zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWaas rond Suriname Aluminium Co. voedt wantrouwen

Waas rond Suriname Aluminium Co. voedt wantrouwen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 feb – De waas en geheimzinnigheid rond de toekomst van de bauxietindustrie in Suriname, is een voedingsbodem voor wantrouwen. Recente uitspraken van oppositieleiders en reacties daarop van de regeercoalitie versterken deze indruk alleen maar. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen moest noodgedwongen iets zeggen, veel zeggen.

In het parlement zei Dodson dat bauxietbedrijf Suriname Aluminium Company, Suralco en haar Amerikaanse moederbedrijf Alcoa een tegenzet hebben gepleegd. Dit is gebeurd in de periode sinds het parlement een intentieverklaring van de hand wees. De intentieverklaring tussen de regering Bouterse en Alcoa zou te zeer in het nadeel uitvallen van Suriname. Volgens Dodson heeft Alcoa gevraagd om intrekking.

De intentieverklaring moet dus worden gezien als nihil. President Desiré Bouterse heeft in een brief aan Alcoa kenbaar gemaakt dat de intentieverklaring ook zal worden ingetrokken. Dit formele verkeer moet enige tijd in beslag hebben genomen. Genoeg tijd dus om parlement en samenleving te informeren. De regering heeft het nagelaten en de oppositie heeft die opening gebruikt ook.

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. Dit gebeurd alleen als je zaken wil doen met leeghoofd bouta …je gaat failliet en bouta die zegt gewoon…a no mie…..
  en dan ,ja Suralco en Alcoa de schuld ligt bij jullie, wie geloofd nu in de woorden van een moordenaar?!


  Maak melding
 2. Het is ėėn wazige bende momenteel in Suriname met deze paarse misdadigers, niks gaat transparant, alle belangrijke informatie word achtergehouden, waardoor niemand weet waar hij of zij aan toe is, constant word list en bedrog toegepast door deze paarse boevenbende.


  Maak melding
 3. En dat moet een volkspresident voorstellen.Voor 2020 is Suriname compleet bankroet, het volk apathisch en massaal ziek. Immers, de aflopen 37 jaar is er hard eraan gewerkt om het bovenstaande doel te bereiken. Een moordenaar aan de macht Kent geen empathie laatstaan sympathie.


  Maak melding
 4. Alle deze industrieën worden op naam gezet van de fam. Bouterse en kompanen. Mijnbouw, goud , energiesector en water. Dan hoef je niet meer te regeren. dan kan je eeuwig het land leegzuigen. Overdracht van Suriname: van Publiek naar Privaat bezit. Daarom investeren ze niet in het volk. Een welvarend volk heeft verwachtingen aan het niveau van leiderschap, kijkt verder dan hun laatste bordje rijst met bruine bonen. Een welvaren volk verwacht rechtvaardigheid voor iedereen en niet alleen voor zichzelf. Dus hou ze arm, moe en hongerig en dan stemmen ze op de eerste beste leugenaar met een kippenvleugel in zijn hand. Strooi wat Srds rond aan pseudo intellectuelen en het lijkt net echt.


  Maak melding
 5. Dit krijg je als het volk als een stelletje koebi’s een president kiest.
  Het land wordt leegroofd en Sardjoe en Bouterse gunnen de koebi’s zo af en toe een paar kruimels.
  Wouter K.


  Maak melding
 6. Wie baas en zijn corrupt paars bezeten trawanten blijven aanbidden en geloven zijn nog erger dan varkens die leven van hun eigen schijt, en dat is het zeer slecht oerdom paars volk. De paarse roverheid zit niet voor de belangen van land en volk. Openlijk en bloot belijden ze de paarse gospel van baas…………..bedrog, roof, corrupte en paarse eigen belangen. met moordenaars, drugsbonzen, bankrovers en judassen is het volk paars verdoemd, met dank aan alle paarse debiele dwaze domme verarmde paria’s die elke uur van de dag een paarse schijt vol kommer en kwel doen. Let op……leg uw oor te luister en aanschouw wat komen gaat, met dank aan de keuze van oerdom paars gevolg………jare taktig & X erger. Wacht maar af.


  Maak melding
 7. W A A S :

  WAAS 1 : Machthebbers onderhandelen met Suralco, de multinational doorziet dat de onderhandelaars er enkel op uit zijn Onze Afobakadam in prive-bezit te verkrijgen !

  WAAS 2 : politie heeft nauwelijks papier en inkt, ziekenhuizen krijgen subsidie laat, Medische Zending Binnenland wacht ook op subsidie, verdachten kunnen wegens benzine-gebrek niet vervoerd worden naar de rechtszitting, vele leveranciers wachten nog steeds op betaling van hun facturen, maaarrrrr je mag niet zeggen dat Sranan FAILLIET is gemaakt door de machthebbers !

  WAAS 3 : dictatuur in Sranan is nog still in place ! Omdat een vakbondsman aan een tv-programma zou deelnemen, heeft het kabinet van de pres, BEVEL gegeven, deze live-uitzending te stoppen, op zwart te zetten. Maaaarrr je mag niet zeggen dat sprake is van CENSUUR of van DICTATUUR !

  PS : Onze monetaire reserves en gedrukte miljarden aan ongedekte SRD-bankbiljetten zijn VERDAMPT, zegt een minister !
  Helaas is ons Land WAAS EN NOGMAALS WAAS !!!!


  Maak melding
 8. Natuurlijke hulpbronnen bederven niet in de bodem .
  hadden het beter kunnen laten zitten en later eruit halen wanneer het wel meer oplevert. Denk dat er ene goede toekomst is voor landbouw en veeteelt. En dan op de grote schaal als in Brazilië. 95% gericht op Export.
  Alles wat je doet voor de ontwikkeling van Su moet voor meer als 95% gericht zijn op de export. Maar goed snel rijk worden bestaat niet meer.
  Slim rijk worden wel. pas als men dat beseft dan gaat het beter gaan.


  Maak melding
 9. Een waas creëren om de boel te kunnen bedonderen natuurlijk.
  Sardjoe en Bouterse roven het land leeg en de paarse koebi’s die hem hebben gekozen staan erbij en snappen in hun domheid niet wat er gebeurt. Ze azen op een paar kruimels om mee te pikken, zijn dan tevreden terwijl hun toekomst ze wordt ontstolen.
  Triest, time to leave this shit.

  Wouter. K.


  Maak melding
 10. DE WARE REDEN WAAROM RUSS HEADLEY CHIEF FINANCIAL DIRECTOR DIRECT MOET OPSTAPPEN BIJ TELESUR:

  vorig jaar 2016 heeft de regering 2 keren 20 miljoen Srd ‘geleend’ om de zgn. salarissen te betalen van de overheid (lees vriendjes ..
  regeringsadviseurs..
  familieleden op t Kabinet van de President..)..

  Ze hebben tegelijkertijd in 2016 ook 10 splinter nieuwe ISUZU Dmax 4 wheel drive voertuigen met een aanschafwaarde van 1/2 miljoen usd ook van Telesur wagenpark onttrokken voor het zelfde kabinet van de Pres,

  het waren dus essentiële dienst voertuigen van Telesur die a.h.w. met machtsvertoon werden onttrokken van de bedrijfsvoering van Telesur.

  En omdat HEADLEY weigerde hieraan mee te werken tot op de dag van vandaag om met zijn handtekening deze illegale transacties te bekrachtigen als Chief Financial Officer ..

  moet hij per direct worden ontheven.

  Gaarne dat de pers..media..telesur vakbond gesteund door de totale parl Oppositie partijen hevig in verzet komen..

  Het zgn geleend bedrag van 40 miljoen Srd aan t Kabinet

  en de 10 dure Isuzu D-Max voertuigen moeten direct weer terug naar TELESUR.

  Want als Headley die nu weg is gemoffeld..met een smoesje..we gaan zoeken naar ongeregeldheden binnen zijn beleid met CLAD onderzoek..

  Zo plunderen de criminelen op t Kabinet van de President elke dag systematisch het Bedrijf Telesur door..

  vandaar dat t Bedrijf nu in een zwakke liquiditeits positie is beland en wordt de schijn gewekt dat TELESUR moet gaan uitbreiden..moderniseren..groeien ..

  en zadelen ze t bedrijf nu ook op met gigantische buitenlandse schuld leningen in China zodat er meer geld binnenkomt bij Telesur die weer verkeerd kan worden besteed op t Kabinet van de President.

  Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft dus daarom Russ Headley, Chief Financial Officer (CFO) van Telesur, geschorst per heden vrijdag 17 Feb 2016

  Dit, op verzoek van de raad van commissarissen (rvc) van het bedrijf. President-commissaris Gardelito Hew A Kee heeft het besluit van de regering meegedeeld aan de medewerkers van het communicatiebedrijf.

  De rvc heeft een interne onderzoekscommissie benoemd.De vakbond olv Dhr Harvey Panka is hiertegen in het geweer gekomen. Uit een onderhoud tussen de bond en minister Miranda blijkt dat hier sprake is van een omissie. In een rondschrijven stelt de bond dat niet meegewerkt moet worden met een intern onderzoek.

  Er komt namelijk een zgn controlled CLAD-onderzoek..

  maar dat is gewoon een afschrikmiddel..manoeuvre om HEADLEY af te schrikken en wegwerken en tegelijkertijd dus ook als rookgordijn te gebruiken om iedereen op dwaalspoor te zetten om hun criminele bedoelingen niet zichtbaar te maken.


  Maak melding
 11. Vreselijke sociale paarse wantoestanden zijn komende, als, als het oerdom paars volk, het paarse schijt en pis vol kommer en kwel stilzwijgend blijft slikken. Het paars zeer slecht volk is te beklagen dat onberechte moordenaars, kortom crimineel misdadig gespuis de totale macht in handen hebben. Misdaad, leugen, onrecht zegevieren in verworden paars misdaadstaat SURIBABWE.


  Maak melding
 12. Ik ben vooral benieuwd hoe Simons en Misiekaba dit recht gaan praten.

  Er is DNA breed besloten dat de MOU niet bestaat en vervangen moet worden.
  8- 9 maanden later, in augustus 2016, schrijft Dodson namens de president dat de oude MOU de basis is voor de onderhandelingen en de nieuwe onderhandelingscommissie.
  Hoe weinig respect heb je voor de Democratie als men dat doet. Toen Dodson 1,5 – 2 maanden geleden in de DNA de kastanjes voor Sardjoe moest halen gaf hij duidelijk aan nergens van te weten en slechts de boodschapper te zijn.
  Nu beweert Dokson dat hij de DNA volledig heeft geïnformeerd. Helaas wist niemand van het bestaan van deze rare brief.

  Simons heeft menigmaal heel hard gesteld dat Brokopondo van Suriname is.
  Ondertussen betaald Suriname de hoofdprijs voor de Brokopondo elektriciteit en daar mee betaald Suriname voor het opruimen van de troep van Suralco.

  Simons maak nu uw uitspraken maar eens waar. De DNA staat boven de President


  Maak melding
 13. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Sinds 25 februari 1980 tot heden is Suriname 3 x skeer. Wie Is Hier De Oorzaak Van?

  Voor U een vraag, voor mij een weet.
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?
  De Dief Roept Heel Hardt Houdt De Dief!

  Sranansma Oe Bondroe!
  Samen Sterker!
  Sterker Door Strijd

  Time4Change!

  Jaag Die Bandieten Weg, Die Alleen Aan Hun Enige Eigen Belang Denken.

  Een Volk Dat Leeft Bouwt Aan Zijn Toekomst (zie wat het tegengestelde van deze zin is.)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 14. Waarschuwing aan de paarse politici.

  Jesaja 59
  1Luister! De HERE is niet te zwak om u te redden. En Hij is ook niet plotseling doof geworden! Hij hoort u wel als u roept!
  2 Het probleem is echter dat uw zonden u gescheiden houden van God. Vanwege de zonde heeft Hij Zijn gezicht van u afgekeerd en wil Hij niet meer luisteren.
  3 Want uw handen zijn moordenaarshanden en uw vingers zijn bevuild door de zonde. U liegt en mompelt en keert u tegen de goeden.
  4 Niemand wil eerlijk en oprecht zijn. De dingen, die u voor de rechtbank beweert, berusten op leugens; u besteedt uw tijd aan het uitbroeden van slechte plannen en de uitvoering ervan.
  5 Uw boze plannen zijn als eieren van een adder. Als zij worden uitgebroed, komt er een giftige slang uit voort.
  6 Uw zonden zijn als spinnewebben, waarvan geen kleding kan worden gemaakt. Alles wat u doet, is doortrokken van zonde; geweld is uw belangrijkste kenmerk.
  7 Uw voeten snellen naar de zonde en er wordt gemakkelijk onschuldig bloed vergoten; uw gedachten zijn uitsluitend op zonden gericht. Waar u ook gaat, laat u een spoor van ellende en dood achter.
  8 U weet niet wat werkelijke vrede is, noch wat het betekent rechtvaardig en goed te zijn; u doet voortdurend kwaad en zij die u volgen, zullen geen vrede kennen, net zomin als u.
  9 Daarom is het recht ver van ons, gerechtigheid wordt niet bij ons gevonden. Wij zien uit naar het licht, maar de duisternis houdt ons gevangen. Wij verwachten uitzicht, maar rondom ons is de nacht.
  10 Als blinden tasten wij langs de wand. Wij zoeken houvast als mensen die geen ogen hebben. Midden op de dag struikelen wij alsof het donker is. Wij zwerven in de wildernis en lijken sprekend op doden.
  11 Wij allen grommen als hongerige beren, wij maken geluiden als het gekir van duiven. Wij hopen dat ons recht zal worden gedaan, maar het gebeurt niet. Wij hopen op redding, maar ook die blijft uit.
  12 Want onze zonden blijven zich opstapelen voor de rechtvaardige God en getuigen tegen ons. Ja, wij weten wat een zondaars wij zijn.
  13 Wij kennen onze ongehoorzaamheid. Wij hebben de HERE, onze God, verloochend. Wij weten hoe opstandig en oneerlijk wij zijn, want wij kiezen onze leugens met zorg.
  14 Onze gerechtshoven doen de rechtvaardige onrecht; eerlijkheid is een onbekend verschijnsel voor ons. De waarheid valt dood neer in de straten en oprechtheid heeft geen enkele waarde.
  15 Ja, de waarheid is verdwenen en iemand die het verkeerde nalaat, wordt al snel aangevallen. De HERE zag al de boosheid en het was verkeerd in Zijn ogen, omdat niemand voor het recht opkwam.
  gerechtigheid.


  Maak melding
 15. @Jojo, ze zijn zo geschrokken ervan toen Santhoki en Rusland hun verhaal via de media naar buiten hebben gebracht.

  Het is triest met deze regering en voor mij mogen ze allen thuis zitten zonder een rooie cent van de staat, behalve een deel die echt achter slot en grendel moet zitten.


  Maak melding
 16. Ze hebben geen expertise. Ze begrijpen voor de helft niet wat in die contracten staat. Dus ze weten niet waar ze recht op hebben.

  Bovendien heeft Suralco-Alcoa belastende informatie over hoogstgeplaatsten. Ze zijn ook nog chanteerbaar.

  Dus er gaat geen voor Suriname gunstige afwikkeling komen onder deze regering.


  Maak melding
 17. @ R. Ascal

  De Sardjoe bedrijven zijn wel instaat over al zand over heen te storten in opdracht van Suralco.

  Wat er onder het zand zit maakt niet uit.

  Kort gezegd. Suriname betaalt ongeveer $ 200.000.000 elektriciteit die al van haar is aan Suralco.
  Suralco betaald Sardjoe bedrijven $ 200.000.000 voor het laten verdwijnen van alle milieu schade.
  Suralco levert op 31.12.2019 een geheel versleten Brokopondo op waarna Suriname moet investeren in iets wat Alcoa in goede werkende staat moet overdragen incl. vervangingsreserves.

  Inderdaad heeft men formeel niet in de gaten wat er gebeurd .
  Maar achter de deuren van Sardjoe weet men het heel goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES