do 22 feb 2018 03:53
post thumbnail

Muzikaal eerbetoon aan zanger Henry Ceder

5

Op zondagmiddag 19 februari wordt er in Hoofddorp een tribute annex benefietconcert gehouden voor de populaire Surinaamse artiest Henry Ceder. De in Suriname geboren zanger is momenteel ernstig ziek en verdient, volgens organisatoren Miss Kingflower en Denise Jannah, dit eerbetoon voor alles wat hij tot nu toe voor de Surinaamse muziekscene betekend heeft. Het wordt een middag met heerlijke Soul ballads en stevig swingende Kawina om de lobi voor één van Suriname’s grootste zangers te tonen.

Topartiesten als Ed Rust, Iwan Esseboom, Reguillio Kaerssenhout, Denise Jannah, Renate Koningsbloem a.k.a. Miss Kingflower, Lady Shaynah, Franky Misiedjan, Dagga, Patrick Tevreden, Steven Maayen, Henna Huisraad, Maritza Filemon, Angelo Renfurm en anderen zullen hun geliefde collega een eerbetoon brengen. Voor hun muzikale begeleiding zorgt een band onder leiding van Regillio Koorndijk. Maar ook de bands Sukrusani en Sukru Master zullen optreden.

Henry Ceder is niet meer weg te denken uit de Surinaamse en Nederlandse showbizz. Hij begon reeds in z’n jongere jaren in de jaren ‘80 als deelnemer aan diverse songfestivals. Samen met Henna Huisraad sleepte hij ook als duo-winnaar de titel binnen. Met diverse artiesten heeft hij in meerdere shows gestaan die indertijd georganiseerd werden door de organisatie ‘Peace Forever’. Met zijn zwoele ontwapenende soul stem kreeg hij de dames aan het zwijmelen.

Ook als ondernemer heeft Henry zijn sporen verdiend. Hij was oprichter van Eethuis Amranta’s waar diverse Surinaamse menu’s door Henry zelf bereid werden maar waar ook muziek gemaakt werd. Amarante was tevens de kweekvijver voor jong talent: jongeren werden door Henry Ceder begeleid en klaargestoomd voor het grote publiek. Daarnaast was hij oprichter van het beveiligingsbedrijf ‘Brotherhood’. Verder maakte hij als voorzanger van de bands Sukrumaster en Sukrusani furore, naast voorzangers Teve en (wijlen) Morman. 2 Gouden platen sleepten zij in de wacht. Henry Ceder was ook oprichter van ‘jong Sukrusani’, op 29 januari jl. schitterden zij in Paradiso, Amsterdam, met alle bekende tophits. Het publiek zong alle nummers enthousiast mee. Zonder Henry geen Sukrusani!

<- klik hier om te reageren op dit bericht
55 Reacties | Plaats Reactie

 1. Waar in Hoofddorp vindt het plaats. Graag meer info.

  vrijdag 17 februari 2017 om 13:07 uur.
 2. Event Center Fokker – IJweg 1094, 2133 MH Hoofddorp

  vrijdag 17 februari 2017 om 13:29 uur.
 3. Cedre krakti mi man Gado Blessie.

  zaterdag 18 februari 2017 om 09:40 uur.
 4. Jammer dat wij er niet bij kunnen zijn, omdat wij in Suriname vertoeven. Gisteren waren wij wel bij zijn muzikale kinderen, die altijd aanwezig waren in Amarante.En je voelde duidelijk zijn gemis bij die groep.Krakti Master Henry.

  zondag 19 februari 2017 om 11:34 uur.
 5. Henry Ceder heeft in de wapenkamer van Luma in Suriname gewerkt met de giftige wapenolie dat in Nederland verboden is.

  dinsdag 21 februari 2017 om 01:09 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com