vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandArtikel 1 lanceert partijprogramma online

Artikel 1 lanceert partijprogramma online

-

Does Travel - naar Suriname

Artikel 1 is de jongste politieke partij van Nederland. Eind december 2016 kondigden de in Suriname geboren Sylvana Simons en Ian van der Kooye aan mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart. Om dit te realiseren heeft Artikel 1 al vele bergen verzet. Zo werd in korte tijd, met dank aan leden en donateurs, de benodigde waarborgsom van € 11.250,- opgehaald. Ook wist de partij voldoende ondersteuningsverklaringen te overhandigen waardoor Artikel 1 overal in Nederland op de kieslijst staat, met uitzondering van kiesdistricten Friesland en Drenthe. Kiezers uit deze districten kunnen alsnog op Artikel 1 stemmen door het aanvragen van een kiezerspas bij hun gemeente. Hiermee mogen zij dan in een ander district hun stem uitbrengen.

De kandidatenlijst van Artikel 1 is zowel indrukwekkend als historisch te noemen. Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse politiek presenteerde een partij een kandidatenlijst die de diversiteit van ons land zo goed vertegenwoordigd: vrouw, man, christen, moslim, jood, atheïst, zwart, wit, jong, oud en alle letters van de LHBT+.

Artikel 1 praat niet alleen over emancipatie, diversiteit en gender-gelijkheid. Artikel 1 doet het gewoon.
Zo zijn de eerste drie namen op de lijst vrouw. Na lijsttrekster Sylvana Simons volgt op nummer 2 Fatima Faïd (momenteel gemeenteraadslid voor Haagse Stadspartij) en op nummer 3 Brigitte Sins (beleidsmaker en adviseur voor verschillende ministeries op het gebied van ontwikkelingssamenwerking).

Verder is meer dan de helft van de kandidaten op de lijst is vrouw, bijna de helft van de 20 kandidaten identificeert zich als LHBT+. Met haar 18 jaar is studente Juanita Hernandez (#11) de jongste en Anne-Ruth Wertheim (# 17, racisme-academica, geboren 1934 in Jakarta, Indonesië, waarna zij een groot deel van jaar jeugd doorbracht in een jappenkamp) de oudste kandidate. Twaalf van de 20 kandidaten hebben culturele en/of etnische roots in landen verspreid over 5 continenten. De expertise op het gebied van actuele maatschappelijke kwesties als armoedebestrijding, racisme, discriminatie, onderwijs, genderongelijkheid, emancipatie en zorg is ruim aanwezig met kandidaten die zich al jaren in woord en daad inzetten voor een rechtvaardige, gelijkwaardige samenleving.

Artikel 1 streeft naar gelijkheid en gelijkwaardigheid in wet, beleid en in de praktijk.
Met de lancering van een nieuw online platform, bestaande uit een informatieve website, opiniepagina en online mediakanaal markeert Artikel 1 wederom een hoogtepunt in haar jonge bestaan. Vanaf donderdag 16 februari vindt men op www.artikel1.org het langverwachte verkiezingsprogramma.

Hierin beschrijft de partij niet alleen haar visie voor een verbonden Nederland, maar deelt zij ook standpunten waarmee ze dat hoopt te bereiken. Onder meer staat te lezen dat Artikel 1 pleit voor de afschaffing van sekse-registratie in het GBA, de invoering van een Diversity Rating System voor overheden, de invoering van bodycams en stopformulieren bij politie, uitbreiding van het ouderschapsverlof, een landelijk preventieplan armoedebestrijding en investeringen in de toegankelijkheid van de GGZ. Vanzelfsprekend komen ook wonen, klimaat, sociale zekerheid, veiligheid en internationale gelijkwaardigheid aan bod.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Wat ik me af vraag van deze nieuwe en jonge politieke partijen is willen ze van de krenten mee genieten in de pap ?
  Of willen ze en kunnen ze ook echt regeren.
  Stel ze winnen (hoogst onwaarschijnlijk)
  Hebben ze ene plan hoe en met wie ze het land gaan regeren ? Of denken ze niet zo ver te komen (dat ze winnen).
  Vindt ze geen toegevoegde waarde hebben.


  Maak melding
 2. Het gaat er niet om dat je wint om het land te gaan regeren, maar dat je in de kamer vertegenwoordigd bent om bepaalde belangen (rascisme bv)ter discussie te brengen.


  Maak melding
 3. Het gaat er niet om dat je wint om het land te gaan regeren, maar dat je in de kamer komt om bepaalde zaken als rascisme bv. ter discussie te brengen. Go for it Sylvana. Anderen gaan het toch niet doen voor ons.


  Maak melding
 4. Het gaat er niet om datje wint om het land te gaan regeren, maar dat je in de kamer vertegenwoordigd bent om bepaalde belangen (rascisme bv)te behartigen.


  Maak melding
 5. artikel 3 : probeer in de 2e kamer te komen en vang je bigie jang e 8000 per maand en voor de rest hoor je niets meer of ze kunnen niets voor mekaar krijgen . laatste voorbeeld is Tanya Jadnanansingh .ze denkt dat die Suri’s toch politiek dom zijn . ze stemmen op een persoon die op hen lijkt want die gaat wat voor ze doen . maar heeft nooit gewerkt .kijk maar in wat voor shit Su nu zit . komt nooit meer goed . die vrouw heeft niet eens een behoorlijke scholing . na verloop van tijd haken ze af en vangen hun wachtgeld. Bingo !


  Maak melding
 6. er is na kennisname van het geschrift geen enkele nieuw onderwerp te vinden wat al niet is opgenomen bij andere echte politieke partijen. tevens wordt er geen enkele financiele onderbouwing gepresenteerd, voorts wel n flinke hoeveelheid papieren suggesties dewelke alleen de belastingbetaler gaat betalen en de papierenmolen in Nederland ernstig bezwaard. n visie op de rasciale verschillen (de beperking ervan) waarop door SS zo wordt gehamerd ontbreekt volledig. Inzicht in bijv werkloosheid problematiek, eurovisie -nexit ja of nee- , defensie, natuur en millieu om er maar eens n paar te noemen mist totaal. Er wordt geroepen maar er wordt blijk gegeven van n volledig gemis aan werkelijkheidszin. De zg excecutabelen dragen de schijn tegen zich buiten de maatschappij te bewegen en n koker visie te hebben ontwikkeld in recalcitrantie in de ban van SS. Deze uiting (schriftelijke intenties) mist elke realiteitszin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES