dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePedofielen mishandeld in Surinaamse cellenhuizen

Pedofielen mishandeld in Surinaamse cellenhuizen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 feb – Van pedofilie verdachte mannen worden mishandeld in politiecellenhuizen. Volgens politiefunctionarissen is het een werkelijkheid waar mee geleefd moet worden. Het overkomt de zes leden van een vermeende pedofiele bende. Ze zijn en worden stevig onder handen genomen door celgenoten. Er is al een een formele klacht ingediend.

De zes willen apart gezet worden. Ze kregen het zwaar te verduren na de laatste rechtszitting. Nadat ze vanuit de rechtszaal in de cel van het gerechtsgebouw waren geplaatst, brak voor de zes heren de hel los. Andere verdachten namen hen stevig onder handen. Volgens de politie is er niets nieuws onder de zon. “Als je voor verkrachting bent ingesloten, moet je er rekening mee houden dat je mishandeld zult worden door celgenoten, zegt een politie-officier tegenover de Ware Tijd. Het blijkt een oude praktijk.

De zes voelen het aan den lijve. De verdachten hebben zich bij de rechter beklaagd over mishandeling in politiecellen zelf. “Het is meer regel dan uitzondering. Iedereen heeft zusjes en broertjes en dit soort verdachten krijgt totaal geen respect van medearrestanten. Dit zijn de geheimen van de gevangenis. Dit gaat niemand je vertellen”, zegt de politie-officier. Ook in de gevangenissen leeft deze praktijk. De advocaat van de zes onderkent het en wil zich inzetten voor meer bescherming van zijn cliënten.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. Wat mij betreft moeten pedofielen aan de hoogste kankantrie worden opgehangen, echter is een politie officier niet de persoon, die hier het plegen van inbreuk op elementaire rechten van de mens moet komen vergoelijken.


  Maak melding
 2. Aahhaa,ze kregen het zwaar te verduren na de laatste rechtszitting……tje potie zeg…Is wat ze anderen ook hebbe laten verduren…jullie beestachtige pedofielen…maak nu gerust alles zelf mee hoe het aanvoelt wat jullie met al die onschuldige slachtoffertjes hadden gedaan…Meneer de advocaat,U bent absoluut niet verplicht zich in te zetten voor de bescherming v uw cliénten…denk liever aan de onschuldige slachtoffertjes en bied ze liever alsnog een bloeiende toekomst…


  Maak melding
 3. In de cellenhuizen horen criminelen thuis,zoals pedofielen,verkrachters,oplichters,boeven,bankrovers,kruimeldieven,coupplegers etc..etc…geen 1 is beter dan de andere.Degenen die anderen in elkaar rammelen moeten niet gaan denken dat zij goede criminelen zijn ,ze zijn even slecht en daarom zitten ze daar.Voor hun extra straf ,zij zijn geen rechters ,zo iets gebeurd in hollywoood movies alleen.,


  Maak melding
 4. Misschien klinkt het raar, maar de overheid die de arrestanten van hun vrijheid hebben beroofd is volgens de wet en het VN verdrag van de rechten van de mens verplichten hun lichaamelijk en geestelijk integriteit te waarborgen. Het kan waar zijn dat er praktijken in de cellenhuizen zich voor doen, die de daglicht niet zouden verdragen, maar juist een afvaardigde moet zich inzetten om de wetten ook in de gevangenissen te doen gelden ipv zulke uitspraken te doen. Dit zou het rechtstaat veel goedsdoen. Ik vraag mij af waar de zogenaamde politici blijven, die normaliter vanuit de hoge toren over het rechtstaat blazen.


  Maak melding
 5. Nu voelen deze pedo’s zelfs aan de lijve. Ze verdienen het door hun medegevangen die anti pedo zijn te worden bewerkt en vernederd te worden. Die pedo kloters krijgen het zwaar te verduren en menig gevangbewaarder sluit bewust zijn ogen en oren dicht. Ook veel ndper’s zijn pedofielen, enkele zijn paar verworden misnisters.


  Maak melding
 6. king koyeba en dinootje,beiden hebben ontelbare baby mama’s en een te grote kroost.
  Maar er komt geen onderzoek of er tussen de vrouwen ook minderjarigen zitten.
  Die 2 zijn pedofielen ,het kan niet anders.


  Maak melding
 7. Ik verafschuw pedofilie. Maar ook pedofielen hebben rechten ook al hebben zij gruwelijke daden begaan. Het ligt niet aan medegevangenen om Pedofielen af te ranselen. De samenleving in de vorm van rechtspraak moet pedofielen straffen.

  Pedofilie is een ziekte en is grotendeels aangelegd in de hersenen. Dat geldt ook voor andere seksuele voorkeuren, zoals hetero- en homoseksualiteit.” Pedofilie kan aangeboren zijn maar kan ook het gevolg zijn van ervaringen van iemand in zijn jeugd.De ervaring leert ons dat velen die pedofiel zijn in hun jeugd zelf op een verschrikkelijke manier zijn misbruikt.

  Dit soort mensen heeft het vertrouwen in volwassenen verloren. Zij leven over het algemeen geïsoleerd. Ze zijn verlegen, wat houterig en onzeker naar leeftijdgenoten toe. Ze kiezen voor contacten met kinderen, omdat zij zich hierbij veiliger voelen. Vanuit zo’n situatie kan er een seksuele relatie ontstaan.”


  Maak melding
 8. @Freeway,

  Ik ben het volkomen met je eens dat mensen die opgesloten zitten niet aan hun lot worden overgelaten.

  Als je iemand hebt gearresteerd, ben jij als overheid VERANTWOORDELIJK voor die persoon.

  Een gevangengenomen militair in Combat mag daarom niet worden doodgeschoten (Verdrag van Wenen)


  Maak melding
 9. Waarom wordt een infantiele, fossiele, hoogbejaarde pedofiele president niet gemolesteert als hij in het openbaar op een soundtruck een jong meisje staat te berijden. Hypocriet klootjesvolk.


  Maak melding
 10. @ Henry
  Zo is het en niet anders. Het middeleeuwse gedrag waarbij het recht van de sterktste van toepassing was behoort niet in deze moderne tijd thuis. Niet alleen rechten, plichten en bevoegdheden, maar ook de handhaving ervan dient gewaarborgd worden.


  Maak melding
 11. Dan moet er een nationale dag uitgeroepen worden zodat wij 1 keer in het jaar de gevangenissen binnenstormen en de gevangenen bont en blauw slaan!!

  Sjonge ,de surinamers kan je niet kwalijk nemen,ik krijg juist medelijden met ze.Wanneer gaat het tot ze doordringen dat het de rechter is die straf moet bepalen en niet de gevangenen of wij?!
  De surinamers zijn gauw geneigd tot street justice over te gaan ,jeetje we roepen ook toch niet om bv bouta op straat aan te vallen en hem half dood te slaan/!Voor criminelen is er 1 oplossing,,,voor de rechter slepen en straffen!!
  Als we de criminelen aanmoedigen criminelen te mishandelen dan weet ik echt niet meer wie beter is ..de crimineel of jij die ze aanmoedigd!!Beiden verdienen straf!!!


  Maak melding
 12. De politiefunctionarissen, die vinden dat het mishandelen van verdachten door medeverdachten in cellenhuizen een werkelijkheid is waar we mee moeten leren leven, zijn ongeschikt voor hun taak, de president van het land en de minister van justitie en politie zouden hen meteen moeten ontslaan. Dat zal in Suriname jammer genoeg niet gebeuren omdat de president zelf verdacht wordt van ernstige criminele activiteiten en de minister openlijk heeft verklaard pedofiele verdachten te willen castreren. De eerst komende honderd jaar hoeven we geen verbetering van de mentaliteit van de politie te verwachten omdat onze minister van onderwijs onze jeugd vertelt heeft dat het acceptabel is deze verdachten dood te schieten.


  Maak melding
 13. Wat een reactie van die politiefunctionarissen. Zeker te beroerd om hun plichten te voldoen.
  Bovendien blijken de zes personen VERDACHTEN en GEEN VEROORDEELDEN te zijn. En ook al was het laatste het geval, gevangen hebben ook recht op bescherming. Het is niet aan medegevangen om straffen uit te delen ook al lijkt dat steeds meer de norm te worden.
  Figuren die dit soort gedrag goedkeuren, behoren wat mij betreft tot een lagere diersoort.


  Maak melding
 14. Ik vraag mij af waarvoor deze zes verdachten zouden kiezen als ze voor de volgende keuzes stonden, namelijk;

  A) dagelijks FIKSE klappen incasseren van celgenoten of

  B) onmiddelijk DOODGESCHOTEN worden door ” RobertA Peneux ” ( in de hoedanigheid van minister van JUSPOL ???

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding
 15. Absoluut; gevangenen hebben ook recht op bescherming.
  PEDOFIELEN NIET!!!!!!!!!
  Ik zou zeggen, doe nog een dozijn met hiv besmette homofiele anti pedo medegevangenen in hun cel. J’o jere bari. Na een poosje kunnen ze alle 6 de gaskamer in.


  Maak melding
 16. Ik ben nu 42 en gedurende mijn jeugd misbruikt Dit slijt niet. Ondanks professionele hulp 3 jaar lang!!
  Toch blijft het voor mij als persoon een litteken.
  Wat heb ik eraan overgehouden?
  Niemand mág mij op eigen initiatief knuffelen.
  Als mannen op een bepaalde manier kijken reageer ik giftig.
  Ik krijg eens in de zoveel tijd nachtmerries en een herhaling van alle gebeurtenissen F.ck deze pedofielen Ik heb geen medelijden met ze


  Maak melding
 17. Jullie vloeken zonder bewijs maar als achteraf blijk niet zo te zijn en dan.
  In Amerika krijgen mensen de doodstraf en achteraf blijkt een onschuldige te zijn.


  Maak melding
 18. Ik ben het eens dat in de cellenhuizen en gevangenissen de wet moet gelden. Dat is de politie en de gevangenis bewakers moeten bescherming bieden aan de verdachten en gevangenen. Dat is de mensen rechten en de wetten van het land uitvoeren.

  Maar in de practijk de wet en authoriteit stopt op een bepaalde niveau en er zijn hele grote gaten waarin de authoriteit geen bescherming kan bieden.

  In bepaalde landen zoeken gedetineerden bescherming in gangs. Deze groepen vullen de macht in de gaten en soms gaan ze vechten met elkaar.

  Meestal is de oplossing meer geld zodat de verdachten en gevangenen met minder in de cell kan. Maar wie heeft nou geld. De paarsen in ieder geval niet. Het geld is in het buitenland.


  Maak melding
 19. zie het pak rammel dat die pedos krijgen maar als een onderdeel van de aankomende straf.
  dit zal ze in het vervolg wel 3x laten nadenken voordat ze weer een smeerlapperij uithalen.
  voor de mensen die de pedos en verkrachters verdedigen……….we praten wel weer de dag nadat jij anaal vaginaal oraal en massaal genomen bent tegen je wil .


  Maak melding
 20. @Freeway,

  Qoute:
  Zo is het en niet anders. Het middeleeuwse gedrag waarbij het recht van de sterktste van toepassing was behoort niet in deze moderne tijd thuis. Niet alleen rechten, plichten en bevoegdheden, maar ook de handhaving ervan dient gewaarborgd worden.
  Zo is het en niet anders. Het naleven van het gebod en verbod zonder aanziens des persoon is een uiting van het rechtstaat.

  @Freeway: Hier heb ik niet aan toe te voegen!!


  Maak melding
 21. Pedofilie is van alle tijden.
  Het is dweilen met de kraan open.

  Het moet een officiële sport worden: The pedo-Hunters.
  Zoveel mogelijk uitschakelen , als prijs een gouden beker.

  Ik doe mee


  Maak melding
 22. Niemand en zeker ik niet, verdedigt pedofielen hier, waar een paar van ons tegen zijn, is dat verdachten in een gevangenis mishandeld worden door medegevangenen, dat mag niet, een verdachte mag alleen, na veroordeeld te zijn door een rechter, gestraft worden en niet zomaar elke straf, maar een straf die volgens de wet toegepast mag worden en redelijk is voor hetgeen hij van verdacht wordt, en lijfstraffen zijn, voor zover ik weet, in Suriname verboden.

  Als iemand als Slachtoffertje, desnoods jaren later, haar verkrachter nog zou vermoorden (wat niet goed te keuren is), zou ik daar begrip voor kunnen opbrengen, maar een crimineel die zijn sadistische lusten gaat botvieren op een andere crimineel, onder het mom van een pedofiel te straffen, daar kan ik geen begrip voor opbrengen.

  In een rechtsstaat moet de politie gevangen genomen verdachten, onder hun hoede geplaatst, altijd beschermen, als zij dat niet doen zijn zij zelf criminelen.


  Maak melding
 23. Heel goede reactie. Jij hebt gestudeerd. Ik vind echt sneu dat mensen zo geboren worden. Homo’s kun je nog accepteren, maar als pedofiel geboren worden is echt verschrikkelijk, want sex met kinderen kan gewoon niet. Deze mensen kunnen hun gevoelens niet uiten en leven geïsoleerd. Echt verschrikkelijk dit.


  Maak melding
 24. Wat een kul! zeg! Niemand wordt als pedo of homo geboren.

  Pedofilie is geen “”genetische” ziekte. Het is een aandoening waarin biologische, psychologische en sociologische factoren een rol spelen.


  Maak melding
 25. Ben een homofiel.
  Mag ik zelf bepalen wat ik zo lekker vind.
  Ben nog nooit zo gelukkig geweest .
  Hou van speeltje en het echte werk.
  Weet dat Ray en mul er pap van lusten maar de bejaarden zijn niet mijn type.


  Maak melding
 26. In de Surinaamse banana republiek kan je justitie en politie omkopen om een onschuldige in de cel te laten plaatsen dat is heel makkelijk,

  Denk goed na,


  Maak melding
 27. al waar je ze ook gaat opsluiten blijft het zelfde dan moet je zulke taferelen niet uithalen met minderjarigen want de celgenoten lopen met een din in hun hoofd dat je morge hun zusje of broertje kan verkrachten als je eruit komt


  Maak melding
 28. Mishandling van dit soort criminelen is een international gebeuren, Su is niet uniek, ook in het buitenland wordt de zg Jail justice toegepast,
  De politie weet er alles van en “sluiten” Hun ogen, because they know what the situation is, dit zal nooit veranderen, humanitarian rights kan er ook niet tussen al willen zij dat, point is : stay away from crime… zeker crimes like this .period


  Maak melding
 29. Waarom denk Je dat in Australia 1000den €’s is betaald geworden aan slachtoffers v priesters, ipv hen de gevangenis in te gooien,wordt bewust vermeden omdat de jail “rule ” is,if it’s a priest stick a broom in his as , en zo vindt men Ze bloedend on de jail floor, zo dood Als een pier.
  It’s a worldwide jail rule,to stop this u have to let them go which is a no no…cruel but , de wereld leeft ermee 😔


  Maak melding
 30. Er is toch zoiets als chemische castratie? Ook zeggen ze dat als je veel fietst, je naast zadelpijn oook nog impotent raakt. Dus ik zou ze in de gevangenis flink laten fietsen en zo ook stroom opwekken via de fietsdynamo.


  Maak melding
 31. chemische castratie lijkt mij een goede bezigheid.Als de balletjes maar verwijderd worden.Misschien moet ik de balletjes wel opeten. heerlijk toch.


  Maak melding
 32. Gen probleem mee, je blijft met je fikken van kinderen af, die je door jouw handelen voor het leven mogelijk een trauma bezorgd, je weet dat pedofilie niet geaaccepteerd word, ga dan in therapie en anders met je probleem om , wil je dat niet dan weet je de konsekwenties en waar de rechter je niet afstraft doet de rest dat wel die ook walgen van dit voornl. soort mannetjes, zo hard aanpakken dat ze niet eens meer naar kinderen durven kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES