‘Surinaamse Nederlanders voelen zich minder thuis in NL’

82
'Surinaamse Nederlanders voelen zich minder thuis in NL'

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat Surinaamse Nederlanders zich minder thuis voelen in Nederland. Ze zijn de laatste jaren minder positief geworden over hun kansen en ervaren vaker discriminatie. Dat is volgens het SCP opvallend, omdat de structurele positie van de groep Surinamers in Nederland relatief goed is.

De cijfers komen uit een onderzoek dat het SCP in december publiceerde. Het bureau voert ze nu opnieuw op, omdat ze invloed kunnen hebben op de verkiezingsuitslag. Uit het onderzoek blijkt verder dat veertig procent van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders zich niet meer thuis voelt in Nederland. Een gevoel van uitsluiting leidt er toe, zo stellen de auteurs van het rapport, dat groepen meer zich meer op zichzelf richten.

Er is volgens het SCP ook een grote groep autochtone Nederlanders die onbehagen voelt en het idee heeft “dat Nederland zijn eigenheid verliest”. De discussie rond Zwarte Piet is volgens het rapport een goed voorbeeld van hoe autochtonen zien dat hun tradities onder druk staan en Nederlanders met een migratieachtergrond zich niet gehoord voelen. Jongeren uit die laatste groep eisen steeds nadrukkelijker hun plek op in de samenleving.


82 REACTIES

 1. Hoe snel kun je integreren en wat houdt integratie in?
  Dit is een onderdeel van je gevoel of je wel of niet thuis voelt in Nederland.
  Heb je geen werk en opleiding dan heb je al een achterstand op de autochtoon. Heb je daarnaast een strafblad / crimineel verleden dan ben je 3 keer zoveel op achterstand. Zelfs een autochtoon die crimineel is heeft heel veel meer voorsprong op je als allochtoon. Dit is nagenoeg niet meer in te halen.

  Rest je dus maar 2 opties
  Blijven en accepteren
  Teruggaan en ook in je eigen land uitgekotst worden omdat je niets bijdraagt voor jou land


  Maak melding

 2. Beledigen van “zwarten” door ze als zwarte piet aan te duiden
  of aan te spreken wordt gezien als de “nederlandese Joods-Nederlandse” cultuur, dat behouden moet blijven. Vooral door de aanhangers van Wilders !!
  Na de verkiezing wordt “dit” tot wet verheven door Wilders !!
  Koren op de molen, voor de hindoe’s in Den haag !!! (Niet te verwarren met de Christen en Moslim Hindoestanen).


  Maak melding

 3. De Marokkanen en turken lopen met boerka,hoofddoek en gigantische baarden rond.Blijven in hun eigen kring en kijken naar hun thuisland programma’s via de schotel.Doen geen moeite om Nederlands te leren en als ze daarop aangesproken worden,schreeuwen ze dat de bakra hun niet mag en roepen op tot de jihad tegen de bakra in hun eigen land.
  En de de Suri’s?Die voelen zich zelf ook in Sur.gedicrimineerd.


  Maak melding

 4. Kom hesi baka.!
  Nu dat ze zich zo ongelukkig voelen in Nederland rest niets anders dan terugkeren!Zeg alle voorzieningen bye bye en kom proberen het te overleven net als de rest van ons het doen,misschien dat het jullie gelukkig zal maken!


  Maak melding

 5. Ja omdat over 20 jaar Nederland een islamitisch land is geworden waar de Sharia wordt ingevoerd. Alle vrouwen zijn verplicht met een boerka te lopen en alle lingerie winkels en drankenwinkels gaan dicht. Dames die een string bikini dragen op het strand krijgen de doodstraf.
  Alles wat verboden is in de koran, krijgt men de doodstraf.


  Maak melding

 6. Mensen die in NL niet thuis voelen, zijn vaak mensen die vaak rondom hun eigen kliek willen blijven.
  Integreren willen ze al ook niet, dan heb je al een probleem ! Autochtonen schelden op hun eigen soortengenoten even hard maar wij, als zwarten beschouwen dat gelijk als discriminatie !
  Soms ook door taal barierre, wel mensen als het hier NL jullie niet bevalt dan is er maar 1 optie ; terug naar je eigen land. Ik ben het helemaal eens met de mening van de 4 vorige forummers. Ik woon al vanaf 1966 hier heb me volledig aangepast bij de Bakra´s, als ze me verrot schelden scheld ik terug. Het hele leven is geven en nemen, en verder geen gelul vind ik. Dus mensen die hier niet kunnen aarden gewoon opzouten, dat geldt voor alle bevolkings groepen die hier genoemd wordt !!!!!

  sari tori


  Maak melding

 7. Naar alle waarschijnlijkheid Surineds met een Afrikaanse roots, laag afgestudeerden. Ze kunnen terug gaan naar Suribabwe. Ma onder het paars duivels bewind van bouta, na liever we blijve in Patatta.


  Maak melding

 8. Het is niet altijd zo geweest,

  Ik heb alreeds iets over dit onderwerp hier geschreven.

  Sinds de toename van de Asielzoekers en al dat Moslim gedoe in Europa is alles wat donkergekleurd is , is of een potentiele Asielzoeker of een Moslim extremist..

  De blanke medemens kunnen moeilijk het verschil meer zien wie wel, en wie geen Surined is. Dankzij de lichtgetinte-en donkere gasten de criminaliteit gestegen.

  Logisch toch? als naar elk donker persoon extra wordt gestaard?.

  Zelf dames met hoofd doeken lopen hier de boel te beroven en te bestelen. Who cares.

  En dan heb je nog de groep Afrikanen die deze kant opkomen. Op eerste gezicht lijken ze allemaal op Surinamers, dus de verwarring is compleet.

  Allemaal voer voor de rechtse partijen.

  Wie denk dat ik lult : hier Kijk maar naar de reportage’s van opsporing verzocht.

  Logisch toch , dat het een complexe samenleving is geworden waar de multiculti gedoemd is, en de polieke partijen niet meer weten welke kant ze op moeten.

  Wat Surineds hebben opgebouwd in dit land , wordt door de outsiders, compleet vernageld!

  Bovendien heb je nog van de pot gerukte individuen, die denken met hun Nabetalingen ( slavernij ) en Sinterklaas discussie carriere te maken over de ruggen van andere Surineds.

  En zo kan ik nog effe doorgaan….

  De tendens is niet meer te stoppen, ieder voor zich en het beste van maken.

  @ Sonny , boevenland is geen optie voor ( anti ) boeven.


  Maak melding

 9. Wie kan mij a.u.b uitleggen wanneer je geïntegreerd bent.
  Is sylvana Simons geïntegreerd of niet.
  Ik geef maar een voorbeeld, dus a.u.b niet schelden op die mevrouw.


  Maak melding

 10. Allochtonen die hier niet willen aanpassen voelen zich gediscrimineerd !!!

  Willen de Araboeren zich hier wel aanpassen??????
  Dat is toch verboden in hun heilige geschriften !!!!


  Maak melding

 11. Ben benieuwd wie “de Surinamers” zijn waar men het over heeft.

  Kan mij niet voorstellen dan de Surinamer met een baan om over hoog opgeleide Surinamers hier wordt bedoeld.

  De kop bij het onderzoek is misleidend.


  Maak melding

 12. Hahahaaa….is geen grap,Holland a no wan paradijs,niet te vergelijken met Suriname..elk burger v.welk land dan ook moet zich kunnen aanpassen,overal en vooral als je de keuze zelf heb gemaakt. Zo ook in Holland,land v bakra’s. Bevroren hersenen uit holland smelten in suriname v d zon….laf a torie


  Maak melding

 13. @ Dubbroe & Sam

  Jullie hebben het bij de rechte eind, wil je geaccepteerd worden, dan moet je zelf ook leren accepteren !

  @ Neutraal

  Volgens mij is S.Simons goed geintegreerd, want ze had een blanke vriend.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Surinamers die zich niet thuis voelen moeten vooral naar Suriname teruggaan waar ze beroofd vermoord en evt. verkracht gaan worden. Ik praat uit ervaring. In deze klote land kan je helaas niets opbouwen er zijn altijd mensen die je het nooit gaan gunnen en zelfs bereid zijn je te vermoorden of je te laten beroven uit afgunst.

  En niemand doet er wat aan. De regering niet, de politie niet, het volk niet. Alsof er niets aan de hand is en dit een normale dagelijkse gang van zaken is.


  Maak melding

 15. Er zal ongetwijfeld een deel zijn dat zich niet (meer) thuis voelt. In de loop der jaren heeft zich hier van alles ontwikkeld, waardoor zowel bij autochtone als allochtone mensen onbehagen is ontstaan.
  Zelf heb ik het gevoel dat mensen ook te veel op zich zelf betrekken als er kritiek op “buitenlanders” wordt geleverd. Veelal wordt naar programma’s als Opsporing Verzocht verwezen om aan te tonen hoe crimineel die mensen van buitenlandse afkomst wel niet zijn.
  De criminele autochtonen, die vaak meer op hun kerfstok hebben, komen in dat programma echter niet voor. Denk maar aan Willem H. en soortgenoten, die de hoge school van criminaliteit hebben doorlopen.
  Mijns inziens moeten mensen meer met hun verstand dan met hun gevoel zaken beoordelen. Scheelt een hoop narigheid.


  Maak melding

 16. Omdat er overal steeds meer en strenge wetten komen die de privacy van mensen behoorlijk aantasten.
  Je hebt geen privacy meer. Zelfs jouw laptop houdt jou in de gaten, want je weet niet wie de webcam activeert, of er keyboardspyware op je laptop zit enz.
  Kortom, overal onveiligheid en een gevoel van onbehagen. Zelfs de blanken voelen het, maar omdat zij de wetten maken, denken ze dat ze veilig zijn. Ze vergissen zich behoorlijk.
  Alleen de mensen in goede posities hebben het goed, want ze weten wat te doen (likken, likken, likken) om zich te beschermen. Daarom zie je ook dat wie in de top van de regering of bedrijfsleven wil komen, als indringer wordt beschouwd. Eersst moet je akkoord gaan dat je alle regels van hen aanvaardt en nooit tegen hen zult schoppen, dan moet je een test afleggen (die je ziel aantast) en als je slaagt ben je welkom in de club.
  Maar denk niet dat alleen in Nederland dat het geval is. Wat dacht je van Suriname? Kom je in de NDP-club zonder een test (van corruptie)? Nee. Je moet eerst chanteerbaar worden. Ze moeten iets van jou hebben waarmee ze je altijd kunnen chanteren, dan pas ben je betrouwbaar voor hen. Maar dan kan je ook alles doen wat je wilt, zonder enige consequentie.
  Zo gaat het toe, overal in de wereld.


  Maak melding

 17. @ Jacobus,,

  Maria Magdalena en alle Soeurs hebben ook een hoofddoek-vod op hun hoofd ! Jezus loopt in een gewaad van de Arabische wereld !! Hollandse vrouwen hadden vroeger ook een hoofddoek-vod op hun hoofd, miljoenen Hindoe-vroewen hebben ook een hoofddoek-vod op hun hoofd, ook Jodse vrouwen !!,Ook in Afrika, waar ze textiel konden betalen !!Ga de historie maar goed bestuderen dan zal je ontdekken waarom !!
  Creoolse vrouwen dragen ook een hoofddoek in de vorm van een Angisa-vod zou Wilders zeggen!! Hahahaha….. waar praten we eigenlijk over ????


  Maak melding

 18. Ach, die Wilders wordt financieel gesteund door de moslims. De moslims hebben het nodig dat iemand tegen ze aanschopt, zodat ze hun expansiezucht kunnen legitimeren door allerlei organisaties voor het welzijn en de bescherming van de moslims te kunnen oprichten.

  Vele vele Nederlanders weten niet eens dat Wilders hen verraadt door geld van moslims aan te nemen!


  Maak melding

 19. @Sam, helemaal mee eens……ze hebben kennelijk de Suris geintervieuwd die een teruggetrokken bestaan leven….of die niet verder komen dan eigen kennissenkring!!


  Maak melding

 20. Veelal zijn he de kansloze en criminele Surined’s dat niet tevreden is. Die kunnen beter naar Suriname om te helpen het land op te bouwen , krijgen bovendien een toelage van 300,00 p.m. op de kop toe.l Dus sa joe wani moro.

  Dus na wang win-win-situatie.

  Wilders blij! Jij blij, iedereen blij!.


  Maak melding

 21. @Wazig,

  Denk jij dat die ondervraagde autochtonen verder komen dan de eigen kennissenkring?

  Het is ’s mensens eigenschap dat hij m.n. met de eigen kennissen temaken wil hebben en niet met vreemden.

  Met vreemden ga je om wanneer het moet uit zakelijke oogpunt of uit noodzaak. In je vrije tijd zoek je echt geen vreemden op!


  Maak melding

 22. @Eigen Mening Democraten,

  Wat kun je met 300 euro in Suriname wanneer je daar geen huis hebt? Of denk je soms dat de oprotpremie ook voorziet in een gratis huis daar?


  Maak melding

 23. In NL wordt de sfeer steeds meer en meer gespanne. Het klimaat zal ook niet beter worden.
  Voor iedereen die zich niet meer thuis voelt in NL ga naar Suriname. Op het moment gaat het wel slecht, omdat alleen de domste Surinamers nog over zijn gebleven. Dus Suriname kan alle hulp goed gebruiken. Kom naar Suriname en het klimaat en de natuur zal iedereen rijkelijk belonen. Want Suriname heeft misschien weinig welvaart maar heel veel WELZIJN.

  Mik SRANANG SWIETIE BAKKA !!


  Maak melding

 24. @Mikie Sranang Swietie Baka,

  De huidige Surinaamse regering werkt niet mee om Surineds te ontvangen in Suriname.

  Velen zijn goed geletterd en de surinaamse elite ziet dit als een bedreiging van de eigen positie. Bovendien is de gewone man behoorlijk jaloers op de teruggekeerde Surined, die nog wat geld krijgt uit Nederland.

  Voor de Surined is er daarnaast de onzekerheid dat Nederland op elk moment een uitkering kan stopzetten. Denk maar aan Wilders, die zeker geen cent gaat willen uitgeven aan teruggekeerde buitenlanders.

  Dus wat moet je dan als remigrant, wanneer je geen huis, geen grond en geen inkomen hebt en de mensen afgunstig zijn?


  Maak melding

 25. Verbaasd mij. Kijk creolen hebben bijna dezelfde cultuur al de blanken. In ieder geval dezelfde godsdienst. Dat scheelt. Hindoestanen hebben andere godsdienst en cultuur. Dus voor hun is moeilijker. Maar voor creolen moet toch makkelijk zijn? Om zich prettig te voelen bij de bakra’s?


  Maak melding

 26. Kort voor de decembermoorden ben ik teruggekeerd naar Suriname, zeker niet de beste tijd om te remigreren. Mijn ervaring is dat Suriname tegelijkertijd een grote 💩👹😢☠ en een groot 🌴🐟🌷🍹 is, maar als ik alles bij elkaar optel, heb ik er nooit spijt van gehad dat ik terug ben gekeerd naar mijn geboorteland Suriname. Het was leuk om Nederland meegemaakt te hebben, maar voor mij geld 100% ‘Oost West, Thuis Best’.


  Maak melding

 27. Kijk in Suriname is helemaal anders. Als jj hebt niks in Suriname, dan jij gaat gewoon wonen op erf of grond waar staat geen huis, je plant groenten en zo en je maakt hut van pina en je kan verder. Als eigenaar van grond komt en zegt jij moet weg, dan ga jij weg naar andere ongebruikte grond verderop en jij vraagt eigenaar van eerste grond vergoeding voor onderhouden van zijn erf.

  In Nederland is niet mogelijk dit. Alleen maar druk, druk, druk, stress, stress, stress. Als kom jij van werk thuis, moe, jij hebt geen tijd en energie voor andere dinges. Als je heb geen inkomen, jij komt op straat. Er is geen leeg stuk grond waar kan jij gaan wonen. En wat moet jij planten? Politie komt direct jou oppakken en in gevangenis stoppen.

  In Nederland, 30 % bevolking heeft burn out. Mensen moeten teveel dingen doen in te korte tijd. Concurrentie is hevig. Een zijn brood is ander zijn dood.


  Maak melding

 28. @Moloch ( dibri)

  Who cares, leef als de Indianen en krijg 300 Euro op de kop toe in de maand. Tel uit je winst , nek no fout!

  Of wou je beweren dat NL een paradijs is voor foute Surined’s.


  Maak melding

 29. Als men het in Nederland over Surinamers heeft dan denkt men aan Afro-Surinamers. Daar zal het in dit geval wel om gaan.

  Het is wel te begrijpen dat je je niet helemaal thuis voelt in Nederland als je alle witte Nederlanders als racisten en slavenhouders ziet en werken voor een witte baas als slavernij.
  Dan ontwikkel je paranoia omdat je denkt dat iedereen met een bepaalde blik naar je kijkt. Zo wordt een mens niet gelukkig.

  Marokkanen en Turken is een ander geval. Ze kijken vooral naar de eigen tv zenders, gaan naar de eigen winkels, gaan voornamelijk om me de eigen soort mensen en sturen hun kinderen naar moslimscholen waar ze alleen in contact komen met de eigen soort kinderen en cultuur en geïndoctrineerd worden met de islam. Geen wonder dat je dan het gevoel krijgt in een vreemd land te wonen als je eens in contact komt met een Nederlander.
  Meer dan de helft van de bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen. Dus veel allochtonen werken niet en komen ook op die manier niet in contact met autochtone Nederlanders. Zo wordt het dus nooit wat.

  Nederland is voor minder intelligente en minder goed opgeleide mensen een moeilijk land om in te wonen.
  Het is een ingewikkelde maatschappij waarin veel van de mensen wordt gevraagd om daar goed in te kunnen functioneren.
  Veel allochtonen (en ook veel autochtone Nederlanders) kunnen dat niet aan. Te weinig opleiding, slechte taalbeheersing, verkeerde werkhouding, en de islamitische cultuur werkt ook niet bepaald mee. Moslim landen zijn niet voor niets armoe en achterstand landen.

  De fout die door Nederland is en wordt gemaakt is het veel te gemakkelijk strooien met uitkeringen, paspoorten, en voorzieningen naar mensen die daar eigenlijk niets te zoeken hebben, Nederland niets te bieden hebben, en daarvoor in ruil geen eisen stellen.
  Een immigrant moet vechten voor een plaats in zijn nieuwe land en niet alles cadeau krijgen.

  Migranten vervielen in passiviteit en zakten voor goed naar de bodem van de samenleving. Dat doet pijn en als reactie komt er agressie naar de autochtone Nederlander. Die zijn tenslotte de schuld van alles, altijd, nietwaar?

  Gevolg, ook autochtone Nederlanders voelen zich steeds minder thuis in hun land en zo is iedereen ongelukkig.


  Maak melding

 30. Als je zorgeloos de toekomst in wil gaan moet je altijd een plan B hebben. Stel dat het in de toekomst minder leefbaar wordt in Nederland, wat doe je? Heb jij hierover nagedacht? Ik weet dat veel Surinamers een huis of perceel hebben in Suriname. Op dit moment zou ik absoluut niet ervoor kiezen om naar Suriname te gaan, omdat het daar veel slechter is dan in Nederland , maar het hebben van bv een perceel in Suriname is altijd goed.
  Op dit moment zijn de prijzen zeer aantrekkelijk in Suriname.


  Maak melding

 31. @Hans van den Broek,

  Het is ook dat, maar nog meer. Nederlanders zijn hard en hebben zakelijke mentaliteit. Ze zijn direct (met beschuldigingen) en zien jou als ben jij voor hen of tegen hen. Middenpad is haast niet in Nederland.

  Mensen van buitenland hebben veel moeite met harde zakelijke kant van Hollanders. Dan heb je automatisch achterstand. Nederlander leert al vanaf 1e dag van geboorte om individueel te zijn, dat hij alles zelf moet doen. Nederlanders worden ook vroeger denkonafhankelijk daardoor. Bovendien, alles is gericht op hen en daardoor alles is makkelijker voor hen.
  Buitenlander moet nog denken aan andere dingen. Zelfs al wil hij integreren of is geintegreerd, dan komt iemand en zegt zwartje of bruintje, dan gelijk komt twijfel, wie ben ik in deze maatschappij, waarom ik word anders gezien. Hollander heeft niet die probleem. Hij heeft altijd voorsprong.


  Maak melding

 32. @ E. Bhola ( nog niet beter ??? )

  Wat je zegt klopt niet Bhaija, juist de Hindustanen voelen zich eerder thuis in Nederland dan de Creolen.
  En trouwens niet alle hindustanen zijn Aria´s en Sanathan,
  je hebt er ook andere gelovigen tussen zitten.In Nederland hebben ze ook Mandir dus wat dat betreft, zitten ze ook prima ! Volgens mij, zit het gewoon tussen de oren bij bepaalde mensen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 33. Voel je je als Surinamer ongelukkig, gediscrimineert, kansloos…koop vandaag nog een enkele reis naar land van herkomst en ga daar lekker ongelukkig zitten zijn in die corrupte, criminele crisis-bende.


  Maak melding

 34. Geen boeking,

  Precies wat je zegt. Wie niet gelukkig is in Nederland moet vooral terug gaan naar Suriname, Marokko of Turkije.

  Toen ik terug kwam uit Suriname na beroofd en zwaar mishandeld te zijn moet ik eerlijk zeggen dat ik Nederland nog veel meer ben gaan waarderen als ooit tevoren.

  Er is een vervloekte soort volk in SU en in de rest van de wereld die elke ontwikkeling, vooruitgang tegen gaat houden van het land dit gaat helaas nooit goed komen, ondanks dat je daar ook mensen heb die wel opbouwen zal op den duur ook deze vernietigd worden.

  De groep opbouwers is kleiner dan de groep vernietigers. De vernietigers hebben ook veel meer macht. Nederlanders hadden dit snel door vandaar de zeer snelle onafhankelijkheid.


  Maak melding

 35. Iemand die zich wilt vestigen moet natuurlijk wel een goede stappenplan maken en niet alleen maar bouwen op een uitkering van NL.

  Suriname is gebouwd door harde werkers en mensen met ambitie. Maar helaas zijn er daar nu te weinig van. Als deze mensen weg blijven zal Suriname nooit vooruit gaan.

  Dus daarom:
  MIK SRANANG SWIETIE BAKKA
  Suriname heeft harde werkers en ambitieuze mensen nodig !!


  Maak melding

 36. Die onderzoek is fout mang. Mensen voelen zich om allerlei redenen niet thuis ergens. De een omdat hij misselijke buren heeft, de ander omdat hij geen werk kan vinden, weer iemand anders omdat hij gediscrimineerd wordt, een ander omdat zijn auto steeds bekrast wordt, weer iemand omdat hij geen promotie krijgt. Zo zijn er veel redenen, die ook voor de autochtonen opgaan. Alleen, de autochtoon leeft vaak in een natuurlijke omgeving, de allochtoon in een aangeleerde omgeving.


  Maak melding

 37. In Suriname had je vele kansloze Surinamers die in grote armoede leefden en die de oversteek naar Nederland een 1ste wereldland gemaakt hadden.

  Vele van deze kanslozen hadden weinig of geen opleiding en zouden dus in Suriname ook onder aan de maatschappelijke ladder staan.

  Om in Nederland mee te kunnen gaan, zal je daarom als je naar Nederland komt een middelbare schooldiploma, of hoger opgeleid moeten hebben uit Suriname om aan te kunnen haken op het hogeronderwijs, wetenschappelijk onderwijs.

  Met lagere opleidingen naar Nederland komen zal je heel hard moeten werken om een middelbaaronderwijs diploma te moeten hebben.

  Om in Nederland mee te kunnen moet je de juiste start kwalificaties hebben. Verder kan je ook met je talent komen in de sport, zang, kunst en cultuur en in je zelf geloven. Aanpassen en meegaan met de snelheid waar alles hier gebeurt. Niet in je eigen hok of cultuur blijven hangen, maar internationaal mee te gaan. Je moet niet vergeten wie je bent en waar je vandaan komt, maar de Nederlandse cultuur, mentaliteit enz moeten begrijpen en de concurrentie aan gaan met anderen.

  Er zullen maar weinig gelukszoekers zijn die het gaan redden en die het niet zijn zullen maar aan de onderkant
  ontevreden blijven en ontevreden zijn. In hun cultuur blijven hangen, enz.

  Door middel van scholing, studeren moeten Surinamers zich verheffen. Geloof In Jezelf en gaan.

  De Sterken Zullen Het Overleven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 38. @ Hans van den Broek,

  What about de losgeslagen moraal?Calvinisme,
  seksuele revolutie, elitaire graaicultuur.., is ook ïndoctrinatie
  De nieuwkomers zijn inderdaad laag geschoold om dit te vatten. Langs de wallen en gluren bij de hoeren zit bij hun niet in het pakket.

  En zijn ze eenmaal binnen gehaald, raakten ze gedesoriënteerd, niet wetend waar ze moesten beginnen, De fake toverdoos van integreren tevoorschijn gehaald.. Resultaat . pakken wat je pakken kan! Kijken , kijken en niet kopen , gratis !
  En dat vindt de Nederlander natuurlijk niet fijn want het is hun ding dus eigen volk eerst!

  Nederlanders hebben geen strooi fout gemaakt , want dan dan zou je sinterklaas tekort doen. En daarom ben ik ertegen dat het afgeschaafd wordt.
  Want wie voor sinterklaas speelt , moet ook met de billen bloot.

  Dus! Niet klagen achteraf dat het een zooitje is geworden.
  Men heeft het zo gewild!

  Leven en laten leven.


  Maak melding

 39. @passant,

  Wat is er mis mee om je eigen cultuur te waarderen?
  Het is net zoiets als tegen een vegetarier, een niet-drinker, een niet-roker zeggen dat hij vlees moet eten, alcohol moet drinken en moet roken omdat dat de norm is.

  Weet je hoeveel mensen gepest worden bijv.omdat ze op een bedrijfsuitje geen biertje pakken? Je valt dan direct uit de boot als je toevallig in een egoistische groep zit.

  Als een land nieuwe mensen aanvaardt, dan is het ook haar verantwoordelijkheid om die mensen erop te wijzen dat ze hun cultuur, godsdienst, taal achterwege moeten laten….of…..vrij mogen praktiseren. In het laatste geval moet hen dat dan niet meer verweten worden.


  Maak melding

 40. Beste mensen,

  Vele Surinamers kunnen niet tegen de harde regels in Nederland. Ze merken dat de tijd van toen dat zij maar konden doen en laten wat zij wilde niet meer opgaat.
  Ook heb je vele Surinamers die NOOIT gewerkt hebben en altijd een uitkering ontvangen.

  Dit zijn de mensen die problemen mee hebben om langer in Nederland te blijven wonen.

  Het heeft NIETS met discriminatie te maken, maar met de regels waaraan een ieder zich aan moet houden.!!!


  Maak melding

 41. Ik krijg buikpijn van het lachen,degene die nog alles blijven ontkennen ,terwijl a boeritjie van mijn buurman,dit alles al een tijdje zag aankomen,want eng basi is een gevluchte hollander die het niet meer kon aanzien,dat haar mooie land afgleed nr de afgrond van populisme waar menige politici geen antwoord en oplossing in gedachten hebben,in het begin was ik wantrouwig wanneer die boeritjie met mijn hond sprak,maar no mi sabi dati a boeritjie no dong,jammer van al die surineds die nog in de ontkennings fase zitten en allerlei verdedigings mechanisme zoeken,om het gedrag van de witte manga goed te praten,terwijl het ietsje tegenzit qua economie,toch hebben wij een goed leven in Suriname ,als j bereidt bent de handen uit te mouwen te steken I love Su


  Maak melding

 42. Surineds ik zou maar gn bidden dat Wilders niet aan de macht komt,want zijn doorsnee volgers zien het verschil niet tussen een hindustaan,Afghaan ,Irakees,Pakistani ,Afrikaan ,surineds vr hun zijn jullie allemaal buitenlandse profiteurs,als j werk of niet werk maak ze geen malle moer uit,waar ga jullie naar toe vluchten;Duitsland kan niet meer,Amerika kunnen jullie het schudden sinds trump aan de macht is,India accepteer jullie niet,in sommige Aziatische landen worden buitenlanders gelyncht denk maar aan de Rohingas,midden oosten geen optie alleen oorlog,rest nog Suriname ,redimusus zijn niet welkom,racisten ook niet,Witteman lovers ook niet,als j een zwart witte bil heb,ben j ook niet welkom,echte srananmangs zullen met open armen ontvangen worden,in ons mooie land,waar het lekker vertoeven is,gezonde voeding,kortom een land om van te smullen,if ju mati barba eng brong bigin nati di fu ju,maar j kop in het zand steken,is whishfull thinking


  Maak melding

 43. @slachtoffer van roofoverval,

  Mijn advies blijf: lekker in Nederland. ook ik hadden plannen met Suriname, maar plannen gauw weggedaan.

  Het lijkt mij niet prettig om achter de tralie te leven .
  omgekeerde wereld, de boeven lopen vrij rond en jij zit achter de tralie in plaats van andersom.

  De meest gesitueerde Surinamers hebben een wapen in huis of auto., die zijn niet zo gauw bang en dat weten die boeven ook.

  Het komt inderdaad nooit meer goed!

  Harmagedon is coming soon. .

  Jong en oud hebben op Bouterse gestemd, in ruil voor paar 100 SRD, het was hun keuze, dus dat pinare hebben ze aan hun eigen te danken.

  No merci!


  Maak melding

 44. @ Lal Bahadur,

  je bent de woordvoerder van 1 van die bendes daar noh?

  Je staat al klaar ons warm te verwelkomen met die matie’s van je.Zeker weten!

  No way ! deze jonge trapt er niet in.

  Ik stem dan liever Wilders.

  hahahahahahah,


  Maak melding

 45. Johnsjikara:jij en j kornuiten mogen alles wat vies en vuil over Su zeggen we do not care,wij die in Su wonen weten wel beter,het is lekker hier wonen,over criminaliteit gesproken,het justitieel apparaat werk,boeven,moordenaars,verkrachters maken geen schijn van kans,ze kunnen een tijdje onderduiken,op den duur worden ze in de kraag gevat,en de straffen zijn niet mals,niet alle verzinsels geloven, wat in de rioolbladen dagblad Suriname ,en in de times wordt gepubliceerd ,die nemen een loopje met de waarheid , van onderzoek journalistiek hebben zij geen kaas gegeten,bovendien zijn aan bepaalde politieke partijen gelieerd,die alleen maar aan de macht willen komen om hun enge eigen belangen te dienen, mensen weten wie ze zijn en trappen niet meer in die leugens,het zijn altijd dezelfde awaries die ons mooie land,zowel binnen en daarbuiten een slechte naam willen bezorgen,maar het gt ze niet lukken,ze komen nooit meer aan de macht,van mij mag j blijven likken en likken in ned,is jouw keus,wij hebben vr Su gekozen accepteer dat ook,ik ben een paar keren in ned geweest,met vakantie uiteraard, maar daar blijven wonen,dat niet,zie het tragische verhaal van een hoogopleide surined genaamd Anjil Ramdas die het ogenschijnlijk gemaakt had in de witte maatschappij,toch een dronkelap werd en uiteindelijk zelfmoord pleegde,hoe lang ga j alles blijven slikken,en likken,de kruik gt net zo lang te water tot dat hij gt barsten,zorg gd voor je zelf,en zorg ook dat j kruik geen barsten gt vertonen,Remenber Anjil


  Maak melding

 46. Dat Surinamers zich steeds minder thuis voelen kan ik me goed voorstellen, maar ze zijn geen uitzondering, ook veel Nederlanders waaronder ikzelf vinden het steeds minder in NL. de laatste emigratiebeurs afgelopen weekend in Houten waar ook vrij veel surinamers tussen liepen, was daar wel het bewijs van, gezien de grote drukte. een van de grootste oorzaken voor mij is dat relatief kleine groeperingen hun wil op willen leggen aan de rest van Nederland, een regering en overheid die niet op willen treden tegen criminele figuren en geweld vanuit Marokko en andere islamietische landen waaronder zogenaamde vluchtelingen die niet met hun gore poten van vrouwen af kunnen blijven (koren op de molen van mafkezen als een G. Wilders en zijn vele tokkieachtige volgelingen).
  En niet onbelangrijke een regering die zijn oren laat hangen naar Brussel, Nederland is Nederland niet meer, bejaarden die Nl opgebouwd hebben en zwakkeren laten ze verrekken en landen die er economisch gezien er een potje van maken, Zoals Griekenland, waar ze met 59 met pensioen gaan en je in Nederland waar ze je door laten werken tot je bij wijze van spreken door laten werken tot je er dood bij neervalt (hebben ze ook geen kosten meer aan je), pamperen ze nog anderhalf jaar en dan zijn wij ook vertrokken


  Maak melding

 47. De mensen die hier zeuren dat Nederland steeds slechter gaat met Nederland, moeten eens gaan kijken naar Zuid Europese en oost Europese landen !!!

  Nederland is een paradijs dat blijf ik altijd zeggen en zal ik ook altijd doen !!!! Kijk maar alleen naar de infrastructuur hier.

  Als je in dit land heb aangepast en je hebt een baan heb je heel goed hier !!!
  Dat mensen zeuren dat sommige Nederlanders racisten zijn, laat ze eerst naar hun eigen land kijken. Kijk maar naar Suriname, Turkije, Marokko zijn daar geen racisten !!!

  In mijn eigen geboorteland Suriname werd ik als vuil behandeld bij het CBB. In Nederland als je een document in het stadshuis nodig hebt, je trekt een nummer je wordt eerst begroet en dan word je netjes geholpen. Laat veel landen hier een voorbeeld aan nemen !!!

  Even terug te komen op racisme, racisme bestaat sinds de mens in ontstaan en racisme is niet uit te roeien !!!
  Wel kunnen wij hier tegen ageren maar daar blijft het ook bij.

  Het grootste probleem waar Nederland nu mee te kampen heeft is het asielzoekers probleem en dat is het gevaar.
  Het paard van troje wordt binnengehaald met alle gevolgen van dien !!!!!. Mensen uit bepaalde landen hebben immers een ander cultuur dan westerse democratische landen en dat botst omdat hun ideologie haaks staat op de westerse cultuur. Ben het overigens helemaal eens met dhr van den Broek.


  Maak melding

 48. Die barbaarse jihadisten en sympatisanten v d jihad hebben wereldwijd de sfeer verpest. Deze groep mensen heeft het heel moeilijk gemaakt voor iedereen maar erger voor de allochtonen. Want voor de aanslagen van 9/11 ging het veel beter met acceptatie en integratie. Jammer genoeg zien de autochtonen alles zo zwart wit en gooien alle allochtonen op een hoop. Maar de meeste allochtonen willen terecht niet geassioceerd worden met die achterlijke barbaren. Daarom voelt de sociale allochtoon zich niet meer thuis, omdat zij ook leiden onder dat associale gedrag van jihadisten en sympatisanten.


  Maak melding

 49. De meeste (westerse-) landen schreeuwen nu moord en brand over de ellende wat hen nu overkomt. Dit is KARMA !!!!
  In het verleden hebben deze zelfde westerse landen gemoord; uitgebuit; de medemens als ‘dingen’beschouwd. Mensen geclassificeerd als dieren etc.
  Nu krijgen zij lik op stuk en brullen zij als chimps ( kijk maar naar de kop van Wilders en plaats een moeder Chimpansee naast hem: zien wij een vergelijking?).

  In de Bijbel staat er een tekst in het Oude testament: “IK(JHWH) zal de ongerechtigheden (=onrechtvaardigheden) gedenken van de voorouders en deze bestraffen tot in het 4e geslacht( van hen die MIJ haten). Nederland is een door-en door immoreel land geworden waar alles mag wat de Schepper verboden heeft en van walgt.

  Als je steelt, zul je ooit weer bestolen worden. Dat gebeurt dus nu: het bloed van de onderdrukten en uitgebuitten roept tot de Schepper. De West-Europeaan heeft een selectief geheugen .
  Surinamers: denk aan teruggaan op termijn; schaf je een stuk grond aan in Suriname, bouw een woning voor jezelf en familie, want vroeg of laat breekt de hel los in Europa en moeten wij een onderdak hebben. De mijne heb ik al intussen in Domburg; lekker bij de Suriname rivier.


  Maak melding

 50. Mensen die klagen dat het een zooitje is geworden in Nederland moeten langs hans anders.

  Is het geen zooitje in Suriname????
  Heerst er geen wetteloosheid in Suriname??????


  Maak melding

 51. @Lal Bahadur,

  Suriname is een prachtig land, daar hebben we het hier niet over. Het gaat over ( grotendeels ) de sukkels die daar wonen en het land naar z’n verdoemenis jagen.

  Ga niks bagatelliseren dat het ow zo goed gaat daar met jouw kornuiten! Big brother is watching !

  Doe je dat wel, dan ben je net z “n SUKKEL als de rest.

  opo yu ai, en zorg dat die sukkels oprotten! En we komen zeker.

  In NL zitten ook sukkels, maar gelukkig hebben we een vrije keuze. Ze kunnen ons niks maken, ze zijn juist bang voor de elitaire Surined’s. Wi tap ding mofo! We betalen met gelijke munt terug ! Wij hebben hier niks te klagen, behalve dat het een beetje koud is.

  En de dag dat de ( elitaire Surined ) voet aan grond zetten in Suri, zullen jullie dat moeten accepteren.

  Gewoon je kop dicht houden en kijken wat we in ons mars hebben.

  Zoniet! dan kom het nooit meer goed met jullie!

  Werk aan de winkel…………


  Maak melding

 52. Johnsjikara;ik zit hier niets goed te praten en te bagatelliseren,just speaking the Truth ,de economie mag in zwaar water verkeren,maar de mensen tonen wilskracht,overal is er bedrijvigheid ,overal wordt er gebouwd in het land j houdt het niet vr mogelijk,er zijn kansen genoeg vr degenen die ervoor willen gn,in een Pr maanden tijd heb ik drie percelen gekocht,ik zit op geen enkele regering te wachten,mijn toekomst heb ik in eigen hand,mensen die klagen moeten bij hun zelf te rade gaan,wat ze verkeerd hebben gedaan,kansen genoeg in Su ,je bent 30 jr en gezond,toch ga j bij de sociale dst aankloppen wat vr mentaliteit is dat,terwijl er in de landbouw veel geld te verdienen is,ik weet waar ik het over heb,ik ken mensen die nog nooit vr een baas hebben gewerkt,maar door hard werken in de landbouw of als kleine ondernemer,wel drie tot vier huizen hebben gebouwd,probeer dat maar te realiseren,met j elitair gezwets


  Maak melding

 53. Ken genoeg mensen die remigreren en na een tijd zie je ze weer weggaan. ze kunnen niet meer aarden.
  Ze zijn Ontworteld en krijgen het heen en weer.
  Dat overkomt de meesten die lang weg zijn uit hun geboorteland ,Turk, marokaan ,allemaal het zelfde liedje.
  Ik zie mij niet meer permanent wonen in de tropen,en dat maakt droevig.
  Heb je spijt, antw; Nee.


  Maak melding

 54. Lal bahadur@ ,

  Er zullen nog meer goede individuen zijn als jij, dat is niet de strekking. En nogmaals, wij weten dat er genoeg werk te doen is in Suri. Daar gaat het niet om. De politieke- en sociale klimaat is de reden waarom Surineds niet willen.
  Jullie roepen maar dat de Surined terug moet komen, maar beseffen niet dat we daarvoor een hoge prijs moeten betalen.
  Dink a tori, de kwestie is niet eenvoudig, het is alles of niks.
  Suriname geeft geen garantie. Er is geen buffer. We hebben onze zekerheden hier, en ik bedoel niet enkel de sociale zekerheid waar jij aan denkt. Als je het in brede perspectief bekijkt, dan heeft suriname ons niks te bieden, noem mij een dictatuur waarin de mensen gelukkig zijn. Nada!! Jij heb misschien genoeg doekoe’s , what a bout the rest? Jij wil dat we als een kip zonder kop moeten remigreren.??? Mennn, be wise , denk rationeel . Ook in dit land zijn genoeg klagende Surined ’s ( onderkant van de maatschappij ) die klagen en hebben niks geleerd, geen perspectief. Die willen ook niet terug. Daar bouw je geen land mee op! So so weri ede Kill.
  Deze mensen zijn de gevangene van de gemeente vanwege hun uitkering. Ze worden extreem gecontroleerd, dat wil jij niet weten. En toch verkiezen liever dit, dan een carrière in switie sranan . Dink a tori, ook al lok je ze met goud, ze komen niet!
  Dus! Gooi het in de groep van de Opperhoofd , de reden waarom Surined’s niet willen. En kom dan met een reële argument waarom Surined ’s wel moeten komen.

  Alleen enkel met hard werken kom je er niet.


  Maak melding

 55. Als moslims maar niet met een plan komen om extremisme aan te pakken, dan worden ze ook steeds minder serieus genomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond hoe antisemitisch ze zijn, echt problematisch. Dat past niet in Nederland dat een christelijk,joods, humanistische traditie kent.


  Maak melding

 56. ik hou van surinamers en de antilianen als van mn eigen volk!!! Ook al zit er af en toe een boef tussen ze horen toch bij nederland???? Ik ben er mee opgegroeid!Als nederlands kind moest ik de eilanden al in mn kop stampen bovenwinds en onderwinds ik weet het nog!Daarom heb ik er best een band mee al ben ik er nog nooit geweest maar ik vind het leuk dat ze in nederland wonen.


  Maak melding

 57. Wie wil niet terug naar zijn of haar roots dat is een menselijk eigenschap, begrijp dat dan.
  Genoeg mensen die niet terug komen willen of kunnen
  Of ze hebben het heen en weer omdat ze niet meer kunnen aarden.die zitten liever in NL waar alles geregeld is van het wieg tot graf.
  NL is wel een belastingparadijs voor de rijken de minima,s worden vaak keihard gepakt.


  Maak melding

 58. Kijk er is namelijk het gevoel van uitsluiting en uitsluiting. In alles kan je zelf veel doen.
  En de confrontatie aangaan om wie je en niet wat je bent. Vraag men op de man af op de werkvloer
  bijvoorbeeld wat belangrijker is , wie je bent of wat je bent en je aandeel in het werk.
  Neem een voorbeeld door de mijn zon geliefde Martin Luther King: Nietyde kleurt van je huid en of afkomst
  maar je integriteit en karakyter. Ga hier van uit dan kan veel . Shalom Klaas jacob


  Maak melding

 59. Waar hebben we het nou over: een Sranaman kan overal wonen. We passen ons overal makkelijk aan. Overal in de wereld kom je geboren Surinamers tegen (zelfs in Polen, Rusland en Noordpool). Mensen zijn overal hetzelfde, wit, zwart of alle kleuren daartussen hebben één ding gemeen namelijk gelukkig worden, zijn en wonen. Kies uit waar je je het gelukkigst voel en neem de mindere zaken op de koop toe.


  Maak melding

 60. Jullie kunnen alleen maar schelden is jullie keuze vak surinamers. Wie zegt dat moslims niet interegreren heb het over deze generatie,ze hebben slagerijen etc en zijn goede advocaten, surinamers hebben niets en als ze wat hebben wat een bedrijf betreft is het een culturele winkeltje mijn ervaring.en blanken zijn ook een jaloers volk hoor vergis jou niet alleen gaan ze niet naar bonoemang ze voelen zich beter dan andere volkeren.en als buitenlander moet je jou tweemaal bewijzenen toch zijn ze niet tevreden.en.voor.homeless ga naar capverdie daar.is van de tien eilanden een onbewoond,en bhola niet met jokken jullie ook met verpesten jullie ziek toch jullie werken daarom met strenger.hier deze kafre is half druk.druk druk en jij met toch werken en flauwvallen voor die blanken want jij met donkerwit voelen en voor ons verpesten ik met jou zeggen in Suriname eigenaar.jou ook op straat zetten jij kijke een voor twaalf jij anders praten .dus joep kare.ik werke.met een van jou mensen ze heeft suikerziekte baas zekke thuisblijven tok zei komme zei flauwvallen ,baas boos zei zeggen ze moest komen want anders werk niet met doorgaan wat donkerwit niet met weten is dat het de baas juist.meer.kost qua ziektegeld dus iedereen om haar heen water geven ik op afstand ik niet gaan collega vrage ik zegge ik.ben half maar ik wete hoe deze gasten slijmen dus mijn hoofd.en voordege die zegt opzuoten we gaan wanneer wij willen oke ga je geschiedenis na


  Maak melding

 61. Tav het integreren in een vreemd land wordt er altijd naar bv de Surinamer gewezen.De Surinamer blijft zich alleen met zijn eigen soort(landgenoten) bemoeien. Ik heb jaren in st.Maarten gewoond ik heb de witte man (nederlander)niet zien integreren.Heb ze niet zien mengen met de locals en ook in Suriname zie ik het niet.Integendeel kom ik op surinaamse feestjes steeds meer Nederlanders tegen omdat surinamers graag feesten en delen.


  Maak melding

 62. Ach mensen, ik lad eerst Nederlanders voelen zich niet meer thuis in SU. Het schijnt echter andersom te zijn.
  Nou laat ik dit zeggen, keer dan terug naar SU. Waarom ben je sowiso gekomen dan ? Om er beter van te worden toch?
  Stel jezelf dan opnieuw de vraag wat is het beste voor mij ?
  Waarom niet ? Maar wie a zegt moet ook b zeggen. Niet hier blijven hangen in Nedeland en dan klagen. Sinds de onafhankelijkheid is er in SU geen plank meer geverfd en geen nagel meer geslagen dus er is genoeg te doen !
  Sranan sani wi sani !


  Maak melding

 63. alles wat hieruit op gemaakt kan worden is dat de mensheid hun nakomelingen verkeerd opvoedt
  we wonen op een planeet en niet in een landt, landen zyn ooit bedacht .een verdeel en heers systeem
  om zo belasting te innen.de tweede fout in de opvoeding is dat we onze kinderen leren een geloof aan tenemen ,wat pure indoctrinatie is .en dat past al niet by het woordt GELOOF
  dit leidt tot verdeeldheidt overal op de wereld. en het heefd dan ook niks met geloof temaken,tegenwoordig
  niet meer van politiek te onderscheiden(kyk maar naar palestina en israel) maar is nu over de hele wereld aan het escaleren. de derde fout is dat men naar huidskleur leert oordelen, dit is een vooroordeel waar niemandt
  baadt aan heef.dus laten wy vast het onderwys van de jeugd aanpassen om ze niet op tevoeden met de aangeleerde fouten die wy meegekregen hebben .en laat ze op latere leeftydt zelfs kiezen waar ze in geloven.mischien komt het dan wel goedt


  Maak melding

 64. Holandistan. Ik heb het geluk gehad om Dubai te bezoeken en wat kwam ik in de Malls daar tegen? Winkels van Victoria Secret die druk bezocht werden door vrouwen in Boerka gekleed. Ja, wat ze onder die boerka aantrekken mag alleen hun echtgenoot zien, dus gaat je theorie niet op. En de film waar je naar verwijst gaat niet open.


  Maak melding

 65. Dit heeft alleen maar betrekking op de Bijlmer bewoners. Ga maar een keer kijken bij de Sociale Dienst in de Bijlmer. Het ziet er roet zwart uit. Geen een wil werken. het enige wat ze willen is elke maand uitkering strijken. Vind je het gek dat ze raar worden aangekeken.


  Maak melding

 66. Jullie moeten.jullie aanpassen aan de normen en waarden van het land.Ik heb geen last overal heb je racisten maar door je te bewijen lukt het wel.waar de ene deur dicht gaat gaat de ander open.Maar jullie willen.niets doen snel geld verdienen of denken profvoetballer te worden .Verbreed jou horizon zoek andere mensen op en culturen ,en.blijf niet steeds in dat cirkeltje want surnamers brengen jou niet ver.Krabben in een ton heb er maar twee en denken ook zo goede baan etc. En toch zie ik ze niet iedere dag maak wat van.jou leven hoe je het draait of keert bij ruzie ben je toch die zwarte die moet oprotten maar.als je jou normaal gedraag kan.je het prima vinden,ga een.keer.naar een witte voorstelling,sla die kaboela over leer je niets van . GA naar de.museum er is veel te doen .


  Maak melding

 67. Racisme in nederland zal je wel hebben maar niet zo zwaar als in Belgie.
  De nederlanders zeggen gelijk alles hoe of wat.
  De belgen zijn echt gesloten en geslepen en lachen liever in je gezicht dan dat ze zeggen hoe of wat.De nederland krijgen ze de kans niet om een rechtse politieke partij groot aan de macht te krijgen tijdens verkiezingen wat in velgie wel is gelukt dit jaar….dus ik zou zeggen surinamers hou het op nederland en suriname want de belgen en belgie xijn ze veel en veel erger🥀🥀🥀🥀


  Maak melding

 68. In suriname worden de sur ned gediscrimineerd door hun bevolking ..in nederland ook maar stilzwijgend!

  Waarom zou je in suriname gaan wonen ..ik zou me schamen om eerlijk te zijn.
  Kijk naar het politiek klimaat ..het is een grote schrans partij feest feest feest !!!

  Een ieder probeert zoveel mogelijk zakken te vullen
  Bouta brunswijk abrahams ..ga maar door.

  Voor de bevoliking blijft dr niets over!!!

  Wat voor werk is dr beschikbaar …en wat betaald het kan je hiervan rondkomen met een koers die gelijk is aan verwurging!!

  Zolang het land instabiel is zal met het ontvluchten…

  Suriname is alleen aantrekkelijk voor criminelen …als je dat bent mag je aansluiten.

  Hoe groter de crime hoe hoger je zit in de hierachie …

  Kijk maar naar opa bouta …hij is tenslotte recordhouder qua meervoudig moord,met zoveel moorden op je conto zou je je toch schuldig moeten voelen.

  Neen hoor…hij kijk elke dag het raam uit naar zeelandia en lacht zich krom om zn eigen nachtmerrie!!


  Maak melding

 69. Ik laat mij door geen enkele Nederlander verjagen. Ik ben bijna 48 jaar in het land en heb Nederland helpen opbouwen. Mijn kids en ook van vele andere bevolkingsgroepen zijn hier opgegroeid en opgeleid. Denk zelfs na als alle buitenlanders naar land van herkomst van hun ouders gaan zakt de hele economie van Nederland in elkaar. Wij de buitenlanders hebben hebben Nederland groot gemaakt. Ze hebben niets van hun zelfs alles stelen ze van andere landen en doen alsof zij het hebben uitgevonden. Het enige wat echt van hun is : is kaas en de houten klompen. Dus buitenlanders of wat voor naam ze ons ook willen geven, handen bij elkaar. Over 20 jaar is Nederland zwart , en alleen met halfbloedjes .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.