Bouterse neemt afscheid van ex-strijdmakker Sital

39
Badrissein Sital

PARAMARIBO, 16 feb – President Desiré Bouterse heeft het afscheid bijgewoond van zijn overleden ex-strijdmakker en medeverdachte van de decembermoorden Badrisein Sital. Aanvankelijk was niet verwacht dat Bouterse de plechtigheid in de hoofkazerne van het leger zou bijwonen. Sital heeft heftige kritiek geleverd op Bouterse.

De laatste jaren van zijn leven toonde hij zich verbitterd. Bouterse zou zich hebben afgewend van de idealen en principes van de ‘revolutie’. Dat wat gezamenlijk was begonnen sinds de staatsgreep van 1980 had plaatsgemaakt voor hebzucht en individualisme. Familieleden en vrienden beschreven Sital als een standvastig persoon, “soms gehaat, soms geliefd.” Bouterse hield geen toespraak.

De leider van de coup salueerde wel bij de kist. Hij vertrok voor het einde van de plechtigheid. Ramon Abrahams en Laurens Neede bleven wel na. Beiden hebben met Sital de Bond van Militair Kader, Bomika, geleid. De bond heeft een sleutelrol vervuld in het voorspel van de staatsgreep. Sital omschreef ooit het hele gebeuren rond de Decembermoorden van 1982 als “iets dat gewoon nodig was”.

- Advertentie -

39 REACTIES

 1. Was een staats greep echt nodig in Suriname ????
  Kijk hoe de plegers 1voor 1 afdruipen in de diepe dal der duisternis.
  Rijkdom en roem kunnen zij niet meenemen , maar laten wel een spoor van vernielingen achter. De rechters in de parallelle universum wachten deze soort duivels erg rauw.

 2. Beste redactie wkn,
  als u geen reactie’s wilt omtrent de wisse dood van bos kabouter sital, waarom plaats u dan deze high lights.

 3. Revolutie ?? Maar Suriname was toch al onafhankelijk ?? En sinds de coup is Suriname nauwelijks vooruitgegaan. Sterker nog telkens wanneer deze bende aan de macht komt gaat Suriname achteruit.

  Socialist ?? Maar dan moet je toch opkomen voor de bevolking en rechtaardig zijn en ze juist niet voorliegen.

  Waarom keerde hij zich tegen zijn makker Bouterse, begon zijn geweten te spelen ??

 4. bouta ziet zichzelf nog als militair, ha ha ha
  hij zou uit elk leger in de wereld zijn getrapt voor het breken van een belangrijkste militaire ede om niet op ongewapende mensen te schieten laat staan op burgers.
  een schande is hij voor de militairen macht

 5. De 16 coupplegers zij allemaal onderdrukkers van het surinaamse volk. Een zootje criminelen bij elkaar . Geen één uitgezonderd.

 6. De coup die Bouterse en zijn bende hebben gepleegd is niet meer dan een verovering door criminelen. Niks in landsbelang.

 7. Vanaf de Coup is Suriname nooit vooruit gekomen omdat die plegers geen verstand hebben van zaken maar alleen maar uit om te doden als in het verleden.God zorg ervoor dat aan alles een eind komt Bouterse want met jouw aan de leiding is het een ramp voor Suriname.

 8. Ex strijdmakker ? het moet zijn, mede bende lid !
  Die te laat, door onze lieve Heer ter verantwoording
  voor zijn daden moet gaan uitleggen.
  Who next ?????

  sari tori

  Jacko

 9. Tja, ga maar door met het vervalsen van de geschiedenis en laat lugubere FEITEN, zoals massamoorden door militaire beulen op ON-gewapende Surinamers, weg uit onze geschiedenisboeken !

  Intussen zit Sranan met een gigantisch REVOLUTIONAIR STAATSFAILLISSEMENT !!!!!!!!!

 10. Dit was een prima gelegenheid om een deel van het paarse doods-escader in 1 keer op te pakken, af te voeren naar Fort Zeelandia. Polsen, ellebogen, knieen en enkels te verbrijzelen en opvoeren aan de ratten van de Surinamerivier.

 11. People dying like flies every day. You read and hear about it in the news but you don’t believe it. You’ll only know about it, when the man in the long black coat, Knocks on your door, because you’re the next victim.

 12. farao al Bouta heeft de sociale revolussie verraden.
  Hij heeft er een Afrikaanse corruptie revo van gemaakt.
  daar is HIJ zo trots op.

 13. Kan niet anders voor Bouterse,om toch het afscheid v zijn ex-strijdmakker bij te wonen..waarschijnlijk had hij schuldgevoelens,vandaar dat hij ook eerder was vertrokken.. Maar geef niet….Sital´s ziels rust nu in alle vrede..

 14. Een voor een boeten ze.Ook bouta de revo lijder gaat boeten.Hij heeft het eeuwige leven niet zoals hij denkt.Amnestie betekent niet dat je het eeuwige leven geniet.
  De rechters in Suriname zijn traag van begrip,te traag,daarom dat we Karma om gerechtigheid vragen en Karma stelt ons niet teleur.

 15. Wat heeft deze staatsgreep uiteindelijk opgeleverd door dit stelletje amateurs, alleen maar achteruitgang, en verdeling van het volk, en het belangrijkste, een lege staatskas, en een economie die totaal is infestort en een srd die geen moer meer waard is.

 16. Hij was atheist. Hij was socialist. Hij was deel van een moordmachine.
  Dan hadden ze zijn lijk niet moeten cremeren, maar in de zee aldaar moeten gooien, zodat de zeedieren er ook wat aan hadden.

 17. @Paraman
  Waak uit je droom Parbo.!!
  Sital was 1 van de coup pleger en moordenaar maar dan zonder amnestie.
  God hebbe zijn ziel,Hij is de opperrechter aan wie Sital niet zal ontkomen.God straffe hem.

 18. Hij is nooit berecht voor het plegen van een coup, wat op zich al misdadig is. Ondertussen grijpt de mislukte paarse revo vloek vol paars misdadig corrupt verderf verder om zich heen.

 19. DDB ziet de een na de andere couppleger sterven. Dit zal hem ongetwijfeld doen afvragen wanneer het zijn beurt is. Hij is per slot niet de jongste meer.

 20. Kan best dat zijn geweten tot hem kon doordringen..kan ook zijn dat Bouterse rijker was…en volgens Sital de poen niet eerlijk was verdeeld.

 21. Ja …is dat zo?Roven en moorden en dan in vrede rusten?Dan neem ik geen mens meer kwalijk als ze bij leven..stelen ,moorden,beroven,frauderen.Als je me nog wat meer kan overtuigen dmv.bijbelse tekst of zo…dan wil ik het ook in overweging nemen.SORRY lizzy je gaat regelrecht de hel tegemoet of hoe je het ook noemen wilt.Er is daar geen samen meer…want je krijgt geen tweede kans te roven van het volk en te moorden en te simpatiseren met moordenaars…”het moest gebeuren”wat een loser!!

 22. Als je zelf boter op je kop heb is het erg ongemakkelijk een rechtvaardige stand te nemen.Je eigen daden kan/kunnen weleens naar je kop geslingerd worden.Dat is het in Suriname..de leiding waar dan ook is monddood en handelingsonbekwaam vanwege hun eigen corruptieve besluiten.Als je recht wil spreken moet je zorgen dat geen ene blaam je treffen kan..Allemaal een pot nat…. grote boevenbende…

 23. With all do respect….waar heeft hij voor gestreden?waar is zijn ziel….om daar de z achtaardigen weer te beroven.Als hij daar is hoef ik er niet te zijn.

 24. Weet niet of hij op de bewuste dag ook in het fort Zeelandia was…of hij ook heeft geschoten..moet deze zgn strijder ook daar zijn? Moet hij ze nog eens moorden?”het moest gebeuren”Wat?Ben je helemaal gek geworden..

 25. De moderator wil deze dingen niet horen..en dan beweren dat er in Suriname democratie is.Hier in Nederland mag je alles zeggen..hier is democratie…DICTATORS!!

 26. Ze waren begonnen als idealisten, maar geld en macht hebben toch hun eigen bijzondere aantrekkingskracht en hebben hen gecorrompeerd tot op het bot.

  Van de 10 mensen die ineens heel rijk worden, gaan 9 zich heel anders gedragen: ze beginnen neer te kijken op anderen en doe hele gekke dingen. Loterijwinnaars beamen dit.

  Geld heeft toch behoorlijke invloed op de mens. Meer nog dan God.

 27. De reden van zijn aanwezigheid was dat hij zeker wil weten of hij dood is. Stel je voor hij zou als kroongetuige gebruikt worden.

 28. Het decemberproces en de veroordeling is “iets dat gewoon nodig is” !!!!
  Al is er nog maar 1 van de verdachten in leven, het moet zijn voortgang hebben.

 29. De groep van 16 plus aanhang is zich nooit bewust geweest van wat ze land en volk hebben aangedaan met hun zogenaamde revolutie….

  Niets intellectueels, niets revolutionair, niets progressief, geen enkele ideologie, geen enkele doener, geen enkele politiek-maatschappelijke levensbeschouwing , geen enkele socialistische (marxistisch-leninistisch) opvatting, geen enkele sociaal rechtvaardige samenleving….
  ……………..pure hebzucht voor eigen gewin.

  Suriname is verworden tot een coca staat, zie daar de verloedering….

 30. Maar wat ik niet begrijp is dat er maar 1 proces is.
  Waarom niet tegen elke verdachte / medeplichtige een apart proces ?
  Bouterse houdt zo in zn eentje alles tegen.
  Kan het proces niet in delen gesplitst worden ? Zodat elke verdachte / medeplichtige zichzelve apart moet verantwoorden. En zodat ze onafhankelijk van de rest veroordeeld kunnen worden.

 31. Wanneer kunnen we spreken van Wijlen moordenaar en rover desire delano bouterse die Suriname heeft uitgeroeid tot een Afrikaans corrupte bende

 32. En tog is hij voor de tweede keer democratisch gekozen, vreemd dat nu niemand heeft gestemd.

  Gadaffi was een beul, wat hebben de vrijheid strijders met hem gedaan ? wie kan daar nu wie beschuldigen ????

  jullie beweren en beschuldigen, denken en willen bijne het zelfde doen als hun, wie is nou dan beter ? ik heb nu wel geen geloof meer in zijn beleid maar noem dan op dit moment een beter in de plaats om hem te vervangen ……………………………………..????

 33. rijs velden zijn vermoord
  binnenland wordt vermoord
  bauxiet is vermoord
  bos wordt vermoord
  enz…

  die ezel Surinamers zien dat niet

 34. Volgens sital was de december moorden nodig.
  Nou dat was het ook nodig geweest om op zijn graf te pissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.