zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie Suriname: 'Huis van Democratie' ondemocratisch

Oppositie Suriname: ‘Huis van Democratie’ ondemocratisch

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Wat door moet gaan voor het Huis van de Democratie is dat niet. Dit stellen de politieke partijen die deel uitmaken van de oppositie in het parlement. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zit in haar eentje besluiten te nemen. Daar is nu genoeg tegen aangekeken.

De oppositiefracties pikken het ‘dictatoriaal gedrag’ niet langer. Tijdens de laatste publieke bijeenkomst van het parlement is al een signaal afgegeven. De hele oppositie liep weg. Het was toen bleek dat de afgesproken vergadertijd ver was overschreden. Eerder hadden oppositieleden zich erover beklaagd. Onder meer Asiskoemar Gajadien (VHP) vond dat leden ook ‘andere verplichtingen’ hebben. Als eenmaal bepaalde tijden zijn afgesproken, kan niet zonder meer worden afgeweken.

De oppositie merkt geen verandering. “Juist in het huis van de democratie merken DNA-leden dat de voorzitter structureel geen inspraak duldt bij de planning en de voortzetting van de vergaderingen”, wordt in een verklaring gesteld. Het moet echt anders. De voorzitter mag geen misbruik maken van de ‘macht van de hamer’. Ook wordt protest aangetekend tegen het beperken van parlementariërs bij het stellen van kritische vragen die betrekking hebben op de controle van het beleid van de regering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Wie ervan uitgaan dat de nationale Dictatoriale partij roverheid en haar lijder oprecht en eerlijk zijn, zijn oerdom. Nooit van hun leven zullen oprechte eerlijke mensen samenspannen met dictators. Alleen mensen met een dubbele paars duistere agenda, zgn in belang van land en volk. Alleen de paars bittere vruchten vol corruptie, leegroven staatskas, moorden, drugshandel, roof zijn sinds 2010 overrijp gewprden en worden door volk en mpp ndp klote aanhangers gegeten. Wie eenmaal zijn besmet met het paarse misdaad virus ddb, zijn geestelijk ten dode opgeschreven. Geen wonder dat van de vele misdaden, dader en slachtoffer bij navraag ndper zijn. Wo ka.


  Maak melding
 2. Huilie huilie oppositie EZELS !,…..Jullie zijn geen winnaar van de verkiezing..saboteurs zijn jullie en corrupt vraag het maar aan Sharmilla ,..dus wat kletsen jullie .,…stelletje oliebollen !


  Maak melding
 3. If you want to change a system, be a part of it.!

  M.a.w. er is heel veel werk te doen voor de oppositie. Ga eerst eens samenwerken met alle oppositie partijen en laat je gezamenlijke stem op alle fronten horen. Een ieder weet wat er in Suri loos is, maar zolang er geen eenheid als oppositie is dan wordt het niets. Het hangt dan als los zand aan elkaar.

  Together we stand, together we fight !


  Maak melding
 4. @GrietjeBie
  If you want to change a system, be a part of it.!

  M.a.w. er is heel veel werk te doen voor de oppositie. Ga eerst eens samenwerken met alle oppositie partijen en laat je gezamenlijke stem op alle fronten horen. Een ieder weet wat er in Suri loos is, maar zolang er geen eenheid als oppositie is dan wordt het niets. Het hangt dan als los zand aan elkaar.

  Together we stand, together we fight !
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Het zal ze nooit lukken,deze sjchurken boeve bende,hebzuchtige hyenas te bundelen,zij zijn machtsgeil en wille alleen maar in DNA komen om hun zakken te spekken.het volk staat achter Bouterse,.zij haten deze oppositie opzouten allemaal !


  Maak melding
 5. Deze mevrouw Jenny Simons bijt de oppositieleden steeds toe: DE HAMER IS IN MIJN HANDEN.

  MET ANDERE WOORDEN: IK BEPAAL WAT ER GEBEURD.Mij is dat niet zo vreemd gezien de partij waar ze deel van maakt.


  Maak melding
 6. Damsco

  @Ndpsma na leki wc worung in baas olo,…
  EKTE IDIOOT hierboven !

  Idioot of niet, maar dat ben wel 1000 in het quadrat, moordenaar schijt vreter.


  Maak melding
 7. Alle ontwikkelingen wijzen richting ( volks ) revolutie.

  Mocht de Surinaamse OPPERHOOFD uitgeschakeld worden, dan breek daar de pleuris uit! Elk in zijn eigen taal, want ze willen allemaal op hun eigen manier hervormen.

  De vraag is dan : Wie heeft de beste strategie, daar hoor je niemand over. Dus! Wie o wie

  Een regering in ballingschap is er ook niet.

  En Surineds hebben geen stemrecht.


  Maak melding
 8. @Damsco.

  Als je niet aan je trekken kunt komen is de tot aan de tenen corrupte n.d.p de enigste uitweg in Su. vuile hond!
  En zo ook die trut Mansaram.


  Maak melding
 9. Huis van de Democratie of Huis van de DICTATUUR !

  Verkrachten de Grondwet, door tegen een Grondwettelijk VERBOD in, een NEP-amnestiewet goed te keuren !

  Daarom NEKS NO E WORDE, FAILLIETE Puinhoop !!!

  Helaas voor het volk !


  Maak melding
 10. Die hele huis kunnen ze in brand steken want het heeft geen waarde omdat Bouterse bepaald wat er daad gebeurt en niemand anders.Ik lach mij rot als ik ze daar ziet vergaderen.Ook Bouterse heeft geen enkele waarde voor dat huis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES