Surinaamse leerkrachten staken slechts één dag

18

PARAMARIBO, 15 feb – Leerkrachten van verschillende ondewijsnveaus in Suriname zullen voorlopig geen protestacties voeren. Dit meldt Wilgo Valies, leider van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname. Er is maar voor een enkele dag gestaakt en nu gaan de leerkrachten gewoon weer naar school. De bedreiging door de regering wordt wel serieus genomen.

Via het Kabinet van de Vice President is bekend gemaakt dat wie staakt geen loon zal ontvangen over de actiedagen. Valies zegt niet onder de indruk te zijn. De houding van de regering is er één van besluiten opleggen en door de keel drukken. Bij de vakbonden gaat het juist om overleg. De leerkrachten willen herwaardering van en meer zekerheid over hun rechtspositie.

Daar wordt al jaren over gesproken, maar tot echte stappen komt het niet. De vakbonden willen wel tot een vergelijk komen, maar niet met het mes op de keel. Volgens Valies staan de vakbonden erop dat er onderhandeld wordt. De aankondiging van inkorting op het loon kwam daags voor een vergadering van de twee vakbonden. Kennelijk werd er rekening mee gehouden dat er weer een staking zou worden uitgeroepen.


18 REACTIES

 1. De paarse roverheid heeft wederom gewonnen. Oerdomme ndper ’s onder de leerkrachten blijven van hun baas houden. We ga ma weer werke want baas hebt gezegd via monde van zijn paarse marionet, nie werke geen ete, soso lobi baas, hij en zijn paarse rijke stinkend corrupte bende hebt ons beloofd dat ze ga sorge dat alles weer beter ga worde met ons leerkrachte die hebt gestemd op hem vo gratis ete, drinke en huisje. Soso lobi ndp. wiens we ka baas na lijder in het paars verval.


  Maak melding

 2. Laat ze gaan werken voor hun geld. En als ze niet willen werken, donder ze op.

  Valies als je echt ballen hebt ga staken. Klootzak dat bent met je dago vesie. Ze niet meer met je praten. PUINT UIT!!!!!!!


  Maak melding

 3. Je bent egt een baboe awrie domrie ..je kan zien dat j ongeschoold bent!! Je zal zker een blauwkop zijn,zielig met mensn als JOU..
  Was jij maar een leerkracht die ondergewaardeerd zou zijn..sukkel


  Maak melding

 4. Hermien@
  Om commentaar te leveren hebt je hersens nodig,en een goede opleiding,dus eerst nadenken en dan schrijven,over lafaard gesproken jij hebt ook niet achter in de rij gestaan


  Maak melding

 5. Hoe heet die man in Suriname die door de rechtbank in Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens drugstransport naar Nederland?

  Er wordt gezegd dat die gast ( had de Nederlandse nationaliteit toen hij de staatsgreep pleegde op 25 februari 1980) ook door de USA wil worden verhoord wegens drugstransport naar de USA. ( Preetinder Singh, alias “Preet” Bharara ).

  Ook dat hij de hoofddader is van de 8 december 1982 moorden op 15 andersdenkenden en voor verantwoordelijk is. Deze man beschikt niet over goed gedrag en mocht daarom ook nooit president van de Republiek Suriname worden. Een persoonlijke eis voor deze functie.

  Deze man is dus een zware (drugs)crimineel, hoofdverdachte 8 december 1982 moorden, verantwoordelijk ervoor en moet voor de rechtbank/krijgsraad van Suriname en in het buitenland 9 drugscriminaliteit in de USA) verschijnen om een vonnis hiervoor te krijgen en in Nederland nu al achter slot en grendel moeten zijn.

  Hij is zich hier heel goed van bewust.

  Hoe gaat hij met om met deze kennis van zaken over zijn daden en zijn vege lijf te willen redden?

  Hij richt een politieke partij op, wordt voorzitter ervan en neemt deel van de verkiezingen in de Republiek Suriname. In die periode van de verkiezingen en ervoor jaagt hij met zijn team, radioman, DNA-leden van zijn verlepte partij, enz voor – en tegenstanders de stuipen op het lijf, noemt de DNA een poppenkast, in het Surinaamse oerwoud of Amazone oerwoud loopt hij in de rondte, vliegtuigjes uit ander landen landen op aangelegde airstrips in het Surinaamse oerwoud, op de oostwestverbinding met allerlei spullen, barrels met benzine worden naar die locaties gebracht om de vliegtuigjes van brandstof te voorzien om na de zware militaire wapens van het Surinaamse leger die worden geruild met de Farc in Columbia, weer te kunnen vertrekken en het volk huivert en beeft voor deze zware crimineel en zijn team zware Dalton Brothers.

  Hij wint de verkiezingen in 2010 en in 2015 en gaat als een wilde Turk te keer in Suriname. Het Surinaamse volk houdt zijn adem in en weet geen raad met de situatie. Het volk is apathisch. Hij richt een prive leger op genaamd CTU. Waarom denkt U? Waarom moest dit legertje worden opgericht? Waarom is het nodig als Suriname een democratische rechtsstaat is? Zijn er in een democratische rechtsstaat hiervoor geen organen, die dat zouden kunnen doen en onder een bepaalde verantwoordelijk vallen? Toen President Venetiaan de leiding had in Suriname was zo’n orgaan niet aanwezig.

  Deze man heeft een team van adviseurs en anderen om zich heen verzameld die kosten dat het kost er alles aan doet om hem uit handen van de krijgsraad/rechtbank te houden enz. tegen behoorlijke beloning uit de staatsmiddelen. Zelf de DNA heeft hij helemaal onder controle met zijn poppetjes, idem de regering/coalitie. Deze man bepaalt en niets gebeurt dat hij niet weet of bij de commando voor gegeven heeft. Hij wil het volk laten geloven dat het niet zo is. Wie houdt wie voor de gek? Het Volk Weet Heel Goed Wie De Dief Is Die Heel Hard Roept, “houdt de dief!”

  Kort gezegd, deze man weet wat de gevolgen voor hem zijn als hij president af is en daarom heeft hij het Surinaamse volk gegijzeld om zijn vege lijf te redden. De massa, waarvan een groot gedeelte creolen zijn die vroeger van de NPS waren en een groot deel jonge creolen waren tijdens de verkiezingen bereid om voor hun halfbosgod te sterven/stemmen. De armoede sinds deze man op 25 februari 1980 een staatsgreep pleegde en nu na de laatste verkiezingen voor de 3 de keer weer skeer is, spreekt voor zich. De armoede, goejabating, is in Suriname nog nooit zo erg geweest. Zijn hele achterban van tijdens de verkiezingen hebben hem de rug toegekeerd. Al de verlepte paarse vlaggen voor die huizen zijn weggehaald. Je ziet deze alleen nog hangen bij die figuren die een goede functie en dikke boterham en dikke belegd dagelijks hebben van deze man.

  Hoe is het mogelijk dat het Surinaamse Volk zich laat gijzelen door een moordenaar, drugscrimineel, zware misdadiger en zijn De Dalton, adviseurs, broeders?

  Volk Van Suriname laat u niet gijzelen door deze zware crimineel/zware moordenaar en U in armoede te laten leven. Zie zijn leven en die van de Dalton Brothers, adviseurs van hem die in weelde leven. Zie u eigen leefomstandigheden. Sinds wanneer is het zo erg geworden? Wie trokken en Trekken aan de touwtjes als het fout gaat in Suriname?

  Deze crimineel/zware moordenaar heeft Suriname tot het armste land in de regio gemaakt. Zelf Haïti is veel beter dan Suriname.

  De president van Guyana heeft Suriname zelf een bicylce economie genoemd, maar de bevolking gedraagt zich also ze auto’s kunnen kopen en mogen rijden. Wat een zware belediging van de man wiens land het zuidwesten van het Surinaams grondgebied sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bezet houdt. Niemand die de president van Guyana van repliek bedient, omdat sranan skeer voor de derde keer?

  Deze man in Suriname denkt alleen aan zijn enige eigen belang, nl: niet in Suriname, niet Nederland en niet in de USA in de Gevangenissen terecht te komen. Wat er met het land Suriname en de Surinamers gebeurt interesseert hem geen moer. Verplaatst u zich in de situatie van deze man en zie dan als u ook niet zo te werk zou gaan als u ook op die stoel zou zitten. Niemand wil in de gevangenis sterven , ja toch?

  Jagen jullie de Moordenaar/zware Crimineel en de Dalton Brothers en famile weg uit Suriname, waardoor er aan u doelen gewerkt kan worden. Mik Din Man Foe A Verlepte Partij Har A Dan. Zie uw armoede en vraagt u zich af hoe dat komt? 3 keer skeer en wie trok aan de touwtjes?

  Deze man heeft Suriname gegijzeld om zijn enige belang, nl never, nada, nunca, nooit in de gevangenis te komen. Hopelijk dat u begrijpt wat deze man, crimineel tegen u gezegd heeft.

  Ben ik nu zo slim of bent u nu zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Dagu snuit valies en zijn crew van domoren,in onderhandeling met doorgewinterde onderhandelaars uitslag is bekend,dagu snuit en crew hebben hoogspel gespeeld en verloren,sari tori,nu zijn ze met lege handen een ervaring rijker teruggekropen in hun holen;wordt vervolgd


  Maak melding

 7. Die leraren kunnen niet eens een gerechtigde eis erdoor krijgen en moeten dan aan de leerlingen wilskracht leren en het opkomen voor gerechtigheid. Hoe krijg je dat dan voor elkaar?
  Elke leerling zal zeggen, maar juffrouw of meneer, jullie zijn toch sufferds die zelf niets kunnen bereiken?


  Maak melding

 8. Suriname kent geen vechters alleen maar slampampers !! Ze maken zichzelve belachelijk.
  Allemaal zijn ze lid van de Nationale Draaideur Partij.


  Maak melding

 9. Passant;valies kan niet onderhandelen,en de leraren die als kudde dier achter hem waggelen,leveren al jaren een wanprestatie,de slagingspercentage van de leerlingen is al jaren onder de 50% wat vr beloning willen deze waardeloze nietsnutten,een trap onder hun reet hebben zij zeker verdient;president Trump heeft zojuist een decreet uitgevaardigd ;preetinder Singh alias preetbara,moet terug nr Calcutta zijn status als vluchteling zit vol leugens,het jarenlang van likken en likken en onderdanig gedrag,heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd,heel jammer vr iemand die het likken en onderdanigheid met de paplepel heeft mee gekregen,bij Obama heeft het wel gewerkt,maar de regering trump stelt dat soort gedrag wat j meestal bij apen ziet niet op prijs,ik vind het heel erg jammer vr preetinder Singh alias preetbara ,watch out vr Wilders


  Maak melding

 10. @siegluen,
  Je bedoelt @passant noh?
  Ik ben benieuwd wie zijn eindeloze en onsamenhangende verhalen leest.
  Een overkill aan nietszeggende rotzooi.


  Maak melding

 11. @Passant,
  Jouw verhaal rammelt aan alle kanten.
  Zoals je aangeeft deze persoon had nooit jouw president mogen worden.
  Maar probeer het onder ogen te zien.
  Deze man is jouw president en van alle Surinamers tenzij jij nu geen geboren Surinamer bent.
  Zoals je weet de meeste Surinamers zijn geboren Surinamers maar omdat ze nu uitgemaakt worden als landverraders cq vluchtelingen voelen ze zich geen Surinamers meer.
  Deze landverraders zijn te vergelijken met jouw geboorte in Suriname liever hadden je ouders je niet op deze wereld gebracht.
  De grootste fout van je ouders is om jouw als zoon te hebben.
  Kijk in de spiegel voordat je iemand beoordeeld.
  Jouw ouders zijn niet beter dan jouw president.
  Beiden zijn geen voorbeeld voor Suriname.
  Loophondjes van jouw soort kennen wij genoeg.
  Kom naar Suriname en zet je schouders eronder voor een beter Suriname.
  Maar nee teef hondje waf waf dat je bent en makkelijk achter de pc kruipt en commentaar levert dat past helemaal bij jouw.
  Jammer dat zulke mensen als jouw soort nog bestaan.
  Tegen onkruid is geen kruid gewassen .
  Wees trots om Surinamer te zijn.
  Uilskuiken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.