vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandMinister Dikan bezoekt Inheems dorp Apetina

Minister Dikan bezoekt Inheems dorp Apetina

-

Does Travel - naar Suriname

Bewoners van het Inheems dorp Apetina voelen zich vereerd met het bezoek van delegatie van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling in Suriname. Granman Nuwahe Aptuk ziet na 10 jaar weer een minister in het dorp aan de Boven Tapanahony. Het Wayana stamhoofd, dat pas geleden door een beroerte is getroffen, is slecht ter been en moest minister Dikan vanuit zijn hangmat begroeten(FOTO). De bewindsman arriveerde zaterdag in het dorp en vertrok maandag terug naar Drietabiki. De delegatie was woensdag al op Drietabiki, Dikan kwam echter pas vrijdag aan.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

6 REACTIES
  1. Die lui hebben een lekker stressvrij leven in het bos. Geef mij ook een groot stuk bos en ik verkas er vandaag nog en vraag niks van de overheid. Als ze me maar met rust laten.


    Maak melding
  2. @djeems,

    Er gaat niks boven een simpel bestaan. Maar dan wel onder je eigen voorwaarden, zoals die bosbewoners dat voor henzelf kunnen vaststellen. Helaas managen ze dingen niet goed waardoor ze afhankelijk zijn van de overheid.


    Maak melding
  3. Indianen moeten beslissen wat willen ze.
    Wilen ze op oude voet zoals vroeger, verder leven of willen ze met de moderne tijd meegaan. Want als is niet het eerste, dan het tweede is onvermijdelijk. Dan ze moeten niet hand ophouden en ook belasting betalen.


    Maak melding
  4. Lul niet zo dom,indianen moeten niks.men mag leven hoe men wil en wie ben jij om dat te bepalen. Het zou beter zijn als de rest terug gaat naar waar ze vandaan komen en mijn volk lekker hun land terug geven.


    Maak melding
  5. VERKLARING NAAR DE WAARHEID

    Aan de President van het
    Illegaal Onafhankelijke land
    Suriname
    D. Bouterse

    Amsterdam 21-12-2015

    Zeer geachte Excellentie Bouterse,

    Waarom liegt u meneer Bouterse. U verklaart dat in 1980 de Elnt S. Rambocus jouw wilde vermoorden. Dit is niet waar. Je weet bliksems goed wat de waarheid is.
    Ik ga de waarheid aan jouw weer vertellen leugenaar Bouterse:
    Na de illegale coup gesteund door NL. Missie Militair H. Valk had u zelf Elnt. S. Rambocus Bataljonscommandant bevordert. Rambocus deed zijn werk op een zeer democratisch en eerlijke wijze. Bouterse U en uw coup – kompanen waren alleen op macht gefixeerd. Bouterse u en Horp hadden interview op staats – televisie vlak na de coup van 1980 gegeven, dat er een democratische verkiezing zou komen en de militairen gaan terug naar de kazerne.

    Ik kan mij heel goed herinneren toen Elnt S. Rambocus jullie 16 coup kompanen uitgenodigd had om te bespreken. Ik was toen lijfwacht van Elnt. S. Rambocus. Rambocus had aan jullie gevraagd, wanneer komt de beloofde vrije verkiezing en wanneer gaan de militairen terug trekken in de kazerne. Volgens Rambocus stellen veel burgers dezelfde vraag aan Rambocus omdat hij Bataljonscommandant is en de enige overgebleven geschoolde officier bij de Nationaalleger. Bouterse, de vraag van Elnt. S. Rambocus was in de verkeerde keelgat van jullie 16 coup kompanen geschoten. Jullie konden opdat ogenblik geen antwoord geven aan Elnt. Rambocus. Jullie 16 coup kompanen zouden intern overleggen en na een week een passende interview geven op de staatstelevisie. Maar zover kwam het niet. Na enkele dagen stuurde u en uw coup kompanen de Elnt S. Rambocus om de opleiding kazerne Bos Bivak Zanderij te inspecteren. Toen Elnt. S. Rambocus op Bos Bivak Zanderij was gegaan, heeft sergeant Olvers (magazijnmeester van wapenopslag plaats) op verzoek van de zieke Sergeant Majoor Fernandes (was in ziekte verlof sedert de onafhankelijkheid van Suriname wegens dat veel familie van hem waren vermoord in de tweede wereld oorlog en hij had veel heimwee) wapens in de huis van Elnt. S. Rambocus geplaatst. Daarna ging de zieke sergeant majoor Fernandes aangifte doen bij de militaire politie dat Elnt. S. Rambocus wil coup plegen en hij zou ook Bouterse en Horp vermoorden. En dit aangifte heeft de zieke sergeant-majoor Fernandes bij MP Abraham gedaan, want militair politie Abraham was een naaste collega van Bouterse en Horp. Want er was geheime gesprekken geweest tussen Bouterse, Horp, Fernandes en Olvers om Elnt. S. Rambocus te elimineren en daarna gaat Fernandes de plaats van Rambocus innemen.

    De huis van Elnt. S. Rambocus werd onderzocht door militair politie Abraham, waarbij 30 tal uzi’s werd in slaapkamer gevonden. Spoed bericht werd gestuurd naar Bos Bivak Zanderij om hem te arresteren. Opdat ogenblik bevond Elnt. S. Rambocus en een paar van zijn naaste vrienden ergens bij de vliegveld Zanderij in een auto. Als lijfwacht van Elnt. S. Rambocus was ik wegens spoed opdracht in de kazerne van BBZ achter gebleven.

    De militairen die in opleiding op BBZ waren gelegerd, hebben Elnt. S. Rambocus gearresteerd. Hij werd overgedragen aan de MP Abraham. Mp Abraham heeft aan Elnt. S. Rambocus medegedeeld, dat hij op verzoek van Bouterse, Horp en Fernandes hem hebben gearresteerd en bij zijn huisonderzoek veel wapens is aangetroffen. En dat Elnt. S. Rambocus was bezig een coup voor te bereiden met de militairen van de opleiding plaats Bos Bivak Zanderij.

    Elnt S. Rambocus heeft vel geprotesteerd bij mp Abraham. Elnt. S. Rambocus heeft aan mp Abraham gevraagd dat hij in het bijzijnde van Bouterse en Horp de militairen van de opleiding plaats BBZ wil verhoren over de beschuldigde coup plan. Maar Bouterse jij, Horp en Fernandes hebben de verhoor en getuigen verklaring van de militairen van Bos Bivak Zanderij gedwarsboomd. Want Jij wilde de waarheid niet luisteren. Bouterse jij weet bliksems goed, dat Elnt. S. Rambocus onschuldig was in 1980.

    Om de waarheid te verbergen hebben Bouterse en zijn coup kompanen Elnt. S. Rambocus naar Nederland verbannen.

    Ik was ook aanwezig als lijfwacht van Elnt. S. Rambocus op BBZ. Er was geen plannen in 1980 dat Elnt. S. Rambocus een coup wilde plegen en jouw vermoorden leugenaar Bouterse. Integendeel wilde jij Bouterse, Horp, Fernandes en Olvers, Elnt S. Rambocus vermoorden.

    Ik Dewdat Rampadarath Militaire en lijfwacht van Elnt. S. Rambocus ben ook verhoord door MP. Abraham, waarbij ik verklaard had, dat er geen coup plannen was. Ook werd mijn PSU kast alles over hoop gehaald en onderzocht. Er was niks gevonden, dan een pot peper sambal. MP Abraham had mij gesommeerd, dat ik mijn mond moet dicht houden, anders loop ik en mijn familie in gevaar. Daarna werd ik overgeplaatst bij de SSV-Cie om administratie werk te doen.

    Bouterse je snuift dagelijks drugs en je bent schizofrene, welke je denkt dat jij nooit moorden hebt gepleegd. En je bent ook gestraft door god. Kijkt de straf die je dagelijks ondergaat. Je zoon zit gevangen in V.S. (16 jr) en je bent omringt door oplichters, kappers, drugsdealers, misdadigers, financieel-oplichters, dieven, overvallers, smokkelaars, kwadere bedriegers en grootste moordenaar ben jij Bouterse. En al deze personen zitten in jouw geïnstalleerde regering. Al wil je weg van alle ellende die te danken is aan jouw, maar er is geen weg voor terugkeer. Enige wat je kan doen is zelfmoord plegen of dood bloeden.

    Groetjes uit Amsterdam
    Leugenaar Bouterse
    D. Rampadarath
    (Lijfwacht van Rambocus)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES