dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameNog geen toestemming voor vluchten TUI Fly op Suriname

Nog geen toestemming voor vluchten TUI Fly op Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 feb –Touroperator Tui Fly Nederland heeft nog geen toestemming voor het vliegen op Suriname. Volgens de Civil Aviation Safety Authority Suriname ,Casas, moet nog het een en ander gebeuren. Het tempo zal bepalen hoe snel TUI van start kan.

De Surinaame Luchtvaart Maatschappij heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met TUI. De touroperator moet gaan zorgen voor een flinke stoot toeristen naar Suriname. Eer het zover is zal eerst aan wat formaliteiten voldaan moeten worden. “Wij hebben afspraken gemaakt voor ontmoetingen”, zegt Casas-directeur Brain de Souza tegenover Dagblad Suriname.

De eerste ontmoeting kan binnenkort al plaatsvinden, maar het hangt vooral van TUI Fly zelf af. “Het proces wat Casas betreft, is nog heel aan het begin. Documenten zijn nog niet uitgewisseld”, aldus De Souza. Hij verwacht dat met wat moeite en vaart het hooguit een maand in beslag kan nemen. TUI Fly is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Casas kennende gaat dit maaaaanden duren.
  Casas ‘specialisten’ moeten eerst nog getraind worden op de Boeing B787.
  Mijn oplossing is om in the mean time een Boeing represetative op Zanderij te stationeren


  Maak melding
 2. ” het een en ander moet nog gebeuren ” .. ” er moet nog aan formaliteiten gedaan worden ” ..

  M.a.w. :
  Hoeveel wordt er onder de tafel verdient ??
  Geheime prijsafspraken moet nog besproken worden ..


  Maak melding
 3. Aay mi Brada nanga Sisa. Die TuiFly komt nooit op zo,n manier op de Mid Atlantische Route denk ik naar Par,bo- Suri.
  Kan je nagaan, dat de Casas specialisten moeten eerst
  training krijgen op de Boeing B787.En dat gaat nog maanden
  in beslag nemen.Che wat een toestand!!!!


  Maak melding
 4. Op de Mid-Atlantische route mag volgens de Suri regeling alleen viermotorige vliegtuigen vliegen.De Dreamliner heeft er maar twee.Er moeten nog twee aan bevestigd worden voor het op Sur.mag vliegen.En dat duurt even.


  Maak melding
 5. Jakoebie,

  2 of 4 motorige vliegtuigen heeft niks mee te maken met de Suri regeling .het heeft te maken met ETOPS licentie .SLM heeft geen ETOPS licentie en daarom mag SLM niet met een 2 motorige vliegtuig(en) op de Mid-Atlan vliegen. B787 is ETOPS standard certificeert en TUI heeft Etops licentie ,dus geen probleem op suri te vliegen.


  Maak melding
 6. De samenwerking tussen de SLM en het Casas is slecht.

  De SLM had al maanden van te voren het Casas moeten informeren over een spoedige samenwerking met TUI. Daarop had het Casas al voorbereidende werkzaamheden moeten doen.

  Op de dag dat er getekend is tussen de twee maatschappijen had het Casas gelijk TUI moeten uitnodigen voor gesprekken.
  Ze waren immers in Suriname.

  Dan kon gelijk gesproken worden over de knelpunten.
  Maar deze gesprekken hadden ook eerder gekund.
  Als voorbereiding.

  Maar dat doet het Casas niet.

  De snelheid voor het tekenen van de formulieren heeft te maken met een maagzweer die bepaalde instanties in Suriname hebben.
  Tjoekoe of een een maagzweer.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 7. Ik denk dat Casas verbannen moet worden….
  Het riekt allemaal naar belangen verstengelingen…..
  We werden ons jaren voorgehouden dat KLM de monopolie had tot het jaar……?1996 of 2006 , houd mij ten goede….
  Vanaf dat ik hoorde dat TUI voor verlossing zou zorgen heb ik gesteld eerst zien dan geloven…..


  Maak melding
 8. Mark my words het TUI volk gaat Suriname niet pruimen. Die zijn all inclusive resorts gewend, goede OV voorzieningen, vriendelijke horeca personeel, goede infrstructuur, luxe winkels, bezienswaardigheden, diversiteit aan restaurants / nachtleven etc etc … zaken die Suriname niet tot weinig te bieden heeft. Deze samenwerking is een doodgeboren kind.


  Maak melding
 9. Koos ben je een Bouta hater of een Suriname hater.
  Jij gunt het land en de inwoners niks.
  Bouta ok, maar gun die mensen die het al zo moeilijk hebben wat man, of heb jij het zwaar in holland dat jij anderen misgunt.


  Maak melding
 10. Service verlening ,als men in sur iets vraagt ,staan een bepaalde categorie mensen op hun achterste benen,zo in de trant van ga jij Witteman mij opdrachten geven.
  Uit zonderingen daar gelaten ,maar de mensen die ik bedoel leven nog 130 jaar terug jammer ga anders denken,dan zal je zien dat het geen pijn doet, en dat het wat op!everd


  Maak melding
 11. Surinamers het is nog altijd…de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.
  Sjonge sjonge,er werd zoveel reclame gemaakt vooral door de paarsen hier,,…ze zagen TUI vliegen hier.Hahaha…alleen gebeurde zo in hun dromen!!.


  Maak melding
 12. Beste Haco,

  Je hebt gelijk. Een goede vriendelijk service/bediening wordt in Suriname beschouwd als ‘onderdanig’ . In geen enkel ander land in de wereld heb ik dat ooit meegemaakt.

  In Suriname krijgt je van personeel in horeca ( de goede uitgezonderd zoals Marriott) een smerige blik als je zegt dat iets niet goed is. Men neemt geen enkel commentaar-kritiek als leermiddel maar voelt zich direct beledigd.


  Maak melding
 13. hmolenaar2016
  Beste Haco,

  Je hebt gelijk. Een goede vriendelijk service/bediening wordt in Suriname beschouwd als ‘onderdanig’ . In geen enkel ander land in de wereld heb ik dat ooit meegemaakt.

  In Suriname krijgt je van personeel in horeca ( de goede uitgezonderd zoals Marriott) een smerige blik als je zegt dat iets niet goed is. Men neemt geen enkel commentaar-kritiek als leermiddel maar voelt zich direct beledigd.

  =========================================

  Henk Molenaar, het is 1 grote zooi in Suriname. Om te beginnen alle toeristische faciliteiten in Suriname zijn zwaar verwaarloosd. Geld om te investeren is er niet. Als het experiment Suriname mislukt dan trekt Tui de stekker eruit. SLM heeft dan een groot probleem. Lachende derde is KLM.


  Maak melding
 14. @hmolenaar2016,

  Die winkeliers en serviceverleners beseffen niet dat vriendelijkheid en gastvrijheid hun inkomsten redelijk kunnen verhogen.

  Dat je vaak in het leven een fake glimlach moet opzetten, gewoon om een ander niet in jouw persoonlijke ellende te laten delen en ook omdat dat professioneel is in menige beroep, daar staat men niet bij stil daar.

  Jammer, want het zou hun eigen inkomsten verhogen. Immers, een goed behandelde klant vergeet dat zelden.


  Maak melding
 15. Sinds vorige jaar gaan de kisten niet vol en nu tuifly laten vliegen betekent niet dat de kisten vol geboekt zullen worden!!!
  Wie houdt wie voor de gek??????????????????????????????????????????????


  Maak melding
 16. @prof. Misa,

  Ze hebben toch goed onderhandeld? Een klein oppervlak weggegeven en een heel groot oppervlak zeer vruchtbaar land teruggekregen?
  Bovendien hebben Hollanders zeer grote macht in Amerika. Het zijn misschien wel grootste investeerders in Amerika.
  Daarom Nederlands regering ondersteunt alle besluiten van Amerikaanse regering in Veiligheidsraad, en NAVO om investering daar te beschermen.


  Maak melding
 17. Misschien moet de Surinaamse overheid zelf nogeens gaan nadenkenom zelf een dreamliner te kopen of te wel zelfs leasen. (Optie)!!!

  Peh ding pakie mang deh.
  Saaai psa!!!


  Maak melding
 18. In het verleden heeft een hooggeplaatste Nedsuri in dienst van klm contract onderhandelingen gedaan. Ook bij de slm. Wereldwijd heeft hij met luchtvaartmaatschappijen en overheden onderhandeld over landingsrechten maar ook het financiële plaatje. Nu is hij gepensioneerd. Iets voor SLM om hem in te huren voor alle deals met Tui.

  Tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES