SIMUD memoreert wijlen Anil Ramdas op zondag 19 februari

2
Anil Ramdas
Anil Ramdas

Stichting Instituut voor Multiculturele Dienstverlening (SIMUD) memoreert op zondag 19 februari 2017 wijlen Anil Ramdas. De stichting wil op deze dag, 5 jaar na zijn dood, stil staan bij zijn werk en gedachtegoed. De presentatie van deze middag staat onder leiding van Guilly Koster met een film, speeches en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Anil Ramdas overleed op 16 februari 2012 en heeft gedurende zijn leven heel veel geschreven en gepubliceerd. Hij was schrijver, publicist, journalist, programmamaker en presentator. Hij schreef reisreportages, columns en essays voor onder andere De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad, presenteerde Het Blauwe Licht bij de VPRO en was directeur van De Balie.

In zijn werk kwamen de thema’s identiteit en beschaving steeds terug. De in Suriname geboren Ramdas verzette zich tegen eenduidige identiteiten. Een vaste, harde identiteit, was voor hem fictie. Anno 2017 krijgen zijn publicaties steeds meer een actueler karakter in een wereld met populisten als Donald Trump en Geert Wilders.

Zondag 19 februari 2017
15.00 – 17.00 uur
Wijkcentrum Kormelink
Kormelinkweg 1 1104 NP
Amsterdam-Zuidoost
020-3415513


2 REACTIES

  1. Ogenschijnlijk – voor de buitenwereld – had hij alles mee en toch pleegde hij zelfmoord. Waarom? Wegens depressies?

    Als allochtoon wordt je in een blanke maatschappij verscheurd door loyaliteiten. Als je succesvol wilt zijn, moet je je eigenheden opgeven (zgn integratie, assimilatie) en anders moet je genoegen nemen met een minderen plek dat je capaciteiten geen recht doet.

    Velen hebben gekozen voor het laatste, want bij de eerste keus blijft er niets van je over. Je wordt een levende blanke pop met een tintje.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.