donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit NederlandGermaine De Randamie wint MMA wereldtitel

Germaine De Randamie wint MMA wereldtitel

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Surinaams-Nederlandse UFC-vechter Germaine ‘The Iron Lady’ de Randamie heeft geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA) te winnen. De 32-jarige dochter van een Surinaamse vader en Nederlandse moeder, nam het vannacht in New York op tegen de Amerikaanse Holly Holm (35) in het vedergewicht, een nieuwe gewichtsklasse in de UFC.

Na vijf rondes vechten was er geen winnaar, maar de jury koos unaniem voor De Randamie als de nieuwe wereldkampioen Ultimate Fighting. Het publiek was op de hand van de Amerikaanse, die een thuiswedstrijd speelde. Na de winst van De Randamie was er veel boegeroep te horen. Er werd haar kwalijk genomen dat ze twee keer na de bel naar Holm had uitgehaald.

In een interview gaf De Randamie aan dat ze het idee had dat haar tegenstandster niet wilde vechten. “Ik wel. Ik wil altijd vechten.” De Randamie schreeuwde even later naar de zaal: “Nederland, jullie hebben een nieuwe wereldkampioen!”(Bron: NOS)

UPDATE 16/2:
Holly Holm, die afgelopen zaterdag de wereldtitel Mixed Martial Arts verloor van Germaine de Randamie, betwist de uitslag van die wedstrijd. Ze heeft officieel protest aangetekend en een klacht ingediend tegen de scheidsrechter Todd Anderson die volgens haar fouten van Randamie niet afstrafte waar dat wel had gemoeten. (Via: AD.nl)

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

18 REACTIES
 1. Geweldig, zo zie je maar wat 2 culturen of 2 natonaliteiten kunnen voortbrengen, Surinamers en Nederlanders schelden vaak tegen elkaar, of zelfs discrimineren elkaar, maar zijn dan hoe dan ook, verbonden aan elkaar.we mogen best wel trots zijn op deze wereldkampioene.


  Maak melding
 2. @ Toranagasama

  Ben jij ook zo’n trol van DENK?
  Houd dit item svp politiek vrij. Post je politiek getinte opmerkingen niet bij dit soort onderwerpen.
  Waarom grijpt de Moderator niet in?


  Maak melding
 3. Girl power zou ik zeggen!.

  De Surinaams-Nederlandse UFC-vechter Germaine ‘The Iron Lady’ de Randamie heeft geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA) te winnen.

  Well done laidy,,


  Maak melding
 4. @@ Habi Bullah! Kijk je wel uit, dat zij jou niet pakt!! ha ha ha haaa. Volgens mij blijft er dan niets meer van jou over ha ha haha. dan kan je ook ha ha haaa niet meer doen!!!

  ha ha ha ha!!!


  Maak melding
 5. Habi Bullah@ ( bana- krabber )

  elke keer als ik je zie verschijnen denk ik : De granaat is weer naast je huis gevallen, Je zat natuurlijk zoals altijd ergens anders te schijten.

  Dont worry, de vernietiging van babylon the great is comming soon.

  hahahahah,,,,


  Maak melding
 6. Mooi voor haar. Maar wat heb ik eraan? Wat heeft het land eraan? Gaat ze soms de dictator Bouterse afzetten en het land uit de economische malaise halen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES