaal aan te sluiten.

Daar komt bij dat de rijen op JAP luchthaven lang zijn en er maar enkele personen zijn die de arriverende gasten kunnen afhandelen. Een bezoek aan Suriname begint volgens verschillende personen die caribbeannewsnow.com interviewde dan ook ‘als een nachtmerrie’. Lees het uitgebreide verslag van caribbeannewsnow.com hier.


40 REACTIES

 1. En daarbij komt kijken dat het Suri Kartel weer springlevend is. Al met al genoeg ingrediënten om Suriname voorlopig links te laten liggen. Voor minder geld kun je een fantastische cruise maken in de Cariben of een mooie strand vakantie in zuidoost Azie.


  Maak melding

 2. Ik Snap het nog steeds niet waarom er zeg 5 of 6 Balies gemaakt worden om de doorstroom optimaal te houden.
  2 of 3 rijden is niet meer van deze tijd.
  Ik vindt dat stukje de aankomst hal en in de rij staan ook erg.
  Laat me denken aan een 4de wereld land.
  Zeker als je kinderen (tussen 0 en 4 jaar)heb en zo is het nog erger.
  Als ik de minister was zou ik dat stukje de aankomst zo prettig mogelijk maken voor de mensen. En vertrek ook dat je met een gevoel weg gaat ik kom snel weer terug.


  Maak melding

 3. Verbaast mij niks. Surinamers verstaan de kunst om van de meest eenvoudige zaken heel ingewikkelde problemen te maken. Dit komt omdat de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen zitten en ook niet wordt geluisterd naar mensen die het wel weten.


  Maak melding

 4. Tel daarbij op….de onbeschofte manier van benaderen…een onvriendelijke bevolking…smerige stad…zwervers…zwerfhonden…zwerfvuil…torenhoge criminaliteit…schandalige service en dienstverlening in de horeca en excursies…peperdure excursies…waardeloze infrastructuur…chikungunya / dengue en zika virussen. Kortom…Dit land negeren en voor een goede, prettige, betaalbare en ontspannen vakantie Caribisch Nederland bezoeken.


  Maak melding

 5. Gebrek aan visie en transparantie het grootste probleem.De meeste surinamers zijn uit op eigen belang het algemeen belang is secundair.A mind change can take generations.
  Prachtig land met een verziekt volk.


  Maak melding

 6. tja, logistiek ontbreekt
  je weet toch, diploma’s zijn niet nodig
  je hoeft alleen op bouta te stemmen en je hebt een baan
  werkverschaffing noemt hij dat, een totaal nutteloze baan erbij
  kan hem wat schelen, zolang hij maar onaantastbaar is als presje en stemmen krijgt


  Maak melding

 7. En het ergste is dat j als businessclass reiziger toch nog moet wachten op je koffer. Eer je buiten bent vanaf de uitstap uit het vliegtuig tot aan de taxi je circa anderhalf uur nodig hebt gehad. En dan ben je nog in de rij wezen staan van de 60+.
  Maar het ligt niet altijd aan de MP hoor. Ik heb meegemaakt dat een echtpaar circa 40 minuten nodig had m het paspoort afgestempeld te hebben.
  Reden? Niet duidelijk leken wel analfabeten want niets klopte van het vooraf ingevuld formulier, dit werd duidelijk nadat ze 4 keer terug moesten om het nogmaals in te vullen en daarvoor 2 nieuwe formulieren nodig hadden.

  Oponthoud was ook te merken bij de bagageband. Kijkend naar buiten zag je steeds 2 voertuin de bakken met koffers ophalen en het personeel die poco poco de koffers op de band legden.
  Suriname moet je
  Geld hebben
  Geduld hebben
  Vriendelijk zijn
  Ongevoelig zijn voor de onvriendelijkheid beginnend bij de MP in de aankomsthal


  Maak melding

 8. Er is niet veel geld nodig om de luchthaven cosmetisch mooier en gebruiksvriendelijker te maken. Wat zou een Slurf kosten. Dan niet schrikbarend veel als je mij vraagt.
  Gewoon heel de ruimte airconditioned. Je kan een hoop doen met huisvesting containers. Dingen gaan makkelijk 10 tot 20 jaar mee. Prima geschikt en kunnen later weer hergebruikt worden. Worden in Europa prima toegepast . Waarom ook niet daar toepassen. Waarom duurkoop als goedkoop en snel ook een optie is.


  Maak melding

 9. Kun je nagaan, dat zelfs in een land als Africa, het beter geregeld is, ze blijven hier achter de feiten aanlopen,kijk maar naar dat zogenaamde noodplan van die moordenaar met zijn fossielenclub, die nu plaats vind, nadat dorpen in het binnenland getroffen zijn door overstromingen.


  Maak melding

 10. En waar denk je dat de toeristen belasting naar toegaat,
  Het luchthaven personeel en ambtenaren rijden steeds grotere auto’s corruptie viert hoogtijin papa DOC suriname


  Maak melding

 11. Hier kon je op wachten, wat een ellende zeg!

  Dit laat duidelijk zien hoe dom ze zijn. Het is 1 grote mattie clubje en geldklopperij van de bovenste plank.

  Ai boi,
  Het is toch om te gillen dat ze een diplomaat vragen om zijn visum?? Hhahahahahah,,,

  In India zijn ze ook corrupt, maar dit is vele malen erger.

  Een kleine groep ( onwetende ) toeristen zullen altijd wel komen , maar reken maar 1 keer Suriname maar nooit weer als het beleid niet snel omslaat zie ik het somber in..

  bedoelen ze met dit : bevordering van het toeristische sector?? hahahahaha,,

  Zelfs andere derde wereld landen doen het beter.

  Volgens mij doen ze hun administratie nog steeds met een PC 486 model. Het woordje innovatie kennen ze blijkbaar niet.

  Het is 1 grote toneelstuk aan het worden,,,hahahahaha


  Maak melding

 12. Ik geef de Directeur van de SLM de schuld.
  Ik geef de directeur van de luchthaven de schuld
  Ik geef de minister van binnenlandse zaken de schuld.

  Dat het zo een (corrupte) zooitje is op de luchthaven.
  Dat er o.a. maar een balie is voor je visum en een voor je paspoort.

  Dat je in Guyana eerst helemaal naar de ambassade moet gaan voor een visum.
  En dat ze geen post hebben bij de grens zodat je daar ook een visum kan krijgen.

  Ik kan met meer verbeteringen aankomen.
  Maar het heeft geen zin.
  Vraag verbeteringen maar aan PARBO..
  Want hij weet alles beter dan de rest.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. Veel machthebbers (districtscommisarissen, assembleeleden, ministers, raadsadviseurs, de VP en de P) in Suriname denken dat zij onaantastbare Goden zijn, die hun onderdanen mogen bestelen, uitbuiten en beschijten voordat zij iets zullen doen ten gunste van die onderdanen.

  Elke Surinaamse ambtenaar denkt dat hij of zij een kleine god is, waar jij als kasteloze paria voor moet kruipen, voordat hij/zij voor jou datgene doet waar hij/zij voor in dienst genomen is.

  Met zo’n mentaliteit kunnen we het vergeten dat Suriname in de naaste toekomst vooruit gaat, Julian With zei het reeds: “het komt in Suriname nooit meer goed”.


  Maak melding

 14. As ga jei op vakansie, dang jei moet sein rielekst ook op lughaafe. As op vakansie jei heb ook soveel haast, dang warom jei gaat op vakansie? Dang bleif tuis.
  Alles moet snel huidige dag. Mense gebruike selfs medisein om eete snel snel te ferteere.


  Maak melding

 15. Alleen hele ouden van dagen zullen verworden Suribabwe bezoeken en drugskoeriers en ander onderduikend crimineel tuig. De kans om beroofd te worden door die paarse ratten die deze paarse roverheid voort heeft gebracht is 1 op 1. De paarse vloek blijft om zich heen grijpen. Het enige redmiddel is massaal deze paarse ratten opsluiten.


  Maak melding

 16. Tuifly wens ik succes, ik was vorige jaar geweest in de vliegtuig wasmachine er geen papieren om in te vullen op Jap aangekomen ben ik daar gaan invullen en daarna een uur in de rij vervolgens ging ik snel mijn bagage halen en tot mijn schrik hadden ze mijn koffer ingebroken wat spullen hadden ze gejat, dus pas nu ook op je bagage en die mensen die daar werken zijn ze gewoon jaloers beter kun je niks zeggen daar ander wordt het erger! !!
  Triest


  Maak melding

 17. Bij de SLM is het ook één grote corrupte zooi.

  In plaats van te vernieuwen en te professionaliseren halen ze de oude meuk weer terug op belangrijkste posten. Geen ruimte voor jong talent maar voor de oude zakkenvullers.


  Maak melding

 18. Super land,super eten en supervriendelijke mensen die het op het ogenblik best moeilijk hebben maar is staat zijn om van het weinige wat ze hebben dat nog met je te delen.Ga naar het schone Nickerie,Bigi pan, Coronie en geniet ben er al 4x twee maanden geweest en sta te trappelen om nog een keer te gaan het gaat in je bloed zitten dat Suriname en hoop snel weer te gaan,groeten uit Nederland


  Maak melding

 19. Oei, als ik dit allemaal lees, krijg ik bijna spijt dat we geboekt hebben. We vertrekken maandag. Ik ben nog nooit in Su geweest. Nog nooit in de tropen geweest en nog nooit op het Amerikaans continent geweest. Als ik al deze negatieve commentaren lees, vrees ik het ergste. 😯


  Maak melding

 20. Mooi om te zien hoe rijk ons land is. Vervelend om nu al te moeten denken dat het straks anders kan zijn.wat laten we onze klein, kleinkinderen na wat ons zo Su maakt.


  Maak melding

 21. Connie, gewoon naar Suriname afreizen. Als je op het vliegveld aankomt gewoon aan de zijkant rustig gaan zitten en wachten tot de rij, of rijen,niet meer zo lang is of zijn. Je moet toch wachten op je bagage en als je eenmaal door de paspoort controle bent dan is de kans groot dat je bagage naast de band staat en kan je het meenemen en vertrekken. Iedereen doet gestresst bij aankomst, dus neem even de tijd en je zal zien valt best wel mee. Ik heb het nu al een keer of zes op deze manier gedaan en werkt uitstekend en ben nu dan ook woonachtig in dit prachtige land. Ik wens je veel plezier in Suriname en begin je vakantie onbevangen en zonder vooroordelen. Let op zijn meestal de SuriNeds die lopen te zeuren en te klagen bij aankomst.


  Maak melding

 22. De Surinamers die in Su wonen zullen hun landgenoten in Nederland wel zeurpieten vinden als ze alle negatieve kritiek lezen.

  Maar wij hebben gelijk!!!

  Bijna alles wat ik hier boven leest is waar. Wij kunnen Su vergelijken met andere landen. Wij zijn net zoals anderen veel eisend. Waarom? Omdat we er keihard voor betalen.

  Wat ik zo jammer vind is dat ze niets doen met ons feedback.
  Ze vinden dat we zeuren. Wij proberen juist dit aan te geven zodat bepaalde dingen verbeterd kunnen worden. Zodat men met een tevreden gevoel naar Su kan gaan.

  Suriname zal jammer genoeg nooit een Toeristisch land worden. JAP airport is niet van deze tijd. Lijkt wel Afrika. Het is niet modern. Te veel om op te noemen.


  Maak melding

 23. Beste Panlo.

  Surinamers in Suriname zijn als de door voor goed opgeleide SuriNeds, omdat ze het bewijs vormen dat Suriname al 40 jaar stil staat en geen enkele ontwikkeling heeft doorgemaakt.

  Een ambitieuze, goed opgeleide SuriNed is de nachtmerrie van al die oerdomme, corrupte ’toppers’ met hoge functies die er alleen maar zitten vanwege hun politie kleur.


  Maak melding

 24. Op Schiphol kan ook een toeristenkaart worden gekocht!
  Scheelt veel gedoe op Zanderij.
  Er is daar ook niet altijd iemand aanwezig voor de toeristenkaart en dan kom je het land niet in!
  Dus gewoon in Nederland al aanschaffen, voorkomt veel ergenis.


  Maak melding

 25. Voor mij zijn het vooral de roofovervallen. Die kk criminelen weten dat je euro heb. E2000 euro is voor hun een hele jaarsalaris. Daar kunnen ze je wekenlang voor observeren en dan pas toeslaan op het juiste moment. Ik weet er alles van.

  Dit is momenteel de grootste nekslag voor Suriname. En als je slachtoffer ben wordt je helemaal aan je lot overgelaten. Alleen aangifte doen en daarna voorbij. Geen slachtofferhulp ofzo dat kennen ze daar niet.

  Helaas zijn het niet maar een paar, maar het zijn naar mijn schatting honderden. Met tipgevers erbij duizenden. Je Surinaamse buren kun je niet vertrouwen als je toerist ben weet ik uit eigen ervaring. Die krijgen ook provisie. Hoeveel duizenden euro wil je uitgeven aan je beveiliging. Op een gegeven moment houd het op.


  Maak melding

 26. Hallo ik ga jullie iets vertellen.
  Ik was in Su op vakantie toen ging ik een rol plak tape kopen bij een winkel, ik moest 5 kassa’s passeren voor dat ik die rol tape in handen kreeg. Ik was zo verschrikkelijk boos het duurde zeker een uur. Daarom verbaasd het mij niet dat zodra je in Su aan komt dit probleem al op de luchthaven zich voor doet en het komt ook in winkels voor echt bizar. Su loopt decennia achter met ontwikkeling. Kijk de wegen, vandaag heb je een mooie gladde weg over een maanden na de stort regen zijn er weer vele gaten en het duurt weer verschrikkelijk lang voor dat het is hersteld, ook bruggen worden en andere infrastructuur word niet op geknapt ze wachten tot alles kapot is of is versleten en dan gaan ze het herstellen maar vraag niet hoe verschrikkelijk.


  Maak melding

 27. Connie maak je borst maar nat ik zou liever Curaçao of Spanje of iets maar Su????
  Je word zo beroofd en het maakt ze niets uit als ze je moeten doden dan doen ze dat. Zelf oude mensen beroven ze, ze pakken alles wat er te pakken valt trek je reis snel terug Connie geloof ik ben geboren Suri maar op dit moment zou ik nooit voor Su kiezen maar als je toch gaat geen gouden sieraden AUB laat je mobiele telefoon niet zien vermijd verlaten plekken en laat je goed informeren waar je op moet letten SUCCESSSSSSSSSSSSSSSS hahaha.


  Maak melding

 28. Ja die MP op de luchthaven is verschrikkelijk onbeschoft, ze zeggen niet eens goede middag of welkom mag ik uw paspoort alstublieft, ze zeggen bijna niets, het enige wat ze doen is ze kijken je heel boos aan en daarna met hun vinger wijzend jou richting roepend naar de balie en vervolgens hoor je een boze stem zeggen paspoort, het lijkt als of ze boos zijn als we zijn gearriveerd. Je ben al op de luchthaven bang voor dat je land in gaat. Echt verschrikkelijk. Sommige mensen hier maakt het mooiere dan het is maar het is niet zo pas op de rovers. Ik leest het dagelijks hier op de site.


  Maak melding

 29. Eerlijk dat ik dit moet zeggen over mijn land doet me heel veel pijn ik hou zielsveel van mijn prachtige Suriname, ben daar geboren en ik zal zeker terug willen en ik ga zeker terug op vakantie maar op dit moment niet. De laatste keer toen ik in Su was, was ik zo bang dat ik dacht nee voorlopig ga ik niet naar Su als het wat beter gaat zal ik erover na denken. Maar Suriname ik hou van je ik laat je niet vallen maar dit is de realiteit en ik ben eerlijk over. Is wat ik heb mee gemaakt en hoort van familie die daar wonen.


  Maak melding

 30. Ik begrijp die mensen niet die in SU genieten..
  het begint al in de vliegtuig dat stewardessen tegen oudere hindoes als kleine kinderen aanspreken dat ze geen drank meer krijgen… dronken volwassen hindoes in de rij op zanderij, kunnen niet eens meer normaal lopen(geen schaamte?)
  Ongelofelijke onbeschofte douane bij binnenkomst.

  Hele bendes Zwerfhonden op straat, dat heb je niet eens in Oeganda . 1 van deze dagen zal er een nieuw virus ontstaan door de onhygiënische toestanden met Surinaamse origine dat een dreiging zal zijn voor de hele mensheid.

  Het land waar iedereen een gevange is in eigen huis of winkel met al het tralies, welk ander land heeft dat nou? En niemand kan het schelen, alsof het een mode is.

  Misschien zou het aanleggen van een stoep waar voetgangers onbezorgd kunnen lopen een goed idee is ipv al het geld in eigen zakken te doen verdwijnen .

  Winkel personeel Customer service training geven is ook een gemiste kans.

  En dan de president, wat voor idioot volk stemt op een beruchte moordenaar ex dictator en drugscrimeel ?

  Het binnenland is het enige nog wat prachtig is, geen joekas en dromen hindoes maar alleen maar pracht en praal … maar doe dan maar het binnneland van een ander tropisch oord want je ontkomt niet aan de ellende van zanderij.


  Maak melding

 31. Gelul…jij hebt Succes al afgevallen… Blijf dan maar lekker kou lijden in het “superieure Holland”.

  Wat geeft het dat een mp je ‘boos’ aankijkt?

  Je hebt toch niets te verbergen… Of wel?


  Maak melding

 32. Haha.
  Jij hebt in ieder geval geen kennis van zaken. Ook in Gambia of zelfs Aruba zit er tralies voor de ramen.

  Of wat dacht je van Zuid-Afrika?

  Lul niet hoor. Zwerfhonden? Ga naar Thailand, waar elke dag wel een toerist gebeten wordt.

  En over onbeschofte douane gesproken. Alsof die klootzakken op Schiphol zo vriendelijk zijn.

  Stop met liegen ajb!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.